Cambodja Compleet

routekaart Cambodja Compleet

Complete rondreis door dit mooie stukje Zuid-Oost Azië. Niet alleen de highlights komen aan bod, maar ook de onontdekte plekjes en het platteland. Van een unieke verkenningstocht te voet en per tuktuk door Phnom Penh, tot wandelen en fietsen in de afgelegen provincie Mondulkiri waar u kennis maakt met verschillende etnische minderheden. Van op zoek gaan naar Irrawaddy dolfijnen, tot een bezoek aan een olifantenproject en zwemmen onder watervallen. Van verblijven op een eiland in de Mekong tot eilandhoppen met een lokale vissersboot naar de onbewoonde eilandjes voor de kust van Kep. Met natuurlijk ook het magistrale Angkor, maar ook de gruwelijke geschiedenis van de Killing Fields - want ook dat vormt het huidige Cambodja.
De reis wordt ontspannen afgesloten met een strandverblijf in de badplaats Sihanoukville.

Reisduur: 20 dagen
Phnom Penh - Mondulkiri - Koh Trong (Kratie)- Preah Vihear - Siem Reap - Tonle Sap meer - Battambang - Kep - Sihanoukville

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Dag tot daginklappen

Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Phnom Penh

Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Phnom Penh wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging. Aansluitend volgt transfer naar een centraal gelegen hotel. Hier verblijft u de eerste twee nachten van uw rondreis. De rest van de dag is ter vrije besteding zodat u kunt bijkomen van de vliegreis. Phnom Penh is de hoofdstad van Cambodja met veel Franse invloeden. Toch zijn ook nu nog de gevolgen van het Pol Pot regime hier goed zichtbaar. Ondanks het verleden is Phnom Penh een aantrekkelijke, gezellige stad waar u veel kunt zien en beleven. ’s Avonds is het leuk om over de boulevard te slenteren. U vindt hier tientallen terrasjes en restaurants.
Tip: vlakbij het National Museum ligt restaurant Le Wok (33, Rue 178). Hier kunt u genieten van de lokale en Franse keuken op een gezellig terras. Een bekender restaurant is FCC, Foreign Correspondents’Club (363 Sisowath Quay): populairder bij toeristen dan journalisten en ook leuk voor een drankje. Hier heeft u een prachtig uitzicht over de rivier! Mocht u de ontwikkeling van de inwoners van Phnom Penh willen steunen, ga dan dineren in het Friends Restaurant.
Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.

Dag 2 Phnom Penh

Men neme een tuktuk, een lokale gids, en een afwisselende stad als Phnom Penh, en men heeft alle ingrediënten voor een enerverend dagje. U start de dag bij het park en monument dat de onafhankelijkheid van Frankrijk (in 1953) herdenken. Per tuktuk gaat het verder naar de centrale markt, een prachtig art deco gebouw. Voor eenieder die een vleugje vergane glorie wel kan waarderen is dit smullen. In het marktgebouw treft u de meest uiteenlopende koopwaar, u kijkt uw ogen uit. Vlakbij treft u de beroemdste straat van Phnom Penh, Monivong Boulevard. Het treinstation uit 1932 en de Nationale Bibliotheek zijn ook indrukwekkende gebouwen. Tijdens de lunch maakt u kennis met enkele typische gerechten uit de Cambodjaanse keuken. Vol energie gaat de stadstour 's middags verder, wederom deels te voet en deels per tuktuk. De tempel Wat Phnom staat op het programma, de Old Quarter en het postkantoor. Als u het aandurft kunt u het verlaten en vervallen Old Colonial Hotel in, en genieten van het uitzicht van bovenaf. Verder noordwaarts vindt u de Chinese en Vietnamese wijken. De straatjes zijn hier soms zo smal dat je het gevoel hebt bij de mensen in hun woonkamers te staan. Na een kopje thee in één van Phnom Penhs meest iconische restaurants, Chinese House, bezoekt u tegen het einde van de middag de tempel Wat Ounalom en tot slot het Conference Hall Building. Deze ligt op de plek waar vier rivieren samenkomen. U kunt hier achterblijven om te dineren en op eigen gelegenheid naar het hotel terug te gaan, of u direct laten terugbrengen naar het hotel.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 3 Phnom Penh - Mondulkiri

De stad uit, het platteland op! Uw bestemming vandaag, Mondulkiri, is in vele opzichten een bijzondere provincie. De provincie huisvest vele hectaren oorspronkelijk bos en groene heuvels, en vormt de thuisbasis van de Pnong-stam. Door de iets hogere ligging heerst hier een iets milder klimaat dan in Phnom Penh. Hier staat het toerisme nog in de kinderschoenen. Per privé auto wordt u vandaag naar de provinciehoofdstad Sen Monorom gebracht. Onderweg maakt u stops bij interessante plekken, en om even de benen te strekken. Tegen 1500 uur zult u in Sen Monorom aankomen. De rest van de middag is ter vrije besteding.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 4 Mondulkiri

Het Mondulkiri Elephant Valley Project focust op het dierenwelzijn van de olifanten die ze verzorgen, in tegenstelling tot vele malafide ondernemingen in Zuid-Oost Azië waar olifanten worden gehouden zodat toeristen er ritjes op kunnen maken. Olifantenritjes kunt u hier dus zeer zeker niet verwachten, maar wel om hier meer te leren over deze indrukwekkende, logge en slimme dieren. Op het moment huisvest het project 10 olifanten, die vrij rondlopen door het reservaat. U gaat hier te voet naar ze op zoek, hun sporen volgend. Na ze een tijdje te observeren kunt u langzaam wat dichterbij komen. Als het zo uitkomt kunt u helpen met voeden of baden, maar er zijn geen vast geplande tijdstippen voor, zodat het geen attractie wordt. U gebruikt de lunch bij dit project, alvorens terug te keren naar Sen Monorom om de Monorom watervallen te bezoeken. Deze heeft een verval van 9 meter en is 5 meter breed. Neem je zwemspullen mee, je wordt thuisgebracht..! Niet alleen de waterval zelf is de moeite waard, maar ook het ritje er naartoe. Na terugkeer is de rest van de dag ter vrije besteding.
Noot: het Elephant Valley Project kan van dinsdag t/m vrijdag worden bezocht. We kunnen het programma zo aanpassen dat u hier bent op een dag dat het open is voor bezoekers.
verzorging: ontbijt en lunch

Dag 5 Mondulkiri

Een heerlijk avontuurlijke dag, op verkenning in Mondulkiri. Een rit van 43 km over onverharde (en soms blubberige) wegen brengt u bij de waterval Bou Sraa. Onderweg ziet u enkele kleine dorpjes, en uiteraard vkan er gestopt worden om het uitzicht tot u te nemen. Bou Sraa is de grootste toegankelijke waterval van Cambodja met een hoogte van 25 meter en (in het regenseizoen) een breedte van wel 20 meter! Onderaan de waterval hebben zich verschillende badjes gevormd, dus wederom genoeg gelegenheid voor een zwempartijtje. Bovendien is het een mooi plekje voor de picknick, die u mee heeft gekregen. 's Middags krijgt u een mountainbike en gaat met uw gids op verkenning in de omgeving. De wegen zijn smal en de heuvels glooiend: perfect om per fiets te verkennen. Groot voordeel is ook, dat u zo echt buiten de gebaande paden komt en het u de gelegenheid biedt om kennis te maken met de vele etnische minderheden die in dit gebied wonen. Maarliefst 80% van de bevolking van Mondulkiri behoort tot één van de etnische minderheden-groepen. U eindigt de dag bij een uitzichtpunt dat wordt aangeduid met de naam 'Sea of Forest'; zover als het oog reikt ziet u bossen en heuvels.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 6 Mondulkiri - Koh Trong (Kratie)

Na het ontbijt rijdt u in circa 3,5 uur naar Kratie. Na aankomst in Kratie neemt u de boot naar het eiland Koh Trong, gelegen in de machtige Mekong. Hoewel Kratie niet echt druk te noemen is, keert u op Koh Trong nóg meer naar de rust en buiten de gebaande paden. 's Middags gaat u het eiland per fiets verkennen, een tochtje van ongeveer 7 kilometer. De eilandbewoners maken graag een praatje. Probeer ter verfrissing eens wat lokaal fruit uit zoals kokosnoot en pomelo. De Khmer pagode en de pagode in Vietnamese stijl zijn ook een bezoekje waard. Alle toeristische ontwikkeling op dit eiland wordt beheerd door de gemeenschap zelf, dus u levert hier een verantwoorde bijdrage aan de ontwikkeling van de eilandbewoners. Terug bij de bungalows wordt u vast getrakteerd op een mooie zonsondergang over de Mekong…
verzorging: logies en ontbijt

Dag 7 Koh Trong (Kratie) - Preah Vihear

Na een ontbijtje op het eiland, en misschien een laatste wandelingetje, vaart u terug naar vaste wal. Uw chauffeur staat hier klaar om u naar Preah Vihear te brengen. Onderweg maakt u een stop bij het dorp Kampi. Dit is een van de beste plekjes langs de Mekong rivier om de Irrawaddy dolfijn te spotten. Per bootje gaat u de rivier op om een glimp op te vangen van deze met uitsterven bedreigde zoetwaterdolfijn. Momenteel leven er hier nog zo'n 30 dolfijnen, en u moet wel een beetje geluk hebben om ze te zien te krijgen. Na een eenvoudige lunch in het Mekong-stadje Stung Treng (inbegrepen) vervolgt u uw weg naar Preah Vihear, waar u halverwege de middag aankomt. De rest van de dag is ter vrije besteding.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 8 Preah Vihear - Siem Reap

Na het ontbijt wordt u in een uurtje naar de historische tempel-site Koh Ker gebracht. Gedurende de korte periode van 928 tot 944 AD was dit de hoofdstad van het Khmer-Rijk. In deze slechts korte tijd werden toch spectaculaire gebouwen neergezet, die pas relatief kort geleden zijn ontdekt. Bijna een millennium lang zijn de bouwwerken aan de jungle overgeleverd geweest, en niet gerestaureerd. De honderd (ruines van) tempels liggen ver afgelegen in het oerwoud. U kunt hier naar hartenlust op verkenning uit; het is indrukwekkend om te zien hoe de natuur hier aan de winnende hand is, en de door mensenhanden gebouwde constructies teniet doet. Een immense pyramide, de grootste uit de regio, is zeker een kijkje waard.
Beng Mealea is een andere jungle-tempel, die u onderweg bezoekt. Deze is tussen de 11e en 12e eeuw gebouwd, en men denkt dat deze model heeft gestaan voor Angkor Wat. De tempel is goeddeels overgroeid door vegetatie. Een bijzonder gezicht. Binnenin is inmiddels een keurig houten wandelpad aangelegd, maar voor avontuurlijkere geesten is het ook heerlijk om hierbuiten op verkenning te gaan als echte ontdekkingsreizigers.
In de namiddag komt u aan in Siem Reap. De rest van de dag is ter vrije besteding.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 9 Siem Reap

We lassen vandaag een vrije dag in in Siem Reap, om even uit te blazen van de afgelopen dagen en te genieten van de faciliteiten van het hotel. Siem Reap is de uitvalsbasis voor een bezoek aan het Angkor tempelcomplex, en daardoor zijn er vele restaurantjes en excursiemogelijkheden.
Tip: leuke restaurants in Siem Reap zijn het Asian Square Restaurant (7 Makara Street) en restaurant Viroths (246 Street Wat Bo) waar u beiden van de heerlijke lokale Khmer keuken kunt genieten.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 10 Siem Reap / Angkor

Vandaag staat er een volle dag 'Angkor' op het programma. Sinds 1992 is dit enorme complex (400km2) opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is dan ook de belangrijkste toeristische attractie van Cambodja, en niet voor niets. Samen met uw privégids bezoekt u vandaag de tempels. U start met een uitgebreid bezoek aan Angkor Wat, de grootste en meest bekende tempel. Deze tempel is dan ook het symbool van Cambodja; het silhouet is geplaatst op de nationale vlag. In het Khmer betekent Angkor 'heilige stad' en Wat ‘tempel’. Angkor Wat is gebouwd tussen 1113 en 1145. Hierna bezoekt u Angkor Thom, de voormalige hoofdstad van het Angkor-koninkrijk, met een oppervlakte van 9 km2. Welicht het mooiste onderdeel van de stad is Bayon, het haar mysterieuze sereen glimlachende gezichten. Ook bezoekt u de Baphoun Tempel, het Terrace of the Elephants en het Terrace of the Leper king. Ondertussen gebruikt u de lunch (niet inbegrepen) bij het Angkor complex, of u keert hiervoor terug naar het hotel. De rest van de middag is gereserveerd voor een bezoek aan Ta Phrom, de meest gefotografeerde tempel van het complex. De tempel is nagenoeg onaangeraakt door archeologen en is behoorlijk overwoekerd. Bomen groeien tussen de stenen door en tarten de constructie. Een indrukwekkend en fotogeniek gezicht.
Noot: het programma in het Angkor tempelcomplex kan eventueel ter plaatse aangepast worden. In overleg met uw chauffeur / gids kunt u aangeven welke tempels u graag wilt bezoeken.
Noot: de Angkor tempels sluiten om 17:30 uur, na 17:00 uur mag u niet meer omhoog, echter kunt u nog wel de zonsondergang nabij één van de tempels meemaken.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 11 Siem Reap - Tonle Sap meer - Battambang

In de ochtend gaat u op pad richting Battambang. Even buiten Siem Reap maakt u al de eerste stop, bij het Tonle Sap meer. U bezoekt het dorpje Me Chhrey aan het noordwestelijke puntje van het immense meer. Een uitgelezen kans om het leven in een authentiek drijvend dorp te aanschouwen. De dorpsbewoners wonen in een soort houten woonboten. Zodoende is hun dorp makkelijk verplaatsbaar. Al naar gelang de waterstand van het meer wonen ze dan hier, dan daar. Tegen het einde van het droge seizoen, als de waterstand op z'n laagst is, verplaatst het dorp zich tot vlakbij de oever, en beoefent men landbouw op de wal. U mag een kijkje nemen in een van de woningen, en uw gids zal voor u tolken. U keert terug naar het haventje en bezoekt de zijde-boerderij van de Artisans d'Angkor. Kansarme mensen krijgen hier de gelegenheid om zich te specialiseren in de productie van zijde.
's Middags komt u aan in Battambang. Hier verblijft u de komende twee nachten. De rest van de dag is ter vrije besteding. Battambang ligt in het westen van Cambodja en is de tweede stad van het land. Met ‘slechts’ 150.000 inwoners is het echter een stuk rustiger dan de hoofdstad Phnom Penh. De stad is omgeven door uitgestrekte rijstvelden, plantages, meren en pittoreske dorpjes. In het centrum vindt u fraaie koloniale gebouwen, een levendige markt, een kunstmuseum en diverse mooie tempels. Ook kunt u een wandeling maken langs de Sangker rivier.
Tip: een leuk avondje uit heeft u bij het liefdadigheidsproject Phare Ponleu Selpak, een school voor kunst en tevens sociaal centrum. Onderdeel hiervan is het 'Circus', een voorstelling van acrobatiek en comedy. De artiesten zijn kansarme lokale jongeren. Naast uitleg over het project, en kletsen met de artiesten, kunt u natuurlijk een show bijwonen!
verzorging: logies en ontbijt

Dag 12 Battambang & omgeving

Met passend vervoer, namelijk een tuktuk, gaat u vandaag naar de centrale markt (Phsa Nat). U komt langs koloniale huizen, het oude treinstation, de oude stenen brug en de Government Hall. Op de markt herinnert een enkele baguette nog aan de Franse erfenis. Dan verlaat de tuktuk de stad en rijdt u het platteland op. Hier leert u meer over de bestaanswijze op het platteland. Zo ziet u onder andere hoe de typische kleefrijst wordt gemaakt in bamboe kokers, bezoekt u een visfabriekje, een fabriekje voor bananenchips en ziet u hoe verse noedels worden gemaakt. De plantages voor groente en fruit zijn een lust voor het oog. Natuurlijk mag er geproefd worden. Na de lunch, in een lokaal huis, maakt u een boottochtje over de Sangke rivier. Deze brengt u naar de beroemde kabelbrug (de Cambodjaanse 'mini San Francisco brug'). Tegen het einde van de middag wacht u nog een spectaculair fenomeen: miljoenen vleermuizen verlaten dan de Bat Cave, op zoek naar voedsel. Fenomenaal om te zien! Na de zonsondergang wordt u teruggebracht naar uw hotel.
verzorging: ontbijt en lunch

Dag 13 Battambang - Phnom Penh

Vandaag reist u terug naar Phnom Penh. Na ongeveer 3,5 uur rijden bereikt u Kampong Chhnang, waar u een heerlijke middag op het platteland doorbrengt. Na de lunch in één van de eenvoudige lokale restaurantjes gaat u per tuktuk naar de heuvel Phnom San Touch. Deze biedt zicht over kilometers van rijstterrassen en in de verte kunt u zelfs het Tonle Sap meer zien. Via onderharde wegen komt u bij een dorp waar de bewoners leven van de pottenbakkerij, en krijgt u in een lokaal huis uitleg over hoe palmwijn wordt geproduceerd. De tocht gaat dan per auto verder, maar onderweg maakt u nog een stop in Oudong, de voormalige koninklijke hoofdstad van Cambodja. Bovenop Oudong Mountain staan verschillende stupa's met puntige pieken, waar de as van voormalige koningen wordt bewaard. Het geheel heeft in 1977 zwaar te lijden gehad onder de Rode Khmer, maar er is hard gewerkt aan renovatie. Na aankomst in Phnom Penh is de rest van de middag/avond ter vrije besteding.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 14 Phnom Penh & omgeving

Vandaag is het tijd voor wat zwaardere kost in Phnom Penh. Eerder in de reis heeft u voornamelijk de koloniale en art deco-gebouwen bekeken, maar nu zijn de zwarte bladzijden van de Rode Khmer aan de beurt. Samen met uw gids brengt u deze ochtend een bezoek aan het Tuol Sleng Museum (S-21) en de ‘Killing Fields’ (Choeung Ek). De verschrikkingen tijdens het Rode Khmer bewind worden hier pas goed duidelijk. Het Tuol Sleng Museum is gevestigd in een voormalige school dat destijds gebruikt werd als gevangenis voor in totaal ongeveer 17.000 'vijanden van het regime' die later op de Killing Fields geëxecuteerd werden. In het museum ziet u foto’s van de gevangenen en kunt u de cellen bekijken, want het Pol Pot regime documenteerde alles nauwlettend. Indrukwekkend zijn ook de 14 graven van de laatste gevangenen van het kamp, die tijdens de bevrijding van de stad door de Vietnamezen nog in Tuol Sleng werden vastgehouden. Ook voor hen kwam de redding te laat. Een gruwelijke geschiedenis die u niet onberoerd zal laten.
In de middag bezoekt u het Koninklijk Paleis. Hier heeft u tijdens de wandeltocht vorige week al een glimp van opgevangen, maar nu is er tijd om het van binnen te bezichtigen. De Throne Room is het hoofdgebouw van het paleis en u herkent in de bouwstijl de invloeden van de Bayon tempel van Angkor Thom. Ook bezoekt u de Zilveren Pagode, met haar tredes uit Italiaans marmer. De vloer bestaat uit maarliefst 5000 zilveren tegeltjes. Het huisvest een smaragden Buddhabeeld en een gouden Buddhabeeld, belegd met een duizelingwekkende 9584 diamantjes. Bling bling!
verzorging: logies en ontbijt

Dag 15 Phnom Penh - Tonle Bati - Takeo - Kep

U gaat op pad naar het meer Tonle Bati. Dit is met name inde weekenden een populaire recreatieplek voor de 'locals'. Net als in Angkor bevindt zich hier een tempel met de naam Ta Prohm. Deze kleine tempel is in heel goede staat, en het maakt een mooi plaatje. Bij kleine altaartjes in de tempel kunt u onder het toeziend oog van oude monniken wierook aansteken.
Uw eindbestemming van vandaag is Kep. In de jaren ’50 en ’60 was dit een geliefde strand- bestemming voor de Franse en Khmer jetset. Onder de Rode Khmer raakte het plaatsje in verval, maar sinds kort is er weer allerlei ontwikkeling gaande. Niet voor niets, want het is een rustig en vredig plekje aan zee, en de krabben smaken er voortreffelijk!
verzorging: logies en ontbijt

Dag 16 Kep

Een heerlijk dagje eilandhoppen vanuit Kep. Niet naar het drukkere en bekende Rabbit Island, maar juist naar de onontdekte eilandjes. U vaart uit met een traditionele vissersboot en kunt zodoende uw vistechnieken nog wat bijspijkeren. Ondertussen maakt u onderweg stops bij verschillende kleine en verlaten eilandjes. Op elk eiland kunt u een tijdje verblijven en genieten van de ongerepte atmosfeer. Natuurlijk is er ook tijd om te zwemmen en te snorkelen. U krijgt een picknicklunch mee, die u aan boord van de boot of op één van de eilandjes kunt gebruiken. Voldoende keus aan mooie plekjes! In de namiddag zet u weer koers naar Kep.
Noot: als de weersomstandigheden een boottocht niet toelaten, gaat u per tuktuk op ontdekkingstocht door het platteland dat Kep omringt.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 17 Kep - Sihanoukville

Vandaag reist u in circa 4 uur naar de laatste bestemming van uw rondreis; de badplaats Sihanoukville, gelegen aan de Golf van Thailand. Onderweg kunt u eventueel een stop maken in Kampot en hier op eigen gelegenheid wat rondwandelen. Kampot is een rustig en charmant provinciestadje met mooie koloniale gebouwen.
Sihanoukville wordt door de Khmers nog 'Kompong Som' genoemd. Naast de Cambodjanen die hier naar het strand komen, wordt deze badplaats ook steeds populairder bij toeristen. U vindt hier mooie zandstranden en een felblauwe zee. Na aankomst is de rest van de dag vrij te besteden aan het strand. U verblijft hier de laatste drie nachten zodat u de reis op een ontspannende manier kunt afsluiten. Noot: optioneel kunt u onderweg een stop maken bij het Bokor Hill Station (prijs op aanvraag). Dit 1080m hoge 'hill station' ligt in een van de grootste nationale parken van Cambodja; het Bokor National Park. U kunt hier tevens de spectaculaire Popokvil watervallen bezoeken. Het Bokor Hill Station was vroeger een populair toevluchtsoord voor de elite uit Phnom Penh. Nu vindt u hier de goed bewaarde ruïnes van het paleis van koning Sihanouk, het Bokor Palace Hotel, een katholiek kerkje en een voormalig casino. Al deze panden zijn in de jaren '70 verlaten waardoor Bokor ook wel ‘de spookstad’ wordt genoemd. U kunt deze locatie eventueel ook op dag 19 of 20 vanuit Sihanoukville bezoeken.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 18 Sihanoukville

De komende twee dagen zijn vrij te besteden in Sihanoukville. De belangrijkste stranden zijn Occheuteal, Sokha en Victory. Voor de kust ligt een groep eilanden waar u goed kunt duiken, vissen en snorkelen. Het centrum van Sihanoukville zelf heeft niet echt iets interessants te bieden. Wel kunt u een bezoek brengen aan de lokale markt waar exotische zeevruchten en vissen worden verhandeld. Op de stranden kunt u genieten van heerlijke visgerechten.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 19 Sihanoukville

Dag ter vrije besteding aan het strand. Optioneel kunnen wij ook een excursie naar het Ream National Park verzorgen. Dit kustgebied ligt op ca. 20km afstand en biedt een prachtige jungle, mangrovebossen, koraalriffen en tropische eilandjes. Daarnaast kunt u hier ook dieren spotten, zoals zeldzame watervogels, apen, arenden, herten en zelfs dolfijnen. In het park zijn diverse wandelroutes en boottochtjes mogelijk. Ook het eiland Koh Sam Pouch wordt dan aangedaan.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 20 Sihanoukville - Phnom Penh - (Vliegreis op eigen gelegenheid).

In circa vier uur rijdt u terug naar Phnom Penh waar u wordt afgezet op de luchthaven. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.
Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
Noot: de hotelkamer staat niet de gehele dag tot uw beschikking. Indien gewenst, kunnen we een dagkamer / late uitcheck verzorgen; de meerprijs is op aanvraag.

bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen conform programma
 • genoemde maaltijden
 • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per auto met privé-chauffeur
 • bootretour Koh Trong
 • begeleiding door deskundige Engelssprekende gidsen tijdens de excursies
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • bootexcursies Tonle Sap en eilanden bij Kep
 • donatie Elephant Valley Project
 • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden (ook Angkor)
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
 • boekingskosten; € 25 per boeking

Niet inbegrepen

 • vliegreizen Amsterdam-Phnom Penh en v.v. (eventueel via PANGEA Travel te boeken)
 • visumkosten Cambodja, ca. USD 30 pp (contant te voldoen bij aankomst)
 • vervoer op de dagen / dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • optionele / niet genoemde excursies
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 2.000 - € 2.500

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties
We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatieinklappen

Rambutan Resort - Phnom Penh

Het Rambutan Resort in Phnom Penh is een heerlijk stadsparadijsje. Leuke kamers die mooi en volledig zijn ingericht en van alle gemakken zijn voorzien, samen met een heerlijk zwembad maken dit een van de beste plekken in Phnom Penh om te verblijven. Het hotel ligt in het centrum van Phnom Penh en ligt op een korte tuktuktrip naar de rivier en andere leuke restaurant en bargebieden. De eigenaar is Nederlands en mengt zich goed met zijn gasten en heeft zoveel kennis van de stad dat u zichzelf nooit zorgen hoeft te maken over wat te doen en waar te eten. Het personeel is wellicht het meest vriendelijk van de hele lijst aan hotels in Phnom Penh, wat een goede reden is om er te verblijven!


Chuncheat House Eco Lodge - Mondulkiri

Mondulkiri staat het toerisme nog in de kinderschoenen. Desalniettemin zijn er leuke guesthouses te vinden. In plaats van een resort voor de elite van Phnom Penh hebben wij er voor gekozen om in het ecovriendelijke Chuncheat huis te verblijven. De familie die het kleine hotelletje leidt zijn erg vriendelijk en enthousiast. De kamers zijn leuk ingericht in een traditionele stijl en geven een beetje een lodge gevoel uit Zwitserland of Oostenrijk. Een verblijf hier geeft een warm en welkom gevoel. Daarbij biedt het hotelletje ook een van de beste uitzichten in het gebied!


Rajabori Villas Resort - Kratie

De bungalows van Rajabori staan op het eiland Koh Trong, een kleine 5 minuten varen vanuit Kratie, de provinciehoofdstad van de gelijknamige provincie. Het eiland is een Community Based Tourism project en de mensen zijn wonderlijk vriendelijk op dit kleine eiland. De houten bungalows zijn gebouwd in de traditioneel Cambodjaanse stijl. Ze zijn van alle gemakken voorzien, maar hebben geen airco. Vanwege het verkoelende briesje zult u dat ook niet missen. De bungalows staan midden in de gemeenschap, wat een gevoel geeft van echt bij de locals thuis te verblijven. Een mooi zwembad en een goed restaurant maken het verblijf compleet.


Green Palace Hotel Tbeng Meanchy - Tbeng Meanchy

Het Green Palace Hotel is de beste keuze in dit kleine provinciestadje dat voornamelijk toegang biedt tot de schitterende tempel van Preah Vihear. Het hotel is gelegen in het centrum van het kleine stadje en is voorzien van alle gemakken met mooie grote en schone kamers. Het hotel heeft een kleine fitnessruimte en een goed restaurant waar ontbijt, lunch en diner genuttigd kunnen worden.


Suorkear Boutique & Spa - Siem Reap

Bent u op zoek naar een kleinschalig, gezellig, comfortabel hotel met een goede prijs? Dan is Suorkear Boutique & Spa (voorheen Villa Kiara) een goede keus. Dit boutique hotel beschikt over slechts 8 suites en 9 deluxe rooms. De kamers liggen rondom het zwembad, verdeeld over kleine gebouwen van twee verdiepingen. Alle kamers zijn ruim, kleurrijk en smaakvol ingericht met natuurlijke en Cambodjaanse producten. Voor families zijn er suites met meerdere kamers. Maar ook voor koppels is dit een leuk hotel. Suorkear Boutique & Spa is rustig gelegen. Per shuttlebus bent u in ca. 10 minuten in het centrum van Siem Reap en in ca. 20 minuten bij het Angkor tempelcomplex. ’s Avonds is het heerlijk ontspannen bij het zwembad.


Battambang Resort - Wat Kor Village

In het Battambang Resort kunt u heerlijk tot rust komen. De accommodatie ligt op een rustige locatie midden tussen de rijstvelden dichtbij het traditionele Wat Kor Village en Battambang. Neem een verfrissende duik in het zoutwaterbad of ontspan volledig in de jacuzzi. Vanaf het restaurant kunt u genieten van het uitzicht op de bijbehorende tropische tuin. In het restaurant worden Aziatische en Westerse maaltijden geserveerd. Het kleinschalige resort beschikt over een Garden Room, Lake Room en een Family Room.


zwembad
Naia Resort - Sihanoukville

Het Naia Resort staat op Otres 2 beach, wat zich het mooiste en meest relaxte strand van Sihanoukville mag noemen. Het hotel staat direct aan het strand en heeft een zeer goed restaurant, eveneens aan het strand. De kamers zijn zeer smaakvol ingericht met een hedendaags minimalistische touch. Een mooi zwembad, leuk personeel en een heerlijk uitzicht vanaf het balkon maken dit een waar juweeltje om te verblijven.


bekijk meer

Waarom?inklappen

 • ontdek authentiek Cambodja in de onontdekte provincie Mondulkiri
 • bezoek een bijzonder olifantenproject
 • verblijf op een eiland in de Mekong
 • bezoek etnische minderheden tijdens wandeling en fietstocht
 • bijzonder: eilandhoppen bij Kep
 • waar mogelijk kleinschalige, boutique hotels met sfeer en veel comfort.
bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reiservaringen
Cambodja

 • “Al voor de derde keer met PANGEA op pad!”

  lees meer
  -
  Gwen en Pieter
 • “volledig op maat, waarbij alles tot in het kleinste detail werd verzorgd.”

  lees meer
  -
  Laurence Boxus
 • “Geweldige (flexibele) voorbereiding.”

  lees meer
  -
  Elsbeth van Wely
 • “Zo werd het een echte maatwerkreis, prima georganiseerd door Pangea.”

  lees meer
  -
  Pieter en Machtelt


print deze reisterug naar het overzicht