Menu

Selfdrive Botswana & Zambezi

Deze selfdrive door Botswana en de Zambezi regio in Namibië is voor de echte avonturier die nieuwe gebieden wilt ontdekken. Gedurende deze individuele rondreis reist u per huurauto door het beste van Botswana en de prachtige Zambezi regio van Namibië. U heeft de beschikking over een comfortabele auto (4WD) die hoger op de wielen staat zodat u overal goed kunt komen. De reis start en eindigt in Maun. U bezoekt onder andere de Khwai Concession, Makgadikgadi Pans, Chobe National Park, de nog vrij onbekende Zambezi regio in Namibië en eindgt weer met de Okavango Delta.

Noot: U rijdt met de huurauto van accommodatie naar accommodatie. PANGEA Travel biedt niet de mogelijkheid aan om te kamperen tijdens een selfdrive.

Reisduur: 14 dagen

Maun - Khwai Concession - Makgadikgadi Pans - Chobe National Park - Zambezi Regio - Okavango Delta

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Selfdrive Botswana & Zambezi inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • De mogelijkheid om de onbekende Zambezi regio én Botswana te ontdekken
 • U start uw reis in Botswana, waar u de Okavango Delta, Makgadikgadi Pans en Chobe ontdekt
 • In Namibië bezoekt u het Mudumu National Park
 • Deze reis is alleen in de droge periode te reserveren, in het natte seizoen zijn de wegen niet begaanbaar
bekijk meer

Dag tot daginklappen

uitzicht delta - botswana
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Maun
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. U reist naar Maun waar u na aankomst in uw lodge de rest van de dag ter vrije besteding heeft. U kunt heerlijk ontspannen bij het zwembad van de lodge. Optioneel kunt u ter plaatse deelnemen aan een aantal activiteiten zoals paardrijdtochten, bezoek aan een lokaal dorpje of onder leiding van een gids op zoek gaan naar de vele vogelsoorten die rondom de lodge te vinden zijn. Maun is een van de belangrijkste steden van het land en dankt haar naam aan het San woord voor ‘plaats van kort riet’. De stad was vroeger een echte ‘Wild West’ stad waar alle veeboeren woonden. Na de aanleg van een asfaltweg en de groei in toerisme is het nu de belangrijkste stad van het land en is het ‘Wilde Westen’ verruilt voor een moderne stad.
Dag 2 Maun - Khwai Concession
De reis gaat van vandaag echt beginnen! U rijdt van Maun naar Khwai Concession, grenzend aan het Moremi Game Reserve. Bij aankomst wordt u verwelkomd door medewerkers van de lodge die u vervolgens naar uw kamer brengen. Na aankomst heeft u de gelegenheid om deel te nemen aan één van de vele activiteiten die door de lodge worden georganiseerd (inclusief). Ook hier kunt u per traditionele kano de vele kanalen en meertjes in de omgeving verkennen. De gids die met u mee gaat kan u alles vertellen over de lokale flora en fauna. De komende nacht kunt u genieten van een heerlijke maaltijd en een indrukwekkende sterrenhemel.
Dag 3 Khwai Concession/Moremi Game Reserve
Wederom zijn vandaag weer twee activiteiten inclusief. Het Moremi Game Reserve ligt in het noordelijke deel van Botswana en bestaat sinds 1963. De totale oppervlakte van het park is maar liefst 5000km2 en bestaat uit twee compleet verschillende ecosystemen. Het eerste deel zijn de savannevlaktes en mopanebossen waar u gamedrives kunt maken en op zoek kunt gaan naar dieren zoals verschillende soorten antilopen, buffels, giraffen en zebra’s. De overvloed aan prooidieren trekt ook veel roofdieren aan zoals hyena’s, jakhalzen, leeuwen, luipaarden en zelfs de zeldzame wilde honden. In het Moremi Game Reserve leeft maar liefst 30% van de totale wereldpopulatie wilde honden. Het tweede, en tevens grootste, deel van het reservaat ligt in de beroemde Okavango Delta. De accommodaties gelegen in dit deel van het park bieden activiteiten aan als bijvoorbeeld wandelsafari’s op een van de vele kleine eilandjes. Of u gaat per traditionele kano (mokoro) de kanalen en rivieren van deze immense binnenlandse delta verkennen waarbij u onderweg kunt genieten van het rijke vogelleven van het park. Maar ook in dit deel van het park komt groter wild voor waaronder olifanten en verschillende soorten antilopen zoals lechwe en puku.
Dag 4 Khwai Concession - Maun
Als de tijd het toelaat heeft u nog een laatste kans om een safari te maken. U rijdt vandaag met uw huurauto terug naar Maun. Onderweg kunt u nog volop genieten van het indrukwekkende landschap. Maun heeft, als toeristencentrum van Botswana, het één en ander te bieden. U kunt naast een bezoek aan één van de winkelcentra ook naar het Maun Game Reserve. Dit slechts acht vierkante kilometer grote park is met name geschikt om te voet te verkennen via één van de wandelpaden. Uiteraard kunt u ook heerlijk ontspannen en genieten van de faciliteiten van de lodge.
Dag 5 Maun - Makgadikgadi Pans National Park
Deze morgen verlaat u Maun en rijdt u circa 195 kilometer in oostelijke richting naar het Makgadikgadi Pans National Park. Bij aankomst in het park rijdt u naar de accommodatie waar u verwelkomd wordt. Als de tijd het toelaat heeft u in de namiddag de eerste gamedrive in het park. ’s Avonds kunt u genieten van een spectaculaire zonsondergang over de zoutvlakte die door het stof een mysterieus tintje heeft.
Dag 6 Makgadikgadi Pans
Vandaag staat een bezoek aan het Makgadikgadi Pans National Park op het programma. Het gebeid is ontstaan nadat, door klimaatverandering, het Makgadikgadi meer opdroogde. Dit immense meer van 80.000 vierkante kilometer liet na de verdamping gigantische zoutpannen achter. Deze zoutpannen zijn zo plat als een biljarttafel en reiken zo ver als het oog kan zien wat bij sommige mensen zorgt voor een ‘Fata Morgana’. De zoutpannen bezorgen in ieder geval bij iedereen een gevoel van complete verlatenheid en rust. Tijdens uw bezoek aan het park gaat u tevens op zoek naar het wild dat in het park leeft. Er leven vooral veel antilopen in de pan zoals kudu’s, springbokken en gazellen maar ook vossen en jakhalzen. Tevens huist het gebied de grootste zebra populatie van Afrika. Ook verschillende soorten vogels zijn rijkelijk vertegenwoordigt.
Dag 7 Makgadikgadi Pans - Chobe
Vandaag rijdt u naar Kasane waar u de komende nachten verblijft, bij aankomst wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger. Het Chobe National Park is gelegen aan de noordelijke grens van Botswana en Zambia. Deze grens wordt gevormd door de Chobe rivier wat tevens de naam verklaard van het National Park. Het park is het op een na grootste wildpark van Botswana met maar liefst 11.000 vierkante kilometer. Er zijn een aantal compleet verschillende ecosystemen in het park te vinden waaronder de dichte bossen, weidse savannevlaktes, moerassen en semiwoestijn gedeeltes. Het park is naast de grote ook een park met een van de hoogste concentraties aan wild in van het continent. In het park leven onder andere olifanten, buffels, giraffen en vele soorten antilopen waaronder impala, gnoe en kudu. Ook de roofdieren zijn rijkelijk vertegenwoordigd. Tijdens de gamedrive kunt u oog in oog komen te staan met leeuwen, hyena’s, luipaarden en cheetah’s. In het park leven zelfs de zeldzame wilde honden. Na aankomst in uw accommodatie staat er in de namiddag een eerste safariactiviteit op het programma.
Dag 8 Chobe National Park
's Ochtends staat er een gamedrive in het park op het programma. Chobe kent een rijk wildleven en vooral de olifanten zijn goed vertegenwoordigd. De totale populatie van Botswana wordt op dit moment geschat op maar liefst 120.000 dieren! U zult dan ook bijna gegarandeerd tijdens uw gamedrives olifanten tegenkomen. Gedurende het heetst van de dag kunt u heerlijk ontspannen bij uw lodge. In de namiddag staat er een bootsafari gepland. U neemt plaats in een boot die vervolgens de Chobe Rivier afzakt op zoek naar wild. Vele soorten wild komen naar de rivier toe om te drinken waardoor u vanaf het water een uniek uitzicht heeft op de dieren. Daarnaast leven er in de rivier ook nijlpaarden en krokodillen die u tijdens de boottocht bijna zeker zult zien. De tocht eindigt tegen het begin van de avond waardoor u kunt genieten van een prachtige zonsondergang.
Dag 9 Chobe National Park
Deze dag staat wederom compleet in het teken van het maken van gamedrives in het nationale park. Samen met uw gids gaat u op zoek naar al het grote en kleine wild dat in het park leeft. Naast de meer bekende soorten wild leven er in het Chobe National Park ook vele soorten minder bekende dieren. Wat dacht u bijvoorbeeld van de tsessebe, Roan en sable antilopen of de groot-oor vos.
Dag 10 Chobe NP- Mudumu National Park (Zambezi region)
De reis wordt vervolgd in de richting van het Mudumu National Park, gelegen in Namibië. U verblijft in een accommodatie gelegen aan de Kwando Rivier. Het Mudumu National Park heeft in tegenstelling tot de rest van Namibië een weelderige vegetatie en is nog een echte Afrikaanse wildernis. Vandaag heeft u de mogelijkheid om een gamedrive in het park te maken. Het meest bijzondere aan dit park is de ongereptheid. Het Mudumu park ligt midden in het moerasgebied en het hele gebied staat in open verbinding met het Chobe Forest Reserve onderdeel van het Chobe National Park. Omdat Mudumu een erg waterrijk gebied is, trekken hier veel dieren naar toe. Waaronder de buffel, olifant en nijlpaarden en de zeldzame sitatuga’s en red lechwe. In het park zijn verder meer dan 430 verschillende soorten vogels te vinden wat bijna 70% van het totale aantal vogelsoorten van Namibië is.
Dag 11 Mudumu National Park (Zambezi region) - Okavango Delta
Vandaag rijdt u weer terug naar Botswana naar het westelijke deel van de Okavango Delta. De Okavango Delta is een uniek natuurgebied met een rijke flora en fauna. In de waterwegen komen krokodillen en nijlpaarden voor en op de eilanden leven antilopen, buffels, giraffen, olifanten en zebra’s. Tijdens uw verblijf gaat u de vele riviertjes en meren per traditionele kano verkennen. Een gids vertelt u onderweg alles over de lokale planten en dieren. Deze nacht verblijft u in een accommodatie waarbij u volop kunt genieten van het uitzicht en de indrukwekkende sterrenhemel.
Dag 12 Okavango Delta
De Okavango Delta is ontstaan doordat de stroom van de Okavango rivier op een gegeven moment werd onderbroken en niet langer in het Makgadigadi meer kon uitmonden. Het meer is opgedroogd en is nu het Makgadigadi Pans National Park. Het water van de Okavango rivier zocht een nieuwe plek en verspreidde zich vervolgens over de Kalahari woestijn. De hoeveelheid water die de Okavango rivier aanvoert blijkt wel uit de oppervlakte die de binnenlandse delta beslaat van maar liefst 18.000 vierkante kilometer! Nu is het is een prachtige oase gevuld met indrukwekkende flora en fauna. Naast wild als leeuwen, olifanten, buffels en vele soorten antilopen staat de delta vooral bekend om haar uitgebreide vogelleven. Er zijn meer dan 400 verschillende soorten vogels te zien waaronder reigers, visarenden en pelikanen. Vandaag verkent u de kanalen van de delta per mokoro, traditionele boomstamkano.
Dag 13 Okavango Delta - Maun
Opstaan voordat de zon opkomt zodat u kunt genieten van een indrukwekkende zonsopkomst. Dit onder het genot van koffie of thee. Na het ontbijt gaat de reis verder naar Maun waar u na aankomst in uw lodge de rest van de dag ter vrije besteding heeft. U kunt wederom heerlijk ontspannen bij het zwembad van de lodge. Ook kunt u optioneel weer deelnemen aan een van de vele activiteiten.
Dag 14 Maun - (vliegreis op eigen gelegenheid)
Na het ontbijt rijdt u richting de luchthaven van Maun waar u de huurauto inlevert en uw vliegreis terug naar huis neemt. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • autohuur categorie W (4WD), inclusief ongelimiteerde kilometers en Full Cover verzekering
 • routebeschrijving en wegenkaart
 • meet & greet bij aankomst door onze lokale vertegenwoordiging
 • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per auto met privéchauffeur
 • alle overnachtingen conform programma
 • genoemde (safari) activiteiten (mogelijk op indeling)
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • boekingskosten: € 25 per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (onze reisspecialist adiveert u naar de mogelijkheden)
 • lokale luchthavenbelastingen Zimbabwe, ca. USD 35 pp (contant te voldoen bij vertrek)
 • bijkomende kosten autohuur, zoals: aflever- en/of achterlatingskosten, benzine- en eventuele tolkosten
 • vervoer op de dagen en dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • excursies en entreegelden
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 3.500 - € 4.000
Bovenstaande prijsindicatie is gebaseerd op het laagseizoen (januari t/m maart, vanaf € 3.795 per persoon). De prijsindicatie voor het tussenseizoen (april t/m juni & november) is vanaf € 4.195 per persoon. In het hoogseizoen is de prijsindicatie vanaf € 4.695 per persoon (juli t/m oktober). De prijs is per persoon en o.b.v. twee personen samenreizend.

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:
 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties
We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten. bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Sango Safari Camp - Khwai Concession
incl. alle maaltijden, lokale dranken en safari-activiteiten
Sango Safari Camp ligt in de schaduw van de bomen met een schitterend uitzicht over de Khwai Rivier, op de grens van Moremi Game Reserve. Sango Safari Camp is goed uitgangspunt om safari's te maken in zowel de Khwai Concession als in Moremi Game Reserve. Het tented camp is kleinschalig en heeft een hele goede prijs-kwaliteit verhouding. Vroeg reserveren wordt daardoor aanbevolen. Sango Camp heeft zijn naam te danken aan de Sango familie, de oorspronkelijke inwoners van de Khwai Concession, en tevens mede-eigenaren. Tijdens een verblijf in het camp kunt kennis maken met hun cultuur. Daarnaast worden er activiteiten aangeboden zoals wandelsafari's, tochten per mokoro en gamedrives.

Planet Baobab - Makgadikgadi Pans
incl. ontbijt
Bent u op zoek naar een unieke accommodatie in de wildernis van Botswana? Overweegt u dan eens om Planet Baobab in uw reisplan op te nemen. Hetgeen dat Planet Baobab bijzonder maakt is het feit dat de lodge gebouwd is volgens de traditionele bouwstijl van de bewoners van de Makgadikgadi zoutvlakten. De keuze bestaat uit hutten gemaakt van modder en gras. Door gebruik te maken van deze natuurlijke materialen blijft de temperatuur binnen aangenaam. Een spannende activiteit die aangeboden wordt is surfen; niet op de golven maar op een gigantische zoutvlakte. Een quad zorgt voor een snelle beweging van de surfplank waarbij zeker een adrenaline boost vrijkomt! Na een vermoeiende maar geweldige dag maakt een nacht onder de onvervuilde Afrikaanse sterrenhemel het plaatje compleet.

Chobe Safari Lodge - Chobe National Park
incl. alle maaltijden, lokale dranken en safari-activiteiten
De eerst geopende en misschien wel de bekendste lodge van de regio is de Chobe Safari Lodge. Gelegen bij het Chobe National Park in het centrum van Kasane . De lodge heeft meerdere kamertypes waarvan bijvoorbeeld de River Rooms uitzicht op de Chobe rivier hebben. Alle kamers zijn ruim en stijlvol ingericht en beschikken over airconditioning, en-suite badkamer, evenals satelliet-tv en telefoon. De main area van de lodge biedt ook uitzicht op de rivier. Hier is ook het zwembad, buffet restaurant, bar en curiosa winkel. Tijdens uw verblijf zijn er een aantal mogelijke activiteiten waaronder een bootsafari op de Chobe Rivier, een voertuig safari in het nationale park of wat dacht u van dagtochten naar de beroemde Victoria Watervallen.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »