Menu
Vanwege het coronavirus hanteren wij tijdelijk versoepelde annuleringsvoorwaarden.
Tot 30 dagen voor vertrek kosteloos annuleren.
Meer info

Botswana

Savuti Game Reserve

Een exclusieve game reserve grenzend aan het Chobe National Park en heeft met een oppervlakte van 5000 km2. Het park omvat onder andere een groot deel van de savute channel, een waterrijk gebied dat veel dieren aantrekt. Echter is de rest van het landschap vaak dor en droog. Het landschap van Savuti heeft een grote open grasvlakte dat overgaat in bebossing wat veel mooie foto’s oplevert. Hier is het raadzaam om vroeg in de ochtend een safari te maken omdat het er later op de dag vaak erg warm is en de dieren dan vrijwel onvindbaar in de schaduw verblijven. Olifanten lopen van hier naar de rivier en met name ’s nachts doen nijlpaarden dit in omgekeerde richting. Zij verblijven liever overdag in het water. 

Beste reistijd

  • juni - september: dit betreft het droogseizoen en de beste tijd voor het spotten van wild. Veel dieren trekken naar het water toe en er is minder begroeiing dus veel kans op het zien van wild in de bosgebieden. De temperaturen zijn aangenaam warm en er valt weinig tot geen neerslag. De zonsondergang is dan ook op z’n mooist.
  • april, mei, oktober & november: dit betreft het tussen- of overgangsseizoen van droog naar nat en andersom. De kans op regen is iets groter maar het valt niet met bakken uit de lucht. In oktober en november begint alles mooi in bloei te staan en in april en mei neemt de begroeiing wat af.
  • december - maart: dit zijn de natte en ook warmste maanden. Er is veel kans op neerslag en de wateren in de delta wordt hoger. Het landschap ziet er prachtig uit, alles is groen en staat vol in bloei. Dit is ook het seizoen waarin veel jonge dieren worden geboren, ideaal om de roofdieren in actie te zien.

Wildlife

  • Veel voorkomend: olifant, giraffe, nijlpaard, buffel, zebra, wildebeest
  • Kans op het zien van: leeuw, luipaard, cheeta, hyena
  • Zeldzaam: wilde hond

Savuti Game Reserve bezoeken?

Savuti Game Reserve zit o.a. in de volgende voorbeeldreizen:

Zelf een rondreis samenstellen naar Savuti Game Reserve? Neem vrijblijvend contact op met onze Botswana specialist Vincent en bespreek de mogelijkheden.
Bekijk alle highlights en plaatsen in Botswana