Menu

Actueel reisadvies Cambodja

* Laatste update: 10-01-2023

Onze lokale partner heeft ons laten weten dat de grenzen van Cambodja weer open zijn. Er zijn enkele maatregelen opgesteld door de overheid om veilig reizen door Cambodja mogelijk te maken. Meer informatie hierover vindt u op deze pagina. 

Noot: vanwege de vaak wisselende omstandigheden per land kunnen wij niet garanderen dat de informatie op deze pagina altijd actueel is. Houd er rekening mee dat de maatregelen anders kunnen zijn ten tijde van uw vertrek. Aan deze informatie kunnen dan ook geen rechten worden ontleend. Controleer altijd de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor de laatste nieuwsupdates. 

 Cambodja - Reisadviespagina

Voor de meeste landen is reizen weer mogelijk, zo ook voor Cambodja. De reisadviezen zijn weer hersteld naar de oorspronkelijke situatie en corona is niet langer doorslaggevend voor het reisadvies. Het reisadvies van Cambodja is geel. Inmiddels zijn er al diverse klanten vertrokken en houden we de situatie per land nauwlettend in de gaten. Steeds meer verzekeraars, zoals de reisverzekering van OOM, bieden dekking wanneer u onverhoopt toch een coronabesmetting oploopt. Zo gaat u zonder zorgen op reis!

Benodigde documenten voor uw reis naar Cambodja

De volgende documenten zijn nodig voor een reis naar Cambodja:

  • een geldig paspoort (nog 6 maanden geldig na vertrek uit Cambodja);
  • een geldid visum
  • niet verplicht, maar wel aan te raden: een Engels certificaat van volledige vaccinatie, herstelbewijs of een negatieve PCR-testbewijs
  • niet verplicht, maar wel aan te raden: een COVID-19 verzekeringspolis.

Hoe kom ik aan een certificaat van volledige vaccinatie?

U kunt niet met de QR-code van uw CoronaCheck app naar Cambodja reizen. Deze QR-code werkt alleen in Nederland, binnen de EU en Schengen en landen die dit bewijs accepteren. 

 

Op de website van coronacheck.nl dient u een papieren bewijs aan te maken.  Als u de stappen doorloopt krijgt u een vaccinatiebewijs voorzien van een QR-code en de vaccinatiegegevens. 

Maatregelen na aankomst in Cambodja:

Na aankomst kunt u het volgende verwachten:

  • u dient bij de immigratie een VOA aan te schaffen (Visa on Arrival);

Maatregelen tijdens de reis in cambodja

Graag attenderen wij u nog op het volgende:

  • in openbare binnenruimtes is het dragen van een mondkapje verplicht, buiten hoeft dit niet. 

Terugkeer naar Nederland

Bij terugkeer naar Nederland is het niet verplicht om een negatieve PCR-test aan te tonen. U hoeft bij thuiskomst niet in quarantaine. Raadpleeg de Quarantaine Reischeck voor de actuele informatie. Per land ziet u wat u moet regelen als u terugkeert naar Nederland.

 

Let op: ook luchtvaartmaatschappijen kunnen bepaalde eisen stellen. Informeer hierover bij uw luchtvaartmaatschappij.

We helpen u graag met het samenstellen en boeken van een rondreis naar Cambodja, voor later dit jaar of volgend jaar.  Vraag vrijblijvend een offerte aan bij één van onze reisspecialisten.