Botswana Linyanti & Okavango Delta Safari

routekaart Botswana Linyanti & Okavango Delta Safari

De grootste trekpleister van Botswana is de wereldberoemde Okavango Delta. Deze delta is de grootste binnenlandse delta ter wereld en staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het is een doolhof van waterwegen en eilanden en vormt het leefgebied van talrijke diersoorten. Tijdens deze reis combineert u verschillende gebieden in de delta. U vliegt per Cessna vliegtuigje van Linyanti naar de Okovango Delta. De lodges in deze concessies zijn niet over land bereikbaar door de afgelegen ligging middenin de natuur. Doordat u de Okavango Delta van bovenaf ziet heeft u schitterend uitzicht op het wild dat hier leeft en heeft u een idee hoe immens de delta is.

Reisduur: 7 dagen
Linyanti Consession - Vumbura Consession - Maun Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Dag tot daginklappen

Dag 1 Maun – Linyanti Concessie

Vandaag start u met uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst in Maun, de toeristische hoofdstad van Botswana, vertrekt u per Cessna vliegtuigje naar de Linyanti Concessie. U vliegt een gedeelte van de Okavango Delta over waardoor u de immense grootte van de delta ervaart. Het is aan te raden om goed naar buiten te kijken tijdens de vlucht, want wellicht spot u al het eerste wild! De komende nachten overnacht u in het DumaTau Camp, grenzend aan de Linyanti rivier en relatief dichtbij het Mamili National Park in Namibië. Het DumaTau Camp is in 2012 opnieuw gebouwd, aan de Osprey Lagoon waar o.a. veel nijlpaarden leven. Hde lodge is gebouw tussen twee looproutes van deze indrukwekkende dieren, waardoor de kans erg groot is dat u nijlpaarden zult zien tijdens uw verblijf. Afhankelijk van de aankomsttijd bij de lodge, maakt u 's middags uw eerste gamedrive.
verzorging: volpension en safariactiviteiten

Dag 2 Linyanti Concessie

Dit is uw eerste safaridag in de Linyanti Concessie! Dit 125.000 hectare grote gebied bestaat uit Mopane bossen, moerasbossen en vruchtbare floodplains en de dieren vinden voldoende water de Linyanti Rivier en Savute Channel. Hierdoor trekt de Linyanti Concessie erg veel dieren aan. De Linyanti Concessie (grenzend aan het bekende Chobe National Park) is beroemd vanwege de grote aantallen olifanten die hier leven en onder andere de zebra, gnoe, lechwe buck en de zeldzame sable en roan antilopen leven hier. De omgeving verkent u tijdens een gamedrive per open landrover en tijdens een boottocht over de Linyanti Rivier. Langs de river zijn uiterwaarden te vinden waar veel verschillende dieren op af komen.
verzorging: volpension en safariactiviteiten

Dag 3 Linyanti Concessie

Vandaag gaat u weer op pad om de prachtige omgeving te verkennen. Naast het maken van gamedrives en boottochten, kunt u de concessie ook te voet verkennen tijdens een wandelsafari (afhankelijk van de aanwezige gidsen) Gasten van DumaTau Camp mogen naar de 'Savute Hide' in de consessie om de dieren van heel dichtbij te zien. Wilt u vandaag liever genieten van de comfort van uw lodge, vanuit DumaTau Camp kunt u ook genieten van de prachtige natuur, vanaf uw eigen veranda en zelfs vanuit uw bed!
verzorging: volpension en safariactiviteiten

Dag 4 Linyanti Concessie – Vumbura Concessie

U verlaat de Linyanti Concessie en u vliegt per Cessna vliegtuigje naar de Vumbura Concessie, een vlucht over de noordelijke rand van de Okavango Delta. U verblijft in Little Vumbura, een kleinschalige lodge gelegen in het noordelijke gedeelte van de Okavango Delta. Omringt door een eeuwenoud bos, kunt u hier zowel de zon als de schaduw opzoeken. Aanrader is om de komende dagen zeker een night drive te maken, om de nachtelijk actieve dieren te zien, en vervolgens de dag af te sluiten op het dek, met prachtig zicht op de volle sterrenhemel.
verzorging: volpension en safariactiviteiten

Dag 5 Vumbura Concessie

De Vumbura Concessie bestaat voor een groot gedeelte uit moerassen met kleine eilandjes. Daarnaast zijn er verschillende bossen en uiterwaarden te vinden. Doordat Little Vumbura in de delta ligt, ligt de focus hier op het ondernemen van wateractiviteiten, zoals boottochten en per traditionele Mokoro, een uitgeholde boomstam. Vooral tijdens een mokoro tocht ontdekt u de kleine wonderen van de Okavango Delta. Daarnaast biedt de lodge ook de mogelijkheid om gamedrives te maken, waarbij u antilopes, zebra's, kudu's en vele andere dieren tegenkomt. De concessie is bekend vanwege het grote aantal vogels dat hier leeft. Wilt u naast natuur ook kennis maken met de cultuur van Botswana, dan kan dat tijdens dit verblijf (optioneel).
verzorging: volpension en safariactiviteiten

Dag 6 Vumbura Concessie

Deze dag staat wederom in het teken van de Vumbura Concessie. U kunt vanuit uw accommodatie deelnemen aan de vele activiteiten die georganiseerd worden (inclusief). Zo kunt u naast het maken van tochten per mokoro ook onder leiding van een ervaren gids een wandeling maken op een van de vele eilanden in de Delta. De gids kan u alles vertellen over de lokale flora en fauna.
verzorging: volpension en safariactiviteiten

Dag 7 Vumbura Concessie – Maun airport

In de ochtend maakt u uw laatste safari tocht en vervolgens wordt u per boot en landrover naar de airstrip gebracht. U vliegt terug naar Maun, waar uw fantastische safari door Botswana eindigt.

bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • lokale vliegreizen Botswana per light aircraft op indeling
 • genoemde transfers en vervoer tijdens gamedrive (mogelijk op indeling met andere reizigers)
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • lokale dranken in DumaTau Camp en Little Vumbura
 • genoemde safari-activiteiten met bijbehorende entreegelden
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • boekingskosten: € 25 per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreizen (onze reisspecialist adviseert u over de mogelijkheden)
 • optionele excursies en entreegelden
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 5.000 - of meer

Bovenstaande prijsindicatie is gebasseerd op het laagseizoen (januari t/m maart). De prijsindicatie voor het tussenseizoen (april t/m mei en november) is vanaf € 6.195 per persoon. In het hoogseizoen is de prijsindicatie vanaf € 9.395 per persoon (juli t/m oktober). De prijs is per persoon en o.b.v. twee personen samenreizend.

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:
 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties
We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten bekijk meer

Accommodatieinklappen

DumaTau Camp - Linyanti Concession

DumaTau Camp is gelegen aan de Osprey Lagoon waar erg veel nijlpaarden leven die gemakkelijk te zien zijn vanuit de lounge. Daarnaast is de kans ook heel groot dat olifanten dichtbij zullen komen. DumaTau Camp is gebouwd tussen twee looproutes die deze dieren gebruiken om tussen het land en water te wandelen, vooral ’s ochtends en ’s avonds veel gebruikt. Daarnaast is de lodge gelegen in het jachtgebied van de leeuw en de beschermde Afrikaanse wilde hond. Eigenlijk hoeft u deze comfortabele lodge met gezellige lounge en heerlijk zwembad helemaal niet te verlaten om wild te zien. Met ervaren gidsen verkent u het gebied tijdens een boottocht over de Linyanti River, een gamedrive rondom de Savute Channel, tijdens een wandelsafari of vanuit de Savute Hide.


Little Vumbura - Vumbura Concession

In Vumbura Concession liggen slechts twee lodges, waaronder Little Vumbura. Deze kleinschalige lodge biedt haar gasten ruime canvas tenten, een eetzaal en klein zwembad met een schitterend uitzicht over de weidse vlaktes en diverse activiteiten. Door de ligging in de Okavango Delta is deze lodge enkel per boot te bereiken en begint uw eerste safari activiteit in dit gebied direct naar de landing al. Naast boottochten maakt u tijdens uw verblijf ook tochten per traditionele mokoro waarbij u opzoek gaat naar de vele kikkers en vogels die hier leven. Een hele andere ervaring is een safari te voet. Met een zeer ervaren gids gaat u op pad en ziet u de omgeving op een hele andere manier al bijvoorbeeld tijdens een gamedrive, die vanuit Little Vumbura ook aangeboden worden. Vooral de night drive is een aanrader! Tijdens deze tocht ziet u de nachtelijke dieren actief, een totaal andere beleving dan overdag. In de Vumbura Concession leven veel verschillende roofdieren, die vooral ’s ochtends vroeg en ’s avonds actief zijn. Weinig lodges in de Okavango Delta bieden een culturele activiteit aan. Tijdens uw verblijf in Little Vumbura kunt u een dorp bezoeken dat onder het Okavango Community Trust valt en maakt u kennis met de bewoner en hun cultuur. Een leuke afwisseling! De dagen sluit u af met een heerlijke maaltijd, een gezellig samen zijn rondom de ‘boma’ en genietend van de heldere sterrenhemel boven u.


bekijk meer

Waarom?inklappen

 • Volledig verzorgde reis, dus ter plaatse weinig extra kosten.
 • Alle entreegelden, safari's en veel maaltijden en dranken zijn inclusief.
 • Safari's per light aircraft, een onvergetelijke belevenis!
 • U overnacht in tented camps en lodges middenin de natuur.
 • De belangrijkste attractie van Botswana leert u goed ontdekken, namelijk de Okavango Delta.
bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reiservaringen
Botswana

 • “Natuurlijk Namibië en Botswana”

  lees meer
  -
  Paul en Danielle
 • “ Gisterochtend werden we gewekt door leeuwen op 100 m afstand!”

  lees meer
  -
  Barbara & Ted
 • “Dit is de 2e reis die jullie voor ons regelen en we zijn zeer tevreden klanten”

  lees meer
  -
  Jeanette de Ruijter
 • “De voorbereiding, info van U was van grote klasse.”

  lees meer
  -
  Van de Bunt


print deze reisterug naar het overzicht