Menu

Voorstellen aan Dirk!

30/11/17
Dirk weet als online marketeer al ruim 3 jaar menig reiziger van PANGEA Travel te inspireren met zijn creatieve uitingen op onze website en andere (online) kanalen. Sinds hij bij PANGEA werkt is het reisvirus toegeslagen, daarom ook aan hem 5 vragen:
Dirk in Madikwe Zuid-Afrika
1. Welke landen uit het aanbod van PANGEA Travel heb je bezocht?

ThailandIndonesië en Zuid-Afrika

2. Wat is je favoriete land uit dit rijtje en waarom?

Zuid-Afrika. Mijn laatste reis heeft zoveel indruk gemaakt, het landschap, het wildleven, de vrijheid van het zelf rondrijden, de prachtige accommodaties... Overigens kan ik natuurlijk niet anders zeggen, omdat ik op mijn werkplek omringd ben door Afrika-reisspecialisten wink

Probeer de mooie dingen die je in een cultuur ervaart een beetje eigen te maken. 

3. Wat wilde je worden toen je nog op de basisschool / middelbare school zat?

Striptekenaar, ik heb altijd leuk gevonden om creatief bezig te zijn. Tegenwoordig ben ik dit op marketinggebied. 

Dirk op safari

4. Als je een dag mag samenstellen, zonder beperking van geld en reistijd, hoe ziet dan jouw droomdag eruit?

Ik zou me op zo'n dag maar wat graag vanuit Zambia laten oppikken per helikopter om vanuit de lucht wilde dieren te spotten. Vervolgens met een cessna vliegtuigje door richting Tanzania om ook daar de grote migratie vanuit de lucht te bewonderen. In de middag ga ik door naar de hoogste besneeuwde top van Japan. Met snowboard en al spring ik uit de heli de verse poeder in om vervolgens met een rotgang door poedervelden en bossen te knallen, met Mount Fuji op de achtergrond. Onderaan de berg plons ik in een hotspring, omgeven door snowmonkeys. Opgefrist en wel stap ik de shinkanzen in richting Kyoto. Hier bekijk ik de stad en zweef ik per luchtballon (waarom ook niet?) richting Bagan in Myanmar om de tempels vanuit de lucht te bewonderen. De dag sluit ik af met een heerlijk diner aan het strand van Gili Air in Indonesië

Rusutsu

Een bericht gedeeld door Scott Behner-Kaminski (@exhalethegalaxy) op

 

 

Japanese macaques ????

Een bericht gedeeld door Megan Jio (@meganjio) op

 

5. Welke persoonlijke tip wil je meegeven aan de reizigers van PANGEA?

Heb respect voor de locals en lees je een beetje in zodat je weet wat de do's en dont's zijn in een land. Pas je hierop aan en probeer de mooie dingen die je in een cultuur ervaart een beetje eigen te maken. 

Praktisch: download de landkaart vooraf op je mobiel en koop een lokale simkaart met internet. Misschien geen heel romantisch beeld van reizen, maar het geeft je veel vrijheid! Zo vind je makkelijk de leukste eettentjes en barretjes in town, zonder eindeloze zoekpartijen. 

Oke, nog eentje dan: Koop een polaroidcamera (bv Hema) en neem een hoop 'rolletjes' mee op reis. Geweldig voor thuis of voor je reisdagboek, maar zeker ook heel erg leuk om te delen met de locals!

Dirk op safari in Zuid-Afrikaterug naar het blog