Menu

Voorstellen aan Esther!

6/12/17

Esther, manager van het Afrika-team, heeft al heel wat van de wereld gezien. De passie voor reizen brengt ze graag over op iedereen die het maar horen wil. Zo ook op haar kinderen, die al meerdere malen kennis hebben mogen maken met Zuid-Afrika. Schroom vooral niet om haar uit te horen over, onder andere, het reizen met kinderen! 5 vragen aan Esther:

Esther op gamedrive in Zuid-Afrika

1. Welke landen uit het aanbod van PANGEA Travel heb je bezocht?
Afrika bestemmingen: Botswana, Tanzania, Zuid-Afrika, Namibië, Seychellen & Réunion. In Azië heb ik de volgende landen bezocht: India, Thailand, Maleisië, China, Hong KongIndonesië en Vietnam.

2. Wat is je favoriete land uit dit rijtje en waarom? 
Poeh, mijn favoriete land... Dat blijft een moeilijke vraag. Ik vind persoonlijk dat elk land uniek is. Maar omdat ik in de tussentijd al meerdere keren in Zuid-Afrika ben geweest, en het telkens heel fijn voelt om er te zijn, is het inmiddels een van mijn favorieten. Inmiddels ben ik er ook al twee keer met mijn kinderen geweest en er zijn alweer plannen voor volgend jaar. Zuid-Afrika is zo'n afwisselend land dat ik telkens weer mooie, nieuwe plekken kan ontdekken. Vooral de wintertijd (onze zomer) is het er fijn, de ochtenden en avonden zijn koel maar de dagen zijn zonnig en aangenaam warm. Tijdens een safari kan je de dieren goed spotten omdat de struiken en bomen kaal zijn. Ik krijg nu al zin om weer mijn koffer te pakken!

Esther in Zuid-Afrika

Inmiddels ben ik er ook al twee keer met mijn kinderen geweest en er zijn alweer plannen voor volgend jaar.

3. Wat wilde je worden toen je nog op de basisschool / middelbare school zat?
Op de kleuterschool wilde ik altijd juf worden. Het stond zelfs op mijn rapport; 'Esther zal later een heel goede juf worden, want af en toe is ze dat nu al wel een beetje'. Later veranderde dat naar stewardess en dat is heel lang zo gebleven. Tijdens mijn toeristische opleidingen wist ik het niet meer. Maar uiteindelijk ging ik stage lopen bij een touroperator en zo ben ik via andere organisaties uiteindelijk bij PANGEA terecht gekomen. Dit was een goede keuze want ik vind het nog steeds erg leuk om samen met de reiziger een plan helemaal naar wens samen te stellen.

Esther in Tanzania Serengeti

4. Als je een dag mag samenstellen, zonder beperking van geld en reistijd, hoe ziet dan jouw droomdag eruit? 
Ik zou heel graag nog eens een vlucht per helikopter maken. Dus ik start mijn dag dan ook met een helikoptervlucht over de Victoria Falls en Kaapstad. Het lijkt me fantastisch om deze hoogtepunten nu eens vanuit de lucht te mogen zien. Omdat ik heel erg van Aziatisch eten houd, vlieg ik door naar Indonesië voor een heerlijke rijsttafel. En als ik daar  toch ben, zou ik heel graag een wandeling maken door de rijstvelden, de mooie tempels op Bali bezoeken en een boottochtje maken om dolfijnen te spotten. Terug naar Afrika voor een sundowner in Botswana, met uitzicht op een 'waterhole', waar net een paar olifanten aan het baden zijn. Als afsluiting naar de Seychellen voor een driesterrendiner in de Banyan Tree en een heerlijk bed.

5. Welke persoonlijke tip wil je meegeven aan de reizigers van PANGEA?
Wellicht dat mijn collega's het ook al hebben gezegd; maak het programma niet te druk en blijf meerdere nachten op eenzelfde plek om de bestemming echt te ervaren. Pas dan kan je echt genieten van reizen. Maak zoveel mogelijk mooie herinneringen samen.

Esther reizend met haar dochter in Zuid-Afrikaterug naar het blog