Menu

Victoria Falls & Chobe

Dit korte arrangement is een perfecte verlengingsmogelijk na een rondreis door Namibië, Zimbabwe of Zuid-Afrika. U heeft de gelegenheid om de bekende Victoria Falls te bezoeken. Hier heeft u de keuze uit een breed aanbod van optionele en avontuurlijke activiteiten. Het bezoek aan de Victoria Falls wordt gecombineerd met een safari in een van de mooiste wildparken van Botswana; Chobe National Park. Dit park staat o.a. bekend om de grote aantallen olifanten die er leven.

Reisduur: 5 dagen

Victoria Falls - Chobe National Park

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Victoria Falls & Chobe inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Een perfecte verleningsmogelijkheid na een rondreis door Namibië, Zimbabwe of Zuid-Afrika
 • Eventueel ook nog uit te breiden met een bezoek aan de Okavango Delta
 • Bezoek aan de machtige Victoria Falls en safari's in het groene Chobe National Park
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Vogel in Chobe - Chobe - Botswana
Dag 1 Victoria Falls
Bij aankomst in Victoria Falls wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger die u vervolgens naar de accommodatie brengt. De rest van de dag is ter vrije besteding. De Victoria Watervallen zijn één van de bekendste en grootste watervallen ter wereld. Over een breedte van 1700 meter stort het water zich met een donderend geweld de diepte in. De waterval heeft ook als bijnaam ‘de rook die dondert’, door de lokale bevolking vertaald in ‘Mosi-oa-Tunya’. De beroemde ontdekkingsreiziger David Livingstone bezocht de watervallen in 1855 en vernoemde het naar koningin Victoria van Groot-Brittannië.
Dag 2 Victoria Falls
Dag ter vrije besteding. Deze morgen kunt u een bezoek brengen aan de watervallen. U hoeft zich hier zeker niet te vervelen. In en rond de stad en watervallen worden vele activiteiten georganiseerd zoals vluchten over de watervallen, kanosafari's op de Zambezi rivier of boottochten tegen zonsondergang op de Zambezi. Tijdens de boottocht kunt u genieten van de indrukwekkende natuur waarbij de kans groot is dat u nijlpaarden, krokodillen en olifanten ziet. Voor de mensen die van meer extreme activiteiten houden kunt u verder nog raften, met een speedboot over de rivier, abseilen en zelfs bungeejumpen.
Dag 3 Victoria Falls - Chobe National Park
Vandaag wordt u opgehaald bij uw accommodatie en naar het Chobe National Park gebracht, gelegen aan de noordelijke grens van Botswana en Zambia. Deze grens wordt gevormd door de Chobe rivier wat tevens de naam verklaard van het National Park. Het park is het op een na grootste wildpark van Botswana met maar liefst 11.000 vierkante kilometer. Er zijn een aantal compleet verschillende ecosystemen in het park te vinden waaronder de dichte bossen, weidse savannevlaktes, moerassen en semiwoestijn gedeeltes. Het park is naast de grote ook een park met een van de hoogste concentraties aan wild in van het continent. In het park leven onder andere olifanten, buffels, giraffen en vele soorten antilopen waaronder impala, gnoe en kudu. Ook de roofdieren zijn rijkelijk vertegenwoordigd. Tijdens de gamedrive kunt u oog in oog komen te staan met leeuwen, hyena’s, luipaarden en cheetah’s. In het park leven zelfs de zeldzame wilde honden. Na aankomst in uw accommodatie staat er in de namiddag een eerste safariactiviteit op het programma.
Dag 4 Chobe National Park
's Ochtends staat er een gamedrive op het programma in het park. Chobe kent een rijk wildleven en vooral de olifanten zijn goed vertegenwoordigd. De totale populatie van Botswana wordt op dit moment geschat op maar liefst 120.000 dieren! U zult dan ook bijna gegarandeerd tijdens uw gamedrives olifanten tegenkomen. Gedurende het heetst van de dag kunt u heerlijk ontspannen bij uw lodge. In de namiddag staat er een bootsafari gepland. U neemt plaats in een boot die vervolgens de Chobe-rivier afzakt op zoek naar wild. Vele soorten wild komen naar de rivier toe om te drinken waardoor u vanaf het water een uniek uitzicht heeft op de dieren. Daarnaast leven er in de rivier ook nijlpaarden en krokodillen die u tijdens de boottocht bijna zeker zult zien. De tocht eindigt tegen het begin van de avond waardoor u kunt genieten van een prachtige zonsondergang.
Dag 5 Chobe National Park - Victoria Falls
Na het ontbijt volgt de transfer naar de grens waar u na de benodigde formaliteiten Zimbabwe binnenkomt. Er volgt een transfer terug naar Victoria Falls airport waar dit arrangement eindigt. Indien gewenst kunt u de reis ook eindigen bij Kasane Airport.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • genoemde transfers Chobe & Victoria Falls (op indeling)
 • vier overnachtingen
 • verblijf op basis van logies en ontbijt in Lokuthula Lodge
 • verblijf op basis van volpension in de Kubu Lodge
 • 3 safariactiviteiten (mogelijk op indeling) tijdens verblijf in Chobe National Park
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • boekingskosten: € 25 per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)

Niet inbegrepen

 • visumkosten Zimbabwe, ca. USD 30 pp (contant te voldoen bij aankomst)
 • optionele excursies en entreegelden Victoria Falls
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
 • tourism development levy Botswana, US$ 30 pp (ter plaatse te voldoen)
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: op aanvraag

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Lokuthula Lodge - Victoria Falls
incl. ontbijt
Deze lodge ligt dichtbij de Victoria Falls, aan de Zimbabwaanse zijde. De lodge is één van de populairste in dit gebied vanwege de goede ligging bij de Victoria Falls. Deze accommodatie is gemaakt in traditionele Afrikaanse stijl en past goed in de natuur. De lodge bestaat uit verschillende units die beschikken over twee of drie slaapkamers. Daarnaast hebben zij één of twee badkamers, wat deze accommodatie zeker geschikt maakt voor families of groepen. Tevens is er in iedere unit een keuken te vinden en hebben zij een mooi terras. ’s Avonds geniet u hier van de boma, waar u kunt proeven van de traditionele Afrikaanse keuken. Daarnaast is het hier ook mogelijk om te eten in het restaurant of om heerlijk te ontspannen bij het zwembad. Dichtbij de lodge is een waterhole, wat verschillende dieren aantrekt.

Kubu Lodge - Chobe National Park
incl. alle maaltijden
Aan de oevers van de Chobe Rivier ligt de Kubu Lodge. Deze kleinschalige lodge bevindt zich nabij het Chobe National Park, net iets buiten het centrum van het stadje Kasane. Glooiende gazons met wilde vijgenbomen zorgen voor de nodige schaduw op het terrein van de lodge. Dit is tevens het leefgebied van de zeldzame Chobe bushbuck. Vanuit het restaurant heeft u zicht op de Chobe rivier. De lodge bestaat uit rietgedekte chalets op palen met volledige en-suite faciliteiten. De chalets zijn gelegen tussen de bomen en bieden daardoor geen zicht op de rivier. De belangrijkste lodge faciliteiten zijn een bar, restaurant, curiosa winkeltje en een zwembad. Er is ook een natuurpad voor enthousiaste vogelspotters. De lodge biedt activiteiten die kunnen bestaan uit gamedrives in het Chobe National Park, boottochten op de Chobe rivier en dagtochten over naar Victoria Falls. Tip: Op het terrein van de Kubu Lodge bevindt zich een weeshuis en kinderdagverblijf. Hier kunt u kennis maken met de lokale kinderen.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »