Lees op" /> Lees op" />
Menu
Vanwege het coronavirus hanteren wij tijdelijk versoepelde annuleringsvoorwaarden.
Tot 30 dagen voor vertrek kosteloos annuleren.
Meer info

Actueel reisadvies Cambodja

* Laatste update: 22-12-2021 

Onze lokale partner heeft ons laten weten dat de grenzen van Cambodja weer open zijn. Er zijn enkele maatregelen opgesteld door de overheid om veilig reizen door Cambodja mogelijk te maken. Meer informatie hierover vindt u op deze pagina. 

Noot: vanwege de vaak wisselende omstandigheden per land kunnen wij niet garanderen dat de informatie op deze pagina altijd actueel is. Houd er rekening mee dat de maatregelen anders kunnen zijn ten tijde van uw vertrek. Aan deze informatie kunnen dan ook geen rechten worden ontleend. Controleer altijd de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor de laatste nieuwsupdates. 

 Cambodja - Reisadviespagina

Voor diverse landen is reizen weer mogelijk, zo ook voor Cambodja. Inmiddels zijn onze eerste klanten vertrokken en houden we de situatie per land nauwlettend in de gaten. Steeds meer verzekeraars, zoals de reisverzekering van OOM, dekken ‘oranje’ of ‘rode’ gebieden. Ook als u onverhoopt een coronabesmetting oploopt bent u goed verzekerd. Zo gaat u zonder zorgen op reis!

 

Noot: de Nederlandse overheid werkt met kleurcodes. Op dit moment staan veel landen in de wereld op code ‘oranje’. Het is echter een hulpmiddel / advies dat gebaseerd is op de besmettingscijfers. De kleurcode zegt weinig over de adviezen en maatregelen ter plaatse. Ieder land heeft afzonderlijke maatregelen om reizen toch mogelijk te maken.

Benodigde documenten voor uw reis naar Cambodja

De volgende documenten zijn nodig voor een reis naar Cambodja (deze moet u zowel bij check-in, als na aankomst kunnen aantonen):

  • een (Engels) certificaat van volledige vaccinatie (de laatste vaccinatie moet 14 dagen voor vertrek zijn geplaatst); 
  • een geldig e-visum die u online kunt aanvragen (hiervoor heeft u onder andere het eerder genoemde vaccinnatiebewijs);
  • een Engelse non-covid verklaring van een negatieve PCR test die niet ouder is dan 72 uur voor vertrek (ook als u volledig gevaccineerd bent).

Noot: kinderen onder de 18 jaar hoeven niet gevaccineerd te worden. Zij kunnen met hun volledig gevaccineerde ouders meereizen.

Hoe kom ik aan een certificaat van volledige vaccinatie?

U kunt niet met de QR-code van uw CoronaCheck app naar Cambodja reizen. Deze QR-code werkt alleen in Nederland, binnen de EU en Schengen en landen die dit bewijs accepteren. 

Op de website van coronacheck.nl dient u een papieren bewijs aan te maken.  Als u de stappen doorloopt krijgt u een vaccinatiebewijs voorzien van een QR-code en de vaccinatiegegevens. Alleen met dit bewijs krijgt u toegang tot Cambodja en dit dient u dus geprint bij u te hebben.

Volledig gevaccineerde reizigers

Vanaf 15 november zijn volledig gevaccineerde reizigers welkom in Cambodja. Na aankomst in Cambdoja dient u een antigeen (sneltest) te ondergaan. De kosten hiervan bedragen $ 16 per persoon en betaalt u op de luchthaven. Het resultaat van deze test is doorgaans binnen 30-60 minuten bekend. Is de uitslag negatief? Dan mag u in geheel Cambodja reizen zonder verdere quarantaineverplichtingen. Voordat u de luchthaven verlaat dient u wel de 'Tracerapp' te downloaden. 

Niet gevaccineerde reizigers

Indien u niet (volledig) gevaccineerd bent dient u na aankomst 14 dagen in quarantaine te gaan (op eigen kosten). Na deze 14 dagen moet u zich opnieuw laten testen (eigen kosten). Bij een negatief resultaat mag u verder reizen. 

Terugkeer naar Nederland

Bij terugkeer naar Nederland heeft u een coronabewijs nodig. Dit kan een vaccinatiebewijs of testbewijs zijn (niet ouder van 48 uur voor vertrek). Reizen met een herstelbewijs is ook mogelijk, maar dan moet deze wel afgegeven zijn door een EU-lidstaat.

 

U hoeft na thuiskomst niet in quarantaine.  Raadpleeg de Quarantaine Reischeck voor de actuele informatie. Per land ziet u wat u moet regelen als u terugkeert naar Nederland.

 

Let op: ook luchtvaartmaatschappijen kunnen bepaalde eisen stellen. Informeer hierover bij uw luchtvaartmaatschappij. 

We helpen u graag met het samenstellen en boeken van een rondreis naar Cambodja, voor later dit jaar of volgend jaar.  Vraag vrijblijvend een offerte aan bij één van onze reisspecialisten. U boekt bij ons onder soepele annuleringsvoorwaarden.