Menu

Kampeersafari Botswana (10 dagen)

Een 10-daagse kampeersafari (6 nachten kamperen) door Botswana, het land waar je middenin de natuur kunt kamperen. U reist in een internationale groep van maximaal 12 personen en bezoekt het Moremi Game Reserve, Savuti en het Chobe National Park. In een special op safari’s aangepast voertuig gaat u op zoek naar o.a. leeuwen en olifanten. Doordat u overnacht in eenvoudige koepeltenten, zult u de ‘bush’ van Botswana écht ervaren. Er worden immers regelmatig dieren gezien in het kamp. De avontuurlijke reis eindigt bij de Victoria Falls, in een comfortabele lodge.

Kijk hier om een beeld te krijgen hoe de tenten en het materiaal eruitziet of gewoon ter inspiratie.

Reisduur: 10 dagen

Maun - Moremi Game Reserve - Savuti - Chobe National Park - Livingstone

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Kampeersafari Botswana (10 dagen) inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Met minder budget toch het unieke safari land Botswana ontdekken
 • Tijdens de reis wordt er gekampeerd, u bouwt uw eigen tent op en deelt toilet en bucket shower met medereizigers
 • Volledig verzorgde reis, dus ter plaatse weinig extra kosten
 • Alle entreegelden, safari's en veel maaltijden en dranken zijn inclusief
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Camp in Chobe - Chobe - Botswana
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Maun
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Bij aankomst in Maun wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger die u vervolgens naar uw accommodatie brengt. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding. Optioneel kunt u ter plaatse deelnemen aan een aantal activiteiten zoals paardrijdtochten, bezoek aan een lokaal dorpje of onder leiding van een gids op zoek gaan naar de vele vogelsoorten die rondom de lodge te vinden zijn. Maun is een van de belangrijkste steden van het land en dankt haar naam aan het San woord voor ‘plaats van kort riet’. De stad was vroeger een echte ‘Wild West’ stad waar alle veeboeren woonden. Na de aanleg van een asfaltweg en de groei in toerisme is het nu de belangrijkste stad van het land en is het ‘Wilde Westen’ verruild voor een moderne stad.
Dag 2 Maun - Moremi Game Reserve
Uw internationale groepssafari start om 07:30 uur. U maakt kennis met de groep waarna u tijd heeft om de laatste inkopen te doen. De rit gaat vandaag in noordelijke richting naar het Moremi Game Reserve. Het Moremi Game Reserve ligt in het noordelijke deel van Botswana en bestaat sinds 1963. De totale oppervlakte van het park is maar liefst 5000km2. Op de savannevlaktes maakt u na aankomst een gamedrive.
Dag 3 Moremi Game Reserve
Deze dag staat compleet in het teken van het wild van het Moremi Game Reserve. Onder leiding van een ervaren gids gaat u op zoek naar het grote en kleine wild dat het reservaat rijk is. Gedurende het heetst van de dag kunt u ontspannen op de campsite. U gaat op zoek naar dieren zoals verschillende soorten antilopen, buffels, giraffen en zebra’s. De overvloed aan prooidieren trekt ook veel roofdieren aan zoals hyena’s, jakhalzen, leeuwen, luipaarden en zelfs de zeldzame wilde honden. In het Moremi Game Reserve leeft maar liefst 30% van de totale wereldpopulatie wilde honden.
Dag 4 Moremi Game Reserve
Het camp wordt vandaag afgebroken waarna de reis verder naar een ander deel van het reservaat. Onderweg zijn er met geluk weer dieren te zien. Nadat de tenten in de namiddag zijn opgeslagen staat er nog een gamedrive op het programma.
Dag 5 Moremi Game Reserve - Savute
Komende nacht verblijft u in Savute, een semiwoestijnachtig deel van het Chobe National Park. Ondanks dat heeft u een goede kans om veel wild te zien. De dieren zijn vooral te zien in de schaduw van de weinige bomen en bij waterbronnen. Met geluk ziet u o.a. antilopen, buffels, giraffen, wildebeesten, wrattenzwijnen en zebra's. Er leven vooral veel olifanten en roofdieren, voornamelijk leeuwen en gevlekte hyena’s. Ook in dit gebied staat een safari op het programma.
Dag 6 Savute - Chobe National Park
Vanuit Savute gaat de reis verder het Chobe National Park in. Het park is gelegen aan de noordelijke grens van Botswana en Zambia. Deze grens wordt gevormd door de Chobe rivier wat tevens de naam verklaard van het National Park. Het park is het op een na grootste wildpark van Botswana met maar liefst 11.000 vierkante kilometer. Er zijn een aantal compleet verschillende ecosystemen in het park te vinden waaronder de dichte bossen, weidse savannevlaktes, moerassen en semiwoestijn gedeeltes. Het park is naast de grote ook een park met een van de hoogste concentraties aan wild in van het continent. In het park leven onder andere olifanten, buffels, giraffen en vele soorten antilopen waaronder impala, gnoe en kudu. Ook de roofdieren zijn rijkelijk vertegenwoordigd. Tijdens de gamedrive kunt u oog in oog komen te staan met leeuwen, hyena’s, luipaarden en cheetah’s. In het park leven zelfs de zeldzame wilde honden. Na het opzetten van de tenten staat er in de namiddag een gamedrive op het programma.
Dag 7 Chobe National Park
In de vroege ochtend en namiddag worden er gamedrives gemaakt. Chobe kent een rijk wildleven en vooral de olifanten zijn goed vertegenwoordigd. De totale populatie van Botswana wordt op dit moment geschat op maar liefst 120.000 dieren! U zult dan ook bijna gegarandeerd tijdens uw gamedrives olifanten tegenkomen. Gedurende het heetst van de dag kunt u ontspannen op de campsite.
Dag 8 Chobe National Park - Livingstone
Na een korte ochtendsafari (rond 09:00 bent u terug in Kasane) gaat de reis verder naar Livingstone waar u verblijft in een comfortabele lodge. In de middag is er gelegenheid om de watervallen te bezoeken.
Dag 9 Livingstone
De Victoria Falls zijn één van de bekendste en grootste watervallen ter wereld. Over een breedte van 1700 meter stort het water zich met een donderend geweld de diepte in. De waterval heeft ook als bijnaam ‘de rook die dondert’, door de lokale bevolking vertaald in ‘Mosi-oa-Tunya’. De beroemde ontdekkingsreiziger David Livingstone bezocht de watervallen in 1855 en vernoemde het naar koningin Victoria van Groot-Brittannië. Vandaag bent u in de gelegenheid om de Victoria watervallen te bezoeken.

Tip: Bent u van plan om ook de Zimbabwe kant van de Falls te bezoeken, koop dan een double entry visum (US$ 80). Anders betaal je 2 x US$ 50 en bent u duurder uit.
Dag 10 Livingstone - (vliegreis op eigen gelegenheid)
Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven van Livingstone gebracht. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • transfers Zambia op indeling per auto met chauffeur
 • gentransfers Botswana op indeling per speciaal safarivoertuig met Engelsprekende gids/chauffeur
 • begeleiding door een professionele kampassistent/kok
 • alle overnachtingen conform programma in Livingstone en Maun in een lodge/hotel
 • alle overnachtingen conform programma in Botswana in een tweepersoons koepeltent incl. mattras
 • maaltijden Botswana op basis van volpension (m.u.v. eerste overnachting Maun)
 • maaltijden Zambia op basis van logies en ontbijt (m.u.v. dag 9 tevens lunch inclusief)
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • dagelijkse safariactiviteiten (op indeling) met alle bijbehorende entreegelden tijdens het verblijf
 • gratis thee & koffie
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • boekingskosten: € 25 per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreizen (eventueel ook via PANGEA Travel te boeken)
 • visumkosten Zambia, ca. USD 50 pp single entry (contant te voldoen bij aankomst)
 • lokale luchthavenbelastingen Zambia, ca. USD 20 pp (contant te voldoen bij vertrek)
 • optionele excursies, activiteiten en entreegelden Victoria Falls
 • slaapzak en kussen (eventueel te huur ter plaatse voor € 20)
 • dranken
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 1.750 - € 2.000

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Thamalakane River Lodge - Maun
incl. ontbijt
De Thamalakane River Lodge is gelegen aan de rivier de Thamalakane, 19 km buiten Maun, op de weg naar het Moremi Game Reserve. De lodge is opgericht uit stenen en riet en is genesteld onder hoge bomen, aan de oevers van de rivier. Thamalakane River Lodge biedt een ontsnapping uit het stadje Maun. U verblijft hier in een rustige omgeving, maar met het gemak van de nabijheid van de stad. De lodge biedt zowel chalets als safaritenten aan, die onderling verschillen in luxe en faciliteiten. Tijdens uw verblijf kunt u genieten van drankjes en maaltijden bij de open baren in het restaurant terwijl u geniet van spectaculaire zonsondergangen over de rivier. De gronden bieden een toevluchtsoord voor vele vogelsoorten. Om heerlijk te ontspannen en te ontsnappen aan de middaghitte is er een zwembad. Thamalakane Lodge is leuke lodge om uw rondreis door Botswana te starten of te eindigen.

Maramba River Lodge - Livingstone
incl. ontbijt
De Maramba River Lodge is de lodge die zich het dichtste bij de Victoria Watervallen aan de Zambiaanse kant bevind. De lodge ligt op nog geen 4 kilometer van de watervallen in het Mosi-o-Tunya National Park aan de Maramba rivier. Vanuit de bar en lounge van de lodge is er dan ook een prachtig uitzicht over de rivier waar de lodge haar naam aan dankt. Dankzij deze ligging aan de rivier wordt de lodge regelmatig bezocht door het lokale wild waaronder olifanten. De kamers in de lodge bestaan uit drie typen namelijk de relatief eenvoudige safaritenten, mooie chalets en tot slot de luxe safaritenten. Het zwembad maakt het plaatje compleet. Vanuit de lodge worden er verschillende activiteiten georganiseerd. Denk hierbij aan; bootsafari’s, kanosafari’s, wandelsafari maar ook bootcruises, vissen of een bezoek aan een lokaal dorp. De Maramba River Lodge is een uitstekende 3 sterren keuze voor uw verblijf in Livingstone.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »