Menu
Vanwege het coronavirus hanteren wij tijdelijk versoepelde annuleringsvoorwaarden.
Tot 30 dagen voor vertrek kosteloos annuleren.
Meer info

Botswana

Chobe National Park

Het Chobe National Park heeft een oppervlakte van ca. 21.000 km2 en biedt een divers landschap. Doordat het park gelegen is aan de Chobe-rivier is het mogelijk om naast gamedrives ook safari’s per boot te maken. U vaart dan langs de oevers en u heeft zo vrij uitzicht op de grote hoeveelheid olifantenfamilies (hier leeft de grootste populatie van Afrika). Aan de overkant (vanaf Kasane) ligt Sendudu Eiland. Andere prachtige aangrenzende gebieden in de Chobe regio zijn Linyanti Concession en Savuti Game Reserve.
 
Sendudu Eiland

Deze groene grasvlaktes zijn tevens het leefgebied van veel wild en soms is het mogelijk dat u olifanten de rivier ziet oversteken naar het eiland. Op het eiland leven vooral veel vogels maar ook krokodillen met een lengte tot wel zeven meter.

Beste reistijd

  • juni - september: dit betreft het droogseizoen en de beste tijd voor het spotten van wild. Veel dieren trekken naar het water toe en er is minder begroeiing dus veel kans op het zien van wild in de bosgebieden. De temperaturen zijn aangenaam warm en er valt weinig tot geen neerslag. De zonsondergang is dan ook op z’n mooist.
  • april, mei, oktober & november: dit betreft het tussen- of overgangsseizoen van droog naar nat en andersom. De kans op regen is iets groter maar het valt niet met bakken uit de lucht. In oktober en november begint alles mooi in bloei te staan en in april en mei neemt de begroeiing wat af.
  • december - maart: dit zijn de natte en ook warmste maanden. Er is veel kans op neerslag en de wateren in de delta wordt hoger. Het landschap ziet er prachtig uit, alles is groen en staat vol in bloei. Dit is ook het seizoen waarin veel jonge dieren worden geboren, ideaal om de roofdieren in actie te zien.

Bezoek Chobe National Park met name in het droogseizoen voor de grootste concentraties wild langs de rivier. 

Wildlife

  • Veel voorkomend: olifant, giraffe, nijlpaard, buffel, zebra, wildebeest, leeuw, hyena, antilopen, buskbock, klipspringer
  • Kans op het zien van: luipaard, cheeta, wilde hond
  • Zeldzaam: witte- en zwarte neushoorn

Chobe National Park bezoeken?

Chobe National Park zit o.a. in de volgende voorbeeldreizen:
Zelf een rondreis samenstellen naar Chobe National Park? Neem vrijblijvend contact op met onze Botswana specialist Vincent en bespreek de mogelijkheden.
Bekijk alle highlights en plaatsen in Botswana