Selfdrive Botswana

routekaart Selfdrive Botswana

Deze selfdrive door Botswana is een reis voor de échte avonturier met 4WD rijervaring. Tijdens deze individuele rondreis reist u per huurauto door Botswana. U heeft de beschikking over een goede auto (4WD) die hoger op de wielen staat zodat u overal kunt komen. De reis start bij de machtige Victoria Falls in Zimbabwe. Na dit bezoek reist u per 'seat in coach' naar Chobe National Park. Vanuit hier reist u verder per huurauto naar de Makgadigadi Pans, het Moremi Game Reserve en vliegt u naar de Okavango Delta.

Noot: U rijdt met de huurauto van accommodatie naar accommodatie. PANGEA Travel biedt niet de mogelijkheid aan om te kamperen tijdens een selfdrive.

Reisduur: 11 dagen
Victoria Falls - Chobe National Park - Makgadikgadi Pans - Maun - Okavango Delta - Maun Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Dag tot daginklappen

Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Victoria Falls

Na aankomst wordt u verwelkomd en naar de accommodatie gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding. De Victoria Falls zijn één van de bekendste en grootste watervallen ter wereld. Over een breedte van 1700 meter stort het water zich met een donderend geweld de diepte in. De waterval heeft ook als bijnaam ‘de rook die dondert’, door de lokale bevolking vertaalt in ‘Mosi-oa-Tunya’. De beroemde ontdekkingsreiziger David Livingstone bezocht de watervallen in 1855 en vernoemde het naar koningin Victoria van Groot-Brittannië.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 2 Victoria Falls

Dag ter vrije besteding. U kunt op eigen gelegenheid de watervallen bezoeken. 's Avonds kunt u een boottocht maken over de Zambezi rivier. Tijdens de boottocht (optioneel) kunt u genieten van de indrukwekkende natuur waarbij de kans groot is dat u nijlpaarden en olifanten ziet. Voor de mensen die van meer extreme activiteiten houden; u kunt raften, met een speedboot over de rivier, abseilen en bungeejumpen.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 3 Victoria Falls - Chobe National Park

Na het ontbijt staat de transfer gepland naar Chobe National Park. Dit nationale park is gelegen aan de noordelijke grens van Botswana en Zambia. Deze grens wordt gevormd door de Chobe rivier wat tevens de naam verklaard van het National Park. Het park is het op een na grootste wildpark van Botswana met maar liefst 11.000 vierkante kilometer. Er zijn een aantal compleet verschillende ecosystemen in het park te vinden waaronder de dichte bossen, weidse savannevlaktes, moerassen en semiwoestijn gedeeltes. Het park is naast de grote ook een park met een van de hoogste concentraties aan wild in van het continent. Na aankomst in uw accommodatie staat er in de namiddag een bootsafari gepland. U neemt plaats in een boot die vervolgens de Chobe-rivier afzakt op zoek naar wild. Vele soorten wild komen naar de rivier toe om te drinken waardoor u vanaf het water een uniek uitzicht heeft op de dieren. Daarnaast leven er in de rivier ook nijlpaarden en krokodillen die u tijdens de boottocht bijna zeker zult zien. De tocht eindigt tegen het begin van de avond waardoor u kunt genieten van een prachtige zonsondergang.
verzorging: volpension (ontbijt, lunch en diner)

Dag 4 Chobe National Park

Na het ontbijt maakt u een excursie naar Namibië tijdens de Namibian Village Tour (inclusief). De rest van de dag is ter vrije besteding. De huurauto wordt bij uw accommodatie afgeleverd. U kunt op eigen gelegenheid een gamedrive maken in Chobe National Park. In het park leven onder andere olifanten, buffels, giraffen en vele soorten antilopen waaronder impala, gnoe en kudu. Ook de roofdieren zijn rijkelijk vertegenwoordigd. Tijdens de gamedrive kunt u oog in oog komen te staan met leeuwen, hyena’s, luipaarden en cheetah’s. In het park leven zelfs de zeldzame wilde honden.
verzorging: volpension (ontbijt, lunch en diner)

Dag 5 Chobe National Park

Dag ter vrije besteding. U kunt op eigen gelegenheid per huurauto het park verder verkennen. Chobe kent een rijk wildleven en vooral de olifanten zijn goed vertegenwoordigd. De totale populatie van Botswana wordt op dit moment geschat op maar liefst 120.000 dieren! U zult dan ook bijna gegarandeerd tijdens uw gamedrives olifanten tegenkomen. Gedurende het heetst van de dag is het heerlijk om te ontspannen bij uw lodge.
verzorging: volpension (ontbijt, lunch en diner)

Dag 6 Chobe NP - Makgadikgadi Pans NP

Na ontbijt rijdt u naar de Makgadikgadi Pan. Onderweg kunt u stoppen bij de Sowa zoutpan dat bekend staat om haar ‘eilanden’. Op de zoutpan zijn verschillende rotsformaties te vinden die als gestrande walvissen boven het landschap uitsteken. De Sowa zoutpan trekt verder gedurende het natte seizoen vele duizenden flamingo’s aan wat zorgt voor een prachtig roze gloed over het landschap. Bij aankomst in het park rijdt u naar de accommodatie waar u verwelkomd wordt. In de namiddag gaat u onder leiding van een ervaren gids te voet op zoek naar het wild dat in het park leeft. Onder het genot van een drankje kunt u vervolgens genieten van een spectaculaire zonsondergang (inclusief).
verzorging: halfpension (ontbijt en diner)

Dag 7 Makgadikgadi Pans National Park

Dag ter vrije besteding. Optioneel kunt u vandaag een bezoek brengen aan het Makgadikgadi Pans National Park. Het gebeid is ontstaan nadat, door klimaatverandering, het Makgadikgadi meer opdroogde. Dit immense meer van 80.000 vierkante kilometer liet na de verdamping gigantische zoutpannen achter. Deze zoutpannen zijn zo plat als een biljarttafel en reiken zo ver als het oog kan zien wat bij sommige mensen zorgt voor een ‘Fata Morgana’. De zoutpannen bezorgen in ieder geval bij iedereen een gevoel van complete verlatenheid en rust. Tijdens uw bezoek aan het park gaat u tevens op zoek naar het wild dat in het park leeft. Er leven vooral veel antilopen in de pan zoals kudu’s, springbokken en gazellen maar ook vossen en jakhalzen. Tevens huist het gebied de grootste zebra populatie van Afrika. Ook verschillende soorten vogels zijn rijkelijk vertegenwoordigt. Indien gewenst kunt u tegen een meerprijs vanavond kamperen op een van de zoutpannen. Een unieke ervaring. De bbq vanavond is inclusief (diner).
verzorging: halfpension (ontbijt en diner)

Dag 8 Makgadikgadi Pans National Park - Maun

Na het ontbijt gaat de reis verder naar Maun waar u na aankomst in uw lodge de rest van de dag ter vrije besteding heeft. U kunt heerlijk ontspannen bij het zwembad van de lodge. Optioneel kunt u ter plaatse deelnemen aan een aantal activiteiten zoals paardrijdtochten, bezoek aan een lokaal dorpje of onder leiding van een gids op zoek gaan naar de vele vogelsoorten die rondom de lodge te vinden zijn. Maun is een van de belangrijkste steden van het land en dankt haar naam aan het San woord voor ‘plaats van kort riet’. De stad was vroeger een echte ‘Wild West’ stad waar alle veeboeren woonden. Na de aanleg van een asfaltweg en de groei in toerisme is het nu de belangrijkste stad van het land en is het ‘Wilde Westen’ verruilt voor een moderne stad.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 9 Maun - Okavango Delta

Vandaag levert u de huurauto in. U heeft u een indrukwekkende binnenlandse vlucht per light aircraft naar de wereldberoemde Okavango Delta. De vlucht is voor een groot deel over de delta heen wat zorgt voor een prachtig uitzicht op de vele kanalen, meertjes en eilanden. Wellicht heeft u geluk en ziet u zelfs wild vanuit de lucht! Bij aankomst op de airstrip wordt u verwelkomd door medewerkers van uw lodge die u vervolgens naar uw accommodatie brengen. U kunt heerlijk ontspannen en genieten van het uitzicht vanaf uw veranda. In de namiddag staat de eerste safari activiteit op het programma (inclusief).
verzorging: volpension (ontbijt, lunch en diner)

Dag 10 Okavango Delta

Ook vandaag staan er twee activiteiten op het programma (inbegrepen). U kunt bijvoorbeeld de kanalen van de delta per mokoro, traditionele boomstamkano verkennen. De Okavango Delta is ontstaan doordat de stroom van de Okavango rivier op een gegeven moment werd onderbroken en niet langer in het Makgadigadi meer kon uitmonden. Het meer is opgedroogd en is nu het Makgadigadi Pans National Park. Het water van de Okavango rivier zocht een nieuwe plek en verspreidde zich vervolgens over de Kalahari woestijn. De hoeveelheid water die de Okavango rivier aanvoert blijkt wel uit de oppervlakte die de binnenlandse delta beslaat van maar liefst 18.000 vierkante kilometer! Nu is het is een prachtige oase gevuld met indrukwekkende flora en fauna. Naast wild als leeuwen, olifanten, buffels en vele soorten antilopen staat de delta vooral bekend om haar uitgebreide vogelleven. Er zijn meer dan 400 verschillende soorten vogels te zien waaronder reigers, visarenden en pelikanen.
verzorging: volpension (ontbijt, lunch en diner)

Dag 11 Okavango Delta - Maun airport

Na een laatste ochtend activiteit volgt de transfer terug naar de airstip voor de vliegreis terug naar Maun.

bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • autohuur inclusief ongelimiteerde kilometers
 • routebeschrijving en wegenkaart
 • meet & greet bij aankomst door onze lokale vertegenwoordiging
 • genoemde transfer Victoria Falls - Chobe National Park
 • binnenlandse vlucht Maun - Okavango Delta v.v.
 • alle overnachtingen conform programma
 • genoemde (safari) activiteiten (mogelijk op indeling) met bijbehorende entreegelden
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • boekingskosten: € 25 per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (onze reisspecialist adviseert u over de mogelijkheden)
 • visumkosten Zimbabwe, ca. USD 30 pp (contant te voldoen bij aankomst)
 • lokale luchthavenbelastingen Zimbabwe, ca. USD 35 pp (contant te voldoen bij vertrek)
 • bijkomende kosten autohuur
 • vervoer op de dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies) in Victoria Falls
 • excursies en entreegelden
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 2.000 - € 2.500

Bovenstaande prijsindicatie is gebaseerd op het laagseizoen (november t/m maart). De prijsindicatie voor het tussenseizoen (april t/m juni) ligt ook tussen € 2000 - € 2500. In het hoogseizoen ligt de prijsindicatie tussen € 2500 - € 3000 (juli t/m oktober). De prijs is per persoon en o.b.v. twee personen samenreizend.

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:
 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties
We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten. bekijk meer

Accommodatieinklappen

Bayete Guest Lodge - Victoria Falls

Bayete Guest Lodge biedt u een comfortabel verblijf. De lodge ligt op twee kilometer van het centrum en is gelegen in een mooie wijk van het stadje Victoria Falls. Alles is dus dicht bij de hand en u zult optimaal kunnen genieten van deze luxueuze lodge. Er zijn verschillende type kamers, elke kamer daarvan is uniek ingericht en heeft een eigen stijl. Het heeft een warme modern-klassieke inrichting. Bayete Guest Lodge biedt verschillende soorten kamers; familie kamers, deluxe kamers met een grote aparte badkamer en een honeymoon suite. Daarnaast is er ook gratis toegang tot wifi, alle bedden zijn voorzien van een muskietennet en in elke kamer is airconditioning aanwezig. Kortom, een heerlijk verblijf in Bayete Guest Lodge, in de prachtige omgeving van de Victoria Watervallen.


The Old House - Chobe National Park

Verblijft u graag in een kleinschalige accommodatie? Dan is The Old House wellicht iets voor u. Het is een kleinschalig guesthouse, gerund door één familie. The Old House is gelegen in Kasane, aan de Chobe rivier in het noorden van Botswana. Met tien minuten varen bereikt u al het Chobe National Park. Tijdens uw verblijf kunt deelnemen aan diverse activiteiten die worden georaniseerd, zoals sunrise- of sunset safari’s, een dagtrip naar de Victoria’s Falls, een kanotocht over de Chobe rivier, een visexcursie of een boottocht door de omgeving. Tijdens uw verblijf kunt u tevens ontspannen aan het zwembad, souvenirs kopen in de gift shop, een drankje drinken in de bar of uitgebreid dineren in het restaurant.


Planet Baobab - Makgadikgadi Pans

Bent u op zoek naar een unieke accommodatie in de wildernis van Botswana? Overweegt u dan eens om Planet Baobab in uw reisplan op te nemen. Hetgeen dat Planet Baobab bijzonder maakt is het feit dat de lodge gebouwd is volgens de traditionele bouwstijl van de bewoners van de Makgadikgadi zoutvlakten. De keuze bestaat uit hutten gemaakt van modder en gras. Door gebruik te maken van deze natuurlijke materialen blijft de temperatuur binnen aangenaam. Een spannende activiteit die aangeboden wordt is surfen; niet op de golven maar op een gigantische zoutvlakte. Een quad zorgt voor een snelle beweging van de surfplank waarbij zeker een adrenaline boost vrijkomt! Na een vermoeiende maar geweldige dag maakt een nacht onder de onvervuilde Afrikaanse sterrenhemel het plaatje compleet.


Oddballs Camp - Okavango Delta

Het Oddballs Camp is gelegen op een eilandje in het hart van de Okavango Delta. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het camp alleen te bereiken is per vliegtuig. Vanuit Maun vliegt u in ongeveer twintig minuten naar de accommodatie, wat al een beleving op zich is. Het is een geweldige beleving om boven de Okavango Delta te vliegen! Na aankomst op de airstrip wordt u ontvangen en naar de het camp gebracht. Oddballs Camp beschikt over prima tenten die op een verhoging zijn gebouwd en worden beschut door de bomen. Het centrale gedeelte van dit camp beschikt over een bar, een lounge en een terras met een prachtig uitzicht over de uitgestrekte Okavango Delta. Een ideale plek om te genieten van de adembenemende zonsondergang. Vanuit Oddballs Camp worden verschillende activiteiten georganiseerd zoals een tocht per mokoro (kano) naar het Moremi Game Reserve.


bekijk meer

Waarom?inklappen

 • Zelf rijden door het meest avontuurlijke safariland per 4WD.
 • PANGEA Travel werkt met betrouwbare autoverhuurmaatschappijen zoals Avis en Europcar.
 • De huurauto is inclusief verzekeringen, extra bestuurder en ongelimiteerde kilometers.
 • Een meet & greet, wegenkaart en een Engelstalige routebeschrijving zijn inclusief.
 • Waar mogelijk overnacht u in accommodaties gelegen middenin de natuur.
bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reiservaringen
Botswana

 • “Natuurlijk Namibië en Botswana”

  lees meer
  -
  Paul en Danielle
 • “ Gisterochtend werden we gewekt door leeuwen op 100 m afstand!”

  lees meer
  -
  Barbara & Ted
 • “Dit is de 2e reis die jullie voor ons regelen en we zijn zeer tevreden klanten”

  lees meer
  -
  Jeanette de Ruijter
 • “De voorbereiding, info van U was van grote klasse.”

  lees meer
  -
  Van de Bunt


print deze reisterug naar het overzicht