Menu

Actueel reisadvies Cambodja

* Laatste update: 01-04-2021 

Onze lokale partner heeft ons laten weten dat de grenzen van Cambodja weer open zijn. Er zijn enkele maatregelen opgesteld door de overheid om veilig reizen door Cambodja mogelijk te maken. Meer informatie hierover vindt u op deze pagina. 

Noot: vanwege de vaak wisselende omstandigheden per land kunnen wij niet garanderen dat de informatie op deze pagina altijd actueel is. Houd er rekening mee dat de maatregelen anders kunnen zijn ten tijde van uw vertrek. Aan deze informatie kunnen dan ook geen rechten worden ontleend. Controleer altijd de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor de laatste nieuwsupdates. 

Cambodja - Reisadviespagina

Voor de meeste landen is reizen weer mogelijk, zo ook voor Cambodja. De reisadviezen zijn weer hersteld naar de oorspronkelijke situatie en corona is niet langer doorslaggevend voor het reisadvies. Het reisadvies van Cambodja is geel. Inmiddels zijn er al diverse klanten vertrokken en houden we de situatie per land nauwlettend in de gaten. Steeds meer verzekeraars, zoals de reisverzekering van OOM, bieden dekking wanneer u onverhoopt toch een coronabesmetting oploopt. Zo gaat u zonder zorgen op reis!

Benodigde documenten voor uw reis naar Cambodja

De volgende documenten zijn nodig voor een reis naar Cambodja (deze dient u bij check-in en na aankomst aan te kunnen tonen):

  • een (Engels) certificaat van volledige vaccinatie (de laatste vaccinatie moet 14 dagen voor vertrek zijn geplaatst); 
  • een verplichte COVID-19 verzekeringspolis met een minimale dekking van USD 50.000. Deze kunt u voor vertrek afsluiten of bij aankomst voor USD 90.

Noot: kinderen onder de 18 jaar hoeven niet gevaccineerd te worden. Zij kunnen met hun volledig gevaccineerde ouders meereizen.

Hoe kom ik aan een certificaat van volledige vaccinatie?

U kunt niet met de QR-code van uw CoronaCheck app naar Cambodja reizen. Deze QR-code werkt alleen in Nederland, binnen de EU en Schengen en landen die dit bewijs accepteren. 

Op de website van coronacheck.nl dient u een papieren bewijs aan te maken.  Als u de stappen doorloopt krijgt u een vaccinatiebewijs voorzien van een QR-code en de vaccinatiegegevens. Alleen met dit bewijs krijgt u toegang tot Cambodja en dit dient u dus geprint bij u te hebben.

Volledig gevaccineerde reizigers

Volledig gevaccineerde reizigers zijn welkom in Cambodja. Voordat u de luchthaven verlaat dient u nog de 'Tracerapp' te downloaden. 

Niet gevaccineerde reizigers

Indien u niet (volledig) gevaccineerd bent, dient u na aankomst 14 dagen in quarantaine te gaan (op eigen kosten). Na deze 14 dagen moet u zich opnieuw laten testen (eigen kosten). Bij een negatief resultaat mag u verder reizen. 

Terugkeer naar Nederland

Bij terugkeer naar Nederland is het vanaf 23 maart niet verplicht om een negatieve PCR test aan te tonen. U hoeft bij thuiskomst niet in quarantaine. Raadpleeg de Quarantaine Reischeck voor de actuele informatie. Per land ziet u wat u moet regelen als u terugkeert naar Nederland.

Let op: ook luchtvaartmaatschappijen kunnen bepaalde eisen stellen. Informeer hierover bij uw luchtvaartmaatschappij.

We helpen u graag met het samenstellen en boeken van een rondreis naar Cambodja, voor later dit jaar of volgend jaar.  Vraag vrijblijvend een offerte aan bij één van onze reisspecialisten. U boekt bij ons onder soepele annuleringsvoorwaarden.