Menu

Botswana

Veelgestelde vragen Botswana

Hoe zit het met de geldzaken in Botswana?

De munteenheid in Botswana is de Pula. Deze munt kunt u niet in Nederland kopen. Bij aankomst op de luchthaven kunt u wisselen naar de lokale valuta. Dit is tevens mogelijk bij de meeste hotels en banken. De munt is verkrijgbaar in verschillende coupures. Voor de grote biljetten geldt dat deze zonder problemen gebruikt kunnen worden in de grotere steden en lodges. Naast de Pula kunt u in Botswana ook terecht met de US dollars en euro’s, met name in de lodges en hotels.

  • Pinpas: in Maun, Kasane en Gaborone zijn ATM (geldautomaten) aanwezig. Met uw pinpas (met Maestro- of Cirrus-logo) kunt u hier de Botswaanse Pula krijgen. Uw gids kan u eventueel van hulp zijn met het zoeken naar een ATM (geldautomaten).Denk er aan om uw pinpas voor vertrek op werelddekking te zetten.
  • Creditcard: creditcards, zoals Visa en Mastercard, worden in Botswana geaccepteerd. U kunt hier vooral mee terecht in luxe hotels en lodges maar ook restaurants in de grote steden accepteren de kaarten. Vaak wordt er 3-5% extra doorbelast. Zie voor meer details de websites: eurocard en visa.
  • Belangrijk: wij raden u aan om contant geld in US dollars (in kleine coupures) en Euro’s mee te nemen. Bij banken en wisselkantoren zijn deze goed inwisselbaar. Let erop dat biljetten van 50 en 100 dollar niet worden ingenomen, vanwege de vele vervalsingen die hiervan in omloop zijn.
  • Wisselkoers: De waarde van 100 Pula was in juni 2019 ongeveer € 8,34.


terug naar veelgestelde vragen Botswana