Menu

Botswana

Botswana reizen

“Botswana ervaar je als een ware natuurdocumentaire, zo vertelden vrienden ons. Dat lijkt ons wel wat! Een hele kudde buffels zien vanuit de lucht. Wakker worden van het geknor van nijlpaarden. En als het even kan reizen we langs de Victoria Falls. Maar dan wel met comfortabel vervoer en verblijf midden in de natuur van Botswana.”

Wilt u ook het gevoel hebben in een natuurdocumentaire terecht te zijn gekomen? En zelf een overgetelijke safari beleven? Dan is Botswana een perfecte bestemming voor u. Botswana, het land van de Okavango Delta, veel wilde dieren in het Chobe National Park, maar ook het land dat voor het grootste gedeelte bestaat uit de Kalahari woestijn en veel zoutvlaktes biedt. Oog in oog staan met een olifantenfamilie, kans op het zien van wilde honden en opzoek naar bijzondere vogels. De reisspecialisten van PANGEA Travel kennen de bijzondere lodges verscholen in de Okavango Delta die enkel per vliegtuigje bereikt kunnen worden, maar ook de leuke plekken die u tijdens een selfdrive aan kunt doen. Wij zorgen ervoor dat uw individuele Botswana rondreis een unieke en fantastische ervaring wordt.

Voor Botswana reizen kunt u zeker terecht bij PANGEA Travel. Onze reisspecialisten hebben de nodige ervaring met Botswana als vakantie bestemming. Daarnaast hebben onze Botswana specialisten veel lodges en tented camps bezocht om u daarin het beste te kunnen adviseren. Voor een selfdrive is Botswana goed te combineren met onze Namibië rondreizen.
 
Voor wie is een rondreis Botswana een aanrader en waarom?
 • Natuur: uiteraard is Botswana een Afrikaanse bestemming bij uitstek als het gaat om haar natuur. De indrukwekkende Okavango Delta is een bron van groene landschappen en het zien van veel wilde dieren. Het contrast met de witte zoutvlaktes van de Makgadigadi Pans en de steppes van de Kalahari biedt Botswana een schitterend speelveld voor de natuurliefhebber.
 • Once in a lifetime: Botswana is een unieke en exclusieve bestemming die veel reisfanaten op hun bucketlist hebben staan. Het is de moeite waard om zeker één keer in uw leven Botswana te bezoeken en te vergapen aan al het moois dat dit land u te bieden heeft.
 • Luxe reizen: wie zich in luxe en comfort wilt wanen, buiten de gebaande paden om wilt reizen en de massa wilt ontlopen is op z’n plek in Botswana. Botswana heeft luxueuze lodges en tented camps midden in de natuur en ver van de buitenwereld waar u in alle rust kunt genieten van de natuur en het wildlife.
 • Avontuurlijk: mocht u toch liever een avontuurlijke rondreis door Botswana maken waarbij nog niet alles is vastgelegd dan is een selfdrive de beste keus. Enige ervaring met het rijden van een 4x4 auto is een must. Botswana is als seldrive goed te combineren met Namibië. 

Botswana specialist Esther aan het woord

“Onvergetelijk! Dat is wat ik kan zeggen over mijn reizen naar Botswana. Ik heb het geluk gehad al twee keer naar dit safariland te mogen reizen. Botswana is echt de meest pure safaribestemming in Afrika. Eerlijk is eerlijk, er hangt een prijskaartje aan maar dat is het meer dan waard. Alleen al de vliegreis per light aircraft van de luchthaven van Maun naar de lodge is fantastisch. Vanuit de lucht genieten van het bijzondere landschap en de wilde dieren die al goed te spotten zijn. De lodges liggen allemaal op de meeste afgelegen locaties, middenin de natuur. Er is geen massatoerisme, amper mobiel netwerk maar toch luxe en een ultieme safari beleving. De rangers en trackers kennen de gebieden op hun duimpje dus het spotten van de Big Five is in Botswana bijna een garantie. Ik vertel heel graag over mijn reizen naar Botswana, dus mocht u meer informatie wensen, bel gerust!”

Heeft u vragen over Botswana? Vraag het onze Botswana specialist Esther


De hoogtepunten van een Botswana rondreis
Botswana is een land van grote contrasten, bij uitstek geschikt voor natuur- en wildlife liefhebbers. U zult versteld staan van de prachtige landschappen en indrukwekkende bezienswaardigheden. Onderstaand de meest positieve ervaringen van onze reizigers samengevat.  
 • De perfecte bestemming voor een ‘echte’ Afrika beleving
 • Van uitgestrekte zoutvlaktes tot waterrijke en groene oases
 • Prachtige nationale parken zoals het Makgadikgadi Pans National Park
 • Maak kennis met de grootste olifantenpopulatie in het Chobe National Park
 • Ontdek de Okavango Delta per traditionele Mokoro boot.
 • Zeer vriendelijke en gastvrije bevolking
 • Zowel in het droge seizoen als in het natte seizoen is er veel te zien
 • Verken Botswana op een avontuurlijke manier met een eigen 4x4 huurauto
 • Geen massatoerisme