Menu

Reisblog Hannah: Bali en de Gili eilanden

2/5/16

Terug in Indonesië

Als 15-jarige ging mijn eerste verre reis naar Indonesië. Met mijn familie deed ik het klassieke Java-Bali rondje. Ik vermoed dat in die tijd mijn passie voor zowel reizen als voor het werelddeel Azië is ontstaan. Nu, zo'n twaalf jaar later, heb ik heb voorrecht om voor PANGEA Travel weer terug te zijn in Indonesië. Dit keer op inspectiereis naar Bali en de Gili eilanden.

 

Schrijfblok, camera en kritische blik

Ondanks dat ik pas 5 dagen geleden ben aangekomen, heb ik al heel veel gezien! En met 'zien' doel ik niet eens op de bezienswaardigheden, maar vooral op de vele accommodaties. Van groot tot klein, van eenvoudig tot luxe, van Balinees tot internationaal, ik heb al veel voorbij zien komen. Gewapend met mijn schrijfblok, camera en kritische blik ga ik dagelijks samen met mijn chauffeur op pad. Ik controleer de kwaliteit van de hotels die we al regelmatig aanbieden, maar ben ook zeker op zoek naar leuke nieuwe adresjes.

Eerste ontdekkingen

Ik ben bijvoorbeeld fan geworden van Tanjung Sari in Sanur. Een luxe accommodatie met veel sfeer, direct aan het strand en een gepassioneerde en zeer vriendelijke eigenaar. Daarnaast vond ik Griya Santrian erg leuk. Wie weet staat deze accommodatie binnenkort ook op onze website.

 

Omdat de afstanden klein zijn en de infrastructuur goed is, ben je snel in een andere regio.

Bali

En Bali zelf? In twaalf jaar tijd is er wel het een en ander veranderd. Ik merk dat de mix van enkele bezienswaardigheden gecombineerd met veel vrijheid om te ontspannen een fijne combinatie is voor Bali. In andere landen moet je wel eens haasten om alles te kunnen zien of doen in enkele dagen of weken. Op Bali is dat niet. Omdat de afstanden klein zijn en de infrastructuur goed is, ben je snel in een andere regio.

Niet van suiker

Het weer is momenteel erg warm. De eerste dag dacht ik nog dat het aan mij lag, maar inmiddels weet ik dat de Balinezen het ook heet vinden. Vandaag ben ik daarentegen twee keer goed nat geregend. Ach, ik ben niet van suiker dus daar kan ik wel tegen, maar voor de foto's is het jammer!

Programma

Tot slot zijn de mensen op Bali nog altijd even vriendelijk en de Indonesische keuken stelt zeker niet teleur. Morgen ga ik op pad om hotels in Ubud te verkennen. Daarna reis ik verder naar Candidasa en maak ik de oversteek naar de tropische Gili eilanden. Nog genoeg te ontdekken dus! terug naar het blog