Huwelijksreis Cambodja

routekaart Huwelijksreis Cambodja

Verwennerij ten top tijdens deze honeymoon in Cambodja! We selecteerden de meest sfeervolle accommodaties om van hieruit het land te verkennen, in een rustig tempo. De gidsen en chauffeurs nemen u alle zorgen uit handen zodat u volledig kunt genieten van het land en van elkaar. Op de mooiste plekjes worden romantische lunches en diners verzorgd; u wordt werkelijk in de watten gelegd.
U vergaapt zich aan de tempels en bouwwerken van het magistrale Angkor, dat u te voet en per jeep verkent. De hoofdstad Phnom Penh wordt uiteraard ook aangedaan, maar daarnaast verkent u ook het Cardamom Regenwoud vanuit een drijvende lodge, en gaat u eilandhoppen bij het badplaatsje Kep. De reis wordt in stijl afgesloten met een luxe strandverblijf op het eiland Koh Rong: witte stranden, kristalhelder water en een heerlijke accommodatie!

Reisduur: 14 dagen
Siem Reap (Angkor Wat) - Phnom Penh - Kep - Tatai (Cardamom) - Koh Rong Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Dag tot daginklappen

Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Siem Reap

Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Siem Reap wordt de visumprocedure u uit handen genomen door een beambte die hiervoor speciaal op u staat te wachten. U hoeft nergens naar om te kijken en kunt ondertussen de bagage ophalen. Na de douane staan uw Cambodjaanse gids en chauffeur voor u klaar om u naar het prachtige resort te brengen. Het grote genieten kan beginnen!
's Middags stappen jullie in een lokale tuktuk voor een ritje naar Kokdong Community, een school voor lokale kinderen, vaak met een arme achtergrond. De oprichter van de school vertelt jullie graag, en vol terechte trots, over het goede werk dat hij hier verricht om deze kinderen betere kansen voor de toekomst te geven. Hij leidt jullie rond over de school, uiteraard zonder de lessen van de kids te verstoren. Terug in Siem Reap rijden jullie langs de rivier naar Wat Damnak, waar u een monnik ontmoet die jullie reis en jullie huwelijk zal zegenen. Een bijzondere ervaring. Een wandelingetje bij deze pagode leert jullie meer over de bijzondere bouwstijl van de Cambodjaanse tempels en over Boeddhisme.
's Avonds is er een heerlijk honeymoon-diner voor jullie bereid, op een privé plekje in de tuin van het resort.
Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
verzorging: halfpension (ontbijt en diner)

Dag 2 Siem Reap

Vandaag maakt u een excursie in en om Siem Reap, met name naar het indrukwekkende Tonle Sap meer met haar vele drijvende dorpen en dorpen op palen. Kampong Phluk is zo'n verzameling van drie paaldorpjes. Omgeven door ondergelopen mangrovebossen huisvest dit gebied veel 'wildlife'. In het droge seizoen lijken de huizen torenhoog op hun palen te zweven. U maakt hier een boottochtje door het dorp en de mangroven, en leert er meer over de levenswijze van de bewoners. De lunch gebruikt u hierna bij de tempel Wat Sanlong, een uniek plekje. Per tuktuk tuft u daarna door kleine dorpjes en langs eindeloze rijstvelden tot u de tempel van Banteay Samre bereikt. U kunt hier ook nog verder naar de tempel Banteay Srei, uit de 10e eeuw. Velen vinden deze kleine tempel het allermooiste vanwege de goede staat van onderhoud en de gedetailleerde decoratie. U wordt terug gebracht naar het hotel. De rest van de avond is ter vrije besteding.
verzorging: ontbijt en lunch

Dag 3 Siem Reap

Angkor is vandaag aan de beurt, en wel op een heel bijzondere manier. U gaat namelijk per jeep naar de tempel Batchum. Hiervandaan maakt u een wandeling van een half uurtje naar Sras Srang, waar een verkoelend drankje wordt geserveerd. U komt door dit typische Khmer-dorpje met houten paalwoningen, en eindigt bij de tempel Banteay Kdei. Hier staat de jeep klaar om u naar Ta Prohm te brengen, de meest gefotografeerde tempel van het complex. De tempel is nagenoeg onaangeraakt door archeologen en is behoorlijk overwoekerd. Bomen groeien tussen de stenen door en tarten de constructie. Een indrukwekkend en fotogeniek gezicht. Bij een lokaal huis wordt een vroege lunch geserveerd.
's Middags gaat u per jeep naar de belangrijkste en bekendste tempels van Angkor. Eerst ziet u Angkor Thom, de voormalige hoofdstad van het Angkor-koninkrijk, met een oppervlakte van 9 km2. U bezoekt de overgroeide tempel Palilay en een wandeling door het bos brengt u bij de piramidevormige Phimeanakas en Baphuon. Welicht het mooiste onderdeel van het tempelcomplex is Bayon, het haar mysterieuze sereen glimlachende gezichten. Ook bezoekt u de Baphoun Tempel, het Terrace of the Elephants en het Terrace of the Leper king. Vanaf de Victory Gate wandelt u naar East Gate, in een rustig gedeelte van het complex. Een mooi plekje om het bezoek af te sluiten met een koel drankje en een snack.
Terug in het hotel verzorgen we een aroma-therapie-sessie (1 uur) zodat u even helemaal kunt ontspannen na alle indrukken van deze dag.
verzorging: ontbijt en lunch

Dag 4 Siem Reap - Sambor Prei Kuk - Phnom Penh

In de vroege ochtend laat u Siem Reap achter u en wordt de reis vervolgd naar Sambor Prei Kuk. De ruïnes van Sambor Prei Kuk liggen allen verspreid in de jungle. In de 7e eeuw diende het als hoofdstad van Chenla. Het terrein is verdeeld in drie (hoofd)groepen met tempels: Prasat Sambor, Prasat Tor en Prasat Yeah Puon. De tempels verkent u te voet. Deze wandeling is ongeveer drie kilometer. Na hier de benen te hebben gestrekt, en te hebben geluncht in een lokaal huis, gaat de autorit verder naar de hoofdstad Phnom Penh.
verzorging: ontbijt en lunch

Dag 5 Phnom Penh

Men neme een tuktuk, een lokale gids, en een afwisselende stad als Phnom Penh, en men heeft alle ingrediënten voor een enerverend dagje. U start de dag bij het park en monument dat de onafhankelijkheid van Frankrijk (in 1953) herdenken. Per tuktuk gaat het verder naar de centrale markt, een prachtig art deco gebouw. Voor eenieder die een vleugje vergane glorie wel kan waarderen is dit smullen. In het marktgebouw treft u de meest uiteenlopende koopwaar, u kijkt uw ogen uit. Vlakbij treft u de beroemdste straat van Phnom Penh, Monivong Boulevard. Het treinstation uit 1932 en de Nationale Bibliotheek zijn ook indrukwekkende gebouwen. Tijdens de lunch maakt u kennis met enkele typische gerechten uit de Cambodjaanse keuken. Vol energie gaat de stadstour 's middags verder, wederom deels te voet en deels per tuktuk. De tempel Wat Phnom staat op het programma, de Old Quarter en het postkantoor. Als u het aandurft kunt u het verlaten en vervallen Old Colonial Hotel in, en genieten van het uitzicht van bovenaf. Verder noordwaarts vindt u de Chinese en Vietnamese wijken. De straatjes zijn hier soms zo smal dat je het gevoel hebt bij de mensen in hun woonkamers te staan. Na een kopje thee in één van Phnom Penhs meest iconische restaurants, Chinese House, bezoekt u tegen het einde van de middag de tempel Wat Ounalom en tot slot het Conference Hall Building. Deze ligt op de plek waar vier rivieren samenkomen. De dag wordt afgesloten met een boottochtje naar het schiereiland. Op de 20e verdieping van het Sokha Hotel, met een verbluffend uitzicht over de stad, geniet u met een cocktail van de zonsondergang.
verzorging: ontbijt en lunch

Dag 6 Phnom Penh - Kep

U gaat op pad naar het meer Tonle Bati. Dit is met name inde weekenden een populaire recreatieplek voor de 'locals'. Net als in Angkor bevindt zich hier een tempel met de naam Ta Prohm. Deze kleine tempel is in heel goede staat, en het maakt een mooi plaatje. Bij kleine altaartjes in de tempel kunt u onder het toeziend oog van oude monniken wierook aansteken. Uw eindbestemming van vandaag is Kep. In de jaren ’50 en ’60 was dit een geliefde strand- bestemming voor de Franse en Khmer jetset. Onder de Rode Khmer raakte het plaatsje in verval, maar sinds kort is er weer allerlei ontwikkeling gaande. Niet voor niets, want het is een rustig en vredig plekje aan zee, en de krabben smaken er voortreffelijk!
De rest van de dag is ter vrije besteding zodat u fijn kunt genieten van de faciliteiten van het prachtige hotel.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 7 Kep

Een heerlijk dagje eilandhoppen vanuit Kep. Niet naar het drukkere en bekende Rabbit Island, maar juist naar de onontdekte eilandjes. U vaart uit met een traditionele vissersboot en kunt zodoende uw vistechnieken nog wat bijspijkeren. Ondertussen maakt u onderweg stops bij verschillende kleine en verlaten eilandjes. Op elk eiland kunt u een tijdje verblijven en genieten van de ongerepte atmosfeer. Natuurlijk is er ook tijd om te zwemmen en te snorkelen, en geniet u van een snack en mousserende wijn. Na een BBQ lunch op het strand, zet u aan het begin van de middag weer koers naar Kep.
Noot: als de weersomstandigheden een boottocht niet toelaten, gaat u per tuktuk op ontdekkingstocht door het platteland dat Kep omringt.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 8 Kep - Tatai

Een rit van ongeveer 3,5 uur brengt u vandaag in de provincie Koh Kong. De levensader en 'snelweg' van dit gebied is de rivier Tatai, omgeven door het Cardamom regenwoud en de grootste kustmangrove van Zuid-Oost Azië. De uitgelezen plek om uit uitvalsbasis te gebruiken voor verkenning van dit gebied is de 4 Rivers Floating Lodge. U wordt per boot opgehaald; de enige manier om de lodge te bereiken. U neemt hier intrek in een luxe drijvende safari-tent. Wát een bijzonder plekje. De middag is ter vrije besteding om te genieten van de serene omgeving. 's Avonds staat er een romantisch diner onder de sterrenhemel op het programma.
verzorging: halfpension (ontbijt en diner)

Dag 9 Tatai

Dag ter vrije besteding op de Tatai Rivier. U kunt het vandaag eens lekker rustig aan doen en genieten van de omgeving. Maar als u liever wat actiever op pad gaat, kunt u bij de lodge verschillende excursies boeken.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 10 Tatai - Sihanoukville - Koh Rong

Na het ontbijt wordt u naar Sihanoukville gebracht, één van de bekendste badplaatsen van Cambodja. Maar uw bestemming is nóg exclusiever. U neemt hier de boot naar het eiland Koh Rong. Hier wachten witte stranden en kristalheldere wateren op u, plus een villa met oceaanzicht in een prachtige accommodatie waar het u aan niets zal ontbreken
verzorging: logies en ontbijt

Dag 11 Koh Rong

Dag ter vrije besteding. Geniet van de zon, de zee en het strand. Het resort beschikt over ligstoelen en handdoeken waarvan u gebruik kunt maken zodat u heerlijk kunt ontspannen.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 12 Koh Rong

Dag ter vrije besteding. Ook vandaag kunt u relaxen bij het resort. Gaat u er liever op uit? Dan kunt u deelnemen aan optionele activiteiten die door het resort worden georganiseerd. Wat dacht u bijvoorbeeld van een kanotocht door de mangroven en op zee, een snorkeltrip of een bezoek aan een buureiland?
verzorging: logies en ontbijt

Dag 13 Koh Rong

Dag ter vrije besteding op Koh Rong.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 14 Koh Rong - Sihanoukville - Phnom Penh - (Vliegreis op eigen gelegenheid)

In de ochtend wordt u naar de pier van Koh Rong gebracht waar u aan boord gaat van de speedboat naar Sihanoukville. Vervolgens reist u in ongeveer vier uur naar Phnom Penh. Hier wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw terugvlucht. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.
Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
Noot: de hotelkamer staat niet de gehele dag tot uw beschikking. Indien gewenst, kunnen we een dagkamer / late uitcheck verzorgen; de meerprijs is op aanvraag.
verzorging: logies en ontbijt

bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen conform programma
 • genoemde maaltijden
 • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per auto met privéchauffeur
 • assistentie bij visumprocedure op luchthaven
 • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • bootretour Sihanoukville - Koh Rong en v.v.
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
 • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

 • vliegreizen Amsterdam-Siem Reap en Phnom Penh-Amsterdam (eventueel via PANGEA Travel te boeken)
 • visumkosten Cambodja, ca. USD 30 pp (contant te voldoen bij aankomst)
 • vervoer op de dagen en dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • optionele excursies en entreegelden daarbij
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 2.500 - € 3.000

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties
We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatieinklappen

Navutu Dreams Resort & Spa - Siem Reap

Een 4* boetiek hotel, voor mensen die iets buiten het centrum willen verblijven en spiritueel zijn, een accommodatie in een natuurlijke omgeving zoeken of voor jonge stellen die een ontspannen accommodatie willen verblijven is Navutu Dreams Resort & Spa een hele goede keuze. Het resort heeft erg mooie kamers met heerlijke lounge uitstraling die met name de jongere stellen erg zullen aanspreken. Met 3 zwembaden (zoetwater en ook zoutwater), een schitterende tropische tuin en unieke onderkomens is dit resort een erg prettige uitvalsbasis. Daarnaast is Navutu Dreams Resort & Spa het must-stay-at hotel voor yoga liefhebbers; het hotel heeft een uniek en zeer gewaardeerd yoga programma, dat als onderdeel van het verblijf, of on-site, bijgeboekt kan worden. De setting hiervoor, temidden van een rijk begroeide tropische tuin, had niet beter kunnen zijn. Op 15 minuten per tuktuk buiten het centrum.


Tamu - Phnom Penh

Aan sfeer geen gebrek in dit stijlvolle boutique hotel! De prachtig ingerichte lobby geeft een goed beeld van de rest van het hotel: 30 ruime kamers met hoge plafonds verdeeld over 4 verdiepingen, een 25 meter lang zwembad waar u heerlijk kunt ontspannen en een gezellig restaurant. Persoonlijke aandacht is belangrijk in dit luxe hotel en dat merkt u aan alles. Overal hangen prachtige schilderijen, gemaakt door een lokale, bekende kunstenaar. Ook is er een winkeltje waarbij de opbrengst naar kindjes in de omgeving gaat. Het goedkoopste kamertype, een deluxe room, is zeer comfortabel. Indien u liever wat meer luxe wilt en een ruimere kamer wenst, adviseren we een ‘ junior suite’.


Knai Bang Chatt Resort - Kep

Bent u op zoek naar een kleinschalig, boutique en elegant strandhotel dat niet gelegen is in het toeristische Sihanoukville? Kies dan voor het Knai Bang Chatt Resort. Dit luxe resort vindt u in Kep, op ca. 3 uur rijden van Phnom Penh. Er zijn slechts 11 kamers, verdeeld over 3 villa’s. Alle kamers zijn modern, sfeervol en comfortabel ingericht. Verder beschikt het hotel over een privé strand, een mooi zwembad, goede spa-faciliteiten en een sunset bar / restaurant met heerlijke gerechten. Privacy is belangrijk. Het toegewijde personeel en de serene sfeer maken het plaatje compleet. Genieten maar!


4 Rivers Floating Lodge - Tatai

Wilt u afwijken van de gebaande toeristische paden en zich in een andere wereld wanen? Overweeg dan een verblijf in de 4 Rivers Floating Lodge! Tijdens een verblijf in deze lodge kunt u genieten van de prachtige omgeving. Loop door het omliggende ongerepte oerwoud, ruik de zeldzame orchideeën, ga opzoek naar kleurrijke paradijsvogels en ervaar een optimaal gevoel van rust. Een bezoekje waard is de Tatai waterval. U kunt deze waterval op eigen gelegenheid bezoeken of u laten begeleiden tijdens een excursie vanuit de lodge. Ook kunt u per kayak op ontdekkingstocht door het mangrovewoud en over de rivieren. Na een dag vol nieuwe indrukken kunt u zich terugtrekken in één van de 12 unieke appartementen van de 4 Rivers Floating Lodge. Het bijzondere van de appartementen is dat deze allemaal in de rivier zijn gelegen, op een soort vlonders. In het restaurant van de 4 Rivers Floating Lodge kunt u genieten van heerlijke westerse en lokale Cambodjaanse gerechten.


The Royal Sands - Koh Rong

Een waar paradijsje op Koh Rong! Het Royal Sands hotel is het enige echt luxueuze resort op Koh Rong. Een verblijf in het Royal Sands hotel zal wellicht elke verwachting te boven gaan. Een schitterend strand, de beste faciliteiten en een zeer professionele staff staan klaar om aan al uw wensen te voldoen. De accommodatie is droomachtig mooi en tot in de puntjes verzorgd, met kamers en bungalows die rechtstreeks uit uw paradijselijke verbeelding lijken te komen. Een verblijf in het Royal Sands zal u nog lang blijven heugen.


bekijk meer

Waarom?inklappen

 • de mooiste accommodaties
 • volledig verzorgde reis
 • Angkor per jeep en te voet verkennen: bijzonder!
 • stad, regenwoud, wereldberoemde tempels en tropische eilanden in één reis!
 • rustig reistempo: ook tijd voor eigen invulling
 • diners en lunches op romantische plekjes
bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reiservaringen
Cambodja

 • “volledig op maat, waarbij alles tot in het kleinste detail werd verzorgd.”

  lees meer
  -
  Laurence Boxus
 • “Geweldige (flexibele) voorbereiding.”

  lees meer
  -
  Elsbeth van Wely
 • “Zo werd het een echte maatwerkreis, prima georganiseerd door Pangea.”

  lees meer
  -
  Pieter en Machtelt
 • “Wij kijken met zeer goede herinneringen terug op deze reis.”

  lees meer
  -
  Henk en Francis


print deze reisterug naar het overzicht