Koninklijk Cambodja & Tropisch Thailand

Deze 17-daagse reis is ideaal voor reizigers die Cambodja op cultureel, historisch en natuurlijk vlak willen ontdekken. Met Siem Reap en Phnom Penh selecteren we twee gebruikelijke bestemmingen, die op een verrassende manier bezocht worden. In Chi Pat komt u in contact met onaangetaste natuur en de lieve, lokale bevolking. Voor een tropische afsluiter komt u op de stranden van Krabi in Thailand ten slotte even helemaal tot rust! Reis met z'n tweeën en verblijf in romantische accommodaties, of reis met uw gezin en verblijf in speciaal voor u geselecteerde gezinsaccommodaties. Uw reisspecialist helpt u graag verder.

Reisduur: 17 dagen
Siem Reap - Angkor - Phnom Penh - Chi Pat - Krabi Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Dag tot daginklappen

Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Siem Reap

Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Siem Reap wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging.Aansluitend wordt u naar het hotel gebracht waar u de komende nachten verblijft. Siem Reap is de uitvalsbasis voor een bezoek aan het Angkor tempelcomplex.
Tip: leuke restaurants in Siem Reap zijn het Asian Square Restaurant (7 Makara Street) en restaurant Viroths (246 Street Wat Bo) waar u bij beiden van de heerlijke lokale Khmer keuken kunt genieten.
Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 2 Siem Reap / Angkor

Vandaag staat er een volle dag 'Angkor' op het programma met uw Engelssprekende gids. Sinds 1992 is dit enorme complex (400km2) opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is dan ook de belangrijkste toeristische attractie van Cambodja, en niet voor niets. U start de dag met een blik op de zonsopkomst bij Angkor Wat, de grootste en meest bekende tempel. Deze tempel is dan ook het symbool van Cambodja; het silhouet is geplaatst op de nationale vlag. In het Khmer betekent Angkor 'heilige stad' en Wat ‘tempel’. Angkor Wat is gebouwd tussen 1113 en 1145. U kunt hier uren ronddwalen. Vervolgens bezoekt u de tempels van de South Gate. Hier ziet u onder andere de Bayon Tempel; een van de mooiste tempels van het complex. U vindt hier veel afbeeldingen van gezichten. Ook bezoekt u Angkor Thom, de Baphoun Tempel, Phimeanakas, het Olifantenterras en ‘The Terrace of the Leper King'. U sluit de dag af met een bezoek aan Ta Phrom. Boomwortels hebben deze tempel omgetoverd tot een sprookjesachtige ruïne. Aan het einde van de dag aanschouwt u de zonsondergang…magisch!
verzorging: logies en ontbijt

Dag 3 Siem Reap / Angkor

Ook vandaag staat er een volle dag 'Angkor' op het programma met uw Engelssprekende gids. U rijdt naar de roze tempel Banteay Srei, dat wordt geschouwd als de mooiste tempel uit het Angkor-Rijk. Op de weg terug naar Siem Reap kunt u nog een bezoek brengen aan het Land Mine Museum. Een kindsoldaat genaamd Ra werd vroeger door de Khmer Rouge gedwongen om duizenden landmijnen te plaatsen. Later verwijderde hij de 50.000 landmijnen en opende hij samen met zijn familie een museum. Het museum heeft tevens de functie van een weeshuis, school en slachtofferkliniek. Tip: om in Siem Reap te kunnen genieten van de Khmer keuken in een serene setting, raden wij u aan om iets buiten het centrum Mahob aan te doen. Alleen lokale producten zijn hier de basis van smaakvolle gerechten!
verzorging: logies en ontbijt

Dag 4 Siem Reap

De ochtend en de middag zijn ter vrije besteding (zonder gids). In de avond wordt u per tuktuk opgehaald bij uw hotel en kunt u genieten van een show in het Phare Cambodian Circus. Phare Ponleu Selpak betekent "Helderheid van de Kunsten" in Khmer taal. Dit is een circus als geen ander en geheel anders dan een westers circus. Phare is een Cambodjaanse non-profit kunst organisatie, opgericht in 1994 door acht jonge Cambodjanen die zijn teruggekeerd uit vluchtelingenkampen aan de Thaise grens bij Battambang. Het doel is om de ontwikkeling van lokale gemeenschappen te verbeteren en de circusartiesten zijn zeer getalenteerd en gepassioneerd. De shows rouleren gedurende het jaar. Na de voorstelling wordt u naar uw hotel gebracht.
Tip: wilt genieten van een mix tussen de Khmer keuken en de Westerse grill in een traditioneel Cambodjaanse setting? Brengt u dan vooral een bezoek aan Tangram Garden (Wat Damnak Village), waar u voor een redelijke prijs fantastisch kunt eten en kunt genieten van privacy in uw persoonlijke paviljoen in de buitenlucht. Verblijft u binnen de stadsgrenzen? Dan is een gratis transfer per tuk-tuk inbegrepen!

Dag 5 Siem Reap – Phnom Penh

In ongeveer zes uur wordt de reis vandaag vervolgd naar Phnom Penh. De rit gaat deels langs het Tonle Sap meer. Onderweg wordt een stop gemaakt in het dorpje Skuon om de typisch lokale specialiteit te proberen; gefrituurde spinnen! Deze snack is favoriet bij de lokale bevolking en kunt u kopen op de markt. Tevens wordt een stop voor de lunch gemaakt (exclusief). Na aankomst in Phnom Penh wordt u naar uw accommodatie gebracht. In Phnom Penh zijn nog steeds de gevolgen van het Pol Pot regime zichtbaar. Ondanks het verleden is het een aantrekkelijke, gezellige stad waar u veel kunt zien en beleven. ’s Avonds is het leuk om over de boulevard te slenteren. U vindt hier tientallen terrasjes en restaurants.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 6 Phnom Penh

Uw chauffeur brengt u vandaag langs alle belangrijke bezienswaardigheden van Phnom Penh en haar omgeving met een Engelssprekende gids. Zo bezoekt u deze ochtend het Royal Palace en de Silver Pagoda. Vervolgens bezoekt u de Champey Art Association, dat gericht is op het in stand houden van de Cambodiaanse kunst en cultuur door kansarme kinderen de traditionele dansen bij te brengen. Laatste stop voor de lunch is het Nationaal Museum. Na de lunch in het Friends Restaurant (inclusief) brengt u een bezoek aan het indrukwekkende museum Tuol Sleng. Het is gevestigd in een voormalig schoolgebouw dat tijdens het bewind van de Rode Khmer gebruikt werd als martel- en ondervragingskamp. Aansluitend bezoekt u Cheung Ek, beter bekend als the Killing Fields. De verschrikkingen tijdens het Khmer Rouge bewind worden hier pas goed duidelijk. Een indrukwekkende middag, waarin een belangrijk deel geschiedenis van Cambodja voorbij komt.
verzorging: ontbijt en lunch

Dag 7 Phnom Penh – Chi Phat

Vandaag start uw 3-daagse Chi Phat Experience tour. De Chi Phat Experience wordt gerund door een van 's werelds toonaangevende wildlife organisaties. Voor de bescherming van het regenwoud werken zij samen met de lokale gemeenschap, en helpen hen op die wijze aan inkomen. U verlaat Phnom Penh en wordt naar de haven van Andong Teuk gebracht (ca. 3,5 uur rijden). U stopt bij een brug, waar u uw privégids voor de komende dagen ontmoet. Vervolgens stapt u aan boord voor de boottocht van ca. 2 uur naar Chi Phat. Na aankomst heeft u een lunch op het hoofdkwartier en checkt u in bij uw lodge. U verblijft de komende twee nachten in Sochen Bungalows, een kleinschalige accommodatie, prachtig gelegen aan de Chi Phat rivier nabij het Cardamom Rainforest. In de middag maakt u een korte trekking naar Chhay Chrey, een eenvoudige wandeling van ongeveer 2 kilometer. Hier kunt u zwemmen en genieten van de rustige omgeving. Na een uurtje wordt u opgehaald en reist u per gemotoriseerde fietstaxi terug naar de lodge, waar het diner voor u klaar staat.
Tip: neem uw verrekijker mee, tijdens de boottocht kunt u prachtige vogelsoorten ontdekken!
Noot: uw privégids is afkomstig uit Chi Phat en een expert in de directe omgeving. Zijn gesproken Engels is misschien niet van dezelfde standaard als het gesproken Engels in Siep Reap of Phnom Penh, maar ruim voldoende. U zult de hartelijkheid van de mensen ervaren en hun uitgebreide kennis over hun leefomgeving
verzorging: volpension (ontbijt, lunch en diner)

Dag 8 Chi Phat

Vroeg uit de veren! Samen met uw gids gaat u vandaag op pad om vogels te spotten, tijdens zonsopgang. Geniet van de geuren, kleuren en geluiden van het ontwakende regenwoud. U vervolgt de tour per boot over de rivier door het Cardamom Rainforest, een nieuwe kans om een verscheidenheid aan vogels te spotten. U heeft de mogelijkheid per roeiboot de Chi Phat rivier af te zakken, omgeven door een overvloed aan flora en fauna, waaronder makaken, neushoornvogels en ijsvogels. In de middag kunt u bij uw bungalow genieten van een prachtig schouwspel: IJsvogels jagen boven de rivier hun avondmaaltje bij elkaar. Indrukwekkend om te zien hoe ze in het ondiepe water duiken!
Tip: neem een vogelboek mee tijdens de tocht. De gidsen zijn zeer kundig in het spotten van vogels en kennen de lokale benamingen.
verzorging: volpension (ontbijt, lunch en diner)

Dag 9 Chi Phat – Phnom Penh

Na het ontbijt volgt de transfer terug naar de haven van Chi Phat. Per boot keert u terug naar de haven van Andong Teuk, waar u afscheid neemt van uw gids en uw reis vervolgt naar Phnom Penh, per openbare bus. De rest van de dag is ter vrije besteding in Phnom Penh.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 10 Phnom Penh

Vandaag heeft u een laatste vrije dag in Phnom Penh.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 11 Phnom Penh – Krabi

Op tijd wordt u naar de luchthaven gebracht en is uw avontuur in Cambodja ten einde. U checkt in voor de vliegreis naar Bangkok, vanwaar u doorvliegt naar Krabi. Na aankomst in Krabi wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging en naar uw resort gebracht. Hier verblijft u de komende nachten. Krabi is een ideale plaats om te ontspannen en na te genieten van alle opgedane indrukken van Cambodja.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 12 Krabi

De komende dagen zijn vrij te besteden. Krabi is een provincie in het zuiden van Thailand, gelegen aan de Andaman Zee. Het staat bekend om haar mooie stranden en kalksteen kliffen. Krabi herbergt meer dan 150 eilandjes, waarvan Koh Phi Phi en Koh Lanta de bekendste zijn. Tot de badplaats Krabi behoren ook de stranden van Ao Nang en Rai Leh. Enkele stranden zijn alleen per boot te bereiken.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 13 Krabi

Dag ter vrije besteding. Op de stranden van Krabi kunt u heerlijk ontspannen. Ook kunt u hier vandaan eenvoudig gaan duiken en/of snorkelen. Een aanrader is verder een boottocht langs de kalksteen rotsformaties die vanuit de zee omhoog rijzen. Tijdens de tocht worden er stops gemaakt om te snorkelen, te zwemmen en om een kalksteengrot van binnen te bekijken.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 14 Krabi t/m dag 16

Dagen ter vrije besteding aan het strand. U kunt eventueel ook een bezoek brengen aan de Wat Tham Sua (de 'tijgergrot tempel'). Dit is een van de bekendste tempels van zuidelijk Thailand en gelegen op ca. 8km van Krabi Stad. In het nationale park Su-San Hoi vindt u fossielen van meer dan 75 miljoen jaar oud.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 17 Krabi - (Vliegreis op eigen gelegenheid)

In de ochtend wordt u naar de luchthaven van Krabi gebracht voor uw terugvlucht. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.
Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
Noot: de hotelkamer staat niet de gehele dag tot uw beschikking. Indien gewenst, kunnen we een dagkamer / late uitcheck verzorgen; de meerprijs is op aanvraag.

bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • regionale vliegreizen Phnom Penh - Bangkok / Bangkok - Krabi
 • luchthavenbelasting en heffingen
 • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per minibus met privé-chauffeur
 • tickets voor het Phare circus in Siem Reap
 • begeleiding door deskundige Engelssprekende gids tijdens 3-daagse Chi Phat tour
 • boottransfer Andong Teuk - Chi Phat v.v.
 • alle overnachtingen conform programma
 • genoemde maaltijden
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden
 • genoemde trekkings
 • Angkor Pass voor 2 dagen
 • gemotoriseerde fietstaxi in Chi Phat
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
 • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

 • vliegreizen Amsterdam-Siem Reap en Krabi-Amsterdam (eventueel via PANGEA Travel te boeken)
 • visumkosten Cambodja, ca. USD 30 pp (contant te voldoen bij aankomst)
 • vervoer op de dagen en dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • optionele excursies en entreegelden
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 2.000 - € 2.500

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties
We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatieinklappen

La Niche d'Angkor Boutique - Siem Reap

Dit gezellige en kleinschalige hotel is gelegen in het hart van Siem Reap. Night markets, winkels en restaurants vindt u op nog geen 5 minuten lopen. Het hotel wordt gerund door een familie, waarbij persoonlijke aandacht centraal staat. Het hotel is gebouwd rondom het zwembad en heeft vele faciliteiten te bieden. Zo beschikt het hotel naast een zwembad over een restaurant, een bar en kunt u in de spa genieten van een heerlijke massage. De 36 kamers zijn modern, maar simpel ingericht en beschikken over een eigen badkamer met gescheiden douche en bad.


bekijk meer

Waarom?inklappen

 • Een goede indruk van de tempels van Angkor is essentieel bij een bezoek aan Cambodja, maar wij hebben ook bezoeken aan minder bekende tempels geselecteerd zodat u een compleet beeld krijgt van dit magische complex.
 • In het nog zelden door toeristen bezochte Chi Pat gaat u samen met een local de jungle in; een prachtig initiatief waarbij een samenwerking tussen de lokale bevolking en een gerenommeerde wildlife organisatie heeft geleid tot een bijzonder project.
 • De stranden van Krabi zijn geselecteerd als afsluiter; veel tropischer dan dit kunt u uw reis niet afsluiten! De reis is tevens bijzonder geschikt als familiereis.
bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reiservaringen
Cambodja

 • “volledig op maat, waarbij alles tot in het kleinste detail werd verzorgd.”

  lees meer
  -
  Laurence Boxus
 • “Geweldige (flexibele) voorbereiding.”

  lees meer
  -
  Elsbeth van Wely
 • “Zo werd het een echte maatwerkreis, prima georganiseerd door Pangea.”

  lees meer
  -
  Pieter en Machtelt
 • “Wij kijken met zeer goede herinneringen terug op deze reis.”

  lees meer
  -
  Henk en Francis


print deze reisterug naar het overzicht