Botswana

Vragen en antwoorden Botswana

Hoe zit het met de geldzaken in Botswana?

De munteenheid in Botswana is de Pula. Deze munt kunt u niet in Nederland kopen. Bij aankomst op de luchthaven kunt u wisselen naar de lokale valuta. Dit is tevens mogelijk bij de meeste hotels en banken. De munt is verkrijgbaar in verschillende coupures. Voor de grote biljetten geldt dat deze zonder problemen gebruikt kunnen worden in de grotere steden en lodges. Naast de Pula kunt u in Botswana ook terecht met de US dollars en euro’s, met name in de lodges en hotels.

 • Pinpas: in Maun, Kasane en Gaborone zijn ATM (geldautomaten) aanwezig. Met uw pinpas (met Cirrus-logo) kunt u hier de Botswaanse Pula krijgen. Uw gids kan u eventueel van hulp zijn met het zoeken naar een ATM (geldautomaten).
 • Creditcard: creditcards, zoals Visa en Mastercard, worden in Botswana geaccepteerd. U kunt hier vooral mee terecht in luxe hotels en lodges maar ook restaurants in de grote steden accepteren de kaarten. Vaak wordt er 3-5% extra doorbelast. Zie voor meer details de websites: eurocard en visa.
 • Belangrijk: wij raden u aan om contant geld in US dollars (in kleine coupures) en Euro’s mee te nemen. Bij banken en wisselkantoren zijn deze goed inwisselbaar. Let erop dat biljetten van 50 en 100 dollar niet worden ingenomen, vanwege de vele vervalsingen die hiervan in omloop zijn.
 • Wisselkoers: De waarde van 100 Pula was in december 2017 ongeveer € 8,13.terug naar veelgestelde vragen Botswana

Reiservaringen

 • Dit is de 2e reis die jullie voor ons regelen en we zijn zeer tevreden klanten

  lees meer
  -
  Ruijter
 • Er was niets dat niet klopte

  lees meer
  -
  Willie & Angélique
 • Het is de droomreis geworden die we vooraf gehoopt hadden

  lees meer
  -
  Carla, Colette, Mireille en Leo
 • Ik zou zeker Pangea Travel aanbevelen

  lees meer
  -
  De heer en mevrouw Loosveld

Naar Botswana in stijl?

Luxe Reizen Afrika Logo

Op zoek naar een echte luxe Botswana reiservaring? Bekijk dan ook het aanbod op LuxeReizenAfrika!

Ontdek Botswana