Menu
Vanwege het coronavirus hanteren wij tijdelijk versoepelde annuleringsvoorwaarden.
Tot 30 dagen voor vertrek kosteloos annuleren.
Meer info

Botswana

Khwai Concession

Vanwege een zeer gevarieerd landschap is Khwai Consession een van de beste safarigebieden van Botswana. De concessie, met een oppervlakte van 180.000 ha, ligt in de noordoostelijk deel van de Okavango Delta naast het Moremi Game Reserve. De Khwai Channel is het leefgebied van de nijlpaard, de krokodil en op de oevers zijn vaak buffels en lechwe te zien. In de bossen langs de rivier leven veel vogels, primaten en luipaarden. Ook de zeldzame roan en sabe antilope komt hier voor. Op de floodplains kunt u kudu, tsessebe, zebra, olifant en wildebeest zien. Roofdieren bestaan uit leeuw, hyena en wilde hond. De Khwai Concession is het beste gebied in de Okavango Delta om met de huurauto te komen en is daarom een mooie bestemming om toe te voegen in uw selfdrive programma.

Beste reistijd

  • juni - september: dit betreft het droogseizoen en de beste tijd voor het spotten van wild. Veel dieren trekken naar het water toe en er is minder begroeiing dus veel kans op het zien van wild in de bosgebieden. De temperaturen zijn aangenaam warm en er valt weinig tot geen neerslag. De zonsondergang is dan ook op z’n mooist.
  • april, mei, oktober & november: het tussen- of overgangsseizoen van droog naar nat en andersom. De kans op regen is iets groter maar het valt niet met bakken uit de lucht. In oktober en november begint alles mooi in bloei te staan en in april en mei neemt de begroeiing wat af.
  • december - maart: dit zijn de natte en ook warmste maanden. Er is veel kans op neerslag en de wateren in de delta wordt hoger. Het landschap ziet er prachtig uit, alles is groen en staat vol in bloei. Dit is ook het seizoen waarin veel jonge dieren worden geboren, ideaal om de roofdieren in actie te zien.

Wildlife

  • Veel voorkomend: olifant, giraffe, nijlpaard, buffel, zebra, wildebeest
  • Kans op het zien van: leeuw, luipaard, hyena, wilde hond, cheeta
  • Zeldzaam: witte- en zwarte neushoorn

Khwai Concession bezoeken?

Khwai Concession zit o.a. in de volgende voorbeeldreizen:

Zelf een rondreis samenstellen naar Khwai Concession? Neem vrijblijvend contact op met onze Botswana specialist Vincent en bespreek de mogelijkheden.
Bekijk alle highlights en plaatsen in Botswana