Cambodja & Laos familiereis

Wilt u al jaren naar Cambodja en Laos maar denkt u dat deze bestemmingen niet geschikt zijn voor kinderen? Bekijkt u dan deze voorbeeldreis eens! Tijdens deze 11-daagse reis zijn malariavrije plaatsen opgenomen, neemt u deel aan leuke, unieke activiteiten (speciaal geselecteerd voor kinderen) en worden er verschillende vervoersmiddelen ingezet. In een aangenaam tempo bezoekt u de bekendste plaatsen, zoals Phnom Penh, Siem Reap, Luang Prabang en Kamu Village. Hierbij wordt u begeleid door een Engelssprekende privé gids.

Reisduur: 10 dagen
Phnom Penh - Siem Reap - Angkor - Tonle Sap - Luang Prabang - Kamu Lodge Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Dag tot daginklappen

Dag 1 Bangkok - Phnom Penh
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Op de luchthaven van Phnom Penh wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging en naar uw hotel gebracht. Hier verblijft u de eerste twee nachten van uw rondreis. Phnom Penh is de hoofdstad van Cambodja met veel Franse invloeden. Toch zijn ook nu nog de gevolgen van het Pol Pot regime hier goed zichtbaar. Ondanks het verleden is Phnom Penh een aantrekkelijke, gezellige stad waar u veel kunt zien en beleven. In de middag bezoekt u de belangrijkste bezienswaardigheden in het centrum. Zo bezichtigt u onder andere het Koninklijk Paleis met de Zilveren Pagode, het Nationaal Museum en Wat Phnom Hill. Op deze heilige heuvel komen veel Khmers bidden en offers brengen. Het leuke aan deze stadstour is dat deze wordt uitgevoerd per 'Cyclo'. U hoeft niet zelf te fietsen; u wordt rondgereden! Na afloop van deze tour wordt u naar uw hotel gebracht waar u kunt bijkomen van de vliegreis en eerste indrukken. ’s Avonds is het leuk om over de boulevard te slenteren, een ijsje te gaan eten bij Blue Pumpkin of te genieten bij één van de tientallen terrasjes en restaurantjes.
Noot: optioneel kunnen we een welkomstdiner in restaurant Bopha Phom Pen Titanic voor u verzorgen. Dit restaurant serveert lokale en westerse maaltijden en is prachtige gelegen aan de rivier. Tussen 19.00 en 21.00 uur wordt er een show door de lokale Apsara danseressen verzorgd.
Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
Dag 2 Phnom Penh
Dag ter vrije besteding in Phnom Penh. U kunt de stad op eigen gelegenheid verder verkennen of gebruik maken van de faciliteiten van uw hotel. Optioneel (prijzen op aanvraag) kunt u deelnemen aan verschillende excursies zoals een 'sunset cruise' over de Mekong rivier of kookles inclusief marktbezoek en het bereiden van uw eigen lunch. Daarnaast kunnen we een bezoek aan het Phnom Tamao Wildlife Rescue Centre voor u verzorgen. Hier worden meer dan honderd beren opgevangen die in gevangenschap hebben geleefd. U ziet hoe zij dagelijks verzorgd worden en zelf een handje meehelpen. Wilt u liever gaan fietsen? U kunt dan deelnemen aan halve dag excursie naar het platteland van Phnom Penh en per boot en fiets de eilandjes in de omgeving verkennen. Vraag uw reisspecialist naar de mogelijkheden! Na afloop keert u terug naar uw hotel in Phnom Penh. Tip: vlakbij het National Museum ligt restaurant Le Wok (33, Rue 178). Hier kunt u genieten van de lokale en Franse keuken op een gezellig terras. Een bekender restaurant is FCC, Foreign Correspondents’Club (363 Sisowath Quay): populairder bij toeristen dan journalisten en ook leuk voor een drankje. Hier heeft u een prachtig uitzicht over de rivier! Mocht u de ontwikkeling van de inwoners van Phnom Penh willen steunen, ga dan dineren in het Friends Restaurant.
Dag 3 Phnom Penh - Skuon - Siem Reap
In ongeveer zes uur wordt de reis vandaag vervolgd naar Siem Reap. De rit gaat deels langs het Tonle Sap meer. Onderweg wordt een stop gemaakt in het dorpje Skuon om de typisch lokale specialiteit te proberen; gefrituurde spinnen! Deze snack is favoriet bij de lokale bevolking en kunt u kopen op de markt. Tevens wordt een stop voor de lunch gemaakt (inbegrepen). Na aankomst in Siem Reap wordt u naar een goed, middenklasse hotel gebracht. Hier verblijft u de komende vier nachten. Siem Reap is de uitvalsbasis voor een bezoek aan het Angkor tempelcomplex. De rest van de middag is ter vrije besteding.
Dag 4 Siem Reap
Na het ontbijt staat er een volle dag 'Angkor' op het programma. Sinds 1992 is dit enorme complex (400km2) opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is dan ook de belangrijkste toeristische attractie van Cambodja, en niet voor niets. Na uw ontbijt wordt u naar Angkor Thom gebracht, de voormalige hoofdstad van het Angkor rijk. Via de South Gate wandelt u naar de Bayon tempel in het midden van de stad. Dit meesterwerk uit de 12e eeuw is er een van grandeur en zal jong en oud verbazen. Welke vormen en dieren kunnen uw kinderen ontdekken in de stenen? De laatste stop van vandaag is bij de Ta Prohm tempel, voor de kinderen waarschijnlijk het meest tot de verbeelding sprekend. Boomwortels hebben deze tempel omgetoverd tot een sprookjesachtige ruïne. Daarnaast is de tempel bekend vanwege de verfilming van het bekende computerspel 'Tomb Raider'. Aan het einde van de dag wordt u teruggebracht naar uw hotel in Siem Reap. Optioneel kunt u vanavond een bezoek brengen aan 'Phare, the Cambodian Circus'. Geniet van een show vol theater, dans en muziek uitgevoerd door de lokale bevolking. Noot: de Angkor tempels sluiten om 17:30 uur, na 17:00 uur mag u niet meer omhoog, echter kunt u nog wel de zonsondergang nabij één van de tempels meemaken.
Dag 5 Siem Reap & omgeving
Vandaag maakt u een fietstocht van ca. 15 km in de omgeving van Siem Reap. U passeert hierbij uitgestrekte rijstvelden, rijen palmbomen en kleine dorpjes met vriendelijke inwoners. Vanaf het drijvende dorpje Kompong Phluk maakt u een leuke boottocht op het Tonle Sap meer. Dit is het grootste zoetwatermeer van zuidoost-Azië. Geniet van de rust, de mooie omgeving, de drijvende huisjes en het leven aan de waterkant. De (picknick-)lunch wordt geserveerd in een lokaal huis. Daarna keert u terug naar Siem Reap. Noot: tijdens de fietstocht wordt u begeleid door een auto met chauffeur. U kunt te allen tijde besluiten te stoppen met de fietstocht en verder te reizen in de auto.
Dag 6 Siem Reap
De morgen is ter vrije besteding in Siem Reap. Optioneel (prijzen op aanvraag) verzorgen we enkele excursie zoals een tocht per paard of bezoek aan de Angkor Silk farm waar u alles leert over het zijdeproces. Leuk voor de kinderen is een tocht per quad in de omgeving van Siem Reap. In de middag keert u terug naar het Angkor complex en brengt u per TukTuk (het lokale vervoersmiddel) een uitgebreid bezoek aan Angkor Wat; de grootste en meest bekende tempel. Deze tempel is dan ook het symbool van Cambodja; het silhouet is geplaatst op de nationale vlag. In het Khmer betekent Angkor 'heilige stad' en Wat ‘tempel’. Angkor Wat is gebouwd tussen 1113 en 1145. U kunt hier uren ronddwalen. Optioneel kunt u de dag afsluiten met het bijwonen van de zonsondergang bij Ankor Wat. Vervolgens wordt u teruggebracht naar uw hotel. Uw laatste avond in Siem Reap kunt u terecht in het centrum. De meeste restaurants zijn gelegen rondom de gezellige, oude markt Psar Chaa en de centrale markt Psar Kandal. De sfeer is aangenaam en de prijzen laag. Tip: leuke restaurants in Siem Reap zijn het Asian Square Restaurant (7 Makara Street) en restaurant Viroths (246 Street Wat Bo) waar u beiden van de heerlijke lokale Khmer keuken kunt genieten.
Dag 7 Luang Prabang - Pak Ou - Kamu Lodge
U start de dag met een bezoek aan de tempel Wat Xieng Thong. U zult merken dat er regelmatig monniken een gesprekje willen aanknopen. Zo leert men de Engelse taal en leert u meer over het leven als monnik. Vervolgens wandelt u naar de machtige Mekong rivier waar uw boottocht start. U zult versteld staan van de brede rivierbedding en de grootte van deze belangrijke rivier. U vaart naar de heilige grotten van Pak Ou. Hier staan honderden Boeddhabeelden in verschillende nissen. Na dit bezoek vaart u in ca. 45 minuten verder naar de Kamu Lodge, gelegen in een prachtige omgeving aan de Mekong rivier. 's Middags kunt u deelnemen aan diverse activiteiten, zoals: rijst planten, goud zoeken, wandelen in de jungle, traditioneel vissen of het bezoeken van een lokaal dorp. Overnachting is in een comfortabele tent met bamboe en houten meubilair, een eigen badkamer en elektriciteit. De Kamu Lodge beschikt slechts over 20 tenten.
Dag 8 Kamu Lodge - Ban Xang Hai - Luang Prabang
Na het ontbijt vaart u terug naar Luang Prabang. Onderweg wordt een stop gemaakt in het dorpje Ban Xang Hai waar de lokale rijstwijn (Lao Lao) wordt geproduceerd. Na aankomst in Luang Prabang wordt u naar uw hotel gebracht voor de laatste twee overnachtingen. Indien gewenst kunnen we een fietstocht per elektrische fiets voor u regelen. Een leuke manier om het centrum van Luang Prabang te verkennen. Tip: leuke restaurants in Luang Prabang zijn Un Petid Nid (98/5 Sakkarin Road). Dit restaurant vindt u in een 150 jaar oud gebouw en het beschikt over een open keuken en heerlijke wijnen. Na het dineren kunt u relaxen in de grote buiten ruimte. Daarnaast raden wij L’Elephant aan (Ban Wat Nong, door velen beschouwd als één van de beste restaurants van de stad). Wilt u kennis maken met de Laotiaanse keuken raden wij restaurant Tamarind aan waar u een proeverij menu kunt bestellen van allerlei lekkernijen (Koun Xoa Road)
Dag 9 Luang Prabang
Optioneel kunt u de dag starten met het bijwonen van de offerronde van de monniken (ca. 06.00 uur). Lange rijen monniken in oranje gewaden verlaten de pagodes om eten te ontvangen die de inwoners aan hen geven. Na dit speciale bezoek keert u terug naar het hotel voor het ontbijt. De rest van de dag is ter vrije besteding in Luang Prabang. Optioneel verzorgen we een dagprogramma, bijvoorbeeld met een bezoek aan de Kuang Si watervallen. U kunt hier een mooie wandeling maken en eventueel een duik in het water nemen. Ook ontbreekt een bezoek aan lokale minderheidsdorpjes, het Arts & Ethnology Center en een bezoek aan Mount Phousi tijdens deze dagexcursie niet. Na een klim van 328 treden kunt u genieten van het uitzicht over de stad en een fantastische zonsondergang. Tip: wilt u wat meer interactie met de lokale bevolking? Doe dan mee met een potje Jeu de Boules, deze sport is erg populair in Laos en is een goede manier om in contact te komen met de Laotianen.
Dag 10 Luang Prabang - (Vliegreis op eigen gelegenheid)
U wordt naar de luchthaven van Luang Prabang gebracht voor uw terugvlucht. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.
Tip: kies voor een verlenging op één van de tropische eilandjes van Thailand!
Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
Noot: de hotelkamer staat niet de gehele dag tot uw beschikking. Indien gewenst, kunnen we een dagkamer / late uitcheck verzorgen; de meerprijs is op aanvraag.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen


Niet inbegrepen

bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 2.000 - € 2.500
De genoemde prijsindicaties van onze familiereizen zijn gebaseerd op 2 volwassenen en 2 kinderen t/m 11 jaar. Prijsindicaties zijn per persoon en kunnen afwijken bij andere gezinssamenstellingen en leeftijden van de kinderen.

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:
 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. 2 volwassenen en 2 kinderen t/m 11 jaar samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties
We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten. bekijk meer

Accommodatieinklappen

kamer - Villa Lanka - Phnom Penh - Cambodja
Villa Langka
Villa Langka is een van onze favoriete middenklasse hotels in het centrum van Phnom Penh. Ondanks de zeer centrale ligging (om de hoek van het Independence Monument) biedt het een oase van rust. De kamers en het zwembad bevinden zich in een mooie tuin. Er zijn 48 kamers, allen sfeervol ingericht met een Cambodjaans tintje en een speciale badkamer. De ‘deluxe rooms’ en de ‘suites’ hebben een eigen balkon of terras. Bij Villa Langka kunt u prima ontsnappen aan de drukte van Phnom Penh.

Suorkear Boutique & Spa - Siem Reap
Bent u op zoek naar een kleinschalig, gezellig, comfortabel hotel met een goede prijs? Dan is Suorkear Boutique & Spa (voorheen Villa Kiara) een goede keus. Dit boutique hotel beschikt over slechts 8 suites en 9 deluxe rooms. De kamers liggen rondom het zwembad, verdeeld over kleine gebouwen van twee verdiepingen. Alle kamers zijn ruim, kleurrijk en smaakvol ingericht met natuurlijke en Cambodjaanse producten. Voor families zijn er suites met meerdere kamers. Maar ook voor koppels is dit een leuk hotel. Suorkear Boutique & Spa is rustig gelegen. Per shuttlebus bent u in ca. 10 minuten in het centrum van Siem Reap en in ca. 20 minuten bij het Angkor tempelcomplex. ’s Avonds is het heerlijk ontspannen bij het zwembad.

kamer2 - Villa Saykham - Luang Prabang - Laos
Villa Saykham Hotel - Luang Prabang
Midden in het hart van Luang Prabang vindt u het eenvoudige Villa Saykham Hotel. Verwacht geen luxe maar de kamers zijn schoon en de ligging is ideaal voor een eerste bezoek aan Luang Prabang. De 14 kamers liggen in een gerenoveerd Frans koloniaal gebouw en zijn verdeeld in drie prijsklasses. Ook is er een leuke binnenplaats.

rijstveld bij lodge - Kamu Lodge - Kamu Village - Laos
Kamu Lodge - Luang Prabang
De Kamu Lodge is een van onze favoriete accommodaties in Laos. Het is gelegen in Kamu Village, aan de Mekong rivier, op ca. 2,5 uur varen van Luang Prabang. Speciaal aan deze eco-lodge zijn de 20 safari-tenten. De tenten zijn eenvoudig maar comfortabel en bijzonder sfeervol ingericht. Alle tenten hebben een eigen veranda, twee aparte bedden en een en-suite badkamer (met een westers toilet en douche met warm en koud water). Elektriciteit wordt opgewekt d.m.v. zonnepanelen. Vanuit de lodge kunt u deelnemen aan diverse activiteiten, zoals rijst planten, boogschieten, vissen en wandelen. Ook kunt u een nabij gelegen dorpje bezoeken. Tip: vraag om een tent met een even nummer voor het beste uitzicht op de Mekong.

bekijk meer

Waarom?inklappen

 • Door de leuke, unieke activiteiten en afwisselende vervoersmiddelen is dit een ideale reis voor gezinnen met kinderen.
 • Er is gekozen voor een verblijf in Phnom Penh, Siem Reap, Luang Prabang en Kamu Village, omdat deze plaatsen malariavrij zijn.
 • We bieden goede, middenklasse hotels (indien gewenst met familiekamers) aan, maar ook staat er een avontuurlijke overnachting in een tent van de Kamu Lodge gepland; een leuke ervaring voor jong en oud!
 • U verkent de plaatsen per auto, 'Cyclo', luchtballon, 'TukTuk', fiets en boot zodat er voldoende afwisseling is.
 • Als unieke elementen hebben we onder andere een spel bij de Ta Prohm tempel in Angkor in het programma opgenomen en heeft u de mogelijkheid om gefrituurde spinnen (de lokale specialiteit) te eten in het dorpje Skuon.
bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reiservaringen
Cambodja

 • “Al voor de derde keer met PANGEA op pad!”

  lees meer
  -
  Gwen en Pieter
 • “volledig op maat, waarbij alles tot in het kleinste detail werd verzorgd.”

  lees meer
  -
  Laurence Boxus
 • “Geweldige (flexibele) voorbereiding.”

  lees meer
  -
  Elsbeth van Wely
 • “Zo werd het een echte maatwerkreis, prima georganiseerd door Pangea.”

  lees meer
  -
  Pieter en Machtelt


print deze reisterug naar het overzicht