Menu

Vincent herontdekt het beste van Zuid-Afrika!

28/4/17

Afrika-specialist Vincent herontdekt het beste van Zuid-Afrika. Hij is bezig met een selfdrive en bezocht tot nu toe: Kaapstad, Stellenbosch, Hermanus en Oudtshoorn.

Kaapstad

Kaapstad blijft een geweldige stad om naar terug te gaan. Met recht is deze multiculturele stad een wereldstad te noemen. Zo heb ik namens PANGEA Travel een aantal verrassende en unieke accommodaties ontdekt. Blackheath lodge, An African Villa en Four Rosmead zijn mijn favorieten. Ieder met een eigen persoonlijke benadering wat ook een echte PANGEA reis typeert. Kaapstad is en blijft een top bestemming en mag zeker niet ontbreken op uw reis door de tuinroute.

Kaapstad Zuidi-Afrika collectie

Stellenbosch

Na nogmaals de geweldige Chapman’s Peak Drive te hebben doorkruist ben ik Stellenbosch gaan verkennen. Een leuk stadje omgeven door schilderachtige wijnlanden die tegen glooiende heuvels en bergen oplopen. Een fijne locatie om tot rust te komen voor, of na dat u het drukke Kaapstad bezoekt! Stellenbosch biedt veel mogelijkheden. U kunt er wijnproeven, mooie fietstochten maken en historische koloniale plekken bezoeken om uw reis compleet te maken.

Stellenbosch Zuid-Afrika collectieHermanus

Helaas ben ik niet in het juiste seizoen voor hét hoogtepunt van de bestemming; walvisspotten. Maar wat veel reizigers onterecht vergeten is dat Hermanus ook een erg leuke bestemming is voor vele andere activiteiten. Struim het centrum door en bekijk de vele kunstgalerijen, bewandel het cliff path langs de ruige kust of maak een stevige wandeling door het bergachtige gebied. Het is aan te raden om de route van of naar Kaapstad via de kust te rijden langs plaatsen als Pringle bay, Betty's bay en Kleinmond en geniet dan vooral van de prachtige bergen die soms haast Scandinavisch aandoen.

Hermanus Zuid-Afrika collectieOudtshoorn

Van de ruige kust naar de magische binnenlanden van de tuinroute. Terug route 62, op naar Oudtshoorn. De plek om een bezoek te brengen aan een struisvogelboerderij, erg leuk en interssant om te zien hoe deze boerderijen te werk gaan. Voor de actieve reizigers onder ons kan u ook nog de indrukwekkende Cango Caves bezoeken of een van de vele avontuurlijke walkingtrails bewandelen.

Tip! Mocht u in de Zeekoe Guest Farm, een van onze favorieten lodges, verblijven dan is een vroege ochtend excursie naar de stokstaartjes een echte aanrader!

Oudtshoorn Zuid-Afrika collectie


Zie ook Vincents' volgende blog met Knysna, Tsitsikamma en de hoogste bungeejump ter wereld

Bekijk voor meer reisinspiratie onze Zuid-Afrika reizen.
De route die Vincent nu volgt lijkt op de reis Kaapstad, Wijn & Tuinroute.
 terug naar het blog