Menu
Vanwege het coronavirus hanteren wij tijdelijk versoepelde annuleringsvoorwaarden.
Tot 30 dagen voor vertrek kosteloos annuleren.
Meer info

Botswana Makgadikgadi Pan

Verleng uw rondreis door Botswana met de Makgadikgadi Pans, grote zoutpannen met schitterende vergezichten. U kunt dit arrangement aan het begin of eind van uw reis toevoegen. Zo ontdekt u naast het waterrijke gebied van de Okavango Delta ook de droogte en het adembenemende landschap van de Makgadikgadi Pans. U verblijft in een kwalitatief goede accommodatie die u eventueel kunt upgraden naar San Camp of Jack's Camp

Reisduur: 4 dagen

Maun - Makgadikgadi Pan National Park - Maun

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Botswana Makgadikgadi Pan inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Ontdek de Makgadikgadi Pan National Park; grote zoutpannen die in contrast staan met de rest van Botswana
 • Een unieke verlenging van uw rondreis door Botswana
 • Verblijf op een locatie weg van de bewoonde wereld
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Camp Kalahari - mess tent - Makgadigadi - Botswana - foto: Camp Kalahari
Dag 1 Maun - Makgadikgadi Pans
Na het ontbijt reist u per light aircraft door naar het droge en dorre landschap van het Makgadikgadi Pan National Park, dat bestaat uit grote zoutpannen. Na aankomst op de airstrip wordt u verwelkomd en naar uw camp gebracht. De Makgadikgadi-zoutpannen zijn de overblijfselen van een immens meer van 80.000 vierkante kilometer dat ooit een groot deel van het noorden van Botswana bedekte en werd gevoed door rivieren met zout. Door klimaatveranderingen droogde het meer langzaam maar zeker op en liet het gigantische zoutpannen achter. Een bezoek aan het Makgadikgadi Pan National Park is erg bijzonder. Tot zover het oog reikt is er geen bebouwing of begroeiing, wat een gevoel geeft van complete verlatenheid en rust. Tijdens uw verblijf zijn de aangeboden excursies inbegrepen.
Dag 2 Makgadikgadi Pans
Vanuit het camp kunt u vandaag deelnemen aan de activiteiten (inclusief). Zo is het bijvoorbeeld mogelijk een bezoek te brengen aan de stokstaartjes die hier leven. U vertrekt bij zonsopgang uit het camp en bekijkt de dieren terwijl ze zich opwarmen voor de dag om vervolgens op zoek te gaan naar hun ontbijt. Door de jaren heen zijn de stokstaartjes gewend geraakt aan mensen, wat u de mogelijkheid biedt om ze in hun natuurlijke omgeving te observeren. Wie weet wordt u wel aangezien voor een termietenheuvel en gebruikt als uitkijkpunt. Wilt u meer unieke woestijndieren in het wild zien? Ga dan mee op een gamedrive of night drive. Zo heeft u een kans om de bruine hyena te spotten, de derde zeldzaamste grote carnivoor van Afrika. Andere dieren die u tegen kunt komen zijn antilopen, zoals kudu’s, springbokken en gazellen maar ook vossen en jakhalzen. Tevens huist het gebied, met name tijdens de zebra-migratie, de grootste populatie van Afrika. En waar zebra’s leven zijn roofdieren nooit ver weg, dus hou ook zeker uw ogen open voor cheeta’s en leeuwen. Ook verschillende soorten vogels zijn rijkelijk vertegenwoordigt.
Dag 3 Makgadikgadi Pans
Vandaag kunt u opnieuw deelnemen aan de activiteiten. Wilt u meer leren over de cultuur van de stammen die in dit gebied leven, maak dan een begeleide wandeling met de Zu/’hoasi Bosjesmannen. U krijgt een kijkje in hun oude cultuur en leert meer over hoe ze overleven in dit uitgestrekte en droge gebied. Andere mogelijkheden zijn een bezoek aan de baobabs tijdens zonsondergang, waarbij u een verbijsterend gebrek aan perspectief zult ervaren of een tocht op de zoutpan. Tussen uw activiteiten door kunt u ontspannen bij uw camp en de indrukken die u heeft opgedaan verder op u in laten werken.
Dag 4 Makgadikgadi Pans - Maun
Uw ontwaakt een laatste keer in de prachtige omgeving van de Makgadikgadi Pans. In de loop van de ochtend is het tijd om afscheid te nemen van de medewerkers, en is het tijd voor de transfer naar de airstrip. Per light aircraft reist u terug naar Maun waar u kunt u overstappen op uw internationale vlucht.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • lokale vliegreizen Botswana in chartervliegtuigen op indeling
 • genoemde transfers en vervoer tijdens gamedrive (mogelijk op indeling met andere reizigers)
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • genoemde safariactiviteiten met bijbehorende entreegelden
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • boekingskosten: € 25 per boeking
 • bijdrage SGR: € 5 per persoon
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreizen (onze reisspecialist adviseert u over de mogelijkheden)
 • optionele excursies en entreegelden (o.a. in Victoria Falls)
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 2.000 - € 2.250
Bovenstaande prijsindicatie is gebaseerd op het laagseizoen (januari t/m maart, vanaf € 2.195 per persoon). De prijsindicatie voor het tussenseizoen (april t/m mei en november) is vanaf € 2.495 per persoon. In het hoogseizoen is de prijsindicatie vanaf € 2.795 per persoon (juli t/m oktober). De prijs is per persoon en o.b.v. twee personen samenreizend.

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:
 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties
We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Bekijk onze contactgegevens en de reisspecialistenbekijk meer

Accommodatiesinklappen

Camp Kalahari - Makgadikgadi National Park
incl. alle maaltijden, lokale dranken en safari-activiteiten
Aan de rand van de Makgadikgadi zoutpannen, tussen de acacia’s en palmbomen, ligt het charmante Camp Kalahari. In totaal beschikt dit verblijf over 12 tenten, waaronder ook enkele familietenten. Kinderen van alle leeftijden welkom zijn. De tenten zijn sfeervol ingericht naar safari stijl en beschikken over een eigen badkamer met buitendouche en een kleine overdekte veranda. In het hoofdgedeelte kunt u ontspannen in de lounge, een boek lezen in de ruime bibliotheek en aan de gezamenlijke tafel genieten van heerlijke maaltijden. Op warme dagen biedt het zwembad een aangename verkoeling. Vanuit Camp Kalahari kunt u een bezoek brengen aan de stokstaartjes. Deze leven in de nabije omgeving zijn door de jaren heen gewend geraakt aan mensen. U kunt hierdoor dicht bij ze in de buurt komen en ze in hun natuurlijke omgeving observeren. Andere activiteiten die vanuit het kamp gemaakt worden zijn gamedrives waarbij u op zoek gaat naar onder andere de bruine hyena en de aardwolf, een wandeltocht naar de lokale San Bosjesmannen of een bezoek aan de zoutpannen. Een ding is zeker, er is hier zo veel te zien en te doen dat u zich absoluut niet hoeft te vervelen.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »