Menu
Vanwege het coronavirus hanteren wij tijdelijk versoepelde annuleringsvoorwaarden.
Tot 30 dagen voor vertrek kosteloos annuleren.
Meer info

Botswana

Central Kalahari Game Reserve

Het Central Kalahari Game Reserve is het grootse wildpark van Botswana met een afmeting van bijna 53.000 km2. Het is gesitueerd in het midden van de Kalahari woestijn. Deze semi-woestijn is 10 x zo groot als het Game Reserve en beslaat ook delen van Namibië, Botswana, Zimbabwe, Zuid-Afrika en Angola. De oudste bewoners zijn de San (ook wel Bosjesmannen genoemd). Deze oorspronkelijke bewoners zijn inmiddels met hulp van de overheid terug gekeerd in het gebeid maar het schijnt dat er slechts 250 San wonen. Het beste seizoen om het Central Kalahari Game Reserve te bezoeken is de regentijd wanneer alles groen kleurt en de natuur tot leven komt. Dieren zijn dan ook actief en er worden veel jonge dieren geboren. Verwacht hier geen overvloed aan groot wild zoals in de noordelijke parken in Botswana.

Beste reistijd

  • december - maart: goed voor het spotten van wild. De dieren concentreren zich rondom de zoutpannen voornamelijk bij de ‘Deception Valley’. Uitstekend voor het vogelspotten.
  • april & mei: goed voor het spotten van wild en de wegen zijn prima te berijden. Dit zijn ook de koelere maanden.
  • juni - november: het droogseizoen, overdag is het heet en er is weinig wild te zien.

Wildlife

  • Veel voorkomend: hyena, jackhals, wildebeest, grootoorvos
  • Kans op het zien van: giraffe, leeuw, zebra
  • Zeldzaam: luipaard, cheeta, wilde hond
Zelf een rondreis samenstellen naar Central Kalahari Game Reserve? Neem vrijblijvend contact op met onze Botswana specialist Vincent en bespreek de mogelijkheden.
Bekijk alle highlights en plaatsen in Botswana