Menu

Pushkar: het decor van de jaarlijkse kamelenmarkt

10/1/17

11.000 kamelen

Eenmaal per jaar wordt Pushkar het decor van een enorme meerdaagse kamelenmarkt. In de woestijn buiten het stadje verrijst een complete stad waar rond de 11.000 kamelen worden verhandeld, en honderdduizenden bezoekers op af komen. Iedereen hoopt een graantje mee te pikken van de bedrijvigheid en mensen komen daarom van heinde en verre om hun diensten aan te bieden. De kamelen worden op hun mooist opgedirkt, behangen met kleurrijke klosjes, beschilderd, gecoiffeerd; álles om ze er op hun best uit te laten zien.

Kameel aan te schaffen?

Mocht u nou niet van plan zijn om een kameel aan te schaffen, dan is het bezoeken van de kamelenmarkt evengoed een onvergetelijke ervaring. De hordes mensen in prachtige klederdracht in de felst denkbare kleuren, de bedrijvigheid, het gekrioel, de geluidsboxen met lokale hits die nét verkeerd staan afgestemd en zeker veel te hard staan, en te midden van dat alles een onverstoorbare verdwaalde koe: het is wellicht India in haar meest bombastische verschijningsvorm.

Dakterrassen

Als het horen en zien u dreigt te vergaan, neem dan uw toevlucht tot één van de dakterrassen langs de hoofdstraat. Daar kunt u rustig, onder het genot van een kopje chai, de parade van de vele kleurrijke bezoekers aan u voorbij zien trekken.

Het spektakel heeft doorgaans in november tijdens volle maan plaats.

De fair is dit jaar (2017) van 28 – 4 november.

Zelf de fair bijwonen? Deze kan gecombineerd worden met de "Heritage Rajasthan & Noord-India?" reis.terug naar het blog