Menu

Tips voor Zanzibar van Vincent

23/11/16

Strand bij NungwiNa het bezoeken van Tanzania's mooiste parken is het tijd voor het paradijselijke en welbekende eiland Zanzibar! Na een korte vlucht van 1,5 uur vanuit Arusha kom ik aan op Zanzibar waar ik weer netjes word opgewacht door onze lokale vertegenwoordiger. Wat meteen opvalt is het grote contrast met het vaste land. Het eiland is drukker en daardoor levendiger, je kijkt je ogen uit. 

Balkon Langi LangiEenmaal gearriveerd bij mijn accommodatie ben ik gelijk naar het strand gegaan om het helder blauwe water van dichtbij te bewonderen. De volgende dag heb ik wat speurwerk verricht voor de echte PANGEA-reizigers. Ben je opzoek naar een leuke kleinschalige accommodatie aan de noordoostkust van Zanzibar dan is Sunshine Hotel echt een aanrader. Over alles is tot in detail nagedacht en de service is attent en persoonlijk.

Duiken bij Mnemba IslandVoor de duikliefhebber is Dive Point een perfecte duikcentrum waar je verschillende duiken kunt maken. Wanneer je nog een opfriscursus wil volgen kan je in het zwembad van de school eerst nog oefenen. De duikschool ligt direct tegenover Mnemba Island, dé plek op Zanzibaar waar je het beste kunt duiken en ik kan je verzekeren: de onderwaterwereld is er prachtig!

Zawadi Beach VillasBij Matemwe heb ik een nieuwe accommodatie bezocht, Zawadi Beach Villas. Het heeft een leuke huiselijk sfeer en door de kleinschaligheid van de accommodatie heb je het gevoel het rijk alleen te hebben. Daarnaast biedt het restaurant van Zawadi een grote keuze uit verschillende gerechten, heeft het een heerlijk zwembad, het strand ligt als het ware voor de deur en de kamers zijn er perfect. Dit maakt Zawadi Beach Villas een ideale verblijfplaats op Zanzibar om in rust je vakantie af te sluiten. Maar er is meer keus, ook Shooting Star, gelegen in het in hetzelfde gebied, is een aanrader. Er hangt een echte beach vibe, het biedt een prachtig zwembad en vanuit de de lounge plek kijk je uit op de Indische oceaan.

Ik heb mijn reis door Tanzania en Zanzibar als ''super'' ervaren en kan iedereen deze combinatie van safari en strand aanbevelen.

Neem een kijkje bij onze voorbeeld rondreizen en bekijk een aantal leuke accommodaties op Zanzibar onder het kopje ''Hotels''. Wij stellen graag een geweldige reis voor u samen!

Bekijk ook het volledige Tanzania-alum van Vincent.terug naar het blog