Kampeersafari Botswana (19 dagen)

routekaart Kampeersafari Botswana (19 dagen)

Dé reis als u op zoek bent naar een avontuurlijke kampeersafari in Botswana. U reist in een internationale groep langs de mooiste safariparken van Botswana. In een speciaal op safari’s aangepast voertuig bezoekt u de indrukwekkende Okavango Delta, gaat u op zoek naar leeuwen in het Moremi Game Reserve en staat u te midden van een kudde olifanten in het Chobe National Park. U overnacht in eenvoudige tenten maar dit maakt de reis extra avontuurlijk. ’s Nachts kunt u daardoor nog meer genieten van de vele geluiden van de ‘bush’.

Reisduur: 18 dagen
Maun - Central Kalahari Game Reserve - Maun - Okavango Delta - Moremi Game Reserve - Chobe National Park - Livingstone Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Dag tot daginklappen

Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Maun
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Bij aankomst wordt u verwelkomd en vervolgens naar de accommodatie gebracht. Optioneel kunt u ter plaatse deelnemen aan een aantal activiteiten zoals paardrijdtochten, bezoek aan een lokaal dorpje of onder leiding van een gids op zoek gaan naar de vele vogelsoorten die rondom de lodge te vinden zijn. Maun is een van de belangrijkste steden van het land en dankt haar naam aan het San woord voor ‘plaats van kort riet’. De stad was vroeger een echte ‘Wild West’ stad waar alle veeboeren woonden. Na de aanleg van een asfaltweg en de groei in toerisme is het nu de belangrijkste stad van het land en is het ‘Wilde Westen’ verruild voor een moderne stad.
Dag 2 Maun – Central Kalahari Game Reserve
Uw internationale groepssafari start om 07:30 uur. U maakt kennis met de groep waarna u tijd heeft om de laatste inkopen te doen. Vervolgens reist u naar het Central Kalahari Game Reserve. Dit is het grootse wildpark van Botswana met een afmeting van bijna 53.000 km2. Het is gesitueerd in het midden van de Kalahari woestijn. Deze semi-woestijn is 10 x zo groot als het game reserve en strekt zich uit over delen van zuidelijk Afrika. De oudste bewoners zijn de San (ook wel Bosjesmannen genoemd). Deze oorspronkelijke bewoners zijn inmiddels met hulp van de overheid terug gekeerd in het gebeid maar het schijnt dat er slechts een kleine 250 San wonen. Na aankomst kunt u deelnemen aan een natuurwandeling onder leiding van de San. Ook kunt u even ontspannen bij uw accommodatie.
Dag 3 Central Kalahari Game Reserve
De komende dagen verkent u het Central Kalahari Game Reserve. Vandaag kunt u deelnemen aan een game drive. Het beste seizoen om het Central Kalahari Game Reserve te bezoek is de regentijd wanneer alles groen kleurt en de natuur tot leven komt. Dieren zijn dan ook actief en krijgen hun jongen. Verwacht geen grote kuddes in de woestijn maar eerder kleinere aantallen. In het gebied leven o.a. springbok, oryx, red hartebeest, eland, blue wildebeest, giraffe en kudu. Roofdieren die hier voorkomen zijn cheeta, luipaard, jakhals, de bruine hyena, de bat-eared fox en leeuwen.
Dag 4 Central Kalahari Game Reserve
Een nieuwe dag in het Kalahari Game Reserve. In de ochtend kunt u eventueel (niet inbegrepen) een safari maken. In de namiddag en kunt u tussendoor ontspannen bij uw accommodatie. Aan het eind van de dag kunt u genieten van een prachtige zonsondergang en later op de avond van de sterrenhemel.
Dag 5 Central Kalahari Game Reserve
Vandaag reist u verder naar uw volgende accommodatie in het Central Kalahari Game Reserve. De komende nachten verblijft u in de Deception Valley Lodge, vanwaar er verschillende activiteiten worden georganiseerd.
Dag 6 Central Kalahari Game Reserve
Vandaag heeft u wederom een dag om het Central Kalahari Game Reserve te verkennen.
Dag 7 Central Kalahari Game Reserve – Maun
Na een laatste ochtend safari in het Central Kalahari Game Reserve reist u terug naar Maun. In de namiddag staat er een rondvlucht over de wereldberoemde Okavango Delta optioneel op het programma. Geniet van een prachtig uitzicht op de vele kanalen, meertjes en eilanden. Wellicht heeft u geluk en ziet u zelfs wild vanuit de lucht! Na de vlucht wordt u naar uw accommodatie gebracht en is de avond ter vrije besteding.
Dag 8 Maun – Okavango Delta
De reis gaat verder in westelijke richting naar de Okavango Delta. De weg houdt op waarna u plaats neemt in een motorboot die u verder de Delta in zal brengen. U vaart over binnenmeren en door kanalen die steeds smaller worden. Het wordt steeds ondieper en smaller waardoor u nog een keer over moet stappen in een ander voertuig, ditmaal en mokoro (tradtionale boomstamkano). Hiermee komt u uiteindelijk aan bij de overnachtingplek middenin de natuur. Het camp wordt opgeslagen en hier verblijft u komende nachten. Noot: het is niet mogelijk om koffers mee te nemen naar uw accommodatie in de Okavango Delta. U reist de komende dagen met een kleinere tas. Koffers kunt u achterlaten in de auto.
Dag 9 Okavango Delta
De Okavango Delta is ontstaan doordat de stroom van de Okavango rivier op een gegeven moment werd onderbroken en niet langer in het Makgadigadi meer kon uitmonden. Het meer is opgedroogd en is nu het Makgadigadi Pans National Park. Het water van de Okavango rivier zocht een nieuwe plek en verspreidde zich vervolgens over de Kalahari woestijn. De hoeveelheid water die de Okavango rivier aanvoert blijkt wel uit de oppervlakte die de binnenlandse delta beslaat van maar liefst 18.000 vierkante kilometer! Nu is het is een prachtige oase gevuld met indrukwekkende flora en fauna. Naast wild als leeuwen, olifanten, buffels en vele soorten antilopen staat de delta vooral bekend om haar uitgebreide vogelleven. Er zijn meer dan 400 verschillende soorten vogels te zien waaronder reigers, visarenden en pelikanen. Vandaag verkent u de kanalen van de delta per mokoro.
Dag 10 Okavango Delta – Moremi Game Reserve
U vervolgt de reis in de richting van het Moremi Game Reserve. Overnachting vandaag is net buiten het reservaat.
Dag 11 Moremi Game Reserve
Vroeg in de ochtend gaat de rit verder naar het Moremi Game Reserve. Het Moremi Game Reserve ligt in het noordelijke deel van Botswana en bestaat sinds 1963. De totale oppervlakte van het park is maar liefst 5000km2. Op de savannevlaktes maakt u na aankomst een gamedrive.
Dag 12 Moremi Game Reserve
Deze dag staat compleet in het teken van het wild van het Moremi Game Reserve. Onder leiding van een ervaren gids gaat u op zoek naar het grote en kleine wild dat het reservaat rijk is. Gedurende het heetste van de dag kunt u ontspannen en volop genieten van de faciliteiten van uw lodge.
Dag 13 Moremi Game Reserve
Het camp wordt vandaag afgebroken waarna de reis verder naar naar een ander deel van het reservaat. Onderweg zijn er met geluk weer dieren te zien. Nadat de tenten in de namiddag zijn opgeslagen staat er nog een gamedrive op het programma.
Dag 14 Moremi Game Reserve - Savute
Komende nacht verblijft u in Savute, een semiwoestijnachtig deel van het Chobe National Park. Ondanks dat heeft u een goede kans om veel wild te zien. De dieren zijn vooral te zien in de schaduw van de weinige bomen en bij waterbronnen. Met geluk ziet u o.a. antilopen, buffels, giraffen, wildebeesten, wrattenzwijnen en zebra's. Er leven vooral veel olifanten en roofdieren, voornamelijk leeuwen en gevlekte hyena’s. Ook in dit gebied staat een safari op het programma.
Dag 15 Savute – Chobe National Park
Vanuit Savute gaat de reis verder het Chobe National Park in. Het park is gelegen aan de noordelijke grens van Botswana en Zambia. Deze grens wordt gevormd door de Chobe rivier wat tevens de naam verklaard van het National Park. Het park is het op een na grootste wildpark van Botswana met maar liefst 11.000 vierkante kilometer. Er zijn een aantal compleet verschillende ecosystemen in het park te vinden waaronder de dichte bossen, weidse savannevlaktes, moerassen en semiwoestijn gedeeltes. Het park is naast de grote ook een park met een van de hoogste concentraties aan wild in van het continent. In het park leven onder andere olifanten, buffels, giraffen en vele soorten antilopen waaronder impala, gnoe en kudu. Ook de roofdieren zijn rijkelijk vertegenwoordigd. Tijdens de gamedrive kunt u oog in oog komen te staan met leeuwen, hyena’s, luipaarden en cheetah’s. In het park leven zelfs de zeldzame wilde honden. Na het opzetten van de tenten staat er in de namiddag een gamedrive op het programma.
Dag 16 Chobe National Park
's Ochtends kunt u eventueel (niet inbegrepen) deelnemen aan een gamedrive in het park. Chobe kent een rijk wildleven en vooral de olifanten zijn goed vertegenwoordigd. De totale populatie van Botswana wordt op dit moment geschat op maar liefst 120.000 dieren! U zult dan ook bijna gegarandeerd tijdens uw gamedrives olifanten tegenkomen. Gedurende het heetst van de dag kunt u heerlijk ontspannen bij uw lodge. Ook is het mogelijk een bootsafari te maken. U neemt plaats in een boot die vervolgens de Chobe Rivier afzakt op zoek naar wild. Vele soorten wild komen naar de rivier toe om te drinken waardoor u vanaf het water een uniek uitzicht heeft op de dieren. Daarnaast leven er in de rivier ook nijlpaarden en krokodillen, die u tijdens de boottocht bijna zeker zult zien. De tocht eindigt tegen het begin van de avond waardoor u kunt genieten van een prachtige zonsondergang.
Dag 17 Chobe National Park - Livingstone
De internationale groepsreis eindigt vandaag officieel om 10.00 uur. Wij reserveren voor u nog een extra nacht in Livingstone. U hoeft zich hier zeker niet te vervelen. In en rond de stad en watervallen worden vele activiteiten georganiseerd zoals vluchten over de watervallen, kanosafari's op de Zambezi rivier of boottochten tegen zonsondergang op de Zambezi. Tijdens de boottocht kunt u genieten van de indrukwekkende natuur waarbij de kans groot is dat u nijlpaarden, krokodillen en olifanten ziet. Voor de mensen die van meer extreme activiteiten houden kunt u verder nog raften, met een speedboot over de rivier, abseilen en zelfs bungeejumpen.
Dag 18 Livingstone - (vliegreis op eigen gelegenheid)
Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven van Livingstone gebracht. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • genoemde transfers Zambia op indeling per auto met chauffeur
 • genoemde transfers Botswana op indeling per speciaal safarivoertuig met Engelsprekende gids/chauffeu
 • begeleiding door een professionele kampassistent/kok
 • alle overnachtingen conform programma in Maun en Livingstone in een lodge
 • maaltijden op basis van volpension (m.u.v. Maun en Livingstone)
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • dagelijkse safariactiviteiten (op indeling) met alle bijbehorende entreegelden tijdens het verblijf
 • gratis koffie en thee
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
 • boekingskosten: € 25 per boeking


Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (vraag uw reisspecialist naar de mogelijkheden)
 • visumkosten Zambia, ca. USD 50 pp single entry (contant te voldoen bij aankomst)
 • lokale luchthavenbelastingen Zambia, ca. USD 20 pp (contant te voldoen bij vertrek)
 • optionele excursies, activiteiten en entreegelden Victoria Falls
 • slaapzak en kussen (eventueel te huur ter plaatse voor € 20)
 • dranken
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 2.750 - € 3.000

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatieinklappen

Thamalakane River Lodge - Maun
incl. ontbijt
De Thamalakane River Lodge is gelegen aan de rivier de Thamalakane, 19 km buiten Maun, op de weg naar het Moremi Game Reserve. De lodge is opgericht uit stenen en riet en is genesteld onder hoge bomen, aan de oevers van de rivier. Thamalakane River Lodge biedt een ontsnapping uit het stadje Maun. U verblijft hier in een rustige omgeving, maar met het gemak van de nabijheid van de stad. De lodge biedt zowel chalets als safaritenten aan, die onderling verschillen in luxe en faciliteiten. Tijdens uw verblijf kunt u genieten van drankjes en maaltijden bij de open baren in het restaurant terwijl u geniet van spectaculaire zonsondergangen over de rivier. De gronden bieden een toevluchtsoord voor vele vogelsoorten. Om heerlijk te ontspannen en te ontsnappen aan de middaghitte is er een zwembad. Thamalakane Lodge is leuke lodge om uw rondreis door Botswana te starten of te eindigen.

zwembad - Maramba River Lodge - Livingstone - Zambia
Maramba River Lodge - Livingstone
De Maramba River Lodge is de lodge die zich het dichtste bij de Victoria Watervallen aan de Zambiaanse kant bevind. De lodge ligt op nog geen 4 kilometer van de watervallen in het Mosi-o-Tunya National Park aan de Maramba rivier. Vanuit de bar en lounge van de lodge is er dan ook een prachtig uitzicht over de rivier waar de lodge haar naam aan dankt. Dankzij deze ligging aan de rivier wordt de lodge regelmatig bezocht door het lokale wild waaronder olifanten. De kamers in de lodge bestaan uit drie typen namelijk de relatief eenvoudige safaritenten, mooie chalets en tot slot de luxe safaritenten. Het zwembad maakt het plaatje compleet. Vanuit de lodge worden er verschillende activiteiten georganiseerd. Denk hierbij aan; bootsafari’s, kanosafari’s, wandelsafari maar ook bootcruises, vissen of een bezoek aan een lokaal dorp. De Maramba River Lodge is een uitstekende 3 sterren keuze voor uw verblijf in Livingstone.

bekijk meer

Waarom?inklappen

 • Met minder budget toch het unieke safari land Botswana ontdekken.
 • Tijdens de reis wordt er op een comfortabele manier gekampeerd.
 • Volledig verzorgde reis, dus ter plaatse weinig extra kosten.
 • Alle entreegelden, safari's en veel maaltijden en dranken zijn inclusief.
 • Verblijf in Chobe National Park en Moremi Game Reserve.
 • De reis eindigt bij de machtige Victoria Falls.
bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reiservaringen
Botswana

 • “Natuurlijk Namibië en Botswana”

  lees meer
  -
  Paul en Danielle
 • “ Gisterochtend werden we gewekt door leeuwen op 100 m afstand!”

  lees meer
  -
  Barbara & Ted
 • “Dit is de 2e reis die jullie voor ons regelen en we zijn zeer tevreden klanten”

  lees meer
  -
  Jeanette de Ruijter
 • “De voorbereiding, info van U was van grote klasse.”

  lees meer
  -
  Van de Bunt


print deze reisterug naar het overzicht