Menu
Vanwege het coronavirus hanteren wij tijdelijk versoepelde annuleringsvoorwaarden.
Tot 30 dagen voor vertrek kosteloos annuleren.
Meer info

Botswana

Makgadikgadi Pan National Park

Het Makgadikgadi Pan National Park bestaat net zoals het Nxai Pan National Park uit grote zoutpannen. Deze pannen zijn ontstaan door een groot meer dat hier jaren geleden was gesitueerd. De ligging van de rivieren die het meer voedden is in de loop van de tijd veranderd. Hierdoor is het meer droog komen te staan, met een grote open zoutvlakte als gevolg. De zoutpannen van het Makgadikgadi Pan National Park behoren tot de grootste van de wereld. Ze hebben een oppervlakte van 16.000 m2 en zijn zo breed als het land Portugal. De twee belangrijkste pannen zijn Ntwetwe en Sowa. Een bezoek aan het Makgadikgadi Pan National Park is erg bijzonder. Tot zover het oog reikt is er geen bebouwing of begroeiing. Erg indrukwekkend is ook de migratie van zebra’s, die in april op gang komt. De grote kuddes zebra’s worden vaak gevolgd door hongerige roofdieren, zoals de zeldzame bruine hyena. Wie op zoek is naar een avontuurlijke activiteit, kan ook in Makgadikgadi Pan terecht. De zoutpannen lenen zich uitstekend voor een tocht per quad bike.

Beste reistijd

  • april - oktober: dit is de beste tijd voor het spotten van wilde dieren rond de riviergebieden. Van april tot augustus is het midden op de dag wat koeler. Wegen zijn ook prima te berijden.
  • november - maart: de zoutpannen zijn met water gevuld waar de dieren zich omheen concentreren. Er zijn in deze maanden veel vogels te spotten, waaronder grote groepen flamingo’s.

Wildlife

  • Veel voorkomend: giraffe, zebra, wildebeest
  • Kans op het zien van: olifant, leeuw, luipaard, hyena
  • Zeldzaam: nijlpaard, cheeta, wilde hond

Makgadikgadi Pan National Park bezoeken?

Makgadikgadi Pan National Park zit o.a. in de volgende voorbeeldreizen:

Zelf een rondreis samenstellen naar Makgadikgadi Pan National Park? Neem vrijblijvend contact op met onze Botswana specialist Vincent en bespreek de mogelijkheden.
Bekijk alle highlights en plaatsen in Botswana