Van Noord-Laos naar Zuid-Cambodja

Deze 20-daagse reis is samengesteld om u naast de hoogtepunten van Laos en Cambodja ook kennis te laten maken met voor beide landen kenmerkende regio's, die absoluut uw bezoek meer dan waard zijn. Het charmante Luang Prabang en het dorpse Vientiane in Laos zijn onderdeel van het programma, evenals de indrukwekkende tempels van Angkor en de recente geschiedenis van Cambodja in Phnom Penh. De reis is echter uniek door de tijd die doorgebracht wordt in het ongerepte noorden van Laos, waar trekkingen in de groene omgeving en ontmoetingen met locals gemaakt worden vanuit comfortabele eco-lodges. De spectaculaire karstgebergtes in Vang Vieng en omgeving geven u weer een compleet andere blik op Laos. In Cambodja wordt de reis ontspannen afgesloten aan het strand van Sihanoukville.

Reisduur: 18 dagen
Luang Prabang - Luang Namtha - Muang La - Nong Kiau - Vang Vieng - Vientiane - Siem Reap - Angkor - Phnom Penh - Sihanoukville Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Dag tot daginklappen

Dag 1 Bangkok - Luang Prabang
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Luang Prabang wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging. Aansluitend wordt u naar uw hotel gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding zodat u kunt bijkomen van de vliegreis. Ook kunt u de stad alvast op eigen gelegenheid verkennen. Stop bijvoorbeeld bij het Heritage Information Center. 's Avonds is het leuk om over de avondmarkt te wandelen; u vindt hier veel leuke en voordelige souvenirs.
Tip: bent u in Luang Prabang op zoek naar traditioneel Laotiaans eten, in een ontspannen setting tussen rijke vegetatie, gelegen aan de Mekong? Ga dan Sindad eten bij Dyen Sabai. Sindad is de traditionele Laotiaanse barbecue. De staff spreekt er goed Engels en geeft u uitleg over het eten.
Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
Dag 2 Luang Prabang
Dag ter vrije besteding. U kunt Luang Prabang op eigen gelegenheid verder verkennen, bijvoorbeeld per huurfiets! Zo kunt u eventueel een bezoek brengen aan het Koninklijk Paleis (tegenwoordig een museum) en de tempels Wat Mai, Wat Sene, Wat Xieng Thong en Wat Visoun. U zult merken dat er regelmatig monniken een gesprekje willen aanknopen. Zo leert men de Engelse taal en leert u meer over het leven als monnik. Aan het einde van de middag is het leuk om de Mount Phousi te beklimmen. Eenmaal boven (na 328 treden) kunt u genieten van het uitzicht over de stad en een fantastische zonsondergang. Tip: wilt u tijdens uw reis de ontwikkeling van kansarme jongeren uit minderheidsgroepen stimuleren en ondertussen zeer smakelijk Laotiaans eten? Schuif dan aan bij Khaiphaen, waar de staff door uw komst naast training om te kunnen functioneren in de horeca, ook dagelijks Engelse les zal krijgen!
Dag 3 Luang Prabang - Luang Namtha
Vandaag rijdt u in circa zeven uur (zonder gids) naar Luang Namtha. U kunt uitgebreid genieten van het uitzicht op de bergen, groene valleien en lokale dorpjes. Fotostops zijn dan ook een absolute ‘must’. Na aankomst in Luang Namtha is de rest van de dag vrij te besteden. U kunt eventueel fietsen huren en de groene omgeving op eigen gelegenheid gaan verkennen. Overnachting is vandaag in een eco-lodge, gelegen aan de Nam Tha rivier.
Dag 4 Luang Namtha & omgeving
In de morgen wordt u in een half uurtje naar Ban Chaleunsouk gebracht, de thuishaven van de Khmu stam. Dit is het beginpunt van uw trekking van vandaag. Onderweg ontmoet u uw gids die u alles over deze streek kan vertellen. De trekking van vandaag is circa 9 kilometer, maar het terrein is relatief vlak. U wandelt door de schitterende natuur en langs smalle beekjes. Onderweg wordt gestopt voor een picknicklunch met lokale Lao specialiteiten. Het laatste gedeelte van de wandeling kunt u genieten van open rijstvelden en prachtige uitzichten. Per auto wordt u weer teruggebracht naar uw accommodatie. Onderweg kan er naar wens gestopt worden in lokale dorpjes waar traditionele ambachten worden uitgevoerd. Zo zijn ze in een dorp van de Lanten-minderheid goed in het maken van papier en in een Tai Dam-dorp in het weven van katoen en zijde. Voor het diner kunt u zelf een restaurant uitkiezen. Maar u hoeft niet ver: het restaurant van uw accommodatie Boat Landing Guesthouse heeft de mooiste locatie, met zicht op de rivier.
Dag 5 Luang Namtha - Muang La
Na het ontbijt gaat de reis verder naar Muang La. U rijdt door een prachtige bergachtige omgeving. Onderweg komt u langs een aantal Khamu en Hmong dorpen. In Muang Xai krijgt u de mogelijkheid om de omgeving per voet te verkennen, hier maakt u kennis met het traditionele leven in Laos. Dit is vooral goed terug te zien aan de kleurrijke kleding. Vervolgens rijdt u verder naar Muang La. Als de tijd het toe laat kunt u een bezoek brengen aan de Wat Chiao Pha Kham Sing, een beroemde lokale tempel. Vervolgens kunt u even heerlijk ontspannen bij het resort.
Dag 6 Muang La
Samen met een gids verkent u vandaag te voet en per 4x4 de omgeving van Muang La. De eerste stop is in het hoger gelegen Iko/Akha dorpje, waar u wederom mensen ontmoet van de Akha stam.Bijzonder aan deze stam is dat ze nog heel authentiek zijn en weinig invloeden van andere stammen hebben overgenomen. Dat is bijvoorbeeld te merken aan de kleding, deze springt direct in het oog. De vrouwen zijn te herkennen aan de prachtige zilveren hoofdtooien. Na de picknicklunch wandelt u in een uur naar een traditioneel Hmong dorpje. Na een kennismaking met de lokale bevolking kunt u gedachten wisselen over cultuur. Vervolgens keert u terug naar uw accommodatie waar de rest van de avond ter vrije besteding is. Na een volle dag op pad geweest te zijn is het heerlijk om te ontspannen in de natuurlijke baden en de sauna waarover het resort beschikt.
Dag 7 Muang La
In de morgen verlaat u Muang La en wordt u naar Muang Khua gebracht. In Muang Khua gaat u aan boord van een (privé) boot. In ongeveer vijf uur vaart u naar Nong Kiau. U zakt langzaam de Nam Ou rivier af waarbij u onderweg kunt genieten van het prachtige landschap. Onderweg zoekt u een mooi besloten rivierstrandje uit waar u de picknicklunch gebruikt. De boottocht eindigt in Nong Kiau waar u vandaag overnacht in een comfortabele lodge met prachtig uitzicht.
Dag 8 Nong Kiau - Luang Prabang
Na een goede nachtrust reist u per auto met privé chauffeur terug naar Luang Prabang. Een rit van circa drie uur. In overleg kan er onderweg een stop gemaakt voor een lunch of een panoramisch uitzicht. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding.
Tip: optioneel kunt u vanmiddag een bezoek brengen aan de Kuang Si watervallen, waar u heerlijk kunt zwemmen in de verschillende, turquoise natuurlijke baden. Vraag uw reisspecialist naar de mogelijkheden.
Dag 9 Luang Prabang - Vang Vieng
Per auto met privéchauffeur (en zonder gids) reist u vandaag in ongeveer zes uur naar Vang Vieng. Onderweg is gelegenheid om stops in te lassen, de benen te strekken en te genieten van het spectaculaire uitzicht! Vang Vieng is de laatste jaren erg populair geworden, met name door de fantastische omgeving. Het plaatsje wordt omgeven door prachtige gebergtes, diepe grotten en mooie wandelroutes. 's Avonds kunt u terecht in een van de vele restaurants in het centrum.
Dag 10 Vientiane - Vang Vieng
Dag ter vrije besteding. U kunt Vang Vieng en haar indrukwekkende omgeving vandaag op eigen gelegenheid verkennen. Zo kunt u bijvoorbeeld diverse grotten bezoeken, mooie wandelingen maken of eventueel zelfs gaan tuben (= per vrachtwagenband) over de Nam Song rivier. U kunt eventueel ook 'motorbikes' of mountainbikes huren en zo de omgeving op eigen gelegenheid gaan verkennen. Rijd bijvoorbeeld naar Tham Xang (de Elephant Cave), gelegen ten noorden van Vang Vieng. Deze grot is een belangrijke Boeddhistische plaats die haar naam dankt aan de unieke kalkstenen rotsformatie. Of bezoek de nabij gelegen Snail Cave. Deze grot slingert zich een weg diep de grot in waarbij u na circa 1 uur uitkomt bij een kristalheldere bron. Hier kunt u zwemmen terwijl de grot door kaarslicht wordt verlicht. Ook de Deep Cave en de Water Cave zijn een bezoek waard.
Dag 11 Vang Vieng - Vientiane
Vandaag gaat de reis verder naar Vientiane (zonder gids), de hoofdstad van Laos. Een rit van ongeveer drie uur. U zult merken dat Vientiane eigenlijk een groot dorp is en niet echt de allure heeft van een grote stad. Dit geeft de stad dan ook haar charme. De hoogtepunten van de stad zijn: de Boeddhistische tempel Wat Si Saket (de enige tempel die niet door het Siamese leger verwoest werd in 1828), de gouden stoepa Pha That Luang (de meest heilige plaats in Laos) en het Patuxai Monument (de ‘Arc de Triomphe van Vientiane’). Vanaf de top van dit gebouw heeft u een weids uitzicht over Vientiane. In het National Museum of Religious Art, gevestigd in de Wat Haw Pha Kaew, vindt u een mooie collectie van Boeddha’s. Aanraders buiten het centrum van Vientiane zijn: Wat Xieng Khuane (27km) en Wat Sok Pa Luang (3km). Wat Xieng Khuane is een beeldenpark met vele Boeddhabeelden, waaronder een liggende Boeddha van 50m lang. Bij de tempel Wat Sok Pa Luang kunt u genieten van een traditionele massage en sauna.’s Avonds kunt u aan de Mekong rivier genieten van een hapje, een drankje en de ondergaande zon.
Dag 12 Siem Reap / Angkor
Vandaag staat er een volle dag 'Angkor' op het programma. Sinds 1992 is dit enorme complex (400km2) opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is dan ook de belangrijkste toeristische attractie van Cambodja, en niet voor niets. U start de dag dag met een blik op de zonsopkomst bij Angkor Wat. Vervolgens keert u terug naar het hotel voor het ontbijt. Daarna rijdt u terug naar de Angkor tempels. Als eerste rijdt u naar de South Gate. Hier vindt u diverse interessante tempels, zoals: de Bayon Tempel (met haar vele afbeeldingen van gezichten is dit een van de mooiste tempels van het complex), Angkor Thom, de Baphoun Tempel en het Olifantenterras. Vervolgens bezoekt u de Ta Prohm Tempel. Boomwortels hebben deze tempel omgetoverd tot een sprookjesachtige ruïne. Na een uitgebreid bezoek, onderbroken door een lunch in Triple K restaurant, en eventueel het bijwonen van de zonsondergang, keert u terug naar uw hotel.
Noot: de Angkor tempels sluiten om 17:30 uur, na 17:00 uur mag u niet meer omhoog, echter kunt u nog wel de zonsondergang nabij één van de tempels meemaken.
Tip: wilt u tijdens uw reis de ontwikkeling van kansarme jongeren uit minderheidsgroepen stimuleren en ondertussen zeer smakelijke varianten uit de Khmer keuken proberen? Schuif dan aan bij Marum en draag uw steentje bij.
Dag 13 Siem Reap
Dag ter vrije besteding. U kunt op eigen gelegenheid Siem Reap, de Angkor tempels en omgeving verkennen. Bezoek bijvoorbeeld de Roluos Group, Banteay Kdei, Banteay Srei en Banteay Samre. Tevens kunt u genieten van de prachtige zonsondergang bij de Phnom Bakheng Tempel en een boottocht over het Tonle Sap Meer maken.
Dag 14 Siem Reap - Phnom Penh
In ongeveer zes uur wordt de reis vandaag vervolgd naar Phnom Penh (zonder gids). Onderweg wordt een stop gemaakt in het dorpje Skuon om de typisch lokale specialiteit te proberen; gefrituurde spinnen! Deze snack is favoriet bij de lokale bevolking en kunt u kopen op de markt. Na aankomst in Phnom Penh wordt u naar uw hotel gebracht. In Phnom Penh zijn nog steeds de gevolgen van het Pol Pot regime zichtbaar. Ondanks het verleden is het een aantrekkelijke, gezellige stad waar u veel kunt zien en beleven. ’s Avonds is het leuk om over de boulevard te slenteren. U vindt hier tientallen terrasjes en restaurants.
Dag 15 Phnom Penh
Na het ontbijt verkent u Phnom Penh middels een wandeling. U brengt allereerst een bezoek aan Pshar Kandal. Hier probeert u diverse lokale gerechten uit, waaronder Lort Char en Sach kor ang. In Pshar Chas krijgt u de gelegenheid om Banh Srung te proeven, een noedelgerecht. Vervolgens verkent u de French Quarter, waar u nog verscheidene overblijfselen van het koloniale verleden terugvindt. U bezoekt het postkantoor, de Wat Phnom tempel, de bibliotheek, het treinstation en de Psah Thmey, Cambodja's grootste warenmarkt in een indrukwekkend art deco gebouw daterend uit 1937. Na de lunch brengt u een bezoek aan het indrukwekkende museum Tuol Sleng. Het is gevestigd in een voormalig schoolgebouw dat tijdens het bewind van de Rode Khmer gebruikt werd als martel- en ondervragingskamp. Aansluitend bezoekt u Cheung Ek, beter bekend als the Killing Fields. De verschrikkingen tijdens het Khmer Rouge bewind worden hier pas goed duidelijk. Een indrukwekkende middag, waarin een belangrijk deel geschiedenis van Cambodja voorbij komt.
Tip: vlakbij het National Museum ligt restaurant Le Wok (33, Rue 178). Hier kunt u genieten van de lokale en Franse keuken op een gezellig terras. Een bekender restaurant is FCC, Foreign Correspondents’Club (363 Sisowath Quay): populairder bij toeristen dan journalisten en ook leuk voor een drankje. Hier heeft u een prachtig uitzicht over de rivier! Mocht u de ontwikkeling van de inwoners van Phnom Penh willen steunen, ga dan dineren in het Friends Restaurant.
Dag 16 Phnom Penh - Sihanoukville
In circa vier uur reist u per auto met privéchauffeur (geen gids) naar de laatste bestemming van uw rondreis. Sihanoukville, gelegen aan de Golf van Thailand, is de bekendste badplaats van Cambodja. Door de Khmers wordt deze stad nog 'Kompong Som' genoemd. Naast de Cambodjanen die hier naar het strand komen, wordt deze badplaats ook steeds populairder bij toeristen. U vindt hier mooie zandstranden en een felblauwe zee. Na incheck in het hotel is de rest van de dag ter vrije besteding. Uw kamer in het luxe resort heeft een balkon met zeezicht!
Dag 17 Sihanoukville
Dag ter vrije besteding aan het strand. Optioneel kunt u ook deelnemen aan een excursie naar het Ream National Park. Dit kustgebied ligt op circa 20km afstand en biedt een prachtige jungle, mangrovebossen, koraalriffen en tropische eilandjes. Daarnaast kunt u hier ook dieren spotten, zoals zeldzame watervogels, apen, arenden, herten en zelfs dolfijnen. In het park zijn diverse wandelroutes en boottochtjes mogelijk. Vanuit Sihanoukville kunt u eventueel ook een bezoek brengen aan het Bokor Hill Station, de Tuk Chhou watervallen, de drie grotten Phnom Sorsia, Phnom Chhnork en Rung Damrey Sor, het strand van Kep of Rabbit Island.
Dag 18 Sihanoukville - Phnom Penh
Afhankelijk van de vertrektijd van uw terugvlucht heeft u vandaag nog vrije tijd in Sihanoukville. U wordt naar de luchthaven van Phnom Penh gebracht voor uw terugvlucht. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.
Noot: bij een vroege terugvlucht, is een overnachting in Phnom Penh noodzakelijk.
Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
Noot: de hotelkamer staat niet de gehele dag tot uw beschikking. Indien gewenst, kunnen we een dagkamer / late uitcheck verzorgen; de meerprijs is op aanvraag
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen


Niet inbegrepen

bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 3.000 - € 3.500

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatieinklappen

kamer - Sala Prabang - Luang Prabang - Laos
Sala Prabang
Sala Prabang is een charmant, boutique hotel in Luang Prabang. U vindt het hotel aan de oevers van de Mekong rivier. De belangrijkste bezienswaardigheden, zoals Wat Xieng Thong en het Royal Palace, liggen op ca. 5 minuten lopen. De 65 kamers zijn in traditionele en koloniale stijl ingericht met veel handgemaakte meubels. Ze zijn verdeeld over vijf originele ‘world heritage’ gebouwen en één traditioneel Laotiaans gebouw. De goede ligging, de authenticiteit, de kleinschaligheid en de prettige sfeer maken dit een geliefd hotel bij veel reizigers.

zwembad - Siddharta Hotel - Siem Reap - Cambodja
Siddharta Hotel
Het Siddharta Hotel is een sfeervol boutique hotel in Siem Reap. Het is gelegen op een rustige, groene locatie, ongeveer halverwege het centrum van Siem Reap en de Angkor tempels. Er zijn slechts 28 kamers, allen charmant en elegant ingericht in koloniale, Cambodjaanse stijl. Alle voorzieningen zijn aanwezig, inclusief een I-pod station en privé terras. De kamers liggen in een mooie tuin, net zoals het (zoutwater) zwembad. Naast de ‘deluxe rooms’ kunt u ook kiezen voor de ‘honeymoon suite’ of de ‘family suite’. Dit maakt het een geschikt hotel voor elk type reiziger!

zwwembad met bomen op achtergrond - Sihanoukville Naia Resort - Cambodja
Naia Resort - Sihanoukville
Het Naia Resort staat op Otres 2 beach, wat zich het mooiste en meest relaxte strand van Sihanoukville mag noemen. Het hotel staat direct aan het strand en heeft een zeer goed restaurant, eveneens aan het strand. De kamers zijn zeer smaakvol ingericht met een hedendaags minimalistische touch. Een mooi zwembad, leuk personeel en een heerlijk uitzicht vanaf het balkon maken dit een waar juweeltje om te verblijven.

bekijk meer

Waarom?inklappen

 • bezoek de highlights van Laos en Cambodja
 • ook inclusief bezoek aan de indrukwekkende tempels van Angkor
 • naast de bekende highlights ook inclusief unieke wandelingen in de groene omgeving van het ongerepte noorden van Laos, waar ontmoetingen met locals gemaakt worden
 • verblijf in comfortabele eco-lodges in Noord-Laos
 • de spectaculaire karstgebergtes in Vang Vieng en omgeving geven een andere blik op Laos
 • ontspannen einde aan de reis op het strand in Cambodja
bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reiservaringen
Cambodja

 • “Al voor de derde keer met PANGEA op pad!”

  lees meer
  -
  Gwen en Pieter
 • “volledig op maat, waarbij alles tot in het kleinste detail werd verzorgd.”

  lees meer
  -
  Laurence Boxus
 • “Geweldige (flexibele) voorbereiding.”

  lees meer
  -
  Elsbeth van Wely
 • “Zo werd het een echte maatwerkreis, prima georganiseerd door Pangea.”

  lees meer
  -
  Pieter en Machtelt


print deze reisterug naar het overzicht