Menu
Vanwege het coronavirus hanteren wij tijdelijk versoepelde annuleringsvoorwaarden.
Tot 30 dagen voor vertrek kosteloos annuleren.
Meer info

Botswana

Moremi Game Reserve

Onderdeel van de Okavango Delta is het Moremi Game reserve, een van de beste toeristische bestemmingen in Afrika. Het is voornamelijk een moerasgebied van ca. 5000 km2. Moremi biedt wateractiviteiten, fantastische safari’s, een van de beste plekken om vogels te spoten en een indrukwekkend landschap. De beste reistijd is vergelijkbaar met die van de Okavango Delta. Binnen Moremi zijn veel accommodaties te vinden. De meesten liggen op het vaste land waardoor game-drives mogelijk zijn. Daarnaast zijn er een aantal eilanden (waaronder Chiefs Island) die in de droge tijd goed per jeep bereikbaar zijn. Per boot kan dit het gehele jaar door. Zo kunt u hier ook goed een bootsafari maken en vanaf het water het wild aanschouwen. Een lokaal vervoermiddel is de Mokoro. Deze uitgeholde boomstam biedt plaats aan twee passagiers en een gondelier die de boot voortduwt. Het is een must om dit te ervaren wanneer u de Delta bezoekt. Omdat Moremi omsloten wordt door andere beschermde natuurgebieden (concessions), leeft het wild in een ideale omgeving. Op Chiefs Island heeft men daarom de witte neushoorn opnieuw geïntroduceerd waardoor dit met uitsterven bedreigde dier kans maakt te overleven.

Beste reistijd

  • juni - september: dit betreft het droogseizoen en de beste tijd voor het spotten van wild. Veel dieren trekken naar het water toe en er is minder begroeiing dus veel kans op het zien van wild in de bosgebieden. De temperaturen zijn aangenaam warm en er valt weinig tot geen neerslag. De zonsondergang is dan ook op z’n mooist.
  • april, mei, oktober & november: dit betreft het tussen- of overgangsseizoen van droog naar nat en andersom. De kans op regen is iets groter maar het valt niet met bakken uit de lucht. In oktober en november begint alles mooi in bloei te staan en in april en mei neemt de begroeiing wat af.
  • december - maart: dit zijn de natte en ook warmste maanden. Er is veel kans op neerslag en de wateren in de delta wordt hoger. Het landschap ziet er prachtig uit, alles is groen en staat vol in bloei. Dit is ook het seizoen waarin veel jonge dieren worden geboren, ideaal om de roofdieren in actie te zien.

Wildlife

  • Veel voorkomend: olifant, giraffe, nijlpaard, buffel, zebra, wildebeest
  • Kans op het zien van: leeuw, luipaard, hyena, wilde hond
  • Zeldzaam: witte- en zwarte neushoorn, cheeta

Moremi Game Reserve bezoeken?

Moremi Game Reserve zit o.a. in de volgende voorbeeldreizen:

Zelf een rondreis samenstellen naar Moremi Game Reserve? Neem vrijblijvend contact op met onze Botswana specialist Vincent en bespreek de mogelijkheden.
Bekijk alle highlights en plaatsen in Botswana