Menu
Vanwege het coronavirus hanteren wij tijdelijk versoepelde annuleringsvoorwaarden.
Tot 30 dagen voor vertrek kosteloos annuleren.
Meer info

Botswana

Linyanti Concession

Ook wel het Linyanti Concession genoemd wat in het oosten grenst aan het bekende Chobe National Park en in het noorden aan de Linyanti rivier. De Linyanti Concession heeft een oppervlakte van 1250 km2 en is een van de beste parken in Botswana om wildlife te spotten. De regio heeft jaarlijks weinig bezoekers vanwege haar exclusiviteit en kleinschalige lodges. Het landschap kenmerkt zich door grote open grasvlaktes, rivieren die door beboste gebieden kronkelt en mopane bos. Het gebied is daardoor een waar paradijs voor dieren.

Beste reistijd

  • juni - september: dit betreft het droogseizoen en de beste tijd voor het spotten van wild. Veel dieren trekken naar het water toe en er is minder begroeiing dus veel kans op het zien van wild in de bosgebieden. De temperaturen zijn aangenaam warm en er valt weinig tot geen neerslag. De zonsondergang is dan ook op z’n mooist.
  • april, mei, oktober & november: dit betreft het tussen- of overgangsseizoen van droog naar nat en andersom. De kans op regen is iets groter maar het valt niet met bakken uit de lucht. In oktober en november begint alles mooi in bloei te staan en in april en mei neemt de begroeiing wat af.
  • december - maart: dit zijn de natte en ook warmste maanden. Er is veel kans op neerslag en de wateren in de delta wordt hoger. Het landschap ziet er prachtig uit, alles is groen en staat vol in bloei. Dit is ook het seizoen waarin veel jonge dieren worden geboren, ideaal om de roofdieren in actie te zien.

Wildlife

  • Veel voorkomend: olifant, giraffe, nijlpaard, buffel, zebra, wildebeest
  • Kans op het zien van: leeuw, luipaard, cheeta, hyena
  • Zeldzaam: wilde hond, pangolin, serval kat, aardwolf
Zelf een rondreis samenstellen naar Linyanti Concession? Neem vrijblijvend contact op met onze Botswana specialist Vincent en bespreek de mogelijkheden.
Bekijk alle highlights en plaatsen in Botswana