Laos & Cambodja Highlights

Individueel op reis in Zuidoost-Azië, naar de mooiste plekjes van Laos en Cambodja. Met deze combinatiereis kan dat! In Laos bezoekt u steden als Luang Prabang en Vientiane en verblijft u een nacht in een lodge nabij de Mekong rivier. Ook de mysterieuze Vlakte der Kruiken, de Tad Fane waterval en Khong Island staan op het programma. In Cambodja brengt u een uitgebreid bezoek aan het Angkor tempelcomplex en de hoofdstad Phnom Penh. De reis eindigt aan het strand van Sihanoukville.

Reisduur: 19 dagen
Luang Prabang - Kamu Lodge - Plain of Jars - Vientiane - Tad Lo - Khong Island - Siem Reap - Angkor - Phnom Penh - Sihanoukville

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Dag tot daginklappen

Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Luang Prabang
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Luang Prabang wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging. Aansluitend wordt u naar uw hotel gebracht. Hier verblijft u de komende twee nachten (+ op dag 5). De rest van de dag is ter vrije besteding zodat u kunt bijkomen van de vliegreis. Ook kunt u de stad alvast op eigen gelegenheid verkennen. Stop bijvoorbeeld bij het Heritage Information Center. 's Avonds is het leuk om over de avondmarkt te wandelen; u vindt hier veel leuke en voordelige souvenirs.

Tip: bent u in Luang Prabang op zoek naar traditioneel Laotiaans eten, in een ontspannen setting tussen rijke vegetatie, gelegen aan de Mekong? Ga dan Sindad eten bij Dyen Sabai. Sindad is de traditioneel Laotiaanse barbecue. De staf spreekt er goed Engels en geeft u uitleg over het eten.

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
Dag 2 Luang Prabang
Vandaag maakt u samen met uw privégids een stadstour, maar u begint de dag met een bezoek aan de Kuang Si watervallen. Naast het maken van een mooie wandeling kunt u hier ook even zwemmen. U geniet van een lunch bij de waterval. Op de terugweg wordt er gestopt in lokale minderheidsdorpjes. U ziet dat op slechts korte afstand van Luang Prabang het lokale leven totaal anders en primitief is. Terug in Luang Prabang bezoekt onder andere het Koninklijk Paleis (tegenwoordig een museum) en de tempels Wat Mai, Wat Sene en Wat Xieng Thong. U zult merken dat er regelmatig monniken een gesprekje willen aanknopen. Zo leert men de Engelse taal en leert u meer over het leven als monnik. Vervolgens wordt u teruggebracht naar uw hotel, of kunt u ervoor kiezen meer tijd op de markt door te brengen.
Dag 3 Luang Prabang - Pak Ou - Kamu Lodge
U wordt naar de machtige Mekong rivier gebracht voor een boottocht. U zult versteld staan van de brede rivierbedding en de grootte van deze belangrijke rivier. U vaart naar de heilige grotten van Pak Ou. Hier staan honderden Boeddhabeelden in verschillende nissen. Na dit bezoek vaart u in ca. 1 uur verder naar de Kamu Lodge, gelegen in een prachtige omgeving aan de Mekong rivier. 's Middags kunt u deelnemen aan diverse activiteiten, zoals: rijst planten, goud zoeken, wandelen in de jungle, traditioneel vissen of het bezoeken van een lokaal dorp. Overnachting is in een comfortabele tent met bamboe en houten meubilair, een eigen badkamer en elektriciteit. De Kamu Lodge beschikt slechts over 20 tenten.
Dag 4 Kamu Lodge - Luang Prabang
De morgen is ter vrije besteding bij de Kamu Lodge. Na de lunch in de middag, vaart u terug naar Luang Prabang en vervolgens wordt u teruggebracht naar uw accommodatie in Luang Prabang. De rest van de dag is ter vrije besteding. Struin bijvoorbeeld over de avondmarkt voor de leukste souvenirs!
Dag 5 Luang Prabang - Phonsavan
Na het ontbijt vervolgt u de reis via een langzame, bergachtige route in ongeveer zes uur naar Phonsavan (Xieng Khaung). Onderweg stopt u bij Phou Khoum. Phonsavan staat bekend om de nabijgelegen Vlakte der Kruiken, waar u morgen een bezoek aan brengt. Phonsavan ligt echter ook in het gebied dat het zwaarst getroffen werd door bombardementen tijdens de Vietnam oorlog. Zoals u wellicht weet is Laos het meest gebombardeerde land ter wereld (per inwoner) en Phonsavan en omgeving werden erg zwaar getroffen. U kunt hier vanavond meer over leren door een bezoek te brengen aan het MAG Centre in het centrum van Phonsavan. MAG is een humanitaire organisatie die zicht focust op het vrijmaken van overblijfselen van de oorlog, zodat de lokale bevolking zo goed en normaal mogelijk kan functioneren. Ze draaien interessante films en de entree is gratis (iedere dag geopend van 08.00-20.00).
Dag 6 Phonsavan - Vientiane
Na het ontbijt brengt u samen met uw gids een bezoek aan de mysterieuze Vlakte der Kruiken (Plain of Jars). Deze 15km brede strook biedt plaats aan duizenden stenen kruiken, verdeeld over 160 plaatsen (sites). Niemand weet hoe en waarom deze kruiken hier terecht zijn gekomen, dat maakt het een indrukwekkend bezoek. Wetenschappers schatten dat de kruiken ruim 2000 jaar oud zijn. De grootste kruiken zijn ruim twee meter hoog en wegen zo’n 10 ton. De drie grootste vindplaatsen zijn vrij gemaakt van bommen en opengesteld voor toeristen. Het meest indrukwekkend zijn site 1 en site 3. Vanochtend bezoekt u beide sites en maakt u een mooie wandeling langs de kruiken. Daarna wordt naar de luchthaven gebracht. U checkt in voor de binnenlandse vlucht naar Vientiane, de hoofdstad van Laos. Na aankomst wordt u naar uw hotel gebracht voor de komende twee nachten. De avond is ter vrije besteding. U zult merken dat Vientiane eigenlijk een groot dorp is en niet echt de allure heeft van een grote stad. Dit geeft de stad dan ook haar charme. ’s Avonds kunt u aan de Mekong rivier genieten van een hapje, een drankje en de ondergaande zon.
Dag 7 Vientiane
Na het ontbijt maakt u een stadstour in Vientiane. U bezoekt onder andere de Boeddhistische tempel Wat Si Saket (de enige tempel die niet door het Siamese leger verwoest werd in 1828) en het Presidential Palace, waar u een goede indruk krijgt van het koloniale verleden. Vervolgens bezoekt u het COPE Visitor Centre, dat u een ontroerend beeld geeft van de "Geheime Oorlog", die Laos tot een van de meest gebombardeerde landen in de geschiedenis maakte. Het Patuxai Monument (de ‘Arc de Triomphe van Vientiane’) wordt ook bezocht; vanaf de top van het gebouw heeft u een mooi uitzicht over de stad. Ook wordt er een bezoek gebracht aan de gouden stoepa Pha That Luang, de meest heilige plaats in Laos en geheel in goud gekleurd. In de middag brengt u een bezoek aan Wat Xieng Khuang; een beeldenpark buiten Vientiane (27km) waar verschillende boeddha beelden te zien zijn waaronder een liggende boeddha van 50m lang. Na afloop van het bezoek aan het Buddha Park, rijdt u terug naar Vientiane. Onderweg stopt u in Mai Savanh om meer te leren over de Laotiaanse textielproductie. Ook stopt u bij het Lao Disabled Women Development Center, waar u een kans heeft in aanraking te komen met mindervalide, maar zeer bedrijvige locals. Na terugkomst in Vientiane, is de rest van de avond ter vrije besteding. Optioneel kunt u een kookcursus volgen, of genieten van een gesprek met monniken en een massage. Vraag uw reisspecialist naar de mogelijkheden.

Tip: Dineren kunt u bij Phatoke Laoderm. Dit charmante restaurant is gelegen in een gerestaureerde bioscoop waar u kunt genieten van traditionele Lao optredens. De service is uitstekend en u kunt genieten van traditionele gerechten die worden geserveerd op de lokale manier. Aan het einde van de show kunt u nog wat drinken in de levendige straat waar het restaurant zich bevindt.
Dag 8 Vientiane - Pakse - Bolaven Plateau - Tad Lo
In de ochtend volgt de transfer naar de luchthaven voor de vliegreis naar Pakse. Na een korte stadstour in Pakse vertrekt u naar het Bolaven Plateau. Dit gebied ten oosten van Pakse staat bekend om haar vele watervallen, prachtige panorama's, thee- en koffieplantages. En… er komen nog niet veel toeristen! Rondom de plantages leven families van de Lavens stam. U bezoekt onder andere de Tad Yuang waterval en ook Tad Fane, een van de mooiste watervallen in Zuidoost-Azië, wordt bezocht. Ook brengt u een bezoek aan een thee- of koffieplantage. Aan het einde van de middag arriveert u bij Tad Lo. Dit 'plateau' bestaat uit drie watervallen; Tad Hang, Tad Lo en Tad Suong. U echkt in bij het prachtig gelegen Tad Lo Resort en de rest van de dag is ter vrije besteding.
Dag 9 Tad Lo - Wat Phou - Khong Island
VVandaag rijdt u richting Champasak voor een bezoek aan Wat Phou. Deze Khmer ruïne behoorde toe aan de vroegere inwoners van Angkor en is nu opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst. In Champasak bezichtigt u enkele koninklijke verblijven en voorbeelden van de Franse koloniale architectuur. In de middag reist u verder naar het bergachtige gebied van Ban Kiet Ngong. Vervolgens reist u naar het meest zuidelijke en grootste eiland van Laos; Khong Island. U verblijft hier twee nachten. De middag is ter vrije besteding. Er zijn voldoende mogelijkheden om fietsen te huren en de directe omgeving te verkennen.
Dag 10 Khong Island / 4000 eilanden
Khong Island, ofwel Don Khong, is een van de 4000 eilanden (Si Phan Don) in de Mekong rivier. Khong Island is met een omtrek van 32km het grootste, meest ontwikkelde en populairste eiland. Na het ontbijt gaat u aan boord van een lokale, smalle boot voor een tocht over de Mekong rivier. In de jaren '70 leefden er honderden Irrwaddy zoetwater-dolfijnen in deze regio. Hedendaags zijn er nog minder dan 100 te vinden, meestal in de maanden december tot mei. Wellicht heeft u het geluk ze te zien… U kunt in ieder geval genieten van de rijstvelden, de vissers op de Mekong, authentieke dorpjes, oude tempeltjes en diverse watervallen. Bij de imposante Phi Li (Tat Somphanit) watervallen wordt een stop gemaakt. In de middag wordt een bezoek aan de Khon Phapheng watervallen, gelegen aan de Cambodjaanse grens, gebracht. Vervolgens wordt u terug naar uw hotel gebracht. Don Khong vindt u de Wat Jom Thong en de heilige grot Tham Phu Khiauw. Op Don Khon zijn zelfs nog overblijfselen uit de Franse periode te vinden, zoals vervallen villa’s en een oude stoomlocomotief.
Dag 11 Khong Island - Pakse - Siem Reap / Angkor
Vandaag rijdt u terug naar luchthaven van Pakse. U checkt in voor de vliegreis naar Siem Reap in Cambodja. Hier wordt u verwelkomd en aansluitend naar uw hotel gebracht. U verblijft drie nachten in Siem Reap zodat u voldoende tijd heeft voor een bezoek aan het Angkor tempelcomplex. In de middag staat uw eerste bezoek gepland; de Roluos Group wordt aangedaan. Hier vindt u de tempels Preah Ko, Ba Kong en Lo Lei. Vervolgens gaat u per ossenkar de omgeving verder verkennen. Geniet van de uitgestrekte rijstvelden, de rijen palmbomen en de vriendelijke inwoners van de dorpjes die u passeert. Bij een kleine pagode wordt door monniken een speciale ceremonie voor u voorbereid. 's Avonds kunt u terecht in het centrum van Siem Reap. De meeste restaurants zijn gelegen rondom de gezellige, oude markt Psar Chaa en de centrale markt Psar Kandal. De sfeer is aangenaam en de prijzen laag.

Noot: het programma in het Angkor tempelcomplex (dagen 12-14) kan eventueel ter plaatse aangepast worden. In overleg met uw chauffeur/gids kunt u aangeven welke tempels u graag wilt bezoeken.
Dag 12 Siem Reap / Angkor
Vandaag staat er een volle dag 'Angkor' op het programma. Sinds 1992 is dit enorme complex (400km2) opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is dan ook de belangrijkste toeristische attractie van Cambodja, en niet voor niets. Optioneel (kosten: ca. € 8 pp) kunt u de dag starten met een blik op de zonsopkomst bij Angkor Wat. De eerste stop is bij de Ta Prohm Tempel. Boomwortels hebben deze tempel omgetoverd tot een sprookjesachtige ruïne. Vervolgens rijdt u naar de South Gate. Hier vindt u diverse interessante tempels, zoals: de Bayon Tempel (met haar vele afbeeldingen van gezichten is dit een van de mooiste tempels van het complex), Angkor Thom, de Baphoun Tempel en het Olifantenterras. De dag wordt afgesloten bij Angkor Wat; de grootste en meest bekende tempel. Deze tempel is dan ook het symbool van Cambodja; het silhouet is geplaatst op de nationale vlag. In het Khmer betekent Angkor 'heilige stad' en Wat ‘tempel’. Angkor Wat is gebouwd tussen 1113 en 1145. U kunt hier uren ronddwalen. Na een uitgebreid bezoek, en eventueel het bijwonen van de zonsondergang, keert u terug naar uw hotel.

Noot: de Angkor tempels sluiten om 17:30 uur, na 17:00 uur mag u niet meer omhoog, echter kunt u nog wel de zonsondergang nabij één van de tempels meemaken.

Tip: wilt u tijdens uw reis de ontwikkeling van kansarme jongeren uit minderheidsgroepen stimuleren en ondertussen zeer smakelijke varianten uit de Khmer keuken proberen? Schuif dan aan bij Marum en draag uw steentje bij.
Dag 13 Siem Reap / Angkor
Na het ontbijt rijdt u voor de laatste keer naar het Angkor tempelcomplex. Vandaag bezichtigt u de tempels Banteay Srei en Banteay Samre. Ook het 'Grand Circuit' (Pre Rup, East Mebon, Neak Poan en Preah Khan) wordt bezocht. De middag is vrij te besteden in Siem Reap. U kunt even ontspannen bij het hotel. Andere activiteiten zijn: paardrijden bij de Happy Ranch, een bezoek aan het Landmine Museum, het bijwonen van een Apsara voorstelling of genieten van een massage bij ‘Seeing Hands’, een liefdadigheidsinstelling. Avontuurlijke reizigers kunnen gaan quad-rijden (kosten: ca. € 25 pp).

Tip: om in Siem Reap te kunnen genieten van de Khmer keuken in een serene setting, raden wij u aan om iets buiten het centrum Mahob aan te doen. Alleen lokale producten zijn hier de basis van smaakvolle gerechten!
Dag 14 Siem Reap - Phnom Penh
In ongeveer zes uur wordt de reis vandaag vervolgd naar Phnom Penh. De rit gaat deels langs het Tonle Sap meer. Onderweg wordt een stop gemaakt in het dorpje Skuon om de typisch lokale specialiteit te proberen; gefrituurde spinnen! Deze snack is favoriet bij de lokale bevolking en kunt u kopen op de markt. Tevens wordt een stop voor de lunch gemaakt (exclusief). Na aankomst in Phnom Penh wordt u naar een goed, middenklasse hotel gebracht. In Phnom Penh zijn nog steeds de gevolgen van het Pol Pot regime zichtbaar. Ondanks het verleden is het een aantrekkelijke, gezellige stad waar u veel kunt zien en beleven. ’s Avonds is het leuk om over de boulevard te slenteren. U vindt hier tientallen terrasjes en restaurants. Mocht u de ontwikkeling van de inwoners van Phnom Penh willen steunen, ga dan dineren in het Friends Restaurant.

Noot: momenteel wordt er aan de weg tussen Siem Reap en Phnom Penh gewerkt. Dit kan betekenen dat de reisduur langer is dan zes uur. Het traject Siem Reap-Phnom Penh is ook per speedboot (over het Tonle Sap meer) of per vliegtuig mogelijk. De boottocht wordt niet uitgevoerd van januari tot en met juni i.v.m. de lage waterstand. Een andere mogelijkheid is per lokale vlucht. Het prijsverschil is op aanvraag.
Dag 15 Phnom Penh
Na het ontbijt brengt u een bezoek aan het Tuol Sleng Museum (S-21) en de ‘Killing Fields’ (Choeung Ek). De verschrikkingen tijdens het Khmer Rouge bewind worden hier pas goed duidelijk. Het Tuol Sleng Museum is gevestigd in een voormalige school dat destijds gebruikt werd als gevangenis voor onschuldige mensen die later op de ‘Killing Fields’ geëxecuteerd werden. In het museum ziet u foto’s van de gevangenen en kunt u de cellen bekijken. In de middag bezoekt u het nationale museum, de zilveren pagode en het koninklijk paleis. Daarnaast wandelt u over twee lokale marktjes en beklimt u Wat Phnom Hill. Op deze heilige heuvel komen veel Khmers bidden en offers brengen. De dag wordt afgesloten met een 'sunset cruise' over de Mekong rivier. Tip: vlakbij het National Museum ligt restaurant Le Wok (33, Rue 178). Hier kunt u genieten van de lokale en Franse keuken op een gezellig terras. Een bekender restaurant is FCC, Foreign Correspondents’Club (363 Sisowath Quay): populairder bij toeristen dan journalisten en ook leuk voor een drankje. Hier heeft u een prachtig uitzicht over de rivier! Mocht u de ontwikkeling van de inwoners van Phnom Penh willen steunen, ga dan dineren in het Friends Restaurant.
Dag 16 Phnom Penh - Sihanoukville
In circa vier uur reist u per auto met privéchauffeur (geen gids) naar de laatste bestemming van uw rondreis. Sihanoukville, gelegen aan de Golf van Thailand, is de enige badplaats van Cambodja. Door de Khmers wordt deze stad nog 'Kompong Som' genoemd. Naast de Cambodjanen die hier naar het strand komen, wordt deze badplaats ook steeds populairder bij toeristen. U vindt hier mooie zandstranden en een felblauwe zee. Na incheck in het Naia Resort is de rest van de dag ter vrije besteding. U verblijft hier de laatste drie nachten zodat u de reis op een ontspannende manier kunt afsluiten.
Dag 17 Sihanoukville
De komende dagen zijn vrij te besteden in Sihanoukville. De belangrijkste stranden zijn Occheuteal, Sokha en Victory. Voor de kust ligt een groep eilanden waar u goed kunt duiken, vissen en snorkelen. Het centrum van Sihanoukville heeft niet echt iets interessants te bieden. Wel kunt u een bezoek brengen aan de lokale markt waar exotische zeevruchten en vissen worden verhandeld. Op de stranden kunt u genieten van heerlijke visgerechten.
Dag 18 Sihanoukville
Dag ter vrije besteding aan het strand. Optioneel (prijs op aanvraag) kunt u ook deelnemen aan een excursie naar het Ream National Park. Dit kustgebied ligt op circa 20km afstand en biedt een prachtige jungle, mangrovebossen, koraalriffen en tropische eilandjes. Daarnaast kunt u hier ook dieren spotten, zoals zeldzame watervogels, apen, arenden, herten en zelfs dolfijnen. In het park zijn diverse wandelroutes en boottochtjes mogelijk. Vanuit Sihanoukville kunt u eventueel ook een bezoek brengen aan het Bokor Hill Station, de Tuk Chhou watervallen, de drie grotten Phnom Sorsia, Phnom Chhnork en Rung Damrey Sor, het strand van Kep of Rabbit Island.
Dag 19 Sihanoukville - Phnom Penh - Bangkok
Afhankelijk van uw vlucht heeft u mogelijk nog vrije tijd in Sihanoukville. U wordt naar de luchthaven van Phnom Penh gebracht voor uw terugvlucht. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.
Noot: de hotelkamer staat niet de gehele dag tot uw beschikking. Indien gewenst, kunnen we een dagkamer / late uitcheck verzorgen; de meerprijs is op aanvraag.

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • regionale vlucht Pakse - Siem Reap
 • binnenlandse vluchten: Phonsavan - Vientiane & Vientiane - Pakse
 • luchthavenbelasting en heffingen
 • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per auto met privéchauffeur
 • begeleiding door deskundige Engelssprekende gidsen
 • beschreven boottransfers
 • alle overnachtingen conform programma
 • genoemde maaltijden
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden
 • 3-daagse Angkor Pass
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
 • boekingskosten; € 25 per boeking


Niet inbegrepen

 • visumkosten Laos, ca. USD 35 pp (contant te voldoen bij aankomst)
 • vliegreis Amsterdam-Luang Prabang en Phnom Penh-Amsterdam (eventueel ook via PANGEA te boeken)
 • visumkosten Cambodja, ca. USD 30 pp (contant te voldoen bij aankomst)
 • fooien
 • optionele excursies en entreegelden
 • vervoer op de dagen / dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • evt. vroege incheck / late uitcheck
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: op aanvraag

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatieinklappen

ontbijt Le Sen Boutique Hotel - Le Sen Boutique Hotel - Laos
Le Sen Boutique Hotel - Luang Prabang
incl. ontbijt
Het Le Sen Boutique Hotel is een luxe 4-sterren hotel, met een duidelijke visie op het gebied van duurzaamheid. Het zeer serene en sfeervolle hotel beschikt over een heerlijk zwembad en een fitnessruimte en wordt met veel inzet en aandacht gerund door een Laotiaanse eigenaar. De kamers zijn modern en rustig ingericht. Ook de ligging is ideaal; het hotel ligt op 5 minuten loopafstand van Wat Manorom en op 10 minuten van de avondmarkt en de Phousi-berg. Het ontbijt wordt iedere morgen met veel zorg samengesteld door een Westerse Food & Beverages Manager. Tenslotte is de prijs- en kwaliteit verhouding erg goed. Dit maakt van Le Sen Boutique Hotel een echte aanrader voor zowel het hoog- en laagseizoen! Een persoonlijke favoriet.

rijstveld bij lodge - Kamu Lodge - Kamu Village - Laos
Kamu Lodge - Luang Prabang
incl. alle maaltijden
De Kamu Lodge is een van onze favoriete accommodaties in Laos. Het is gelegen in Kamu Village, aan de Mekong rivier, op ca. 2,5 uur varen van Luang Prabang. Speciaal aan deze eco-lodge zijn de 20 safari-tenten. De tenten zijn eenvoudig maar comfortabel en bijzonder sfeervol ingericht. Alle tenten hebben een eigen veranda, twee aparte bedden en een en-suite badkamer (met een westers toilet en douche met warm en koud water). Elektriciteit wordt opgewekt d.m.v. zonnepanelen. Vanuit de lodge kunt u deelnemen aan diverse activiteiten, zoals rijst planten, boogschieten, vissen en wandelen. Ook kunt u een nabij gelegen dorpje bezoeken. Tip: vraag om een tent met een even nummer voor het beste uitzicht op de Mekong.

vooraanzicht Vansana Hotel - Vansana Hotel - Laos
Vansana Hotel - Phonsavan
incl. ontbijt
Het Vansana Hotel is prima geschikt voor mensen die Phonsavan en haar omgeving willen ontdekken en in rust willen terugkomen. Het Vansana Hotel is sfeervol en gezellig ingericht en wordt omgeven door tropische planten en bomen. U kunt verblijven in één van de 36 kamers, waarvan de meeste uitzicht bieden op de binnenplaats van het Vansana Hotel. Op deze binnenplaats bevindt zich een zwembad waarin u verkoeling kunt zoeken. Elke kamer is uitgerust met airconditioning, een televisie, minibar, privébadkamer en koffie- en theefaciliteiten. In ongeveer 5 minuten bereikt u het centrum van Phonsavan en op ca. een half uur rijden bevindt zich de Vlakte der Kruiken. Vanuit het Vansana Hotel wordt een shuttleservice aangeboden. Als gast van het Vansana Hotel kunt u tevens gebruikmaken van het internet en bij de receptie kunt u terecht voor kluisjes. In het restaurant worden zowel westerse als lokale maaltijden geserveerd. Houdt u van een feestje? Dan valt de nachtclub van het Vansana Hotel wellicht bij u in de smaak.

vooraanzicht van de Tad Lo Lodge in Tad Lo - Tad Lo Lodge - Laos
Tad Lo Lodge - Tad Lo Village
incl. ontbijt
De Tad Lo Lodge is een eenvoudige lodge nabij de Tad Lo watervallen op het Bolaven plateau. De plek is perfect: aan de rivier! Dus bij zonsondergang kunt u de olifanten zien baden in de rivier en ziet u de watervallen neerklateren. De kamers, in de vorm van 25 houten bungalows met fan (geen airco) zijn vrij eenvoudig, maar de ligging en de vriendelijkheid van het personeel maken een hoop goed.

kamer Angkor Holiday - Siem Reap - Cambodja
Angkor Holiday Hotel - Siem Reap
incl. ontbijt
Bent u op zoek naar een eenvoudig hotel met veel faciliteiten in Siem Reap, dan is het Angkor Holiday Hotel een prima keus. Dit grootschalige hotel (158 kamers) bevindt zich nabij de Royal Residence en op ca. 10 minuten rijden van het bekende Angkor tempelcomplex. Er zijn speciale kamers voor gezinnen. Ontspannen kan bij het zwembad, of geniet van een traditionele massage / spa.

lobby Cardamom - Phnom Penh - Cambodja
Cardamom Hotel & Apartment - Phnom penh
incl. ontbijt
Dit 3-sterren hotel bevindt zich in het hart van Phnom Penh. Op loopafstand vindt u de centrale markt, Wat Phnom en het Royal Palace. De 102 kamers zijn eenvoudig ingericht, maar beschikken over airco, koffie&thee faciliteiten, WiFi verbinding en een televisie. De suites zijn ruimer en hebben een mooi uitzicht over de stad. De prijs/kwaliteitverhouding van dit hotel is goed. Een aanrader indien u niet veel wilt uitgeven en locatie belangrijker vindt dan luxe!

zwwembad met bomen op achtergrond - Sihanoukville Naia Resort - Cambodja
Naia Resort - Sihanoukville
incl. ontbijt
Het Naia Resort staat op Otres 2 beach, wat zich het mooiste en meest relaxte strand van Sihanoukville mag noemen. Het hotel staat direct aan het strand en heeft een zeer goed restaurant, eveneens aan het strand. De kamers zijn zeer smaakvol ingericht met een hedendaags minimalistische touch. Een mooi zwembad, leuk personeel en een heerlijk uitzicht vanaf het balkon maken dit een waar juweeltje om te verblijven.

bekijk meer

Waarom?inklappen

 • In Luang Prabang verblijft u in een charmant boutique hotel, een persoonlijke favoriet!
 • In Cambodja selecteren we eenvoudigere hotels (gemiddeld 3-sterren), omdat u met name "buiten de deur" bent.
bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reiservaringen
Cambodja

 • “Al voor de derde keer met PANGEA op pad!”

  lees meer
  -
  Gwen en Pieter
 • “volledig op maat, waarbij alles tot in het kleinste detail werd verzorgd.”

  lees meer
  -
  Laurence Boxus
 • “Geweldige (flexibele) voorbereiding.”

  lees meer
  -
  Elsbeth van Wely
 • “Zo werd het een echte maatwerkreis, prima georganiseerd door Pangea.”

  lees meer
  -
  Pieter en Machtelt

Tip: Bekijk Jannekes Cambodja-album

Janneke in Cambodja

flickr album van Janneke

Janneke bezocht Cambodja en maakte een prachtige reportage van het lokale leven

Tip: Leuke restaurants in Luang Prabang

Luang Prabang is een van de meest charmante steden van Azië. Het voelt eigenlijk meer aan als een dorp, dat is namelijk de sfeer die er in de ontspannen stad hangt.

Beeld Luang Prabang

Het is hier alleen al een genot door de autovrije straten te slenteren en de avond af te sluiten als een echte Laotiaan: heerlijk niets doen aan de Mekong met een koude “Beerlao”. Lees verder>>print deze reisterug naar het overzicht