Menu

Taj Mahal - maar dan anders

4/5/18

Altijd al de Taj Mahal willen zien, maar mag het van u wel wat avontuurlijker? Dan hebben we de perfecte excursie voor u...

Taj Mahal

Zodra de poorten van de Taj Mahal opengaan -want dan is het nog het rustigst- bezoekt u het imposante gebouw met uw gids. Wanneer de grote drommen mensen arriveren fietst u in een paar minuutjes naar de Yamuna rivier, die achter de Taj Mahal stroomt. De bootsman puntert u op een eenvoudig bootje naar het midden van de rivier. Wát een onbetaalbaar uitzicht, de Taj Mahal vanaf de rivier!

Heel verrassend is het ook, dat u na een paar minuten fietsen in een volkomen andere omgeving staat: compleet landelijk met ronddolende geiten, buffels, eenvoudige kleurrijke huisjes en veel vrolijke kindertjes. Onder begeleiding van uw lokale gids verkent u het platteland buiten Agra. U ziet mensen brandstof maken van koeiemest, kleden weven, brood bakken, juwelen maken, groente verbouwen, en dat alles telkens met op de achtergrond die indrukwekkende Taj Mahal. De vanzelfsprekendheid waarmee de dorpsbewoners gasten op hun erven toelaten, is hartverwarmend. Misschien nog wel het leukste is een bezoek aan het lokale schooltje waar een aantal broers en zussen de kids in hun rode uniformpjes.

Taj MahalTaj MahalTaj MahalTaj Mahal

Na een eenvoudige lunch in het dorp fietst u over de vlakke en rustige weg terug naar Agra, ongetwijfeld met het hart vol van deze onvergetelijke ontmoetingen en de memory card vol prachtige foto's. Echt zeer de moeite waard!

Taj MahalTaj Mahal

NB: Deze excursie wordt uitgevoerd in een klein internationaal gezelschap.

Deze excursie zit in begrepen in 'Avontuurlijk Rajasthan, Agra en Delhi' en kan ook opgenomen worden bij bijvoorbeeld: Heritage Rajasthan & Noord IndiaBoutique India en Hoogtepunten Noord- en Zuid-India


Naar de India rondreizen.terug naar het blog