Menu

Is Tokyo klaar voor de Olympische Spelen van 2020?

12/12/19

Wie fan is van grote sportevenementen, zal het ongetwijfeld al gehoord hebben. En er zelfs al reikhalzend naar uit kijken: de Olympische Spelen van 2020 in Tokyo (Japan). De Spelen vinden plaats tussen 24 juli en 9 augustus 2020, dus we moeten nog een aantal maanden wachten tot de openingsceremonie van start gaat. Dat betekent ook dat er nog een aantal maanden voorbereidingstijd is voor ‘onze’ sporters. Gymnastiek, hockey, paardensport, roeien, zwemmen; er zijn een aantal goede kansen op een mooie plak.

Nederland is er klaar voor! Maar is Tokyo dat ook? Collega Roselien ging op verkenning uit.

official shop van de Olympische Spelen (Tokyo, Japan)

Gymnastiek, hockey, paardensport, roeien, zwemmen; er zijn een aantal goede kansen op een mooie plak. Nederland is er klaar voor! Maar is Tokyo dat ook? Collega Roselien ging op verkenning uit.

De Nieuwe ontwikkelingen in Tokyo

Wie op dit moment door Tokyo wandelt, zal overal om zich heen bouwwerkzaamheden zien en horen. Met zeer beperkte overlast trouwens, want de Japanners zorgen er wel voor dat ze niemand tot last zijn. Als paddenstoelen schieten ze uit de grond; nieuwe hotels, nieuwe gebouwen, nieuwe restaurants en bars. Onlangs zijn ook de nieuwe taxi’s uit de ftaxi voor Olympische Spelen (Tokyo, Japan)abriek komen rollen. Taxi’s die al zijn gebruikt tijdens de Wereldkampioenschap Rugby en nu beschikken over bestickering van ‘Tokyo 2020’ en de ‘Paralympic Games’. 

Zelfs het New National Stadium is al klaar voor gebruik, de opening zal in december 2019 plaatsvinden. Dit Olympisch Stadion is het paradepaardje voor de Spelen; hier vindt niet alleen de gebruikelijke openings- en sluitingsceremonie plaats. Maar ook vanwege de duurzame bouw, met vele natuurlijke producten en honderden plantenbakken aan de gevel, verdient dit bouwwerk een gigantische gouden medaille. 

Naast het Olympisch Stadion is het Olympisch Museum gevestigd. Uiteraard mag je tijdens een bezoek aan de Olympische Spelen dit museum niet overslaan! Leer meer over de geschiedenis van de Spelen en verlaat het museum met heel veel nieuwe kennis. 

Vanwege de duurzame bouw van het Olympisch Stadion verdient dit bouwwerk een gigantische gouden medaille.  En uiteraard mag je tijdens een bezoek aan de Olympische Spelen het Olympisch Museum niet overslaan!

Maar eigenlijk is Tokyo er al lang klaar voor.. 

In 1994 was de stad namelijk al decor voor de Zomerspelen; toendertijd zijn er al extra snelwegen aangelegd en zijn er stadions gebouwd. Veel van deze stadions worden nu ook weer gebruikt, al zullen er in 2020 andere sporten in worden uitgevoerd. 

Wat is er buiten de Olympische spelen nog meer te beleven?

Egelcafé in Tokyo (Japan)Het antwoord daarop is kort maar krachtig: vanalles! Tokyo is een stad waarin alles kan en alles mag. Denk bijvoorbeeld aan de kattencafés; aai onder het genot van een kopje koffie alle schattige katten en kittens. In diezelfde stijl zijn er ook egels-, uilen-, honden- en biggetjescafés. 

In de avond is een bezoek aan de wijk Shinjuku een absolute must. De levendigheid hier zorgt voor avondvullend vertier. Of wat dacht je van Shibuya, bekend van de Shibuya Crossing? Op het moment dat het verkeerslicht op groen springt, steken er gemiddeld zo’n 3.000 mensen per keer over. Zonder tegen elkaar aan te botsen natuurlijk!

De elektronicawijk van Tokyo

warenhuis in Akihabara (Tokyo,Japan)En vergeet ook niet Akihabara, ook wel de elektronicawijk van Tokyo genoemd. Maar denk erom, de slogan van deze wijk is niet voor niets ‘Don’t blink, you might miss something’…

Deze slogan komt overigens ook goed van pas in Teamlab Borderless, het digitale museum van Tokyo. Het is het beste te omschrijven als een museum waar niets te zien is. Het is er aardedonker, op de prachtige digitale projecties op de muren na. De grote ruimte is opgedeeld in kleinere ruimtes, maar het is onmogelijk om al die kleine ruimtes vinden. Of om überhaupt de weg te vinden; er wordt niet voor niets gewaarschuwd dat je kan verdwalen. Maar dat is juist zo leuk en dat is juist de bedoeling van het museum; verdwalen in grenzeloze (Borderless) ruimtes

‘Don’t blink, you might miss something’…

Sta je na een paar uur weer vol adrenaline buiten, maar was dit nog niet genoeg? Breng dan ook een bezoek aan Teamlab Planets, waar je op blote voeten naar binnen gaat. Verder verklap ik er niet teveel over; dit is een museum dat je absoluut zélf moet ervaren!

Roselien in Teamlab Borderless (Tokyo, Japan) Roselien in Teamlab Borderless (Tokyo, Japan)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Natuurlijk blijft Tokyo ook een stad vol met historie en cultuur, zoals de wijken Ueno en Asakusa laten zien. Sla dus deze wijken ook niet over en bezoek op zijn minst de bijzondere Senso-ji tempel. 

Al reisplannen naar Tokyo tijdens de Olympische Spelen?

Ben jiOlympische Spelen in Tokyo, Japanj van plan om onze sportmannen en -vrouwen in Tokyo aan te moedigen? Bekijk dan onze ‘Olympische Spelen rondreis’. Deze 17-daagse individuele rondreis is uitermate geschikt voor de reiziger die een bezoek aan de Olympische Spelen in Tokyo wilt combineren met het leren kennen en ontdekken van het fascinerende Japan. Pak je kans en maak van een sportieve zomer een onvergetelijke rondreis!


Meer weten over onze nieuwste (voorbeeld)reis, speciaal gericht op de Olympische Spelen?

'Olympische Spelen Tokyo - rondreis Japan'

Neem vrijblijvend contact op met één van onze Japan specialisten.terug naar het blog