Cambodja Highlights Rondreis OUD

routekaart Cambodja Highlights Rondreis OUD

Deze 13-daagse reis volgt een bijzondere en afwisselende route, die u langs de highlights van Cambodja voert. Uiteraard is er ruim de tijd voor de indrukwekkende tempels van Angkor Wat, en aanschouwt u het leven op het platteland en aan de Mekong. Met wat geluk spot u nabij Kratie wel de zeldzame Irrawaddy dolfijn. In de hoofdstad Phnom Penh leert u meer over de tumultueuze geschiedenis van Cambodja. Na wat eilandhoppen nabij Kep kunt u tot slot alle indrukken laten bezinken op de tropische stranden van het prachtige eiland Koh Rong.

Reisduur: 13 dagen
Siem Reap (Angkor) - Kratie - Phnom Penh - Kampot - Koh Rong Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Dag tot daginklappen

Dag 1 Siem Reap
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Siem Reap wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging en wordt u naar uw hotel in de stad gebracht. Siem Reap is de uitvalsbasis voor een bezoek aan het Angkor tempelcomplex, maar dat staat voor morgen op het programma. Vandaag gaat u in de namiddag met uw gids op pad naar de tempel Wat Damnak, waar u een monnik ontmoet die een zegeningsritueel zal uitvoeren voor uw reis. Een bijzondere ervaring. Een wandelingetje bij deze pagode leert u meer over de bijzondere bouwstijl van de Cambodjaanse tempels en over Boeddhisme. Een kort ritje met passend vervoer (een tuktuk!) brengt u naar Sombai. Het team alhier legt u van alles uit over rijstwijn en natuurlijk mag er geproost en geproefd worden. Een feestelijk begin van uw reis door Cambodja! 's Avonds kunt u terecht in het centrum van Siem Reap. De meeste restaurants zijn gelegen rondom de gezellige, oude markt Psar Chaa en de centrale markt Psar Kandal. De sfeer is aangenaam en de prijzen zijn laag.
Tip: wilt u tijdens uw reis de ontwikkeling van kansarme jongeren uit minderheidsgroepen stimuleren en ondertussen zeer smakelijke varianten uit de Khmer keuken proberen? Schuif dan aan bij Marum en draag uw steentje bij.
Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
Dag 2 Siem Reap / Angkor
Vandaag staat er een volle dag 'Angkor' op het programma. Sinds 1992 is dit enorme complex (400km2) opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is dan ook de belangrijkste toeristische attractie van Cambodja, en niet voor niets. Samen met uw privégids begint u vandaag een bezoek aan Angkor Wat, de grootste en meest bekende tempel. Deze tempel is dan ook het symbool van Cambodja; het silhouet is geplaatst op de nationale vlag. In het Khmer betekent Angkor 'heilige stad' en Wat ‘tempel’. Angkor Wat is gebouwd tussen 1113 en 1145. Dan bezoekt u de bouwwerken van Angkor Thom, de stad met een oppervlakte van maarliefst negen vierkante kilometer. Naast de indrukwekkende toegangspoorten ziet u hier u onder andere de Bayon Tempel; een van de mooiste tempels van het complex, met haar 216 mysterieuze sereen glimlachende gezichten. De tempel Baphoun Tempel en Phimeanakas zijn beide in piramidestijl opgetrokken. Voorts zijn de Terrace of the Elephants en de Terrace of the Leper King een bezoek waard. U zult inmiddels wel honger hebben gekregen. De lunch kunt u tussen de tempelbezoeken door gebruiken bij het complex, of u keert hiervoor terug naar het hotel. De keuze is aan u. De rest van de middag is gereserveerd voor een bezoek aan Ta Phrom, de meest gefotografeerde tempel van het complex. De tempel is nagenoeg onaangeraakt door archeologen en is behoorlijk overwoekerd. Bomen groeien tussen de stenen door en tarten de constructie. Een indrukwekkend en fotogeniek gezicht.
Noot: het programma in het Angkor tempelcomplex kan eventueel ter plaatse aangepast worden. In overleg met uw chauffeur / gids kunt u aangeven welke tempels u graag wilt bezoeken.
Noot: de Angkor tempels sluiten om 17:30 uur, na 17:00 uur mag u niet meer omhoog, echter kunt u nog wel de zonsondergang nabij één van de tempels meemaken.
Dag 3 Siem Reap / Angkor
De tempels van het zogenaamde Grand Circuit zijn vandaag aan de beurt. De nog goeddeels ongerestaureerde Preah Khan wordt vaak overgeslagen. Onterecht, zo vinden wij. Het is een van de grootste bouwwerken in het Angkor Koninkrijk, en huisvestte ooit maarliefst 100.000 mensen. Het kunstmatig gevormde eiland Neak Pean is ook de moeite waard, alsmede de kleinere tempel Ta Som. De oostelijke toren is behoorlijk overgroeid, en dit levert een heel mooi plaatje op. Wederom kunt u de lunch bij de tempels gebruiken of u keert even terug naar het hotel. Aangesterkt door de lunch maakt u een korte wandeling van de tempel Batchum naar Sras Srang. U wandelt door dit typische Khmer dorpje met houten paalwoningen, een leuke manier om kennis te maken met het dorpsleven in dit deel van het land. De wandeling eindigt bij de tempel Banteay Kdei. U sluit de dag af bij Pre Rup, een prachtig plekje om de zonsondergang te aanschouwen.
Tip: leuke restaurants in Siem Reap zijn het Asian Square Restaurant (7 Makara Street) en restaurant Viroths (246 Street Wat Bo) waar u beiden van de heerlijke lokale Khmer keuken kunt genieten.
Dag 4 Siem Reap & omgeving
In de vroege ochtend laat u Siem Reap achter u en wordt de reis vervolgd naar de provincie Kampong Thom. Onderweg maakt u een stop in Kampong Kdei, een dorp dat bekend staat om de 800 jaar oude brug uit de Angkortijd, Spean Praptos. Na nog eens anderhalf uur rijden bent u bij Sambor Prei Kuk. De ruïnes van Sambor Prei Kuk liggen allen verspreid in de jungle. In de 7e eeuw diende het als hoofdstad van Chenla. Het terrein is verdeeld in drie (hoofd)groepen met tempels: Prasat Sambor, Prasat Tor en Prasat Yeah Puon. De tempels verkent u te voet. Deze wandeling is ongeveer drie kilometer. Na hier de benen te hebben gestrekt, en te hebben geluncht in een lokaal huis, gaat de autorit verder naar Kampong Thom zelf en voorts naar Kratie, gelegen aan de Mekong. Hier komt u in de namiddag aan. De rest van de dag is ter vrije besteding.
Dag 5 Kratie
Geheel in Cambodjaanse stijl gaat u vandaag met een (lichte) motor op pad om het platteland rondom Kratie te verkennen. U kunt zelf rijden of achterop bij een motorman. Hoe dan ook een onvergetelijke ervaring. De eerste stop is bij de prachtig gerestaureerde pagode Wat Rokakandal. Een pontje brengt u naar de overzijde van de Mekong. Maar weinig mensen bezoeken de overkant en dus wacht u een heel authentieke ervaring. Hier liggen slaperige dorpjes aan de rivier, onderling verbonden voor onverharde weggetjes en paden. U kunt hier verschillende pagodes bezoeken, de ontmoetingsplek bij uitstek voor de locals, en schooltjes, waar honderden leerlingen u warm zullen verwelkomen. Het is niet lastig om een mooi plekje aan de rivier te vinden voor de picknicklunch die is meegenomen. De ferry brengt u weer terug naar de overkant van de Mekong, waar u de Wat Sarsar Mouy Roy (de pagode met 100 pilaren) bezoekt. Na een snack en verse kokosmelk keert u terug naar Kratie. Tegen het einde van de dag gaat u naar Kampi (op ca. 15km afstand). Dit is een van de beste plekjes langs de Mekong rivier om de Irrawaddy dolfijn te spotten. Per bootje gaat u de rivier op om een glimp op te vangen van deze met uitsterven bedreigde zoetwaterdolfijn. Momenteel leven er hier nog zo'n 30 dolfijnen.
Dag 6 Sen Monorom - Phnom Penh
Na het ontbijt neemt u een lokaal bootje naar het eiland Koh Trong, gelegen in de Mekong rivier. Hoewel Kratie niet echt druk te noemen is, keert u op Koh Trong nóg meer naar de rust en buiten de gebaande paden.U verkent het eiland per fiets, een tochtje van ongeveer 7 kilometer. De eilandbewoners maken graag een praatje. Probeer ter verfrissing eens wat lokaal fruit zoals kokosnoot en pomelo. De Khmer pagode en de pagode in Vietnamese stijl zijn ook een bezoekje waard. Alle toeristische ontwikkeling op dit eiland wordt beheerd door de gemeenschap zelf, dus u levert hier een verantwoorde bijdrage aan de ontwikkeling van de eilandbewoners.
Dan wordt de reis per auto vervolgd naar Phnom Penh, waar u in de namiddag aankomt. Ondanks het roerige verleden is Phnom Penh een aantrekkelijke, gezellige stad waar u veel kunt zien en beleven. ’s Avonds is het leuk om over de boulevard te slenteren. U vindt hier tientallen terrasjes en restaurants. Ook erg interessant is het bijwonen van de Traditional Dance Show bij het National Museum. Tijdens de show krijgt u een goede indruk van de verschillende gemeenschappen in Cambodja.
Tip: vlakbij het National Museum ligt restaurant Le Wok (33, Rue 178). Hier kunt u genieten van de lokale en Franse keuken op een gezellig terras. Een bekender restaurant is FCC, Foreign Correspondents’ Club (363 Sisowath Quay): populairder bij toeristen dan journalisten en ook leuk voor een drankje. Hier heeft u een prachtig uitzicht over de rivier! Mocht u de ontwikkeling van de inwoners van Phnom Penh willen steunen, ga dan dineren in het Friends Restaurant.
Dag 7 Phnom Penh
Vandaag is het tijd voor wat zwaardere kost in Phnom Penh. De zwarte bladzijden van de Rode Khmer zijn aan de beurt. Samen met uw gids brengt u deze ochtend een bezoek aan het Tuol Sleng Museum (S-21) en de ‘Killing Fields’ (Choeung Ek). De verschrikkingen tijdens het Rode Khmer bewind worden hier pas goed duidelijk. Het Tuol Sleng Museum is gevestigd in een voormalige school dat destijds gebruikt werd als gevangenis voor in totaal ongeveer 17.000 'vijanden van het regime' die later op de Killing Fields geëxecuteerd werden. In het museum ziet u foto’s van de gevangenen en kunt u de cellen bekijken, want het Pol Pot regime documenteerde alles nauwlettend.. Een gruwelijke geschiedenis die u niet onberoerd zal laten.
In de middag bezoekt u het Koninklijk Paleis. De Throne Room is het hoofdgebouw van het paleis en u herkent in de bouwstijl de invloeden van de Bayon tempel van Angkor Thom. Ook bezoekt u de Zilveren Pagode, met haar tredes uit Italiaans marmer. De vloer bestaat uit maarliefst 5000 zilveren tegeltjes. Het huisvest een smaragden Boeddhabeeld en een gouden Boeddhabeeld, belegd met een duizelingwekkende 9584 diamantjes. Bling bling! U eindigt de dag bij de op een heuvel gelegen tempel Wat Phnom, waar de stad haar naam aan dankt.
Dag 8 Phnom Penh - Kampot
Uw chauffeur brengt u vandaag naar Kampot, een rustig en charmant provinciestadje met mooie koloniale gebouwen. Er hangt een gemoedelijke sfeer en als bonus biedt het zicht op de Elephant Mountains. U maakt onderweg eerst een stop bij Tonle Bati. Dit is met name inde weekenden een populaire recreatieplek voor de 'locals'. Net als in Angkor bevindt zich hier een tempel met de naam Ta Prohm. Deze kleine tempel is in heel goede staat, en het maakt een mooi plaatje. Bij kleine altaartjes in de tempel kunt u onder het toeziend oog van oude monniken wierook aansteken. U komt aan het begin van de middag aan in Kampot, en de rest van de dag is ter vrije besteding.
Dag 9 Kampot - Kep eilandhoppen - Kampot
Een heerlijk dagje eilandhoppen vanuit Kep. Dit was in de jaren ’50 en ’60 een geliefde strand- bestemming voor de Franse en Khmer jetset. Onder de Rode Khmer raakte het plaatsje in verval, maar sinds kort is er weer allerlei ontwikkeling gaande. U vaart niet naar het drukkere en bekende Rabbit Island, maar juist naar de onontdekte eilandjes. U vaart uit met een traditionele vissersboot en kunt zodoende uw vistechnieken nog wat bijspijkeren. Ondertussen maakt u onderweg stops bij verschillende kleine en verlaten eilandjes. Op elk eiland kunt u een tijdje verblijven en genieten van de ongerepte atmosfeer. Natuurlijk is er ook tijd om te zwemmen en te snorkelen, en geniet u van een eenvoudige picknick op een strandje. In de namiddag zet u weer koers naar Kep. Hiervandaan wordt u weer naar uw hotel in Kampot gebracht.
Noot: als de weersomstandigheden een boottocht niet toelaten, gaat u per tuktuk op ontdekkingstocht door het platteland dat Kep omringt.
Dag 10 Phnom Penh - Sihanoukville - Koh Rong - Sok San Beach resort
U wordt vandaag (zonder gids) naar Sihanoukville gebracht. Na aankomst bij de pier gaat u aan boord van de speedboat naar Koh Rong (circa 45 minuten). De laatste nachten verblijft u in het Sok San Beach Resort. Het resort ligt direct aan Sok San Beach, volgens locals het mooiste strand van Koh Rong! Het is een prachtige locatie om de reis af te sluiten. Hier vindt u parelwitte (schone) stranden, helderblauw water en op loopafstand van het resort vindt u een klein traditioneel dorpje met een winkeltje. Er zijn geen restaurants in de buurt van het resort en het is niet mogelijk om naar de andere kant van het eiland te reizen, maar in het resort kunt u genieten van heerlijke verse gerechten terwijl u uitkijkt op het strand. Bij aankomst wordt u vriendelijk ontvangen met een welkomstdrankje en het personeel geeft u graag tips.
Dag 11 Koh Rong
Dag ter vrije besteding. Geniet van de zon, de zee en het strand. Het resort beschikt over ligstoelen en handdoeken waarvan u gebruik kunt maken zodat u heerlijk kunt ontspannen.
Dag 12 Koh Rong
Dag ter vrije besteding. Ook vandaag kunt u relaxen bij het resort. Gaat u er liever op uit? Dan kunt u deelnemen aan optionele activiteiten die door het resort worden georganiseerd. Wat dacht u bijvoorbeeld van een kanotocht door de mangroven en op zee, een snorkeltrip of een bezoek aan een buureiland zoals Koh Rong Samloeum?
Dag 13 Koh Rong - Sihanoukville - Phnom Penh - Hong Kong
In de ochtend wordt u naar de pier van Koh Rong gebracht waar u aan boord gaat van de speedboat naar Sihanoukville. Vervolgens reist u in ongeveer vier uur naar de luchthaven van Phnom Penh. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.
Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
Noot: de hotelkamer staat niet de gehele dag tot uw beschikking. Indien gewenst, kunnen we een dagkamer / late uitcheck verzorgen; de meerprijs is op aanvraag.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen


Niet inbegrepen

bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 1.500 - € 2.000

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatieinklappen

Suorkear Boutique & Spa - Siem Reap
Bent u op zoek naar een kleinschalig, gezellig, comfortabel hotel met een goede prijs? Dan is Suorkear Boutique & Spa (voorheen Villa Kiara) een goede keus. Dit boutique hotel beschikt over slechts 8 suites en 9 deluxe rooms. De kamers liggen rondom het zwembad, verdeeld over kleine gebouwen van twee verdiepingen. Alle kamers zijn ruim, kleurrijk en smaakvol ingericht met natuurlijke en Cambodjaanse producten. Voor families zijn er suites met meerdere kamers. Maar ook voor koppels is dit een leuk hotel. Suorkear Boutique & Spa is rustig gelegen. Per shuttlebus bent u in ca. 10 minuten in het centrum van Siem Reap en in ca. 20 minuten bij het Angkor tempelcomplex. ’s Avonds is het heerlijk ontspannen bij het zwembad.

Rambutan Resort
Het Rambutan Resort in Phnom Penh is een heerlijk stadsparadijsje. Leuke kamers die mooi en volledig zijn ingericht en van alle gemakken zijn voorzien, samen met een heerlijk zwembad maken dit een van de beste plekken in Phnom Penh om te verblijven. Het hotel ligt in het centrum van Phnom Penh en ligt op een korte tuktuktrip naar de rivier en andere leuke restaurant en bargebieden. De eigenaar is Nederlands en mengt zich goed met zijn gasten en heeft zoveel kennis van de stad dat u zichzelf nooit zorgen hoeft te maken over wat te doen en waar te eten. Het personeel is wellicht het meest vriendelijk van de hele lijst aan hotels in Phnom Penh, wat een goede reden is om er te verblijven!

The Columns - Kampot
In het hartje van het oude gedeelte van Kampot vindt u The Columns. Een rij oude Frans-koloniale huizen zijn prachtig gerestaureerd om samen het hotel te vormen. Bij de restauratie zijn de karakteristieke charmante elementen, zoals de lichtblauwe luiken, bewaard gebleven. Achter de schermen is het gebouw naar de 21ste eeuw gebracht met alle voorzieningen die u kunt verwachten van een dergelijk middenklasse hotel. De kamers zijn ruim, schoon en sfeervol, maar sommige hebben wel een schuin dak, wat voor langere Europeanen een bezwaar kan zijn.

bekijk meer

Waarom?inklappen

 • de bekende én minder bezochte tempels van Angkor
 • zeldzame Irrawaddy dolfijnen spotten
 • eilandhoppen nabij Kep op onontdekte eilandjes
 • fietsen op een eiland en tussen verscholen jungle tempels waar nog maar weinig toeristen komen
 • afsluiting op een prachtig tropisch (en schoon!) strand; volgens locals het mooiste strand van Koh Rong
bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reiservaringen
Cambodja

 • “Al voor de derde keer met PANGEA op pad!”

  lees meer
  -
  Gwen en Pieter
 • “volledig op maat, waarbij alles tot in het kleinste detail werd verzorgd.”

  lees meer
  -
  Laurence Boxus
 • “Geweldige (flexibele) voorbereiding.”

  lees meer
  -
  Elsbeth van Wely
 • “Zo werd het een echte maatwerkreis, prima georganiseerd door Pangea.”

  lees meer
  -
  Pieter en Machtelt


print deze reisterug naar het overzicht