Menu

Cambodja

Cambodja reizen

“Thailand, China en India vonden we fantastisch. Vooral het authentieke Azië bevalt ons. De kinderen in de dorpjes, de ongerepte natuur en de vriendelijke bevolking. Dit jaar hebben we wat minder tijd. We willen een soort Azië compact. Wellicht dat een reis naar Cambodja een optie is.”

Wie aan Cambodja denkt, denkt meteen ook aan de tempels van Angkor, het grootste religieuze bouwwerk ter wereld. Maar een reis door Cambodja biedt veel meer. De rivier de Mekong samen met het grootste zoetwater meer van Zuidoost Azië, de groene heuvels, denderende watervallen en schitterende jungle maken voor een ervaring die cultuur en natuur perfect combineert met avontuur. Het echte hoogtepunt van Cambodja is echter de bevolking. Vriendelijke en nieuwsgierige mensen helpen u graag verder en maken uw reis compleet. U kunt uw reis door Cambodja zo simpel of luxe maken als u wilt. Met verblijf bij de mensen thuis tot in luxe safari tenten in het oerwoud. Sluit uw vakantie af op één van de eilanden voor de kust van Cambodja. Deze hebben witte stranden, volgroeide palmbomen en een felblauwe zee.

Waarom met PANGEA Travel naar Cambodja?
  • Cambodja-specialist Daniel heeft 14 jaar in Cambodja gewoond en weet als geen ander hoe u in contact komt met het authentieke Cambodja en de vriendelijke bevolking.
  • U reist per auto met chauffeur en een lokale Engelssprekende gids (behalve tijdens de vrije dagen). Deze gids kent het land goed en biedt een meerwaarde aan uw Cambodja rondreis.
  • PANGEA Travel beschikt over ruime ervaring in de verzorging van een rondreis naar Cambodja. De reisspecialisten bezoeken Cambodja jaarlijks.
Cambodja is het kleinste land van Zuidoost-Azië en kent nog vele ongerepte gebieden en cultuurschatten. In de laatste jaren maakt Cambodja een sprong qua ontwikkeling, maar dit is nog niks vergeleken met buurland Thailand. Het leven in Cambodja is nog één groot avontuur en dat ziet u ook terug tijdens een rondreis door Cambodja. Iconische bezienswaardigheden zoals de tempels van Angkor Wat, het rustige plattelandsleven aan de Mekong en het meer van Tonle Sap slaat u natuurlijk niet over.
 
Cambodja kent een tropisch klimaat, met het gehele jaar temperaturen gemiddeld rond de 30ºC. Wilt u het regenseizoen vermijden dan is de beste reistijd voor Cambodja van november tot maart. Houd er wel rekening mee dat dit ook tevens de drukste maanden zijn om Cambodja te bezoeken.
 
Cambodja grenst aan Thailand, Laos en Vietnam en leent zich uitstekend voor een combinatiereis. Voor diegene die het beste van meerdere Aziatische werelden in één reis wilt ontdekken.

3 tips voor reizen in Cambodja:

1. Bezoek het Angkor complex om 06:00 uur ’s ochtends
Sommige tempels van het Angkor complex gaan vroeg open. Gegarandeerd dat u minder toeristen tegenkomt en bij een heldere ochtend geniet u van een prachtige zonsopkomst. Bent u geen vroege vogel? Met de ‘Away from the crowds’ tour bezoekt u de minder bekende tempels. De hordes toeristen slaat u over!

2. Maak een jungle trekking
De meeste delen van Cambodja zijn goed ontwikkeld, maar voor wie nog écht avontuurlijk Cambodja mee wilt maken zijn er genoeg mogelijkheden. Wij raden een jungle trekking in de Cardamom Mountains aan met een verblijf in de Cardamom Tented Camp. U levert niks in op luxe en comfort!

3. Sluit de reis af op het eiland Koh Rong
Het eiland ligt in de Golf van Thailand, voor de kust van Sihanoukville. Het eiland kent talloze witte zandstranden en doordat het nog niet zo ontwikkeld is, komen er minder toeristen.
 

PANGEA Travel verzorgt individuele maatwerkreizen naar Cambodja. Iedere reis wordt zorgvuldig, in overeenstemming met u, naar wens en op maat gemaakt. PANGEA Travel biedt verschillende reistypen in Cambodja aan zoals (luxe) rondreizen, een huwelijksreis en familiereizen.