Menu

Safariblog: Esther is op studiereis in Tanzania!

17/11/15

Esther is momenteel op studiereis in Tanzania! Hier een bericht over haar safari-ervaring:

Jambo, Karibu in Tanzania! Ik ben op studiereis in Tanzania voor PANGEA. Wat een avontuur. Ik werd hartelijk ontvangen en welkom geheten door onze lokale vertegenwoordiging. In Arusha mocht ik slapen in The Arusha Hotel, het oudste hotel van de stad en gelegen precies tussen Caïro en Kaapstad. De volgende dag startte mijn safari. Via de Ngorongoro highlights, de Ngorongoro Krater ben ik naar de Serengeti gereisd.

Ngorongoro Krater

November is het regenseizoen (korte regens) waardoor er in de ochtend vaak mist hangt rondom de Krater. Het prachtige uitzicht heb ik dus even moeten missen. Maar in de Krater was het prachtig weer, perfect voor het maken van een safari. Ik heb genoten van de unieke omgeving en natuurlijk van al het wildlife. Gnoes, zebra's, leeuwen, hyena, nijlpaarden en de neushoorn kon ik al afstrepen op mijn lijstje. En op de weg terug waren de wolken opgetrokken en hadden we een schitterend uitzicht over de Krater.

Serengeti

'Serenget' betekent eindeloze vlakte. En dat klopt! Toen ik het park binnen reed, had ik gelijk uitzicht over de vlaktes, met de duizenden gnoes en zebra's. Wat een geluk, de migratie was nog onderweg naar Ndutu (Zuid Serengeti ). Heel bijzonder om de beelden die ik ken van tv, nu zelf te mogen zien. In Serengeti zijn ook gebieden met Acacia bomen. Hier heb ik dan eindelijk een luipaard van heel dichtbij mogen spotten.

Lake Manyara National Park

Op de terugweg naar Arusha heb ik nog Lake Manyara National Park bezocht. Ik was gewaarschuwd voor een saaie safari maar het park heeft mij verrast. Tropisch bos, open vlaktes en moerasgebied wisselden elkaar af. Helaas viel het uitzicht over Lake Manyara wat tegen en zijn de boomklimmende leeuwen vertrokken naar Tarangire National Park, maar al met al een mooie gamedrive en afsluiting van mijn safari.

Zanzibar

Met een 'caravan' vloog ik vandaag naar Zanzibar. Dit is een light aircraft met maar 12 stoelen. Altijd weer spannend maar ongelooflijk mooi. Op Zanzibar ga ik hotels bezoeken in Stone Town, Noord- en Zuid-Zanzibar. Uiteraard kan je me, zodra ik weer terug ben, mij bellen of mailen voor meer reiservaringen of advies. 

Kwaheri vanuit Zanzibar!

Meer foto's volgen later.

Bekijk ook onze Tanzaniareizen

en wilt u meer weten over de grote migratie in tanzania, klik dan hier.terug naar het blog