Menu

Ruud geeft tips over Java vanuit Indonesië

23/11/15

Selamat Pagi vanuit Java!

Ik ben op inkoopreis op het populaire eiland Java. Vooral bekend vanwege de Borobudur tempel en de Bromo vulkaan. Die sla ik dit keer over, doel van mijn reis is namelijk op zoek gaan naar mooie plekjes buiten de drukke steden en activiteiten waarbij je veel meer in contact komt met de lokale bevolking. En dat is gelukt!

Zo maakte ik buiten Yogyakarta een fietstocht door een dorpje (Kampoeng) en maakte overal nieuwe vrienden. De mensen zijn er oprecht vriendelijk en zeer gastvrij. Leuk om in een schooltje te kijken en te zien hoe het werk erop de rijstvelden (sawa's) aan toegaat.

Java is dichtbevolkt en met name het verkeer is absurd druk geworden de laatst tijd. Mijn advies is dan ook om meer buiten de steden te verblijven en meer tijd te nemen. Of om juist alleen midden en oost Java te bezoeken. Zoek je een leuke accommodatie midden tussen de rijstvelden? Dan adviseer ik Kampoeng Padi.

Morgen vlieg ik naar Lombok en in mijn volgende update meer info over dat eiland! 

Bekijk de Indonesië reizenterug naar het blog