Menu

Hoogtepunten Namibië & Botswana

De ultieme combinatiereis: Namibië en Botswana! Beide landen staan bekend om de natuurschoon en aanwezigheid van het vele wild, maar zijn toch compleet anders. U start uw reis in Namibië dat u met de eigen huurauto gaat ontdekken. In uw eigen tempo rijdt u langs de meest indrukwekkende landschappen. Bezoek de zandduinen van de Sossusvlei, het strand bij Swakopmund en geniet van de rotsformaties in Damaraland. In het Etosha National Park gaat u met de eigen huurauto op safari. Na het droge Namibië reist u naar de waterrijke gebieden van Victoria Falls en Botswana. Een bezoek aan de falls mag natuurlijk niet ontbreken. De volgende stop is Botswana. Hier staan de dagen compleet in het teken van safari’s. In het Chobe National Park en de Okavango Delta gaat u onder begeleiding van een ervaren gids op zoek naar het wild. Al met al een prachtige combinatiereis door twee compleet verschillende landen.

Reisduur: 17 dagen

Sossusvlei - Swakopmund - Twyfelfontein - Etosha - Victoria Falls - Chobe National Park - Okavango Delta

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Hoogtepunten Namibië & Botswana inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Een combinatiereis waarbij natuur en verscheidenheid in landschappen centraal staat
 • U bezoekt veel hoogtepunten in Namibië, zoals de Sossusvlei en Etosha
 • U vliegt van Windhoek naar Victoria Falls om lange afstanden te beperken
 • U sluit uw reis af met een bezoek aan Victoria Falls, Chobe National Park en de Okavango Delta
bekijk meer

Dag tot daginklappen

cheetah in boom - botswana
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) – Windhoek
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Bij aankomst op de luchthaven wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger, die u een uitgebreid programma overhandigt en eventuele vragen kan beantwoorden. Vervolgens haalt u uw huurauto op en rijdt u naar uw accommodatie in de stad. Windhoek, de hoofdstad van Namibië, heeft in het verleden vele namen gehad, zoals 'Ali Gams’, 'Queen Adelaide's Bath' en ‘Winterhoek’. 's Middags kunt u op eigen gelegenheid de stad verkennen en o.a. een bezoek brengen aan de Christuskerk, de Alte Feste, het oudste huis in Windhoek met daarin het Statenmuseum, het oude treinstation en de National Art Gallery.

Tip: Bezoek het Hilton Hotel in Windhoek aan het einde van de dag. Hier kunt u op het dakterras onder het genot van een drankje naar de mooie zonsondergang kijken.

Tip: Erg gezellig is Joe's Beerhouse. U kunt hier wat drinken maar ook genieten van heerlijke vleesgerechten, reserveren wordt aanbevolen.
Dag 2 Windhoek - Sossusvlei (ca. 345 km)
Vandaag verlaat u Windhoek en rijdt u in de richting van Sossusvlei, gelegen in de Namib woestijn. De route gaat via de plaats Rehoboth waarna u de asfaltweg verlaat en verder rijdt over de C24 richting Solitaire. Onderweg passeert u de indrukwekkende Spreetshoogte Pass, in korte tijd 600 meter afdalen met een dalingspercentage van 22%. Wellicht een beetje spannend, maar het uitzicht is adembenemend. Stop onderweg nog even in Solitaire voor een heerlijke koffie en apfelstrüdel bij de bij Mc Gregor’s Bakery. Aangekomen in uw accommodatie kunt u in de middag heerlijk relaxen of deelnemen aan een van de optionele activiteiten. Een aanrader is een sundowner drive, waarbij u met een drankje geniet van de zonsondergang.
Dag 3 Sossusvlei
Wij adviseren u vroeg op te staan voor een bezoek aan de Sossusvlei. Vertrekt u later op de dag dan kunnen de temperaturen flink oplopen. De gate opent al bij zonsopgang en meestal is het ontbijt al vroeg verkrijgbaar of u kunt vragen naar de mogelijkheden voor een packed breakfast. Vanaf de gate is het nog 60 km rijden naar ‘vlei’, een grote zoutpan omringd door grote rode zandduinen. De 'vlei' is ontstaan door de Tsauchab rivier die iedere 5 tot 10 jaar door het gebied stroomt. Ons advies is om meteen naar de Deadvlei te rijden. Heeft u een goede basis conditie dan kunt u hier de duin 'Big Daddy’ beklimmen die grenst aan de Deadvlei. De beklimming wordt beloont met een prachtig uitzicht over de zandduinen. Hierna kunt u afdalen naar de Deadvlei en teruglopen naar de parkeerplaats. De Deadvlei is afgesloten van de rivier door een grote zandduin. Hierdoor komt er geen water meer in de zoutpan. De bomen die hier staan zijn inmiddels al 1000 jaar dood maar door het gebrek aan luchtvochtigheid nog steeds niet vergaan. Voordat u de gate weer uitrijdt naar uw accommodatie is een bezoek aan de kleine Sesriem Canyon nog de moeite waard. Door de canyon kunt u een korte wandeling maken. De middag is ter vrije besteding in uw accommodatie.

Noot: Entreegelden voor de Sossusvlei zijn bij de gate te voldoen. Om Sossusvlei en Deadvlei te bereiken is de laatste 5km een 4WD nodig. Vanaf het parkeerterrein kunt u tegen betaling een transfer regelen. Zelf rijden is alleen mogelijk met een 4x4 en als u een zeer ervaren chauffeur bent.
Dag 4 Sossusvlei - Swakopmund (ca. 350 km)
U rijdt verder naar Swakopmund gelegen aan de kust. De route voert eerst door het Namib-Naukluft Park en langs de Kuiseb Canyon. Het eerst genoemde park neemt een groot deel van het woestijngebied van Namibië voor haar rekening. Daarnaast heeft u vanaf het Naukluft Massif een mooi uitzicht. De Kuiseb Canyon ligt in een onherbergzaam gebied waar u zich aan het einde van de wereld waant. Aangekomen in Swakopmund zult u ervaren dat het hier drukker is dan in de andere plaatsen op de route tot nu toe. Na aankomst heeft u de rest van de dag ter vrije besteding. Voor het avondeten kunnen we Tug's aanbevelen. Indien gewenst maken we hier een reservering voor u. Tip: Stop u onderweg in het kleine woestijndorpje Solitaire voor een heerlijke Afpfelstrüdel bereid door de burgemeester, een waar begrip in Namibië.
Dag 5 Swakopmund
Dag ter vrije besteding. In de ochtend vertrekken er vanuit Walvis Bay verschillende boten voor een marine cruise. Tijdens de boottocht ziet u pelikanen, zeeleeuwen en met geluk zelfs dolfijnen. Lunch is meestal inbegrepen en aan boord zijn verse oesters verkrijgbaar. Wilt u actief bezig zijn, ga dan kajakken tussen de zeeleeuwen bij Pelican Point. Swakopmund wordt ook wel de adrenalinehoofdstad genoemd, in en om de stad is dan ook genoeg te doen. Wat dacht u van sandboarden, skydiven of een tochtje door de zandduinen op een quad-bike? Leuke excursies in de Namib Desert zijn een living desert tour en een Welwitschia tour. Activiteiten kunt u zelf eenvoudig online reserveren. In het centrum van Swakopmund vindt u diverse leuke koffietentjes waar het gezellig vertoeven is na een wandeling over het strand. Voor het avondeten kunnen we The Tug, Kücki’s Pub en restaurant Brewer & Butcher van het Strand Hotel aanbevelen. 

Meer informatie: www.namibiancharters.com, www.pelican-point-kayaking.com, www.namibiadesertexplorers.com en www.the-tug.com
Dag 6 Swakopmund - Twyfelfontein (ca. 330 km)
U reist vandaag verder in noordelijke richting naar Damaraland, het gebied tussen de Skeleton Coast en het centrale plateau van Namibië. U verlaat Swakopmund en rijdt in de richting van Henties Bay. Eventueel kunt u nog een stop maken net voor Jakkalsputz, waar het scheepswrak Zeila ligt. Net na Henties Bay verlaat u de kust en rijdt u het binnenland van Namibië in. Via het plaatsje Uis rijdt u naar de Twyfelfontein, waar u de komende nacht zult verblijven. U kunt ervoor kiezen om eerst in te checken in uw accommodatie, of alvast door te rijden naar de bezienswaardigheden nabij. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Burnt Mountain, een door lava verkoolde berg, en de Organ Pipes rotsformatie. Wilt u iets meer leren over de Damaras, bezoek dan het Damara Living Museum.
Dag 7 Twyfelfontein - Etosha National Park (ca. 320 km)
Na het ontbijt kunt u de bekende rotstekeningen bezoeken. Twyfelfontein dankt haar naam aan een waterbron die slechts af en toe water gaf (een twijfelende bron). Duizenden jaren geleden was de bron al belangrijk voor de inwoners van deze regio. Dit verklaart de grote hoeveelheid rotstekeningen. Samen met een lokale gids kunt u een wandeling maken langs de rotstekeningen. Na het bezoek gaat de reis verder naar de Etosha. Onderweg kunt u nog een bezoek brengen aan het Petrified Forest, een serie van versteende bomen. Via het plaatsje Outjo, waar een erg goede bakkerij is, rijdt u vervolgens naar de lodge vlakbij de Anderson gate van Etosha. Na aankomst kunt u ontspannen bij het zwembad van de lodge.
Dag 8 Etosha National Park
Vandaag kunt u met uw eigen huurauto op safari gaan in het Etosha National Park. Entreegelden voor het park kunt u ter plaatse voldoen. Het Etosha National Park, met een oppervlakte van 22.270 km2, is een van de belangrijkste wildparken van zuidelijk Afrika. Het park kent een grote diversiteit aan wildleven. Tijdens de safari ziet u met een beetje geluk giraffen, olifanten, neushoorns, wrattenzwijnen en zebra’s. Ook het roofwild zoals jakhalzen, cheeta’s en leeuwen leven in het park. Vooral in de droge perioden is het wild aangewezen op de waterpoelen in het park, waar de kans groot is dat u veel dieren ziet.

Tip: Het is niet raadzaam om een hele dag in het park rond te rijden. Als het warm wordt, trekken de meeste dieren zich terug in de schaduw en komen pas weer rond 18.00 tevoorschijn. U kunt daarom in de middag beter bij uw accommodatie relaxen.
Dag 9 Etosha National Park
Wederom kunt u vandaag op safari gaan in Etosha. Indien gewenst kan dit optioneel ook een georganiseerde gamedrive zijn die u kunt reserveren bij uw accommodatie. We raden u aan om vandaag vroeg te vertrekken. U kunt bijvoorbeeld een ontbijtbox meenemen en hiervan onderweg genieten. Onderweg kunt u van de doorgaande weg naar afbuigen naar verschillende ‘loops’ waarbij u vaak langs waterpoelen rijdt en dus een grote kans heeft om wilde dieren te spotten. Bij één van deze rondjes komt u zelfs uit op de zoutpannen van Etosha National Park. Hier heeft u een prachtig uitzicht over de immense zoutvlakten, een prachtig contrast met de blauwe lucht
Dag 10 Etosha National Park - Windhoek (ca. 420 km)
Over een goede asfaltweg reist u vandaag terug naar Windhoek. Onderweg kunt u eventueel nog stoppen in Okahandja voor een bezoek aan de lokale markt. Hier is uw laatste mogelijkheid om nog een aantal souvenirs te kopen, als dit eerder tijdens reis niet gelukt is. Via Windhoek rijdt u naar de accommodatie nabij de luchthaven waar de rest van de dag ter vrije besteding is.
Dag 11 Windhoek - Victoria Falls
Op tijd rijdt u naar de luchthaven van Windhoek waar u de huurauto inlevert. Hier checkt u in voor uw vlucht naar Victoria Falls. Bij aankomst wordt u verwelkomd en vervolgens naar de accommodatie gebracht waar u de komende twee nachten verblijft. De rest van de dag is ter vrije besteding. De Victoria Falls zijn één van de bekendste en grootste watervallen ter wereld. Over een breedte van 1700 meter stort het water zich met een donderend geweld de diepte in. De waterval heeft ook als bijnaam ‘de rook die dondert’, door de lokale bevolking vertaalt in ‘Mosi-oa-Tunya’. De beroemde ontdekkingsreiziger David Livingstone bezocht de watervallen in 1855 en vernoemde het naar koningin Victoria van Groot-Brittannië.
Dag 12 Victoria Falls
Dag ter vrije besteding. U hoeft zich hier zeker niet te vervelen. U kunt de dag starten met een bezoek aan de Victoria Watervallen (optioneel). In en rond de stad en watervallen worden vele activiteiten georganiseerd zoals vluchten over de watervallen, kanosafari's op de Zambezi rivier of boottochten op de Zambezi. Voor de mensen die van meer extreme activiteiten houden kunt u verder nog raften, met een speedboot over de rivier, abseilen en zelfs bungeejumpen. U kunt de dag afsluiten met een boottocht op de Zambezi rivier bij zonsondergang (optioneel). Tijdens de boottocht kunt u genieten van de indrukwekkende natuur waarbij de kans groot is dat u nijlpaarden, krokodillen en olifanten ziet.

Tip: indien u de Victoria Falls van zowel de Zimbabwe kant als van de Zambia kant wilt bewonderen dan kunt u een 'kaza visum' kopen bij aankomst. Deze kost totaal USD50 per persoon.
Dag 13 Victoria Falls - Chobe National Park
U wordt opgehaald bij uw accommodatie en naar het Chobe National Park gebracht, gelegen in Botswana aan de noordelijke grens van Botswana met Zambia. Deze grens wordt gevormd door de Chobe Rivier, wat tevens de naam van het National Park verklaart. Het park is het op één na grootste wildpark van Botswana met maar liefst 11.000 vierkante kilometer. Er is een aantal compleet verschillende ecosystemen in het park te vinden, waaronder de dichte bossen, weidse savannevlaktes, moerassen en semiwoestijn gedeeltes. Het park is naast enorm groot, ook een park met één van de hoogste concentraties aan wild op het Afrikaanse continent. In het park leven onder andere olifanten, buffels, giraffen en vele soorten antilopen waaronder impala, gnoe en kudu. Ook de roofdieren zijn rijkelijk vertegenwoordigd. Tijdens de gamedrive kunt u oog in oog komen te staan met leeuwen, hyena’s, luipaarden en cheeta’s. In het park leeft zelfs de zeldzame wilde hond. Na aankomst in uw accommodatie staat er in de namiddag een eerste safariactiviteit op het programma.
Dag 14 Chobe National Park
's Ochtends staat er een gamedrive op het programma in het park. Chobe kent een rijk wildleven en vooral de olifanten zijn goed vertegenwoordigd. De totale populatie van Botswana wordt op dit moment geschat op maar liefst 120.000 dieren! U zult dan ook bijna gegarandeerd tijdens uw gamedrives olifanten tegenkomen. Gedurende het heetst van de dag kunt u heerlijk ontspannen bij uw lodge. In de namiddag staat er een bootsafari gepland. U neemt plaats in een boot die vervolgens de Chobe-rivier afzakt op zoek naar wild. Vele soorten wild komen naar de rivier toe om te drinken waardoor u vanaf het water een uniek uitzicht heeft op de dieren. Daarnaast leven er in de rivier ook nijlpaarden en krokodillen die u tijdens de boottocht bijna zeker zult zien. De tocht eindigt tegen het begin van de avond waardoor u kunt genieten van een prachtige zonsondergang.
Dag 15 Chobe National Park - Kasane - Okavango Delta
Vandaag wordt u opgehaald en per transfer naar de luchthaven van Kasane gebracht. Hier vandaan vliegt u middels een indrukwekkende binnenlandse vlucht per light aircraft naar het Moremi Game Reserve, gelegen in de wereldberoemde Okavango Delta. De vlucht is voor een groot deel over de delta heen wat zorgt voor een prachtig uitzicht op de vele kanalen, meertjes en eilanden. Wellicht heeft u geluk en ziet u zelfs wild vanuit de lucht! Bij aankomst op de airstrip wordt u verwelkomd door medewerkers van Moremi Crossing. Zij brengen u vervolgens naar het camp waar u de komende twee nachten verblijft. In de namiddag staat de eerste safariactiviteit op het programma. Zo kunt u bijvoorbeeld per traditionele kano de vele kanalen en meertjes in de omgeving verkennen.
Dag 16 Okavango Delta
Vandaag zijn twee safariactiviteiten inclusief. De Okavango Delta is ontstaan doordat de stroom van de Okavango rivier op een gegeven moment werd onderbroken en niet langer meer in het Makgadigadi kon uitmonden. Het meer is opgedroogd en is nu het Makgadigadi Pans National Park. Het water van de Okavango rivier zocht een nieuwe plek en verspreidde zich vervolgens over de Kalahari woestijn. De hoeveelheid water die de Okavango rivier aanvoert blijkt wel uit de oppervlakte die de binnenlandse delta beslaat, maar liefst 18.000 vierkante kilometer! Nu is het een prachtige oase gevuld met indrukwekkende flora en fauna. Naast wild als leeuwen, olifanten, buffels en vele soorten antilopen staat de delta vooral bekend om haar uitgebreide vogelleven. Er zijn meer dan 400 verschillende soorten vogels te zien waaronder reigers, visarenden en pelikanen. Vandaag verkent u de kanalen van de delta per mokoro, traditionele boomstamkano.
Dag 17 Okavango Delta - Maun - (vliegreis op eigen gelegenheid)
U reist vandaag per light aircraft naar de luchthaven van Maun. Hier vandaan vertrekt uw terugvlucht.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • regionale vliegreis Windhoek - Victoria Falls
 • lokale vliegreizen Botswana per light aircraft op indeling
 • autohuur Bidvest Categorie L4, bijvoorbeeld een Nissan X-trail 4x4 medium SUV (automaat)
 • - inclusief: verzekeringen & ongelimiteerde kilometers
 • - inclusief: persoonlijke Engelstalige routebeschrijving & wegenkaart
 • - inclusief: extra bestuurder
 • persoonlijke Engelstalige routebeschrijving en wegenkaart
 • meet & greet bij aankomst in Namibië door onze lokale vertegenwoordiging
 • genoemde transfers Botswana & Victoria Falls (op indeling)
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • entreegelden naitonale parken en game reserves Botswana
 • lokale draknen bij Chobe Bakwena Lodge & Moremi Crossing
 • alle safari-activiteiten (mogelijk op indeling) bij Chobe Bakwena en Moremi Crossing
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • boekingskosten: € 25 per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (onze reisspecialisten adviseren u graag)
 • visumkosten Zimbabwe, ca USD 30 pp (contant te voldoen bij aankomst)
 • vervoer op de dagen en dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • bijkomende kosten autohuur, zoals: aflever- en/of achterlatingskosten, benzine- en eventuele tolkosten
 • excursies en entreegelden
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 4.500 - € 5.000
Bovenstaande prijsindicatie is gebaseerd op het tussenseizoen. In het tussenseizoen (maart t/m juni) is de reissom circa € 4.895,- per persoon. De vanafprijs in het hoogseizoen (juli t/m oktober) is vanaf € 5.595 per persoon (juli t/m oktober). Gedurende het laagseizoen (januari t/m maart) ligt de prijs rond € 4.195,- per persoon. De prijs is per persoon en o.b.v. twee personen samenreizend.

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:
 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties
We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten. bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Terra Africa Guesthouse - Windhoek
incl. ontbijt
Guesthouse Terra Africa is gelegen in Windhoek, de moderne hoofdstad van Namibië. Naast dat het een guesthouse is, is het ook een kunst galerij waar een Afrikaanse kunst collectie te zien is. Guesthouse Terra Africa is een kleinschalige accommodatie, voorzien van maar 10 kamers. De tweepersoonskamers en de familiekamers zijn van voorzien van een badkamer, TV en minibar. Guesthouse Terra Africa beschikt over een verwarmd zwembad, waar u na aankomst even heerlijk kunt bij komen van de lange vliegreis of de rondreis. U wordt hier warm verwelkomd en u kunt er genieten van de een verfijnde (Afrikaanse) keuken.

Sossusvlei Lodge - Sossusvlei
incl. ontbijt en diner
Het belangrijkste voordeel van de Sossusvlei Lodge is de locatie bij de gate van de Sossusvlei. Verblijft u hier dan hoeft u het minst aantal kilometers te rijden. De lodge voelt wel wat groter aan, maar dat komt ook door de ligging vlakbij de camping en staff quarters van het park. U overnacht in een van de 44 ruime superior kamers die van alle gemakken zijn voorzien. Verder beschikt de lodge nog over drie familiekamers en een junior suite. Ontbijt en diner zijn altijd in buffetstijl en er is een ruime keuze aan gerechten. Met name in de avond is de braai, met verschillende soorten wildgerechten, populair. Dineren doet u meestal buiten onder de sterrenhemel. Tevens is er een zwembad zodat u heerlijk kunt relaxen na een dag in de woestijn. De Sossuslvei Lodge biedt diverse georganiseerde excursies aan, waaronder naar Sossusvlei en Deadvlei maar ook leuke bush diners en sundowners.

The Delight Hotel Swakopmund - Swakopmund
incl. ontbijt
Dit moderne hotel, met een prachtig design en frisse kleuren, is een van onze favoriete accommodaties in Swakopmund. Het hotel is gelegen in het centrum van de stad op loopafstand van alle winkels, bars, restaurants en het strand. De 54 kamers zijn van alle gemakken voorzien en bijzonder stijlvol ingericht. Tien kamers hebben een loft waar nog twee extra bedden staan, een perfecte keuze voor gezinnen. Dagelijks is er een uitstekend ontbijt inbegrepen waarbij er zelfs verse wafels verkrijgbaar zijn. Uw huurauto kunt u veilig parkeren op de afgesloten parkeerplaats achter het gebouw.

Twyfelfontein Country Lodge - Damaraland
incl. ontbijt en diner
In de Huab Vallei midden in Damaraland ligt de Twyfelfontein Country Lodge. Het hotel wordt gekenmerkt door natuurlijke stenen en ligt tussen de rotsformaties. Dit hotel is het ideale uitgangspunt om de rotstekeningen, de Burnt Mountain en Organ Pipes te verkennen. Twyfelfontein Country Lodge beschikt over 56 kamers. Geniet vanuit uw hotelkamer van een prachtig uitzicht over de vallei of over de rotsen. Kom na een lange dag bij in het zwembad waar u een mooi uitzicht heeft over de vallei.

Etosha Safari Lodge - Etosha National Park
incl. ontbijt
Etosha Safari Lodge heeft misschien wel een van de mooiste uitzichten over het park. Op het terras van de lodge geniet u daarom aan het einde van de dag van een fraaie sundowner. De lodge ligt op slechts tien minuten rijden van de Andersson Gate, de toegang tot het Etsoha National Park. De lodge is met 65 chalets wel wat groot van opzet maar de kamers liggen verspreid over de gehele heuvelrug. U kunt met uw huurauto naar de kamer rijden. Vanuit de chalets heeft u tevens een fraai uitzicht. De chalets zijn fris ingericht en voorzien van airco en een moderne badkamer met inloopdouche. Tussen de gamedrives door kunt u ontspannen in een van de drie zwembaden van de lodge. Ontbijt en diner zijn altijd in buffetstijl in het hoofgebouw. Dineren kan eventueel ook in het Etosha Safari Camp waar het restaurant gebouwd is in de stijl van een shabeen (typische Afrikaanse bar uit de townships). U kunt met uw eigen huurauto op safari gaan in het park maar er zijn ook ochtend- en middagsafari’s te reserveren vanuit de lodge.

River Crossing Lodge - Windhoek
incl. ontbijt
River Crossing Lodge is gelegen in een 6500 hectare groot ongerept wildreservaat, op slechts 15 minuten rijden van het centrum van Windhoek. De lodge is van alle moderne gemakken voorzien, maar laat u tegelijkertijd ook kennismaken met het boerenleven van vroeger, dat is terug te zien in de inrichting. Het hoofdgebouw van de River Crossing Lodge bestaat uit een eetkamer, een centraal gelegen bar, een lounge met open haard, een wellness-ruimte, een curiosa hoekje en een conferentiezaal die plaats biedt aan 65 personen. Tijdens de warme zonuren of na een drukke dag kunt u verkoeling zoeken in het zwembad van de lodge, welke dankzij de lengte zeer geschikt is voor baantjes zwemmen. Het houten dek waarop het zwembad zich bevindt biedt een prachtig uitzicht over Windhoek. Verblijven kan in één van de twintig chalets die zijn voorzien van een eigen badkamer. Twee chalets zijn speciaal ontworpen voor honeymooners. Deze chalets beschikken over een bad in plaats van een douche. Van alle chalets bieden er zes uitzicht op Windhoek en veertien op Moltkeblick Mountain. Bovendien kunt u vanuit de River Crossing Lodge fantastische zonsopgangen bewonderen.

Ilala Lodge - Victoria Falls
incl. ontbijt
Bent u op zoek naar een lodge nabij de Victoria watervallen? Dan is de Ilala lodge iets voor u! De lodge ligt op loopafstand van de Falls. De ruime ingerichte kamers zijn van alle gemakken voorzien en beschikken onder andere over een en-suite badkamer, airconditioning en een satelliet TV. Vanaf enkele kamers kunt u de ‘rook’ van de falls zien. In het a la carte restaurant kunt u terecht voor het ontbijt, de lunch en het diner. Vooral ’s avonds is het restaurant aan te raden en wordt er vaak piano gespeeld. Luister onder de Afrikaanse sterrenhemel, onder het genot van een hapje en een drankje, ook naar het overweldigende geluid van de watervallen. Andere restaurants zijn op loopafstand gelegen evenals vele souvenirshops. Overdag kunt u ontspannen bij het zwembad.

Chobe Elephant Camp - Chobe National Park
incl. alle maaltijden, lokale dranken en safari-activiteiten
Bent u opzoek naar comfort midden in de natuur van Botswana? Dan is het Chobe Elephant Camp wellicht iets voor u! Het Chobe Elephant Camp is prachtig gelegen op een hoge rotsachtige heuvelrug welke uitzicht biedt op de Chobe rivier. Deze eco-vriendelijke lodge is een comfortabel toevluchtsoord in de ruige omgeving van Afrika. Het bijzondere van het Chobe Elephant Camp is dat de lodge is opgebouwd uit hetzelfde rode Kalahari zand dat u in het noordelijke gedeelte van Botswana aantreft. Tijdens een verblijf in het Chobe Elephant Camp hoeft u zich zeker niet te vervelen. Wilt u eropuit en de omgeving ontdekken? Neemt u dan uw camera en verrekijker bij de hand en maak een safari per 4x4 auto, een boottocht over de Chobe rivier, een wandeling door het omliggende Forest Reserve of maak kennis met de lokale Sibuya stam. Tussen de activiteiten door kunt u een hapje eten in het restaurant, een drankje nuttigen in de bar, een boek lezen in de lounge of verkoeling zoeken in het zwembad van het Chobe Elephant Camp. Uiteraard kunt u zich ook terugtrekken in uw kamer, welke allen beschikken over zowel een binnen- als buitendouche. De kamers zijn bovendien voorzien van een eigen veranda, vanwaar u net zoals in de openbare ruimtes kunt genieten van het uitzicht op de Chobe rivier.

Bushman Plains Camp - Okavango Delta
incl. alle maaltijden, lokale dranken en safari-activiteiten
Het Bushman Plains Camp ligt op een 37.000 hectare grote privé wildreservaat in de Okavango Delta. Het Bushman Plains is een zogenaamd 'mobile camp', wat betekent dat dit kampement zich vrij kan verplaatsen in het privé wildreservaat. Dit is afhankelijk van bijvoorbeeld de waterstromen en waar de wilde dieren zich bevinden. Hierdoor ervaart u de Okavango Delta op optimale wijze! Uw verblijf is in een eenvoudige tent, maar voorzien van alle gemakken. U slaapt in een comfortabel bed en de badkamer is voorzien van toilet en een 'bucket shower'. Uw maaltijden nuttigt u in de 'mess tent', een grote gemeenschappelijke tent.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »