Menu

Martijn in Tanzania: Impala's op de airstrip!

7/6/17

Deel 1 van Martijn zijn blog over de safari in Zuid-Tanzania en het verblijf in de camps van de Selous Safari Company.

Impala's op de airstrip

Per light aircraft reis ik in circa 40 minuten vanuit Dar es Salaam naar Selous. Ik maak een tussenlanding op Mtemere airstrip in het reservaat. Nietsvermoedend en voorbereidend op de landing, verbeter ik mijn zithouding en trek de gordel wat strakker. Ik zie de airstrip en de piloot zet de landing in. We verminderen snel vaart en zijn er bijna als de piloot plotseling de motoren weer op volle toeren laat draaien. De airstrip staat vol impala's! Ook een paar giraffen lijken niet echt onder de indruk van onze eerste landingspoging. Ook de tweede keer mislukt, de dieren hebben vandaag geen haast. De derde poging is uiteindelijk een succes waarna we weer verder vlogen naar de Siwandu airstrip. Deze airstrip werd deze ochtend alleen bewaakt door een grote baviaan, vanaf zijn tak leek hij net een luchtverkeersleider (hij had het in zich).

Light aircraft op de airstrip

Terminal 1 in de bush ;)

Geen lijstje afvinken

Voor mij, als echte Afrika liefhebber, is een safari zo veel meer dan alleen het spotten van zoveel mogelijk dieren. Zodra de vliegtuigdeur opengaat hoor je de vogels en komt de geur van de bush je al tegemoet. Deze kenmerkende, maar onbeschrijfelijke geur, brengt direct herinneringen naar boven van voorgaande safari's. Voor die reizigers, die zich hier wellicht in herkennen, is een safari in het zuiden van Tanzania daarom perfect! Geen 'big five' lijstje afvinken, maar je laten verrassen door wat de bush te bieden heeft. Een verblijf in Siwandu en Jongomero Camp geeft je een unieke safari-ervaring in stukje puur en ongerept Afrika.

Krokodillen in chilmodus

Vanuit mijn comfortable tent in Siwandu heb ik uitzicht over het meer, in de verte liggen de BehoBeho Mountains. Visarenden zijn druk in de weer met hun nest, knorrende nijlpaarden houden me in de gaten en de zonnende krokodillen op de oever zijn in de ultieme chilmodus. Ik daarentegen mocht direct mee op een bootsafari.Martijn met krokodil

Lunch op de boot

's Ochtends stond ik nog in het drukke centrum van Dar es Salaam, een paar uur later zit ik in een klein bootje in een game reserve dat even groot is als Zwitserland. Na de lunch, mocht ook ik, net zoals de krokodillen even chillen bij mijn comfortabele tent. Een paar impala's lopen langs en ook een troep vervet monkey's laat zich even zien. In de namiddag, na de koffie en thee, stond de eerste gamedrive op het programma. Het einde van het regenseizoen nadert (begin juni), en de bush is nog groen. Dieren zijn nu daarom wat moeilijker te spotten, toch zien we veel soorten. Maar zoals gezegd ben ik hier voor het Afrika gevoel, dus heb geen wensen. De ondergaande zon geeft het landschap uiteindelijk een frisse groene gloed, de donkerblauwe lucht geeft een scherp contrast en voorspelt de laatste regen. Ik sluit de dag uiteindelijk af rondom het kampvuur met een gin-tonic.

sundowner

Vieze schoenen

De volgende ochtend werd er koffie gebracht in mijn tent waarna ik op wandelsafari ging. De reeds aangekondigde regen kwam 's nachts met bakken uit de lucht dus de bush was nat en modderig. Natuurlijk had ik mijn perfecte stappers deze keer vergeten, toch stap ik enthousiast door de modder. Samen met een bewapende ranger maak ik een flinke wandeling. We zien verse sporen in de modder, de gids vertelt over bomen en planten en we zien o.a. wrattenzwijnen, giraffen en nijlpaarden. Plots stond ik voor een gedekte tafel midden in de bush, het was tijd voor het ontbijt. Siwandu bleef me verrassen! En mijn schoenen..... die kreeg ik van de staff schoner terug dan dat ze voor de wandeling waren.

bush breakfastwandelsafari

Tanzania 2017 - Martijn

Gebruik de pijltjes om door het volledige fotoalbum te navigeren.

Bekijk onze reisvoorbeelden op de Tanzania pagina voor meer informatie en inspiratie. 

Lees ook deel II van de blog van Martijnterug naar het blog