Menu

Botswana Safari, Hwange & Victoria Falls

Een Botswana safari combineren met een reis door Zimbabwe? Tijdens deze rondreis door Botswana en Zimbabwe bezoekt u bekende en minder bekende gebieden. U verkent de Khwai Concession per mokoro en u maakt een gamedrive. Daarnaast gaat de reis ook naar Chobe National Park, het park met de hoogste concentratie olifanten in Botswana. In Zimbabwe bezoekt u Hwange National Park. Dit park heeft ook een hoge concentratie olifanten. En u bezoekt natuurlijk de machtige Victoria Falls.

Reisduur: 11 dagen

Victoria Falls - Hwange National Park - Chobe National Park - Khwai Concession - Maun

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Botswana Safari, Hwange & Victoria Falls inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Drie parken waar grote kuddes olifanten leven zijn opgenomen; de Khwai Concession, Chobe National Park en Hwange National Park.
 • Verblijf in privé wildpark nabij Hwange National Park
 • Een combinatie van natuur en cultuur, door de mogelijkheid om culturele tours te maken in Chobe en Khwai
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Leeuw en met twee welpjes - Botswana
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Victoria Falls
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Bij aankomst in Victoria Falls wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger die u vervolgens naar de accommodatie brengt. De rest van de dag is ter vrije besteding. De Victoria Watervallen zijn één van de bekendste en grootste watervallen ter wereld. Over een breedte van 1700 meter stort het water zich met een donderend geweld de diepte in. De waterval heeft ook als bijnaam ‘de rook die dondert’, door de lokale bevolking vertaald in ‘Mosi-oa-Tunya’. De beroemde ontdekkingsreiziger David Livingstone bezocht de watervallen in 1855 en vernoemde het naar koningin Victoria van Groot-Brittannië.
Dag 2 Victoria Falls
Dag ter vrije besteding. Deze morgen kunt u een bezoek brengen aan de watervallen. U hoeft zich hier zeker niet te vervelen. In en rond de stad en watervallen worden vele activiteiten georganiseerd zoals vluchten over de watervallen, kanosafari's op de Zambezi rivier of boottochten tegen zonsondergang op de Zambezi. Tijdens de boottocht kunt u genieten van de indrukwekkende natuur waarbij de kans groot is dat u nijlpaarden, krokodillen en olifanten ziet. Voor de mensen die van meer extreme activiteiten houden kunt u verder nog raften, met een speedboot over de rivier, abseilen en zelfs bungeejumpen.
Dag 3 Victoria Falls - Hwange National Park
Het Hwange National Park is het bekendste, grootste en populairste nationale park van Zimbabwe. Ondanks de vele bezoekers, voelt het nog steeds ongerept, door de grote omvang en de afwezigheid van geasfalteerde wegen. Het landschap is zeer divers, wat een interessante safari oplevert. Naast de grote grasvlaktes zijn hier ook groepen acaciastruiken en veel zoutpannen, die ieder weer andere dieren aantrekken. Met geluk ziet u olifanten, leeuwen en grote kuddes zebra's. U gaat in de namiddag met een ervaren gids op pad om al een deel van Hwange National Park te verkennen. 
Dag 4 Hwange National Park
Samen met uw gids gaat u vandaag twee keer op pad om het park te verkennen. Hwange National Park is vernoemd naar een lokale Nhanzwa chief. Het park is gelegen in het noordwesten van het land, op ongeveer een uur ten zuiden van de machtige Victoria Falls. Hwange biedt een enorme selectie van wild met meer dan 100 soorten zoogdieren en bijna 400 vogelsoorten.
Dag 5 Hwange National Park
Wederom staan er vandaag twee safari activiteiten op het programma. De olifanten van Hwange National Park zijn wereldberoemd en de olifantenpopulatie is een van de grootste in de wereld. Het park heeft meer dan 35000 olifanten. Andere dieren die kunnen worden gezien in het park zijn o.a de leeuw, luipaard, cheetah, neushoorn, buffalo, impala, zebra en de giraffe.
Dag 6 Hwange - Chobe National Park
Vandaag reist u via Victoria Falls naar het Chobe National Park. De transfer is mogelijk op indeling met andere reizigers. Chobe ligt in Botswana en grenst in het noorden aan Zambia. Deze grens wordt gevormd door de Chobe rivier wat tevens de naam verklaard van het National Park. Het park is het op een na grootste wildpark van Botswana met maar liefst 11.000 vierkante kilometer. Er zijn een aantal compleet verschillende ecosystemen in het park te vinden waaronder de dichte bossen, weidse savannevlaktes, moerassen en semiwoestijn gedeeltes. Het park is naast de grote ook een park met een van de hoogste concentraties aan wild in van het continent. In het park leven onder andere olifanten, buffels, giraffen en vele soorten antilopen waaronder impala, gnoe en kudu. Ook de roofdieren zijn rijkelijk vertegenwoordigd. Tijdens de gamedrive kunt u oog in oog komen te staan met leeuwen, hyena’s, luipaarden en cheetah’s. In het park leven zelfs de zeldzame wilde honden. Na aankomst in uw accommodatie staat er in de namiddag een eerste safariactiviteit op het programma.
Dag 7 Chobe National Park
's Ochtends staat er een gamedrive op het programma in het park. Chobe kent een rijk wildleven en vooral de olifanten zijn goed vertegenwoordigd. De totale populatie van Botswana wordt op dit moment geschat op maar liefst 120.000 dieren! U zult dan ook bijna gegarandeerd tijdens uw gamedrives olifanten tegenkomen. Gedurende het heetst van de dag kunt u heerlijk ontspannen bij uw lodge. In de namiddag staat er een bootsafari gepland. U neemt plaats in een boot die vervolgens de Chobe-rivier afzakt op zoek naar wild. Vele soorten wild komen naar de rivier toe om te drinken waardoor u vanaf het water een uniek uitzicht heeft op de dieren. Daarnaast leven er in de rivier ook nijlpaarden en krokodillen die u tijdens de boottocht bijna zeker zult zien. De tocht eindigt tegen het begin van de avond waardoor u kunt genieten van een prachtige zonsondergang.
Dag 8 Chobe National Park
Ook vandaag staan er twee safari-activiteiten op het programma die vanuit de lodge worden aangeboden. Gedurende het heetst van de dag is het heerlijk om te ontspannen bij uw lodge.
Dag 9 Chobe National Park - Khwai Concession
De reis gaat van vandaag verder naar Khwai Concession, grenzend aan het Moremi Game Reserve. U wordt naar de airstrip gebracht voor de binnenlandse vlucht per light aircraft naar het wildreservaat. Bij aankomst wordt u verwelkomd door medewerkers van de lodge die u vervolgens naar uw accommodatie brengen. Na aankomst heeft u de gelegenheid om deel te nemen aan een van de vele activiteiten die door de lodge worden georganiseerd (inclusief). Zo kunt u bijvoorbeeld per traditionele kano de vele kanalen en meertjes in de omgeving verkennen. De gids die met u mee gaat kan u alles vertellen over de lokale flora en fauna. De komende nacht kunt u genieten van een heerlijke maaltijd en een indrukwekkende sterrenhemel.
Dag 10 Khwai Concession
Vandaag zijn twee activiteiten inclusief. Vanwege een zeer gevarieerd landschap is Khwai Consession een van de beste safarigebieden van Botswana. De concessie, met een oppervlakte van 180.000 ha, ligt in de noordoostelijk deel van de Okavango Delta naast het Moremi Game Reserve. De Khwai Channel is het leefgebied van de nijlpaard, de krokodil en op de oevers zijn vaak buffels en lechwe te zien. In de bossen langs de rivier leven veel vogels, primaten en het luipaard. Ook de zeldzame roan en sabe antilope komt hier voor. Op de floodplains kunt u kudu, tsessebe, zebra, olifant en wildebeest zien. Roofdieren bestaan uit leeuw, hyena en wilde hond.
Dag 11 Khwai Concession - Maun airport - (vliegreis op eigen gelegenheid)
Afhankelijk van de vertrektijd van uw vlucht kunt u nog ontspannen bij de lodge. Op tijd wordt u, per light aircraft, naar de luchthaven van Maun gebracht. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • lokale vliegreizen Botswana in chartervliegtuigen op indeling
 • genoemde transfers Botswana & Zimbabwe
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • alle safari activiteiten (mogelijk op indeling)
 • entreegelden nationale parken en game reserves
 • lokale dranken Okavango Delta & Hwange
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • boekingskosten: € 25 per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreizen (eventueel ook via PANGEA Travel te boeken)
 • visumkosten Zimbabwe, ca. USD 30 pp (contant te voldoen bij aankomst)
 • optionele excursies en entreegelden
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 3.750 - € 4.000
Bovenstaande prijsindicatie is gebaseerd op het laagseizoen (januari t/m maart, vanaf € 3.995 per persoon). De prijsindicatie voor het tussenseizoen (april t/m juni) is vanaf € 4.595 per persoon. In het hoogseizoen is de prijsindicatie vanaf € 4.895 per persoon (juli t/m oktober). De prijs is per persoon en o.b.v. twee personen samenreizend.

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:
 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties
We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Bayete Guest Lodge - Victoria Falls
incl. ontbijt
Bayete Guest Lodge biedt u een comfortabel verblijf. De lodge ligt op twee kilometer van het centrum en is gelegen in een mooie wijk van het stadje Victoria Falls. Alles is dus dicht bij de hand en u zult optimaal kunnen genieten van deze luxueuze lodge. Er zijn verschillende type kamers, elke kamer daarvan is uniek ingericht en heeft een eigen stijl. Het heeft een warme modern-klassieke inrichting. Bayete Guest Lodge biedt verschillende soorten kamers; familie kamers, deluxe kamers met een grote aparte badkamer en een honeymoon suite. Daarnaast is er ook gratis toegang tot wifi, alle bedden zijn voorzien van een muskietennet en in elke kamer is airconditioning aanwezig. Kortom, een heerlijk verblijf in Bayete Guest Lodge, in de prachtige omgeving van de Victoria Watervallen.

Ivory Safari Lodge - Hwange National Park
incl. alle maaltijden, lokale dranken en safari-activiteiten
De Ivory Lodge ligt op een groot privé wildreservaat, grenzendn aan het Hwange National Park. Deze accommodatie is dé ideale verblijfplaats als u graag grote groepen olifanten vanuit de lodge of zelfs uw kamer wilt spotten. Vanaf de verhoogde kamers heeft u prachtig uitzicht op de drinkplaats, waar u naast de genoemde olifanten ook ander wild kunt zien zoals leeuwen of buffels. Tijdens uw verblijf zijn dagelijks twee safari-activiteiten inclusief. Tussen de activiteiten door kunt u verkoeling zoeken bij het zwembad, of ontspannen in de centrale eetruimte, bar of bibliotheek. In de avonduren kunt u genieten van een barbecue en kampvuur onder de Afrikaanse sterrenhemel.

Tlouwana Camp
incl. maaltijden, lokale dranken en safari-activiteiten
De naam 'Tlouwana' is de lokale Setswana benaming voor een jonge olifant. Niet ten oprechte, aangezien het Tlouwana Camp is gelegen in een gebied met de hoogste concentratie aan olifanten in Afrika. Mocht u olifanten willen spotten tijdens uw reis door Botswana, is het Tlouwana Camp een mooie plaats om te verblijven. Het kamp is gelegen in het Kasane Forest Reserve, aangrenzend aan het Chobe National Park. U betreed het Chobe National Park via de Sedudu Gate, nabij het stadje Kasane. Tijdens uw verblijf is een ochtend boottocht in Chobe National Park, evenals een middag safari in Chobe. U kunt er ook voor kiezen om nog een 'night drive'  te maken in het Chobe Forest Reserve, of een tocht per fiets te maken voor een Lesoma Village cultural tour. Geniet tijdens uw verblijf van de mooie omgeving en het grote aanbod aan activiteiten.

Sango Safari Camp - Khwai Concession
incl. alle maaltijden, lokale dranken en safari-activiteiten
Sango Safari Camp ligt in de schaduw van de bomen met een schitterend uitzicht over de Khwai Rivier, op de grens van Moremi Game Reserve. Sango Safari Camp is goed uitgangspunt om safari's te maken in zowel de Khwai Concession als in Moremi Game Reserve. Het tented camp is kleinschalig en heeft een hele goede prijs-kwaliteit verhouding. Vroeg reserveren wordt daardoor aanbevolen. Sango Camp heeft zijn naam te danken aan de Sango familie, de oorspronkelijke inwoners van de Khwai Concession, en tevens mede-eigenaren. Tijdens een verblijf in het camp kunt kennis maken met hun cultuur. Daarnaast worden er activiteiten aangeboden zoals wandelsafari's, tochten per mokoro en gamedrives.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »