Menu

Cambodja

Klimaat en reistijd Cambodja

Cambodja heeft een tropisch klimaat waarbij het gehele jaar de temperatuur rond de 30ºC ligt. Door het jaar heen zijn er twee seizoenen. Het regenseizoen en het droge seizoen. Het droge seizoen kun nog onderverdeeld worden in twee sub-seizoenen, het koele droge seizoen en het hete droge seizoen.
  • Regenseizoen/Groen seizoen: Tussen mei en november regeert de moesson, de regentijd bereikt een piek in September en/of oktober. In de badplaats Sihanoukville valt de meeste regen in de maanden juli en augustus. Het grootste deel van de dag is het in deze periode gewoonlijk zonnig, terwijl in de namiddag een kortstondige, heftige regenbui voor verfrissing zorgt. Toch wordt het voor reizen naar het noordoosten van Cambodja in deze regentijd aangeraden om met een goede 4x4 te doen i.v.m. het slechte wegdek en vaak voor normale auto’s onbegaanbare wegen. Een bezoek aan Siem Reap, Battambang, Phnom Penh en Sihanoukville is in het regenseizoen geen probleem.
  • Droge seizoen: In het koele droge seizoen, tussen november en februari, waait een noordoostelijke wind die in het grootste deel van het land voor droog, mild en aangenaam weer zorgt. De temperatuur schommelt dan tussen de 20ºC en 25ºC. In de periode tussen maart en mei is het heet en droog. De temperatuur overdag schommelt deze maanden rond de 34ºC.