Menu

Reisblog Rianne: Abu Dhabi en Japan

21/11/16

Rianne op het strand abu

Een update van Rianne over haar reiservaringen in Abu Dhabi en Japan!

Abu Dhabi

Vorige week dinsdag vertrok ik in de avond met een groep van 8 anderen, tevens werkzaam in de reisbranche, naar Abu Dhabi. Abu Dhabi is de thuisbasis van Etihad Airways die ons allen heeft uitgenodigd voor deze kennismaking met het emiraat. Na een vlucht van zo'n 7 uur komen we vroeg in de ochtend aan, even snel opfrissen en we zijn klaar voor de tour van vandaag!

Het weer in Abu Dhabi is perfect. De winter is er net begonnen en dat betekent dat de temperatuur zo rond de 30 graden ligt. De mist die we bij aankomst zagen is inmiddels opgetrokken en er hangt geen wolkje meer aan de lucht. Wat een verademing na het slechte weer in Nederland! Onze tour start met een bezoek aan de Sheikh Zayed Grand Mosque. 

Dit icoon van de stad staat in de top 10 van grootste moskeeën wereld en is zowel van buiten als binnen adembenemend mooi. Ook maken we een stop bij the Heritage Village waar we even de tijd nemen om met onze voeten in zee de indrukwekkende skyline aan de overkant te aanschouwen. De echte thrillseekers maken een rit in 's werelds snelste achtbaan, te vinden in (hoe kan het ook anders); Ferrari World. Nog half stuiterend van de adrenaline genieten we van een prachtige zonsondergang op het strand van Yas Island.

 

 

 

Natuurlijk staan er verschillende hotelinspecties op het programma tijdens deze reis, waaruit ik kan concluderen dat Abu Dhabi voor ieder wat wils te bieden heeft. In het Jumeirah at Etihad Towers brengt een supersnelle lift je in slechts een paar minuten naar de 74e verdieping, waar een waanzinnig uitzicht wacht!  Het recentelijk geopende Bab Al Qasr vond ik erg leuk vanwege de traditioneel Arabische stijl. Tussen de futuristische gebouwen vind je dus ook nog dit soort accommodaties.

Japan

Inmiddels ben ik in Japan, een compleet andere wereld in vergelijking met Abu Dhabi.

Donderdagavond nam ik afscheid van de groep. Een deel van hen vertrekt de volgende ochtend weer naar huis en anderen gaan net als ik nog op doorreis. Ik heb wederom een avondvlucht en dit maal is de bestemming Tokyo. Na aankomst op Narita Airport neem ik de Airport limousine, een uitstekende busverbinding die je in iets meer dan een uur naar de stad brengt. Meteen al zie ik hoe gestructureerd de Japanners te zijn. Overal zie ik vakken getekend op de grond waar mensen netjes in rijen wachten op hun bus. Als er een bus is vertrokken en jouw bus is de eerstvolgende mag je een rijtje opschuiven.

Tokyo bruist van de energie en het beeld wat ik ervan had voordat ik in Japan was geweest klopt aardig. De volgende dag maak ik een dagtour waarbij ik echter tot de ontdekking kom dat er naast de hoge gebouwen, vele winkels met neonverlichting en drukke straten ook mooie parken te vinden zijn waar je even de rust op kan zoeken. 

Omdat in Japan de herfst ook is begonnen zijn de bladeren aan de bomen prachtig gekleurd! Naast tuinen bezoek ik ook o.a. de Meiji Shrine, een van de bekendste Shinto Shrines in Tokyo, waar ook op dat moment een Japanse bruiloft aan de gang is!

Vandaag heb ik samen met mijn gids Yumi de trein naar Hakone genomen, maar hierover later meer.


Bekijk ook onze Japan reizen.terug naar het blog