Cambodja Fietsreis

routekaart Cambodja Fietsreis

Op zoek naar een actieve vakantie in Azië? Wat dacht u van fietsen in Cambodja! U maakt zo op een leuke manier kennis met deze bijzondere bestemming en haar gastvrije bevolking. Tijdens deze 13-daagse reis verblijft u twee nachten in Bangkok en reist u vervolgens naar Cambodja. Hier bezoekt u het magische Angkor tempelcomplex, de hoofdstad Phnom Penh, het strand van Sihanoukville, het weinig bezochte Kampot en het Ream National Park. Dit alles per fiets! Kortom; een actieve, avontuurlijke en afwisselende reis!

Reisduur: 12 dagen
Bangkok - Siem Reap - Angkor - Kampong Thom - Phnom Penh - Sihanoukville - Ream National Park - Kampot - Kep - Takeo Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Dag tot daginklappen

Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Bangkok
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Bangkok wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging. Aansluitend wordt u naar een centraal gelegen, modern hotel, gebracht. U verblijft hier de eerste nachten van uw rondreis. De rest van de dag is ter vrije besteding zodat u kunt bijkomen van de vliegreis. Ook kunt u alvast een eerste indruk van de stad opdoen. Dit kan op eigen gelegenheid of samen met een gids (prijs op aanvraag). De bekendste bezienswaardigheden van Bangkok zijn de Wat Pho en het Grand Palace. In de Wat Pho ziet u de 45 meter lange, liggende gouden Boeddha. Op loopafstand van deze tempel ligt het Grand Palace. Dit was van 1782 tot 1946 de officiële residentie van de koning. Het complex bestaat uit het paleis zelf, diverse bijgebouwen en tientallen tempels. Één daarvan is Wat Phra Kaew; de bekendste en meest heilige Boeddhistische tempel van Thailand. Deze tempel herbergt de Smaragden Boeddha, een 75cm hoog en 500 jaar oud jade beeldje. Alle gebouwen zijn prachtig versierd met gekleurde tegels, muurschilderingen en bladgoud. Dit bezoek mag zeker niet ontbreken tijdens uw reis.
Tip: voor voordelige souvenirs moet u bij de Suan Lum Night Bazaar zijn. Deze avondmarkt is gelegen bij het Lumphini Park waar u tevens een leuke wandeling kunt maken.
Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
Dag 2 Bangkok
In de ochtend volgt transfer naar het Grand China Princess Hotel. Hier start uw fietstocht door Chinatown. Samen met een gids verkent u de smalle straatjes, Thaise huisjes, marktjes en tempels in deze levendige wijk. Per ferryboot steekt u vervolgens de Chao Phraya rivier over naar het Thonburi district. Hier gaat de fietstocht verder waarbij u wordt meegenomen terug in de tijd, ver van alle wolkenkrabbers in de stad. Na circa vier uur eindigt de tocht weer in Chinatown, het einde van een erg leuke belevenis! U wordt teruggebracht naar uw hotel waarna de rest van de dag ter vrije besteding is. Op eigen gelegenheid kunt u bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de overige tempels van Bangkok, zoals de Golden Mountain, de Wat Arun of de Wat Traimit. Ook kunt u een bezoek brengen aan een drijvende markt of gaan winkelen in een van de vele shoppingmalls. Noot: deze fietstocht wordt uitgevoerd in een klein internationaal gezelschap, er zijn diverse routes mogelijk en u kunt 's ochtends of 's middags starten.
Dag 3 Siem Reap
Deze ochtend gaat u per fiets de tempels van de Roluos Group verkennen. Deze groep bestaat uit de tempels Preah Ko, Ba Kong en Lo Lei. Hier vandaan fietst u verder naar het platteland en enkele lokale dorpjes. Per lokale boot brengt u vervolgens een bezoek aan het drijvende dorpje Kompong Phhluk. Hier wordt de lunch geserveerd in een lokaal huis. De tour eindigt op het Tonle Sap meer. Geniet van de mooie omgeving, de drijvende huisjes en het leven aan de waterkant. De rest van de middag is ter vrije besteding in Siem Reap. In het centrum kunt u bijvoorbeeld de oude markt Psar Chaa en de centrale markt Psar Kandal bezoeken. De sfeer is aangenaam en de prijzen laag. Andere activiteiten in de omgeving zijn: paardrijden bij de Happy Ranch, een bezoek aan het Landmine Museum of genieten van een massage bij ‘Seeing Hands’. 's Avonds wordt het diner geserveerd in een trendy, lokaal restaurant. De reisafstand per fiets bedraagt vandaag ca. 25km.
Dag 4 Siem Reap / Angkor
Vandaag staat een volle dag ‘Angkor’ op het programma. U fietst allereerst naar de bekende Ta Prohm Tempel. Boomwortels hebben deze tempel omgetoverd tot een sprookjesachtige ruïne. Aansluitend bezoekt u de Bayon Tempel; een van de mooiste tempels van het complex. U vindt hier veel afbeeldingen van gezichten. Ook Angkor Thom, Baphuon en het Olifantenterras worden bezocht. Na de lunch in het Angkor Café fietst u naar de tempels van het Grand Circuit: Pre Rup, Eastern Mebon, Neak Pean en Preah Khan. In de loop van de middag rijdt u terug naar uw hotel waar u zich even kunt opfrissen. 's Avonds woont u een traditionele Khmer dansvoorstelling bij (inclusief diner). De reisafstand per fiets bedraagt vandaag ca. 35km.
Dag 5 Siem Reap - Kampong Thom - Phnom Penh
’s Ochtends verlaat u Siem Reap en reist u in zo'n 2,5 uur per privé bus naar Sambor Prei Kuk, gelegen op ca. 30km ten noorden van Kompong Thom. U vindt hier meer dan honderd tempels uit het Pre-Angkorian tijdperk (6e en 7e eeuw), allen verspreid in de jungle. Het terrein is verdeeld in drie (hoofd)groepen met tempels: Prasat Sambor, Prasat Tao en Prasat Neak Poan. De beste manier om het complex te bezoeken is per fiets. Het tempo is aangenaam zodat u tevens kunt genieten van de omliggende rijstvelden en de lokale dorpjes. Na de fietstocht geniet u van een picknick-lunch aan de rivieroever. In de middag wordt de reis per bus vervolgd naar Phnom Penh. Hier verblijft u de komende twee nachten. In Phnom Penh zijn nog steeds de gevolgen van het Pol Pot regime zichtbaar. Ondanks het verleden is het een aantrekkelijke, gezellige stad waar u veel kunt zien en beleven. Indien de tijd het toelaat, kunt u over de boulevard slenteren. U vindt hier leuke terrasjes en restaurants. Het diner staat vanavond gepland in het Bopha Restaurant. De reisafstand per fiets bedraagt vandaag ca. 10km. Noot: u kunt ook kiezen voor een 'sunset cruise' inclusief diner i.p.v. het Bopha Restaurant. De meerprijs is op aanvraag.
Dag 6 Phnom Penh
Vandaag staat er een leuke Cyclo Tour op het programma. U hoeft deze keer niet zelf te fietsen; u wordt rond gereden! Tijdens de tour bezoekt u de belangrijkste bezienswaardigheden in het centrum van Phnom Penh. De eerste stop is bij de Zilveren Pagode. Vervolgens bezoekt u het Koninklijk Paleis en het Nationaal Museum. Na een traditionele Khmer lunch in een liefdadigheids-restaurant bezoekt u Wat Phnom Hill. Op deze heilige heuvel komen veel Khmers bidden en offers brengen. Vervolgens wordt u terug gebracht naar uw hotel waar u even kunt ontspannen. 's Avonds wordt u opgehaald voor het diner. Noot: denkt u aan gepaste kleding bij een bezoek aan het Koninklijk Paleis?
Dag 7 Phnom Penh - Sihanoukville
In circa vier uur reist u per bus met privéchauffeur en gids naar Sihanoukville. Deze enige badplaats van Cambodja is gelegen aan de Golf van Thailand. Door de Khmers wordt deze stad nog 'Kompong Som' genoemd. Naast de Cambodjanen die hier naar het strand komen, wordt deze badplaats ook steeds populairder bij toeristen. U vindt hier mooie zandstranden en een felblauwe zee. Na incheck in het hotel is de rest van de dag ter vrije besteding. De bus staat voor u gereed zodat u eventueel een uitstapje in de omgeving kunt maken. Ook kunt u even heerlijk ontspannen aan het strand. De belangrijkste stranden zijn Sokha, Occheuteal en Victory. Voor de kust ligt een groep eilanden waar u goed kunt duiken, vissen en snorkelen. Het centrum van Sihanoukville biedt niet echt iets interessants. Wel kunt u een bezoek brengen aan de lokale markt waar exotische zeevruchten en vissen worden verhandeld. Op de stranden kunt u genieten van heerlijke visgerechten. Lunch en diner is vandaag op eigen gelegenheid. Noot: indien gewenst, kunt u extra dagen aan het strand verblijven.
Dag 8 Ream National Park
Na het ontbijt vertrekt u per fiets naar het Ream National Park (ca. 18km). Dit kustgebied van 21.000ha biedt prachtige jungle, mangrovebossen, koraalriffen en tropische eilandjes. Daarnaast kunt u hier ook dieren spotten, zoals zeldzame watervogels, apen, arenden, herten en zelfs dolfijnen. Na aankomst maakt u een boottocht van een halve dag. Hierbij vaart u dwars door de mangroven en krijgt u uitleg over de lokale flora en fauna. Vervolgens vaart u naar het eiland Koh Sam Pouch waar u geniet van de lunch. De rest van de middag is vrij te besteden op dit 6km lange witte zandstrand. U kunt bijvoorbeeld zwemmen of snorkelen. Aan het einde van de middag fietst u terug naar Sihanoukville. Ook vanavond is het diner op eigen gelegenheid. De reisafstand per fiets bedraagt vandaag ca. 35km.
Dag 9 Sihanoukville - Kampot - Kep
Per bus wordt de reis vervolgd naar Kep. Onderweg worden diverse stops gemaakt, zoals bij de Kbal Chhay watervallen. Met name tijdens het regenseizoen zijn deze erg indrukwekkend. Liefhebbers kunnen een duik in het (koude) water nemen. Vervolgens staat Kampot op het programma. In dit rustige en charmante provinciestadje vindt u mooie, koloniale gebouwen. Na een stadswandeling en de lunch stapt u weer op de fiets. Het is nog zo'n 25 tot 30km naar uw accommodatie in Kep. Hier verblijft u de komende twee nachten. Kep was in de jaren ’50 en ’60 een geliefde strandbestemming voor de jetset. In de avond staat er een gezamenlijk diner gepland. De reisafstand per fiets bedraagt vandaag ca. 28km.
Dag 10 Koh Tonsay
Na het ontbijt maakt u een excursie naar Koh Tonsay, ook wel 'Rabbit Island' genoemd. Dit kleine eiland ligt op ongeveer 1 uur varen van Kep. Geniet van de mooie, met palm omzoomde stranden. Na de lunch op Koh Tonsay vaart u terug naar Kep. U kunt de rest van de dag vrij besteden aan het strand of deelnemen aan een fietstocht. In de nabije omgeving van Kep vindt u diverse grotten. Het diner is vanavond op eigen gelegenheid. De reisafstand per fiets bedraagt vandaag ca. 20km.
Dag 11 Kep - Takeo - Phnom Penh
Vandaag heeft u een lange en vermoeiende fietsdag in het vooruitzicht. Het is echter zeer de moeite waard. Onderweg passeert u lokale dorpjes en het echte Cambodjaanse landschap. Gewenste stops kunt u zelf aangeven. Uw gids zal onderweg een picknick-lunch bereiden. In de middag arriveert u in Takeo. Hier staat de bus klaar om u terug te brengen naar Phnom Penh voor opnieuw één overnachting. Ook vanavond is het diner op eigen gelegenheid. De reisafstand per fiets bedraagt vandaag ca. 80km (tussen Kep en Takeo staat de bus voor u gereed indien de afstand te lang / zwaar is).
Dag 12 Phnom Penh - Bangkok - Amsterdam
Afhankelijk van de vertrektijd van uw terugvlucht is er nog tijd te besteden in Phnom Penh. Als de tijd het toelaat kunt u deze stad op eigen gelegenheid verder verkennen. Bezoek bijvoorbeeld het Tuol Sleng Museum (S-21) en de ‘Killing Fields’ (Choeung Ek). De verschrikkingen tijdens het Khmer Rouge bewind worden hier pas goed duidelijk. Het Tuol Sleng Museum is gevestigd in een voormalige school dat destijds gebruikt werd als gevangenis voor onschuldige mensen die later op de ‘Killing Fields’ geëxecuteerd werden. In het museum ziet u foto’s van de gevangenen en kunt u de cellen bekijken. U wordt bij het hotel opgehaald en naar de luchthaven van Phnom Penh gebracht voor uw terugvlucht. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.
Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
Noot: de hotelkamer staat niet de gehele dag tot uw beschikking. Indien gewenst, kunnen we een dagkamer / late uitcheck verzorgen; de meerprijs is op aanvraag.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen


Niet inbegrepen

bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: op aanvraag

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatieinklappen

kamer - GLOW Trinity Silom - Bangkok - Thailand
GLOW Trinity Silom
Deze moderne accommodatie beschikt over 104 nieuwe, frisse kamers verdeeld over zes verdiepingen. De kamers zijn modern ingericht en beschikken allen over o.a. gratis wiFi en een dvd-speler. Als hotelgast mag u gebruik maken van het (grote) buitenzwembad, de sauna en de gym in het naastgelegen Trinity Complex (9e verdieping). U vindt GLOW Trinity Silom in een zijstraatje van Silom Road, nabij de Chong Nonsi BTS. Er liggen diverse winkeltjes en restaurantjes op loopafstand. Het is een goede keus voor de moderne reiziger.

lobby Royal Crown - Siem Reap - Cambodja
Royal Crown Hotel
Speciaal aan dit middenklasse hotel is het Franse koloniale gebouw, de centrale ligging (dichtbij de oude markt) en de ‘Beer Garden’. U kunt hier terecht voor alle maaltijden maar tevens genieten van een breed scala aan lokale en internationale bieren. De kamers zijn ruim, eenvoudig ingericht en comfortabel. Ook zijn er twee buiten zwembaden. Het Royal Crown Hotel is een prima keus, mits u niet op zoek bent naar een kleinschalig hotel en luxe.

zwembad Veranda Natural Resort - Veranda Natural Resort - Cambodja
Veranda Natural Resort
Bent u opzoek naar een uniek hotel dat rust en schoonheid biedt met uitzicht op de Golf van Thailand? Dan is het Veranda Natural Resort, gelegen onder Kep National Park, wellicht iets voor u. In dit resort kunt u optimaal genieten van schoonheid, rust en heerlijk eten. Ondanks het feit dat het Veranda Natural Resort zich op slechts enkele uren rijden van het levendige Phnom Penh bevindt, biedt het resort u het gevoel alsof u lichtjaren weg bent van alle drukte. Hetgeen dat het Veranda Natural Resort uniek maakt zijn de appartementen die met elkaar verbonden zijn door looppaden gemaakt van steen. Elk appartement heeft zijn eigen stijl en enkele beschikken over een eigen zwembad. Tijdens een verblijf in het resort kunt u de bekende bezienswaardigheden van het eiland ontdekken of opzoek gaan naar uw eigen verborgen pareltjes. Ook natuurliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Maak bijvoorbeeld een wandeling door de bergen en langs de tropische flora en fauna van het Kep National Park terwijl u geniet van de heerlijke bloemengeuren. Wilt u het liever even rustig aan doen? Kom dan tot rust in het verkoelende zwembad, tijdens een ontspannende spabehandeling of tijdens een gezellig avondje in het restaurant van het Veranda Natural Resort.

bekijk meer

Waarom?inklappen

 • De fiets is een prima vervoersmiddel om deze bijzondere bestemming te ontdekken. U gaat van de gebaande paden af en ontmoet de gastvrije bevolking van Cambodja.
 • U volgt niet de toeristenbussen, maar komt juist op plekjes waar andere reizigers niet komen.
 • Voor mountainbikes, voldoende water, professionele begeleiding en een auto als eventuele back-up wordt gezorgd.
 • Bangkok is aan de reis toegevoegd omdat we hier een erg leuke fietstocht kunnen verzorgen. Niet iedereen weet dat je in deze drukke stad prima kan fietsen!
bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reiservaringen
Cambodja

 • “Al voor de derde keer met PANGEA op pad!”

  lees meer
  -
  Gwen en Pieter
 • “volledig op maat, waarbij alles tot in het kleinste detail werd verzorgd.”

  lees meer
  -
  Laurence Boxus
 • “Geweldige (flexibele) voorbereiding.”

  lees meer
  -
  Elsbeth van Wely
 • “Zo werd het een echte maatwerkreis, prima georganiseerd door Pangea.”

  lees meer
  -
  Pieter en Machtelt


print deze reisterug naar het overzicht