Menu

Botswana Desert & Delta

Bij deze reis door Botswana staat het spotten van wilde dieren centraal. U bezoekt drie compleet verschillende wildparken, waar u een grote varieteit aan dieren kunt spotten. De Okavango Delta staat bekend om zijn grote hoeveelheid wilde dieren zoals grote groepen olifanten en veel katachtigen waaronder luipaard en cheeta. Tevens kunt u deze reis ook zeldzame dieren spotten, van de wilde honden in het Linyanti Game Reserve tot de Kalahari leeuw in het Central Kalahari Game Reserve. U verblijft in de kampen van Kwando, dus een luxe verblijf, heerlijk eten en goede service zullen niet ontbreken! 

Reisduur: 10 dagen

 Linyanti Game Reserve - Okavango Delta - Central Kalahari

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Botswana Desert & Delta inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • U bezoekt drie verschillende wildparken, met grote varieteit in landschap
 • Alle safari-lodge liggen op een privé concessie, waar de gids mag off-roaden
 • Met name in het green season (januari t/m maart) tegen een goede prijs te reserveren
bekijk meer

Dag tot daginklappen

 - foto: Kwando Lagoon Camp
Dag 1 (vliegreis op eigen gelegenheid) - Linyanti
Vandaag begint uw reis met PANGEA Travel. Bij aankomst op de luchthaven van Maun wordt u verwelkomd en staat uw eerste vlucht per light aircraft op het programma! U wordt op de airstrip van Kwando verwelkomd en naar uw accommodatie gebracht prachtig gelegen aan de Kwando Rivier. Na aankomst kunt u meteen deelnemen aan een van de safariactiviteiten die worden georganiseerd vanuit de lodge.
Dag 2 Linyanti Concessie
Dit is uw eerste safaridag in de Linyanti Concessie! Dit 125.000 hectare grote gebied bestaat uit Mopane bossen, moerasbossen en vruchtbare floodplains en de dieren vinden voldoende water de Linyanti Rivier en Savute Channel. Hierdoor trekt de Linyanti Concessie erg veel dieren aan. De Linyanti Concessie (grenzend aan het bekende Chobe National Park) is beroemd vanwege de grote aantallen olifanten die hier leven en onder andere de zebra, gnoe, lechwe buck en de zeldzame sable en roan antilopen leven hier. De omgeving verkent u tijdens een gamedrive per open landrover en tijdens een boottocht over de Linyanti Rivier. Langs de river zijn uiterwaarden te vinden waar veel verschillende dieren op af komen.
Dag 3 Linyanti Concessie
U verblijft in het Lagoon Camp gelegen aan de Kwando Rivier. De accommodatie bestaat uit slechts acht luxe tenten waarbij elke tent voorzien is van alle gemakken. U heeft vanaf de veranda een mooi uitzicht op de nijlpaarden en otters die in de rivier leven. Vanuit de lodge worden vele verschillende safariactiviteiten georganiseerd. Zo kunt u niet alleen per 4x4 voertuig op zoek naar het wild maar is dit ook mogelijk te voet. Ook kunt u een nachtsafari maken waarbij u met een spotlicht op zoek gaat naar het wild. Tot slot kunt u ook een bootsafari maken waarbij u kunt genieten van de dieren die naar de waterkant komen om te drinken. Al deze activiteiten zijn onder begeleiding van ervaren gidsen, chauffeur en spoorzoekers.
Dag 4 Linyanti Concession - Okavango Delta
Vandaag wordt u naar de airstrip van Linyanti gebracht voor de binnenlandse vlucht per light aircraft naar de Okavango Delta. De vlucht gaat voor een deel over deze immense binnenlandse delta heen wat zorgt voor een prachtig uitzicht op de vele kanalen, meertjes en eilanden. Wellicht heeft u geluk en ziet u zelfs wild vanuit de lucht! Bij aankomst op de airstrip wordt u verwelkomd door medewerkers van uw lodge die u vervolgens naar uw accommodatie brengen. U kunt heerlijk ontspannen en genieten van het uitzicht vanaf uw veranda.
Dag 5 Okavango Delta
Vandaag zijn twee safariactiviteiten inclusief. De Okavango Delta is ontstaan doordat de stroom van de Okavango rivier op een gegeven moment werd onderbroken en niet langer meer in het Makgadigadi kon uitmonden. Het meer is opgedroogd en is nu het Makgadigadi Pans National Park. Het water van de Okavango rivier zocht een nieuwe plek en verspreidde zich vervolgens over de Kalahari woestijn. De hoeveelheid water die de Okavango rivier aanvoert blijkt wel uit de oppervlakte die de binnenlandse delta beslaat, maar liefst 18.000 vierkante kilometer! Nu is het een prachtige oase gevuld met indrukwekkende flora en fauna. Naast wild als leeuwen, olifanten, buffels en vele soorten antilopen staat de delta vooral bekend om haar uitgebreide vogelleven. Er zijn meer dan 400 verschillende soorten vogels te zien waaronder reigers, visarenden en pelikanen. Vandaag verkent u de kanalen van de delta per mokoro, traditionele boomstamkano.
Dag 6 Okavango Delta
Deze dag staat wederom in het teken van de Okavango Delta. U kunt vanuit uw accommodatie deelnemen aan de vele activiteiten die georganiseerd worden (inclusief). Zo kunt u naast het maken van tochten per mokoro ook onder leiding van een ervaren gids een wandeling maken op een van de vele eilanden in de Delta. De gids kan u alles vertellen over de lokale flora en fauna.
Dag 7 Okavango Delta - Central Kalahari Game Reserve
U wordt vanochtend weer naar de airstrip gebracht, voor uw vlucht naar het Central Kalahari game Reserve. De vlucht is al een excursie op zich want vanuit het vliegtuig heeft u een prachtig uitzicht. Na aankomst in het camp kunt u even ontspannen alvorens u deelneemt aan de eerste activiteit. De komende nachten verblijft u in het prachtige Tau Pan Camp. De cottages waar u in verblijft staan op een houten platform en hebben een rieten dak. De kamers zijn erg ruim en beschikken over een grote veranda, zitje, ruime badkamer met twee wastafels, binnen- en buiten douche en apart toilet. In de main lodge bevindt zicht de lounge, bar, restaurant, souvenirwinkel en het zwembad met zonneterras. Vanuit de gehele lodge heeft u prachtig uitzicht over de weidse vlakte van de Kalahari. Activiteiten bestaan uit ochtend- en middaggamedrives en wandelingen met de 'bushmen trackers'.
Dag 8 Central Kalahari Game Reserve
Tijdens uw verblijf zijn verschillende activiteiten inbegrepen. U maakt o.a. gamedrives en een bushwalk. U krijgt hierbij uitleg van de San Bushmen. Het Central Kalahari Game Reserve is het grootse wildpark van Botswana met een afmeting van bijna 53.000 km2. Het is gesitueerd in het midden van de Kalahari woestijn. Deze semi-woestijn is 10 x zo groot als het game reserve en strekt zich uit over delen van Zuidelijk Afrika. De oudste bewoners zijn de San (ook wel Bosjesmannen genoemd). Deze oorspronkelijke bewoners zijn inmiddels met hulp van de overheid terug gekeerd in het gebied maar het schijnt dat er slechts een kleine 250 San wonen. Het beste seizoen om het Central Kalahari Game Reserve te bezoek is de regentijd wanneer alles groen kleurt en de natuur tot leven komt. Dieren zijn dan ook actief en krijgen hun jongen. Verwacht geen grote kuddes in de woestijn maar eerder kleinere aantallen. In het gebied leven o.a. springbok, oryx, red hartebeest, eland, blue wildebeest, giraffe en kudu. Roofdieren die hier voorkomen zijn cheeta, luipaard, jakhals, de bruine hyena, de bat-eared fox en leeuwen. Aan het eind van de dag kunt u gneieten van een prachtige zonsondergang en later op de avond van de sterrenhemel.
Dag 9 Central Kalahari Game Reserve
Vandaag heeft u wederom een dag om het Central Kalahari Game Reserve te verkennen.
Dag 10 Central Kalahari Game Reserve - Maun - (vliegreis op eigen gelegenheid)
Na een laatste ochtend activiteit volgt de transfer terug naar de airstip. Per light aircraft reist u terug naar Maun. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel. 
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • lokale vliegreizen Botswana per light aircraft (op indeling)
 • genoemde transfers en vervoer tijdens gamedrives (mogelijk op indeling met andere reizigers)
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • genoemde safari-activiteiten met bijbehorende entreegelden
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • boekingskosten: € 25 per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreizen (eventueel ook via PANGEA Travel te boeken)
 • optionele excursies en entreegelden
 • drankjes
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 5.000 - € 6.000
Bovenstaande prijsindicatie is gebaseerd op het laagseizoen (januari t/m maart, vanaf € 5.395 per persoon). De prijsindicatie voor het tussenseizoen (april t/m juni) is vanaf € 7.995 per persoon. In het hoogseizoen is de prijsindicatie vanaf € 9.495 per persoon (juli t/m oktober). De prijs is per persoon en o.b.v. twee personen samenreizend.

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:
 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties
We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten. bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Kwando Lagoon Camp - Linyanti Game Reserve
incl. alle maaltijden, lokale dranken en safari-activiteiten
Aan de oevers van de Kwando rivier, in het noorden van het Linyanti Reserve, ligt het Kwando Lagoon Camp. Deze lodge bestaat uit ruime tenten, die elk een prachtig uitzicht bieden over de rivier. Daarnaast is er ook een familieverblijf aanwezig. Iedere tent beschikt over een eigen ensuite badkamer met douche en toilet in de buitenlucht. Vanuit het Kwando Lagoon Camp zijn er zowel dag- als nachtsafari’s te maken per 4WD. Tijdens deze safari’s hebt u de kans om veel te zien, want in het Linyanti Reserve leeft een grote verscheidenheid aan dieren. Met name grote kuddes olifanten en buffels. Daarnaast is het gebied bekend vanwege de vele wilde honden die er leven. Het Kwando Lagoon Camp is een goed verblijf voor mensen die op zoek zijn naar een echte safaribeleving.

Kwando Splash Camp - Okavango Delta
incl. alle maaltijden, lokale dranken en safari-activiteiten
Slash Camp is gelegen in de Kwara Private Concessie, in het hart van de Okavango Delta. Het gebied grenst aan het Moremi Game Reserve en bestaat zowel uit waterrijke als droge gebieden. Dit maakt het gebied tot een van de beste locaties voor het maken van safari´s. Het camp heeft twaalf tenten waarvan er twee geschikt zijn voor families. De ruime tenten hebben een privé veranda waarvan u een mooi uitzicht heeft over de bush. De tenten hebben een en-suite badkamer met zowel binnen- als buitendouche. In het centrale deel van Splash Camp vindt u de lounge, bar, dining area en een plunge pool. Tijdens uw verblijf zijn activiteiten, bestaande uit dag en nacht gamedrives, mokoro-tochten en bootcruises (seasonal) inbegrepen.

Tau Pan Camp - Central Kalahari National Park
incl. alle maaltijden, lokale dranken en safari-activiteiten
Tau Pan Camp is prachtig gelegen in het Central Kalahari Game Reserve en alles staat in het teken van de schitterende weidse omgeving. De naam van het kamp komt voort uit de lokale vertaling van het woord 'Tau; dat leeuw betekent. De iconische Kalahari leeuw met zijn unieke zwarte manen bezoekt het kamp namelijk regelmatig! Tijdens een gamedrive gaat u op zoek naar nog meer wild, wellicht spot u wel een bruine hyena of jakhals. Tau Pan Camp heeft meerdere cottages (waaronder een speciale familie cottage), die op een houte platform staan zodat u vanaf uw veranda van het uitzicht geniet. De cottages zijn erg ruim en beschikken over een grote veranda, zitje, ruime badkamer en een buiten douche. In de main lodge bevindt zich de lounge, bar, restaurant, souvenirwinkel en het zwembad met zonneterras. Vanuit de gehele lodge heeft u prachtig uitzicht over de weidse vlakte van de Kalahari. Activiteiten bestaan uit gamedrives en bushwalks met de bushmen trackers.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »