Menu

Martijn in Tanzania deel 2: Leeuw op links, wevervogel op rechts

7/6/17

Het 2e deel van Martijns blog (zie ook deel 1) over zijn safari in Zuid-Tanzania en het verblijf in de camps van de Selous Safari Company.

Op stap met een birder

Na een vlucht van 1,5 uur stond ik in het ongerepte Ruaha National Park, klaar voor het vervolg van mijn safari in het zuiden van Tanzania. Vanuit het vliegtuig zie ik al een adembenemend landschap en de kenmerkende baobabs. De jeep van Jongomero stond gereed en bij aankomst in het camp werd ik zingend welkom geheten. De lunch werd direct geserveerd met zicht op de droge rivierbedding. Deze middag en de volgende dag ging ik op safari met een andere reiziger. De zeer vriendelijke oudere meneer droeg een klassieke safari outfit, had een verrekijker om en een telelens bij zich. Dit verraadde al dat dit een ander soort safari voor mij ging worden. Ik ging namelijk op safari met een birder!

Tanzania Jongomero safari wagen

Baobab Tanzania

Jongomero campZwembad Jongomero camp

Leeuw op links, wevervogel op rechts

Yellow-breasted, brown headed, black-backed en white-tailed, de lijst aan vogelsoorten in Ruaha is oneindig en de vogelgids is dik. Het park is een paradijs voor vogelaars met meer dan 560 soorten. In mijn ogen lijken veel vogels op elkaar, zeker vanaf een afstand. Dacht ik de wevervogel te herkennen, blijken er hier 16 soorten van voor te komen. Toch werd ik enthousiast van deze fanatiekeling die ijverig de gespotte vogels vastlegde en in een schrift noteerde. Ik deed mijn best om zoveel mogelijk soorten te spotten, de andere dieren reden we voorbij. Ik kom er achter dat er zo veel meer te zien is tijdens een safari wanneer je ook oog hebt voor het vogelleven. Ik kwam toch niet om mijn lijstje met dieren af te vinken, dus het birden is daar een mooie aanvulling op. Toch dwaalt mijn oog even af naar de slapende leeuwen in het gras...

Jongomero Bird ListVogels spotten

Strandafsluiting in het paradijs

Na mijn (vogel)safari in Ruaha reisde ik terug naar Dar es Salaam voor een verblijf in Ras Kutani, een vergeten stukje paradijs aan de Indische Oceaan. Dit is de perfecte plek om een safari door Zuid-Tanzania af te sluiten. Ook Ras Kutani, heeft net als Siwandu en Jongomero, een geïsoleerde ligging waar je rust zult vinden en even deel uitmaakt van de nog ongerepte Afrikaanse natuur. Meer weten over de camps van de Selous Safari Company en de safari-mogelijkheden in het zuiden van Tanzania? Bekijk dan de reis: Zuid-Tanzania Safari in Stijl of neem contact op met Martijn.

Strand Tanzania - Ras Kutani

Strand Ras Kutani

Zwembad Ras Kutani

Martijn voor de safariwagen


Bekijk onze reisvoorbeelden op de Tanzania pagina voor meer informatie en inspiratie.

Zie ook deel 1 van Martijns Tanzania blog.terug naar het blog