Wandelsafari Botswana & Zambia

De beste safarilanden zijn samen gebracht in deze bijzondere wandelsafari. Te voet verkent u verschillende gebieden in de bekende Okavango Delta in Botswana en een van de beste wildparken ter wereld; South Luangwa National Park. Beiden gebieden bieden haar bezoekers diverse landschappen en zijn rijk aan veel diersoorten, van vogels tot nijlpaarden, van antilopen tot olifanten. Doordat dit een wandelsafari is heeft u de kans om de dieren van zeer dichtbij te zien!

Reisduur: 12 dagen
Okavango Delta - Victoria watervallen - Lower Zambezi National Park - South Luangwa National Park Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Dag tot daginklappen

Dag 1 (vliegreis op eigen gelegenheid) - Maun - Okavango Delta

Bij aankomst op de luchthaven van Maun gaat u een indrukwekkende binnenlandse vlucht per light aircraft naar de wereldberoemde Okavango Delta maken. De vlucht is voor een groot deel over de delta heen wat zorgt voor een prachtig uitzicht op de vele kanalen, meertjes en eilanden. Wellicht heeft u geluk en ziet u zelfs wild vanuit de lucht! Bij aankomst op de airstrip wordt u verwelkomd door medewerkers van uw lodge die u vervolgens naar uw accommodatie brengen. U kunt heerlijk ontspannen en genieten van het uitzicht vanaf uw veranda.
verzorging: geen maaltijden inbegrepen

Dag 2 Okavango Delta

De Okavango Delta is ontstaan doordat de stroom van de Okavango rivier op een gegeven moment werd onderbroken en niet langer in het Makgadigadi meer kon uitmonden. Het meer is opgedroogd en is nu het Makgadigadi Pans National Park. Het water van de Okavango rivier zocht een nieuwe plek en verspreidde zich vervolgens over de Kalahari woestijn. De hoeveelheid water die de Okavango rivier aanvoert blijkt wel uit de oppervlakte die de binnenlandse delta beslaat van maar liefst 18.000 vierkante kilometer! Nu is het is een prachtige oase gevuld met indrukwekkende flora en fauna. Naast wild als leeuwen, olifanten, buffels en vele soorten antilopen staat de delta vooral bekend om haar uitgebreide vogelleven. Er zijn meer dan 400 verschillende soorten vogels te zien waaronder reigers, visarenden en pelikanen. Vandaag verkent u de kanalen van de delta per mokoro, traditionele boomstamkano.
verzorging: volpension en safariactiviteiten

Dag 3 Okavango Delta

Deze dag staat wederom in het teken van de Okavango Delta. U kunt vanuit uw accommodatie deelnemen aan de vele activiteiten die georganiseerd worden (inclusief). Zo kunt u naast het maken van tochten per mokoro ook onder leiding van een ervaren gids een wandeling maken op een van de vele eilanden in de Delta. De gids kan u alles vertellen over de lokale flora en fauna.
verzorging: volpension en safariactiviteiten

Dag 4 Okavango Delta - Livingstone

Na het ontbijt wordt u naar de airstrip gebracht voor de vlucht per lightaircraft naar Livingstone. Bij aankomst wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger. Aansluitend wordt u naar de accommodatie gebracht voor de overnachting. Livingstone is de toegangspoort tot de wereldberoemde Victoria Falls. De Victoria Falls zijn de bekendste en grootste watervallen ter wereld. Over een breedte van 1700 meter stort het water zich met een donderend geweld de diepte in. De waterval heeft ook een bijnaam ‘de rook die dondert’, door de lokale bevolking vertaalt in ‘Mosi-oa-Tunya’. De beroemde ontdekkingsreiziger David Livingstone bezocht de watervallen in 1855 en vernoemde ze naar koningin Victoria van Groot-Brittannië.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 5 Livingstone

Dag ter vrije besteding in Livingstone. U hoeft zich hier zeker niet te vervelen. In en rond de stad en watervallen worden vele activiteiten georganiseerd zoals vluchten over de watervallen, kanosafari's op de Zambezi rivier of boottochten tegen zonsondergang op de Zambezi. Tijdens de boottocht kunt u genieten van de indrukwekkende natuur waarbij de kans groot is dat u nijlpaarden, krokodillen en olifanten ziet. Voor de mensen die van meer extreme activiteiten houden kunt u verder nog raften, met een speedboot over de rivier, abseilen en zelfs bungeejumpen.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 6 Livingstone - Lower Zambezi National Park

Na het ontbijt rijdt u naar de luchthaven van livingstone. Op de luchthaven stapt u over op de binnenlandse vlucht naar het Lower Zambezi National Park. Bij aankomst op de airstrip wordt u verwelkomd en vervolgens naar uw accommodatie gebracht. ‘s Avonds kunt u al meteen genieten van een prachtige zonsondergang.
verzorging: volpension en safariactiviteiten

Dag 7 Lower Zambezi National Park

Het Lower Zambezi National Park is landschappelijk gezien een van de mooiste parken van het land. De zuidelijke grens van het park is de Zambezi rivier. De Zambezi maar ook haar verschillende zijkanalen zorgen ervoor dat er volop water aanwezig is in het park waar de flora en fauna volop van profiteert. Zo kunt u kuddes olifanten vinden waarvan de aantallen in de tientallen op kan lopen. De rivier is meteen ook een barrière voor het grotere wild waardoor de wildconcentratie groot is. Dit trekt natuurlijk ook roofdieren aan zoals leeuwen en luipaarden. Tijdens uw verblijf heeft u vandaag twee safariactiviteiten inbegrepen.
verzorging: volpension en safariactiviteiten

Dag 8 Lower Zambezi National Park

Vandaag gaat u samen met een gids op zoek naar de verschillende soorten wild die in het Lower Zambezi National Park leven. Het grote wild is volop aanwezig zoals olifanten en buffels die regelmatig te vinden zijn op een de eilandjes in de Zambezi Rivier. Ook de antilopen zijn goed vertegenwoordigd. Zo leven er kudu, waterbokken, zebra’s en duikers. Eigenlijk de enige grote zoogdieren die ontbreken zijn de giraffe en neushoorn. In het park leven verder maar liefst 350 verschillende soorten vogels. Een vogelliefhebber komt hier dus zeker aan zijn trekken.
verzorging: volpension en safariactiviteiten

Dag 9 Lower Zambezi NP - South Luangwa National Park

Na aankomst op de Mfuwe airstrip, de toegangspoort tot het South Luangwa National Park, wordt u verwelkomd en vervolgens naar uw accommodatie gebracht binnen de grenzen van het park. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding.
verzorging: volpension en safariactiviteiten

Dag 10 South Luangwa National Park

Volgens experts is het South Luangwa National Park een van de beste wildparken ter wereld. En niet zonder reden, de concentratie van wild rond de Luangwa rivier en de lagunes is een van de grootste van de wereld. In de 9000 km2 dat het park telt vindt u meer dan 60 verschillende soorten zoogdieren, circa 400 soorten vogels en een zeer rijke flora. Vandaag staat compleet in het teken van safariactiviteiten in het park.
verzorging: volpension en safariactiviteiten

Dag 11 South Luangwa National Park

Vandaag staan twee safariactiviteiten op het programma door het park. De middag safari start om 16:00 uur en duurt ongeveer tot 20:00 uur. Een deel van de safari vindt dus in het donker plaats. Met een schijnwerper op de auto gaat u op zoek naar het wild dat overdag niet actief is. Een unieke ervaring!
verzorging: volpension en safariactiviteiten

Dag 12 South Luangwa National Park - Lusaka airport

's Ochtends heeft u een laatste activiteit (afhankelijk van de vertrektijd) voordat u naar Mfuwe airport gebracht wordt. Vanuit hier vliegt u per light aircraft naar de luchthaven van Lusaka, waar uw wandelsafari door Botswana en Zambia eindigt.

bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • lokale vliegreizen Botswana in chartervliegtuigen op indeling
 • genoemde transfers en vervoer tijdens gamedrive (mogelijk op indeling met andere reizigers)
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • lokale dranken in Sango Safari Camp, Kasaka River Lodge en Kapani Lodge
 • genoemde safari-activiteiten met bijbehorende entreegelden
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • boekingskosten: € 25 per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (eventueel ook via PANGEA Travel te boeken)
 • visumkosten Zambia, ca. USD 50 pp (contant te voldoen bij aankomst)
 • lokale luchthavenbelastingen Zambia ca. USD 20 pp (contact te voldoen bij vertrek)
 • optionele excursies en entreegelden
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 5.000 - of meer

Bovenstaande prijsindicatie is gebasseerd op het laagseizoen (april t/m mei, vanaf € 6.395 per persoon). De prijsindicatie voor het tussenseizoen (juni) is vanaf € 6.695 per persoon. In het hoogseizoen is de prijsindicatie vanaf € 7.395 per persoon (juli t/m oktober). De prijs is per persoon en o.b.v. twee personen samenreizend.

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:
 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties
We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten. bekijk meer

Accommodatieinklappen

Sango Safari Camp - Khwai Concession

Sango Safari Camp ligt in de schaduw van de bomen met een schitterend uitzicht over de Khwai Rivier, op de grens van Moremi Game Reserve. Sango Safari Camp is goed uitgangspunt om safari's te maken in zowel de Khwai Concession als in Moremi Game Reserve. Het tented camp is kleinschalig en heeft een hele goede prijs-kwaliteit verhouding. Vroeg reserveren wordt daardoor aanbevolen. Sango Camp heeft zijn naam te danken aan de Sango familie, de oorspronkelijke inwoners van de Khwai Concession, en tevens mede-eigenaren. Tijdens een verblijf in het camp kunt kennis maken met hun cultuur. Daarnaast worden er activiteiten aangeboden zoals wandelsafari's, tochten per mokoro en gamedrives.


Maramba River Lodge - Livingstone

De Maramba River Lodge is de lodge die zich het dichtste bij de Victoria Watervallen aan de Zambiaanse kant bevind. De lodge ligt op nog geen 4 kilometer van de watervallen in het Mosi-o-Tunya National Park aan de Maramba rivier. Vanuit de bar en lounge van de lodge is er dan ook een prachtig uitzicht over de rivier waar de lodge haar naam aan dankt. Dankzij deze ligging aan de rivier wordt de lodge regelmatig bezocht door het lokale wild waaronder olifanten. De kamers in de lodge bestaan uit drie typen namelijk de relatief eenvoudige safaritenten, mooie chalets en tot slot de luxe safaritenten. Het zwembad maakt het plaatje compleet. Vanuit de lodge worden er verschillende activiteiten georganiseerd. Denk hierbij aan; bootsafari’s, kanosafari’s, wandelsafari maar ook bootcruises, vissen of een bezoek aan een lokaal dorp. De Maramba River Lodge is een uitstekende 3 sterren keuze voor uw verblijf in Livingstone.


Individuele Zambia Reizen
Chongwe River Camp - Lower Zambezi NP

Chongwe River Camp ligt aan de Zambezi rivier, net buiten LowerZambezi National Park. Het kleinschalige camp bestaat uit slechts zes luxe safaritenten wat zorgt voor een hoge mate van exclusiviteit en persoonlijke service. Elke tent is voorzien van alle moderne gemakken zoals en douche, toilet en vast bed. Vanaf de veranda van de tent heeft u een geweldig uitzicht op de Chongwe rivier. Het hoofdgebouw van het camp bestaat uit een bar en klein dompelbad waar u gedurende het heetst van de dag heerlijk af kunt koelen. ’s Avonds kunt u genieten van een prachtige zonsondergang waarna u met de andere gasten om het kampvuur de safari verhalen van dag kunt uitwisselen. Vanuit het camp worden verschillende safariactiviteiten georganiseerd denk hierbij aan wandelsafari, voertuigsafari’s en kanosafari’s. Elke activiteit is onder begeleiding van een ervaren Engelsprekende gids.


Individuele Zambia Reizen
Kafunta River Lodge - South Luangwa N.P.

De Kafunta River Lodge is gelegen aan de oevers van de Luangwa rivier in het South Luangwa National Park. Deze klassieke safari lodge biedt gasten alle comfort die men mag verwachten, ondanks dat het camp zich in de ongerepte wildernis bevindt. De lodge bestaat uit 8 en-suite chalets allemaal met een eigen veranda en een prachtig uitzicht vanuit alle kamers. Centraal in de lodge is de ruime bar en eethoek. De centrale ruimte is gebouwd rondom een wilde mangoboom. Omdat er veel vogels in deze boom zitten. Het camp beschikt als enige over een natuurlijke heetwaterbron. In een constante tempratuur van 38 graden kunt u, onder het genot van een drankje, ontspannen en genieten van het wild dan bij de oever van de rivier komt drinken. De lodge beschikt verder over een eigen ponton die u naar een afgelegen gebied van het South Luangwa National Park kan brengen. Een alternatief voor de hoofdingang. De Lodge is gespecialiseerd in voertuigsafari’s in de morgen en namiddag. Wandelsafari’s zijn echter ook mogelijk.


bekijk meer

Waarom?inklappen

 • Wandelsafari in de beste safarilanden ter wereld!
 • Volledig verzorgde reis, dus ter plaatse weinig extra kosten
 • Alle entreegelden, safari's, veel maaltijden en dranken zijn inclusief
 • Safari's per light aircraft in Botswana, een onvergetelijke belevenis!
 • U overnacht in tented camps en lodges middenin de natuur en op zeer afgelegen plekken
 • bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reiservaringen
Botswana

 • “Natuurlijk Namibië en Botswana”

  lees meer
  -
  Paul en Danielle
 • “ Gisterochtend werden we gewekt door leeuwen op 100 m afstand!”

  lees meer
  -
  Barbara & Ted
 • “Dit is de 2e reis die jullie voor ons regelen en we zijn zeer tevreden klanten”

  lees meer
  -
  Jeanette de Ruijter
 • “De voorbereiding, info van U was van grote klasse.”

  lees meer
  -
  Van de Bunt


print deze reisterug naar het overzicht