Menu

Vincent vanuit Tanzania!

14/11/16

Na een perfecte KLM vlucht, bij aankomst nog even kijkend op de top van de Kilimanjaro, land ik in Tanzania. En daar sta je dan... "Jambo!" wordt er gelijk geroepen door onze lokale vertegenwoordiger die me naar Arusha brengt.

Arusha
Tijdens deze rit geniet ik van de machtige Kilimanjaro die uitkijkt over de savanne van Tanzania. Arusha, een goede start van de reis om een greep uit het dagelijks leven van de Tanzanianen te kunnen bewonderen. De vele motors en lokale markten maken deze typisch Afrikaanse stad levendig.

Ngorongoro Crater overzicht
Ngorongoro krater overzicht

Ngorongoro krater
De volgende dag onderweg naar de Ngorongoro krater wordt het landschap langzaam groener en weer totaal anders. Eenmaal aangekomen bij Ngorongoro Farm House wordt er op z'n "Afrikaans" weer goed voor je gezorgd met een lekker koud drankje, een cultureel dansje bij het kampvuur en een perfecte kamer met uitzicht op de koffieplantage. De Ngorongoro krater is op z'n zachtst gezegd een indrukwekkend natuur fenomeen en een waar paradijs voor de wilde dieren. Uiteraard kan er ook op de rand van de krater overnacht worden met een iets ruimer budget bij Ngorongoro Serena- en Sopa lodge. Allebei hebben ze een schitterend uitzicht over de krater.

Vincent Ngorongoro Crater
Vincent Ngorongoro Krater

Serengeti
Eenmaal aangekomen bij Tanzania's bekendste park de Serengeti, worden al je verwachtingen overtroffen door de schoonheid van het park. Uitgestrekte graslanden met een grote dichtheid aan Afrikaanse dieren, safari's maken op z'n best zal ik maar zeggen. De Serengeti Sopa lodge sluit daar ook volledig op aan, een uitstekende accommodatie midden in het park met een prachtig uitzicht.

Serengeti Sopa Lodge
Serengeti Sopa Lodge

Lake Manyara en Masai
Op weg naar Lake Manyara bezoeken we een traditioneel Masai dorpje, het is interessant om te zien hoe deze groep mensen tegenwoordig leven en hoe kleurrijk hun kledij is. Lake Manyara brengt variatie in de reis, na de open vlaktes van de Serengeti is Lake Manyara National Park meer bebost en kun je er veel vogels tegelijk spotten. Kirurumu Tented Lodge heeft een avontuurlijk karakter en is erg geschikt en leuk voor families. Na al het "dierengeweld" is het tijd voor strand.

Vincent safari
Dieren spotten bij Lake Manyara National Park

Masai
Masai

buffels Ngorongoro
Buffels Ngorongoro

Hyena Ngorongoro
Hyena Ngorongoro

Luipaard Serengeti
Luipaard Serengeti

 

De komende dagen ga ik de beste accommodaties uitzoeken op Zanzibar, hierover meer in deel 2 van mijn Tanzania-update!


De Reis die Vincent maakt lijkt op de Rondreis Tanzania & Zanzibar.

 terug naar het blog