Menu

Voorstellen aan Ruud!

26/1/18

Ruud werd na zijn stage bij Berry in 2005, de eerste werknemer van PANGEA Travel. Inmiddels is hij teammanager van de Azië-afdeling. In tussentijd is zowel PANGEA, als de reiservaring van Ruud, sterk gegroeid! 5 vragen aan Ruud: 

Ruud-Sri-Lanka-Horton Plains

1. Welke landen uit het aanbod van PANGEA Travel heb je bezocht?
Ik zit natuurlijk al een flinke tijd bij PANGEA Travel en heb daardoor ook de kans gekregen om veel van onze bestemmingen een of meerdere keren zelf te bezoeken. Alfabetisch zijn het: China (3 keer), Dubai, Hong Kong, Indonesië (7 keer), Japan, Kenia, Maleisië (5 keer), Singapore, Sri Lanka, Tanzania, Thailand, Zuid-Afrika en Zuid-Korea. Hoog op mijn wensenlijstje staan Myanmar en Namibië.

2. Wat is je favoriete land uit dit rijtje en waarom?
Die vraag krijg ik vaker en echt één ultieme favoriet heb ik niet. Ik vind Indonesië het prettigste land om in te reizen. Het is zo veelzijdig en ieder eiland is weer een nieuwe reisbeleving. Dus dat is het land waar ik graag kom en waar ik mijn grote hobby duiken perfect uit kan voeren. Japan heeft me denk ik het meest verrast en is mijn meest bijzondere reiservaring ooit. De Japanse cultuur is zo uniek. Ik raad iedereen dan ook aan om minstens één keer in je leven naar Japan te gaan. 

Ik raad iedereen dan ook aan om minstens één keer in je leven naar Japan te gaan.

3. Wat wilde je worden toen je nog op de basisschool / middelbare school zat?
Toen ik klein was wilde ik altijd dierenarts worden. Maar later op de middelbare school bleek  mijn favoriete vak aardrijkskunde en niet biologie. Ik dacht steeds meer aan een baan waarbij je in aanraking komt met andere culturen en waarbij je wat van de wereld ziet. Als kind deed ik aan judo en leerde daar al veel over Japan en dacht, daar wil ik ooit eens heen…

Een baan in het toerisme lag steeds meer voor de hand. Tijdens mijn studie aan de NHTV in Breda maakte ik mijn eerste verre reis naar Beijing en toen wist ik het zeker; ik wil bij een touroperator werken. Via een studiegenoot kwam ik bij PANGEA Travel terecht als stagiair. Toen nog op de logeerkamer bij Berry thuis. Zelfs na 12 jaar en de vele reizen later, blijft het superleuk om steeds weer de ultieme reis samen te stellen voor onze klanten. Dat ik mag reizen voor mijn werk, zie ik nog altijd als een grote verrijking.

4. Als je een dag mag samenstellen, zonder beperking van geld en reistijd, hoe ziet dan jouw droomdag eruit?
Ik wil de dag ontspannen starten en de ultieme plek hiervoor vind ik Mega Inn guesthouse in het Leuser National park op Sumatra. Hier word je gewekt door de junglegeluiden van de vele vogels en apen die hier leven. Na een goede bak koffie (die ik ‘s ochtends echt wel nodig heb...) vlieg ik naar Labuan Bajo op het eiland Flores. Ik ga namelijk duiken en wel in een van de mooiste duikgebieden ter wereld; in het Komodo National Park. Het koraal is hier gelukkig nog heel kleurrijk en grotendeels intact. Na mijn bootduik varen we terug en maken we een korte stop op Komodo island waar ik de Komodo Dragon, die enorme varaan, ga spotten. Ik ben een natuurliefhebber dus we gaan wederom de jungle in. In Mulu National park bezoeken we eind van de middag de Deer Cave waar miljoenen vleermuizen bij zonsondergang uitvliegen. Wow, wat een gaaf gezicht is dat! Tijd om te gaan eten. Hoewel je bijna overal in Azië heerlijk kunt eten blijft mijn ultieme bestemming daarvoor toch echt Japan. Ik ben een sushi liefhebber en omdat geld vandaag geen rol speelt, ga ik naar een van de beste restaurants van Tokyo: Ishikawa. Dit restaurant is niet voor niets bekroond met maar liefst drie Michelinsterren. Wat een bijzonder fijne ervaring om hier te eten. Na deze dag vol belevenissen is het tijd voor een goed bed. Deze staat in de hoofdstad van Sri Lanka; Casa Colombo it is!

Ruud vanaf heuvel bij Mulu Marriot Resort

5. Welke persoonlijke tip wil je meegeven aan de reizigers van PANGEA?
Wat mij opvalt tijdens mijn reizen is dat veel reizigers bij een bezienswaardigheid of mooie plek zo snel mogelijk en vooral zoveel mogelijk foto’s maken, zonder het moment of de plek echt goed te bekijken. Ik probeer zelf juist niet meteen veel foto’s te maken. Uiteraard wil je een ‘plaatje’ als herinnering maar ik merk steeds meer dat herinneringen vooral in je hoofd zitten als je geniet van het moment zelf, de ontmoeting met locals of de plek waar je op dat moment bent. Kijk dus om je heen in plaats van alleen door je cameralens!

Ruud-indonesie-Javaterug naar het blog