Menu

Avontuurlijk Laos & Cambodja

De minder bekende bestemmingen in Zuidoost Azië zijn Laos en Cambodja. Samen bieden deze twee landen een enorme schat aan natuur en cultuur. Tijdens deze avontuurlijke rondreis Laos en Cambodja komt u echt in aanraking met de lokale bevolking en geniet u van de wilde natuur, interessante cultuur en de meest uiteenlopende activiteiten. Het is een avontuur om nooit meer te vergeten! Van het op de UNESCO Werelderfgoed geplaatste stadje Luang Prabang tot aan de ook met UNESCO bestempelde tempels van Angkor blijft deze reis u verbazen. Naast dat deze reis heel romantisch en intiem ingevuld kan worden met meerder activiteiten die nergens anders ter wereld zo aangeboden worden. Overal zijn verschillende activiteiten in te vullen naar aanleiding van uw interesses. Een meer veelzijdige reis dan dit zult u moeilijk vinden in het hart van Indochina!

Reisduur: 25 dagen

Luang Prabang - Muang Ngoi Neua - Nong Khiaw - Vientiane - Bolaven Plateau - 4000 Islands - Preah Vihear - Siem Reap - Angkor - Phnom Penh - Cardamom Mountains

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Avontuurlijk Laos & Cambodja inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Avontuurlijk en off the beaten track
 • Afwisselende activiteiten
 • Veel variatie in landschappen
 • Een ervaring thuis bij de bevolking
 • De mooiste plekjes van beide landen
 • Unieke tempels Vat Phou en Preah Vihear
 • Een Mekong eiland verblijf
 • Vol met UNESCO World Heritage bezoeken
bekijk meer

Dag tot daginklappen

4000 islands - Li Phi watervallen - Laos
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Luang Prabang
Vandaag start uw reis met PANGEA. Na aankomst op de luchthaven van Luang Prabang wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging. Aansluitend volgt een transfer naar uw hotel waar u de komende drie nachten verblijft.
 
U heeft bij aankomst op de luchthaven van Luang Prabang zult u na de aankomsthal en bagage claim verwelkomt worden door uw gids en chauffeur met een naambordje. Vervolgens wordt u naar uw hotel gebracht en heeft u de rest van de dag vrij te besteden.
 
Tip: bent u in Luang Prabang op zoek naar traditioneel Laotiaans eten, in een ontspannen setting tussen rijke vegetatie, gelegen aan de Mekong? Ga dan Sindad eten bij Dyen Sabai. Sindad is de traditioneel Laotiaanse barbecue. De staf spreekt er goed Engels en geeft u uitleg over het eten.

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
Dag 2 Luang Prabang
Het is de moeite waard om vandaag vroeg op te staan! U gaat namelijk in alle vroegte (ca. 06.00 uur) per tuktuk de lange rijen monniken in oranje gewaden aanschouwen die de pagodes verlaten om aalmoezen in de vorm van rijst te ontvangen die de inwoners van Luang Prabang aan hen geven. Hierna brengt u een bezoek aan de lokale markt. Laotianen zijn vroege vogels; de markten zijn in de vroege ochtenduurtjes op z'n levendigst. U keert terug naar het hotel voor het ontbijt. Na het ontbijt bezoekt u het Nationale Museum, het voormalige Koninklijke Paleis, Wat Mai en Wat Sene. U zult merken dat er regelmatig monniken een gesprekje willen aanknopen. Zo leert men de Engelse taal en leert u meer over het leven als monnik. Dichtbij vindt u het 'Heritage House', een perfect voorbeeld van de traditionele huizen van Luang Prabang. Vervolgens bezoekt u het Traditional Arts and Ethnology Centre, waar u de theorie leert over de verschillende minderheden van Laos. Als u wilt kunt u ook nog de Wat Xieng Thong, Wat Visoun en Wat Aham bezoeken. De rest van de middag heeft u vrij te besteden.
 
Tip: een leuk restaurant in Luang Prabang is Un Petid Nid (Sakkarin Road). Dit restaurant vindt u in een 150 jaar oud gebouw, het beschikt over een open keuken en heerlijke wijnen. Na het diner kunt u relaxen in de grote buitenruimte. Daarnaast raden wij L’Elephant aan (Ban Wat Nong); deze wordt door velen beschouwd als één van de beste restaurants van de stad. Wilt u kennis maken met de Laotiaanse keuken, dan kunt u in Restaurant Tamarind een proeverij menu bestellen met allerlei lekkernijen (Koun Xoa Road).
Dag 3 Luang Prabang
Vandaag staat u een actieve dag de wachten. Na een bezoek bij enkele etnische minderheidsdorpjes start de in totaal vier uur durende trekking naar de Kuang Si watervallen (op privé basis). Onderweg kunt u genieten van het mooie Laotiaanse landschap en gaat u een grot bezoeken die als schuiltombe functioneerde in de Indochina oorlog. Vanaf de grot is het nog ongeveer één uur wandelen naar de top van de waterval. Vanaf hier daalt u af naar beneden via een kleine trap en geniet u van een lekkere lunch (inbegrepen) zodra u weer op vaste bodem staat. U kunt eventueel een duik in het water nemen of een bezoek brengen aan het Sunbear Rescue Centre. Voordat u terug naar Luang Prabang gaat maakt u nog een stop bij het Ban Thapene dorpje.
 
Tip: geïnteresseerd in lokale verhalen, mythes en legendes? Breng dan tijdens uw verblijf in Luang Prabang een bezoek aan Garavek Traditional Storytelling. De voorstelling is kleinschalig en heeft een huiselijke sfeer. Kaartjes kunt u op de dag zelf ophalen bij het theater in de oude stad of bij het toeristenbureau in het centrum.
Dag 4 Luang Prabang - Muang Ngoi Neua
Na het ontbijt ontmoet u uw gids en vertrekt u samen met hem naar de pier van Luang Prabang voor een 2,5 uur durende boottocht op de machtige Mekong rivier naar de heilige grotten van Pak Ou. Er zijn twee grotten die te bezichtigen zijn: Tham Ting (lower cave) en de Tham Theung (upper cave). In beide grotten tezamen staan meer dan vijfduizend Boeddha’s. Tijdens de boottocht kunt u heerlijk ontspannen op de boot terwijl het platteland aan u voorbij glijdt. De Mekong, of “Mother of all waters” zoals de rivier in Laos wordt genoemd, is 4800 kilometer lang. In Laos stroomt de rivier over een lengte van 1990 kilometer van noord naar zuid. U zult versteld staan van de brede rivierbedding en de grootte van deze belangrijke rivier. Na de lunch (inbegrepen) volgt de transfer naar Nong Khiaw. Vanaf hier pakt u de boot voor ongeveer 1 uur naar Muang Ngoi Neua voor de overnachting.
 
Het gebied rondom Muang Ngoi Neua is een klein dorpje aan de oevers van de Nam Ou rivier. Het dorp is gelegen in een werkelijk schitterende omgeving. Ook hier vind u grotten, kalkzandsteen gebergtes en een zeer traditionele manier van leven. Omdat er pas sinds 2013 permanent elektriciteit aanwezig is, is dit deel van Laos nog steeds redelijk onbekend gebied voor toeristen. Hoewel u een stapje terug doet in comfort neemt u wel verschillende stappen vooruit op gebied van een onvergetelijke ervaring!
Dag 5 Muang Ngoi Neua - Ban Houay Sane
De dag start met een kleine boottocht over de Nam Ou rivier, een van de laatst overgebleven wilde rivieren van Laos. Als u eenmaal weer aan land bent start de trekking van vandaag. U bezoekt een lokaal schooltje, waar u meer leert over het schoolsysteem van Laos. Hierna wandelt u in circa twee uur verder naar Ban Houay Boor, waar u kennis maakt met twee etnische minderheidsgroepen: de Khamu en de Tai Deng. In het dorp zullen de bewoners een lokale lunch (inbegrepen) voor u bereiden. Vervolgens gaat de wandeling verder naar verschillende dorpjes waaronder Ban Na (waar de Tai Deng stam leeft) en tot slot naar Ban Houay Sane voor de overnachting. De komende nacht verblijft u in een eenvoudige homestay. Maak kennis met de inwoners en speel een potje Kataw mee (een soort volleybal, maar dan anders). U kunt de bewoners helpen met het oogsten van groentes en kruiden voor het diner. De dag sluit u af met een traditionele Baci ceremonie.
Dag 6 Ban Houay Sane - Muang Ngoi Neua
Na het ontbijt in het dorp neemt u afscheid van uw gastfamilie en maakt u een wandeling van circa twee/drie uur terug naar Muang Ngoi. Onderweg maakt u een stop bij de Tham Kaang grot. De grot diende als schuilplaats tijdens de Indochina oorlog van 1960-1972. Bij de voet van de grot kunt u relaxen of een duik nemen in de natuurlijke waterpoel. Na ongeveer 30 minuten wandelen bereikt u het Lattanavongsa restaurant, waar een welverdiende lunch (inbegrepen) voor u klaar staat. Geniet ondertussen van het uitzicht op het bergachtige gebied en de Nam Ou rivier.
 
U verblijft vannacht in een simpel guesthouse in Muang Ngoi Neua.
Dag 7 Muang Ngoi Neua - Nong Khiaw
Omstreeks 09.00 geeft uw gids een kleine uitleg over de dag van vandaag. U gaat vandaag kajakken op de Nam Ou rivier! Stroomafwaarts peddelt u circa drie/vier uur naar Ban Sopkhong, een dorp war de Khmu en Lao Lom minderheden leven. Vanaf hier wandelt u naar de meest prachtige watervallen van de omgeving. Diep in de jungle geniet u van een lunch (inbegrepen). In de middag keert u terug naar de rivier en peddelt u naar Nong Khiaw. Kleine stroomversnellingen zorgen voor een leuk avontuur!
 
Na dit avontuur checkt u in bij de lodge en geniet u van ene vrije avond in dit rustige stadje aan de Nam Ou rivier.
Dag 8 Nong Khiaw - Luang Prabang
U reist vandaag per auto met chauffeur en gids terug naar Luang Prabang. Het is ongeveer vier uur rijden. Na aankomst checkt u in bij het hotel en kunt u genieten van een heerlijke middag en avond voor uzelf. 
 
U kunt ervoor kiezen om op eigen gelegenheid tegen zonsondergang Mount Phousy te beklimmen. Deze heuvel staat midden in het centrum van Luang Prabang en verschaft een schitterend uitzicht over de mekong, de gebergtes rondom Luang Prabang en het stadje zelf. Aan de voet van de heuvel ligt de bekende en zeer gezellige avondmarkt; u vindt hier vele leuke en voordelige souvenirs.
Dag 9 Luang Prabang - Vientiane
Vandaag wordt u naar de luchthaven van Luang Prabang gebracht voor een binnenlandse vlucht naar Vientiane. Vanaf de luchthaven wordt u naar uw hotel gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding. U zult merken dat Vientiane eigenlijk een groot dorp is en niet echt de allure heeft van een grote stad. Dit geeft de stad dan ook haar charme.

In de avond kunt u genieten van een wandeling langs de boulevard en de daarbij horende zonsondergang. De boulevard van Vientiane word elke avond afgesloten voor verkeer. Het gebied en daarbij horende park transformeert dan in een grote nachtmarkt met eetkraampjes en hebbedingetjes. Rondom de boulevard doet men aan hardlopen, fietsen en rolschaatsen en zijn families met hun kinderen aan het picknicken. Een gemoedelijk Laotiaans tafereel!
Dag 10 Vientiane
Na het ontbijt maakt u een stadstour in Vientiane. U bezoekt onder andere de Boeddhistische tempel Wat Si Saket (de enige tempel die niet door het Siamese leger verwoest werd in 1828). Ook wordt er een bezoek gebracht aan de gouden stoepa Wat That Luang, de meest heilige plaats in Laos en geheel in goud gekleurd. De tempel Wat Si Muang is voorbeeld van het hedendaagse Boeddhisme. Vervolgens bezoekt u het COPE Visitor Centre, dat u een ontroerend beeld geeft van de "Geheime Oorlog", die Laos tot een van de meest gebombardeerde landen in de geschiedenis maakte. Het Patuxai Monument (de ‘Arc de Triomphe van Vientiane’) wordt ook bezocht; vanaf de top van het gebouw heeft u een mooi uitzicht over de stad. U luncht bij Doi Ka Noi, een restaurant dat uitsluitend organisch eten serveert. In de middag brengt u een bezoek aan Wat Xieng Khuang; een beeldenpark buiten Vientiane (27km) waar verschillende boeddha beelden te zien zijn waaronder een liggende boeddha van 50m lang. Na terugkomst in Vientiane, is de rest van de avond ter vrije besteding.

Optioneel kunt u een kookcursus volgen, of genieten van een gesprek met monniken en een massage. Vraag uw reisspecialist naar de mogelijkheden.
 
Tip: Dineren kunt u bij Phatoke Laoderm. Dit charmante restaurant is gelegen in een gerestaureerde bioscoop waar u kunt genieten van traditionele Lao optredens. De service is uitstekend en u kunt genieten van traditionele gerechten die worden geserveerd op de lokale manier. Aan het einde van de show kunt u nog wat drinken in de levendige straat waar het restaurant zich bevindt.
Dag 11 Vientiane - Pakse - Bolaven Plateau
In de ochtend wordt u naar het vliegveld van Luang Prabang gebracht, voor uw vlucht naar Pakse. Bij aankomst in Pakse wordt u wederom verwelkomd en vervolgens naar het Bolaven Plateau gebracht, een gebied dat bekend staat om haar prachtige watervallen, waarvan u er onderweg een aantal zult bezoeken. Daarnaast stopt u nog in een paar dorpjes om vervolgens door te gaan naar de Tad Lo waterval. U wordt naar uw resort gebracht op het landgoed van een voormalig koffiemagnaat. Een gepaste accommodatie voor deze regio. Als de tijd het toelaat bezoekt u onderweg de etnische dorpjes Katu, Alak en Lavens en een Mulberry farm, een coöperatie van lokale boeren, wevers en kunstenaars uit maar liefst 200 families. Hier kunt u verschillende projecten bekijken die deze mensen hebben opgezet om een beter bestaan op te bouwen; onder andere de productie van moerbei-producten en zijde.
Dag 12 Bolaven Plateau
U maakt vandaag een tocht per jeep over het Boloven Plateau. Na het ontbijt vertrekt u naar Paksong, voor een koffiestop bij het Jhai Coffee house. Hier wordt de auto omgeruild voor een jeep en rijdt u verder naar de Tad Moun waterval. Na de lunch (inbegrepen) bij de MMC Coffee farm bezoekt u de koffieplantage waar u een demonstratie bijwoont en natuurlijk de verschillende soorten koffie kunt proeven. Volgende stop is een bezoek aan een Laven dorp. Dit dorp telt meer dan 500 gezinnen en wordt al meer dan 300 jaar bewoond. Tijdens de Frans-Indochinese Oorlog werd het plateau het ‘Laven-plateau’ genoemd. Ook het etnische dorp Souay wordt bezocht; hier bezoekt u een traditioneel huis, gemaakt van bamboe. Het huis bestaat meestal uit één kamer, waarin men kookt, eet en slaapt. Aan het einde van de middag bezoekt u de markt in Lao Ngam en wordt u per auto terug gebracht naar uw hotel.

Noot: de jeeptour wordt uitgevoerd in een klein, internationaal gezelschap.

 
Dag 13 Bolaven Plateau - Don Daeng
Deze ochtend rijdt u richting Champasak, waar u een van de bekendste watervallen van Zuidoost-Azië bezoekt; de tweeling waterval die 200 meter hoog is, de Tad Fane waterval. Aansluitend bezoekt u de Vat Phou, aan de voet van de Phou Kao berg. Vat Phou staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is een van de best bewaarde voorbeelden van de grote Khmer-architectuur , zo'n 200 jaar ouder dan Angkor Wat in buurland Cambodja. Na de lunch (niet inbegrepen) gaat u met de ferry naar Don Deang, waar u in de middag een fietstocht maakt over het eiland, langs kleine dorpjes en de tempels. U overnacht in de La Folie Lodge, gelegen op Don Daeng Island, aan de oevers van de Mekong rivier. Een prachtige omgeving! U verblijft hier één nacht.
Dag 14 Don Daeng - 4000 islands
Na het ontbijt heeft u nog wat tijd om van de rust en de faciliteiten die het resort biedt te genieten. Vervolgens neemt u de ferry terug naar Champasak, van waar u met de auto naar Bang Muang reist. Vervolgens gaat u per privé slow-boot naar het meest zuidelijke eiland van Laos; Khone Island. Khone Island, ofwel Don Khone, is een van de 4000 eilanden (Si Phan Don) in de Mekong rivier. Khon Island is één van de meest ontwikkelde en populairste eilanden binnen Si Phan Don. In de jaren '70 leefden er honderden Irrawaddy zoetwater-dolfijnen in deze regio. Hedendaags zijn er nog minder dan 100 te vinden, u vind deze zoetwater-dolfijnen meestal in de maanden december tot mei. Wellicht heeft u het geluk ze te zien. U kunt een fietstour over de eilanden Don Det & Don Khone maken. Op deze eilanden kunt u zelfs nog overblijfselen vinden uit de Franse periode. Hierbij kunt u denken aan vervallen villa's en een oude stoomlocomotief. Ook de spectaculaire Li Phi waterval wordt bezocht. 
Dag 15 4000 islands - Don Khone
U heeft vandaag een vrije dag te besteden in Don Khone. U kunt er voor kiezen om de buureilanden per fiets te gaan verkennen. Don Det is aan Don Khone gelinkt via een brug. Ook kunt u ten zuiden van het eiland met een beetje geluk de zeer ernstig bedreigde Irrawaddy dolfijn zien. Deze excursies kunt u gemakkelijk zelf ondernemen of boeken via één van de lokale aanbieders op het eiland.
Dag 16 Don Khone - Preah Vihear (Cambodja)
Na het ontbijt volgt de boottransfer naar Ban Nakasang en vanaf hier wordt u naar de Khon Phapheng watervallen gebracht. Dit is de grootste waterval van Zuidoost-Azië met betrekking tot water ontlading en is gelegen aan de Cambodjaanse grens. Na dit bezoek wordt u naar de grens van Laos/Cambodja gebracht. Na de benodigde grensformaliteiten maakt u kennis met de chauffeur en gids en wordt u naar Preah Vihear provincie gebracht. Bij aankomst in het dorpje Sa'em in de late middag checkt u in kunt u tot rust komen in het zwembad van het hotel.
 
Noot: Aan de grens kunt u een Visa on Arrival krijgen voor Cambodja. Deze kost officieel USD 30.- per persoon. Ook dient u een pasfoto af te geven voor het visum. Het is gebruikelijk dat de officials aan beide de Laos als de Cambodjaanse kant van de grens om een extra "service fee" vragen van enkele Dollars.
Dag 17 Preah Vihear - Beng Mealea - Siem Reap
Gelegen op de kliffen van het Dangrek-gebergte dat grenst met Thailand, is de Preah Vihear tempel veruit de meest dramatisch gelegen tempel van Cambodja. Aan de voet van de berg aangekomen, klimt u aan boord van een pick-up voor de steile klim naar de tempel. Als u eenmaal boven bent, geniet u van de serene omgeving en majestueuze uitzichten van de tempel en omgeving. Verken de tempel en sta verstelt van de grootte van het complex. De bouw werd door koning Suryavarman I gestart en afgewerkt door koning Suryavarman II. Uiteindelijk staat de tempel sinds 2008 op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Na uw bezoek klimt u weer aan boord van de pick-up truck en rijdt u bergafwaarts. Onder aan de berg wacht uw chauffeur u op om u naar Siem Reap te brengen.
 
Onderweg naar Siem Reap staat Beng Mealea op het programma. Deze tempel is door de jaren heen opgeslokt door de omliggende jungle. U kunt letterlijk op en door deze tempel klimmen en klauteren. Ook hier zult u veel minder toeristen tegen het lijf lopen. Na Beng Mealea rijdt u naar Siem Reap waar u bij aankomst naar uw accommodatie gebracht word.
 
Tip: om in Siem Reap te kunnen genieten van de Khmer keuken in een serene setting, raden wij u aan om iets buiten het centrum Mahob aan te doen. Alleen lokale producten zijn hier de basis van smaakvolle gerechten!
Dag 18 Siem Reap / Tonle Sap
Na het ontbijt rijdt u een klein uurtje de stad uit richting het Tonle Sap Meer naar Kampong Phluk. Vanaf het drijvende dorp maakt u een leuke boottocht op het Tonle Sap meer. Dit is het grootste zoetwatermeer van Zuidoost-Azië. Geniet van de rust, de mooie omgeving, de drijvende huisjes en het leven aan de waterkant. U reist daarna per auto naar Wat Sanlong waar u een Pagode bezoekt. U krijgt een zegen van een monnik en leert meer over het Boeddhisme. Na de picknick lunch bij de tempel maakt u een fietstocht van ca. 25 km in de omgeving van Siem Reap. U passeert hierbij uitgestrekte rijstvelden, rijen palmbomen en kleine dorpjes met vriendelijke inwoners. Bij het eindpunt (Preah Dak) stapt u weer in de auto en keert u terug naar Siem Reap per privé vervoer. De rest van de middag en avond zijn ter vrije besteding.
 
Noot: In de avond kunt er voor kiezen om het Phare Ponleu Selpak circus te bezoeken. Phare Ponleu Selpak betekent "Helderheid van de Kunsten" in Khmer taal. Dit is een circus als geen ander en geheel anders dan een westers circus.
Dag 19 Siem Reap / Angkor
Vandaag staat er een volle dag 'Angkor' op het programma. Sinds 1992 is dit enorme complex (400km2) opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is dan ook de belangrijkste toeristische attractie van Cambodja, en niet voor niets. Samen met uw privégids bezoekt u vandaag de tempels per tuktuk. U start met een bezoek aan Ta Prohm, de meest gefotografeerde tempel van het complex. De tempel is nagenoeg onaangeraakt door archeologen en is behoorlijk overwoekerd. Bomen groeien tussen de stenen door en tarten de constructie. Een indrukwekkend en fotogeniek gezicht. U verlaat de tempel via de achteruitgang en na een korte wandeling bereikt u de achterzijde van Banteay Kdei, ook wel de 'citadel of monk's cells' genoemd. Via de oostelijke uitgang bereikt u de tempel van Sras Srang. Na een half uur wandelen bereikt u de Batchum tempel. Onderweg passeert u een typisch Khmer dorp met houten huizen op palen. Bij een kleine tempel staan de tuktuk's weer voor u klaar om u naar uw lunch locatie te brengen. Na de (betrekkelijk vroege) lunch vervolgt u uw tocht naar Angkor Wat, de grootste en meest bekende tempel. Deze tempel is dan ook het symbool van Cambodja; het silhouet is geplaatst op de nationale vlag. In het Khmer betekent Angkor 'heilige stad' en Wat ‘tempel’. Angkor Wat is gebouwd tussen 1113 en 1145. U kunt hier uren ronddwalen. Rond deze tijd trekken de meeste bezoekers terug naar de stad om te gaan lunchen, dus u kunt dit meesterwerk in relatieve rust ontdekken! Na dit bezoek gaat u verder naar de South Gate. Hier vindt u diverse interessante tempels, zoals Angkor Thom, Palilay, Phimeanakas, Baphuon en de centraal gelegen Bayon Tempel (met de vele afbeeldingen van gezichten is dit een van de mooiste tempels van het complex). Na een bezoek aan het Olifantenterras en het terras van de Leprakoning bereikt u via de Victory Gate uiteindelijk de East gate. Een ideale plaats te kunnen bijkomen van alle indrukken van de dag.
 
Noot: genoemde tempels zijn de over het algemeen meest bezochte tempels. Niet alle tempels die u vandaag bezoekt staan in deze tekst omschreven. Het programma is echter flexibel; de volgorde en tijdstippen van de bezoeken zijn mede afhankelijk van de weersomstandigheden.
Dag 20 Siem Reap
Dag ter vrije besteding. U kunt op eigen gelegenheid Siem Reap, Angkor en omgeving verkennen. Indien gewenst kunnen wij deze dagen ook een excursie naar de andere Angkor tempels organiseren. U kunt onder andere de Roluos Group, Banteay Srei of Banteay Samre bezoeken. Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om lekker gebruik te maken van de faciliteiten van het hotel. 
Dag 21 Siem Reap - Phnom Penh
In de ochtend laat u Siem Reap achter u en wordt de reis vervolgd naar de provincie Kampong Thom. Onderweg maakt u een stop in Kampong Kdei, een dorp dat bekend staat om de 800 jaar oude brug uit de Angkortijd, Spean Praptos. Na nog eens anderhalf uur rijden bent u bij Sambor Prei Kuk. De ruïnes van Sambor Prei Kuk liggen allen verspreid in de jungle. In de 7e eeuw diende het als hoofdstad van Chenla. Het terrein is verdeeld in drie (hoofd)groepen met tempels: Prasat Sambor, Prasat Tor en Prasat Yeah Puon. De tempels verkent u te voet. Deze wandeling is ongeveer drie kilometer. Na hier de benen te hebben gestrekt, en te hebben geluncht in een lokaal restaurantje, gaat de autorit verder naar Kampong Thom zelf en voorts naar Phnom Penh. Onderweg maakt u nog een stop in Skuon wat bekend staat om de delicatesse “gefrituurde tarantula”. Voor een luttele Dollar bent u een hele ervaring rijker en heeft u iets om op Facebook of Instagram te zetten!
 
Bij aankomst in Phnom Penh checkt u in bij uw hotel en heeft u de rest van de namiddag vrij te besteden. Phnom Penh is de hoofdstad van Cambodja met veel Franse invloeden. Toch zijn ook nu nog de gevolgen van het Pol Pot regime hier goed zichtbaar. Ondanks het verleden is Phnom Penh een aantrekkelijke, gezellige stad waar u veel kunt zien en beleven. ’s Avonds is het leuk om over de boulevard te slenteren. U vindt hier tientallen terrasjes en restaurants. 
Dag 22 Phnom Penh
In een afwisselende stad als Phnom Penh is het vaak leuker om meer met de mensen op straat in contact te komen. U doet dat vandaag met behulp van een Engelssprekende gids, een tuktuk en een reeks aan leuke bezienswaardigheden die niet allemaal op de toeristische radar staan. U start de dag bij Pshar Chas in het noorden van de stad. Hier wordt uw ontbijt geserveerd. Op het menu staat Banh Sung. Dit is een klein noedel gerecht met kokosmelk en springroll plakjes. Ook kunt u Chek Ktis proeven, een zoet dessert. U rijdt daarna per tuktuk naar het park en monument dat de onafhankelijkheid van Frankrijk (in 1953) herdenkt. U loopt door het park naar het Koninklijke Paleis en de Zilveren Pagode. De 'Throne Room' is het hoofdgebouw van het paleis en is geïnspireerd op het ontwerp van de Bayon tempel in Angkor. Ook bezoekt u de Zilveren Pagode. De trappen van de Zilveren Pagode zijn van Italiaans marmer gemaakt en de vloer bestaat uit maar liefst 5000 massief zilveren tegeltjes. In de pagode staat een smaragden en gouden Boeddhabeeld, gemaakt van wel 9584 diamantjes.
 
Per tuktuk wordt u naar de beroemdste straat van Phnom Penh gebracht, Monivong Boulevard. Hier wordt de lunch geserveerd (inbegrepen) in een restaurant dat uitkijkt over deze straat. De tocht gaat verder via het treinstation en de Nationale Bibliotheek, welke respectievelijk in 1932 en 1924 gebouwd zijn. Ook bezoekt u de nabijgelegen centrale markt, een prachtig art deco gebouw. Voor eenieder die een vleugje vergane glorie wel kan waarderen is dit smullen. Een korte tuktuk rit richting de rivier brengt u naar één van Phnom Penh’s meest iconische restaurants, het Chinese House. Hier krijgt u een verkoelend drankje en een lokale snack aangeboden. Om de dag af te sluiten kunt u er voor kiezen om Wat Phnom te bezoeken. Op de top van deze heilige heuvel staat een pagode waar u samen met uw gids een wierrookstokje aan kunt steken om de dag af te sluiten.
Dag 23 Phnom Penh - Tatai
U vervolgt uw reis in ongeveer vijf uur naar Tatai. In overleg met uw chauffeur kunt u onderweg stops inlassen. Vervolgens gaat u aan boord van een lokale boot die u naar de 4 Rivers Floating Lodge brengt (ca. 20 minuten). Hier verblijft u de komende twee nachten, te midden van de prachtige natuur te midden van het Cardamom gebergte. Een heerlijke locatie om even te relaxen en te genieten van de natuur en in alle stilte deze avontuurlijke reis af te sluiten.
Dag 24 Tatai
Dag ter vrije besteding op de Tatai Rivier. U kunt het vandaag eens lekker rustig aan doen en genieten van de omgeving. Maar als u liever wat actiever op pad gaat, kunt u bij de lodge verschillende excursies boeken. Ook liggen er kajaks klaar voor vrij gebruik op de rivier. Een aan te raden excursie is de Tatai Watervallen. Een schitterende partij watervallen waar u naar hartenlust kunt badderen in de schone stroompjes.
Dag 25 Tatai - Phnom Penh - (vliegreis op eigen gelegenheid)
Na het ontbijt en wat vrije tijd wordt u gebracht naar de luchthaven van Phnom Penh. Eerst vaart u een kleine 20 minuten terug naar Tatai waar uw chauffeur op u wacht. Vanuit daar rijdt u in ongeveer 5 uur naar de luchthaven. Bij aankomst helpt uw chauffeur u met de bagage en checkt u zelf in bij de balie. Hier eindigt uw reis met Pangea Travel.
 
Noot: PANGEA Travel heeft geen vliegtickets voor u gereserveerd.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

  • binnenlandse vluchten: Luang Prabang - Vientiane & Vientiane - Pakse
  • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per auto met privéchauffeur
  • alternatieve vervoersmiddelen zoals genoemd (fiets, tuktuk, boot, jeep)
  • alle overnachtingen conform programma 
  • genoemde maaltijden
  • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
  • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden, inclusief een Angkor pas
  • begeleiding door deskundige Engelssprekende gidsen tijdens de excursies
  • donaties aan monniken (pagodes)
  • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
  • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
  • bijdrage SGR:  € 5 per persoon
  • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
  • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

  • internationale vliegreis (eventueel ook via PANGEA Travel te boeken)
  • visumkosten Laos (ca. USD 40-50 pp)
  • visumkosten Cambodja (ca. USD 30-40 pp)
  • evt. vroege incheck / late uitcheck
  • vervoer op de dagen / dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
  • optionele / niet genoemde excursies
  • fooien
  • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 4.000 - € 4.500

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Bekijk onze contactgegevens en reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Villa Maydou - Luang Prabang
Dit kleinschalige, middenklasse hotel is geschikt voor vele reizigers. Het is gelegen op ca. 5 minuten rijden van het centrum van Luang Prabang en biedt een goede prijs/kwaliteit verhouding. Er zijn 15 ‘superior’ kamers en 1 suite voor families. Alle kamers zijn ingericht met prachtige materialen; een houten vloer, zijde gordijnen en Laotiaanse schilderijen. De twee traditionele gebouwen worden beschermd door UNESCO. Het personeel is uiterst gastvrij, er hangt er een gemoedelijke sfeer en u kunt genieten van heerlijke Laotiaanse gerechten in het restaurant.

Lattanavongsa guesthouse - Muang Ngoy
Het Lattanavongsa Guesthouse staat aan de Nam Ou Rivier in Muang Ngoy. Het is echt een guesthouse met zeer simpele faciliteiten. De bungalows zijn van hout gemaakt en omgeven door een mooie tuin die goed onderhouden is. Alle kamers zijn schoon en hebben een privé badkamer met westers toilet en warme douche. Het restaurant serveert zowel lokale als een anatal westerse maaltijden en bied een mooi uitzicht over de rivier. Het guesthouse biedt absoluut geen luxe maar wel een zeer leuke en intieme lokale ervaring met leuk personeel en een schitterende ligging. 

Nong Kiau Riverside Lodge - Nong Kiau
De Nong Kiau Riverside Lodge ligt aan de Nam Ou rivier op één van de mooiste locaties langs deze rivier. Het ligt net buiten het centrum van het dorp, waar nog weinig gebouwd is en heeft dus nog ruim zicht op de omgeving. Het is een simpel resort met maar 15 bungalows. Alle bungalows zijn van rattan gemaakt en uitgerust met een fris bed en privé badkamer. Het balkon aan de bungalow geeft de mogelijkheid om te genieten van het uitzicht. Het restaurant biedt ook mooie uitzichten over de vallei en de rivier en serveert ontbijt, lunch en diner. Het kleine centrum van Nong Kiau ligt op loopafstand van de lodge. Vriendelijk personeel, schone kamers en een aangename sfeer maakt de Nong Kiau Riverside Lodge een gezellig verblijf. 

Mandala Boutique Hotel - Vientiane
Het kleine Mandala Boutique Hotel in Vientiane ligt op een kleine 2km van de avondmarkt van Vientiane. Het is een oude Franse stijl villa met minder dan 20 kamers wat het geheel een erg intieme sfeer geeft. Vanaf aankomst tot vertrek zult u zich echt thuis voelen en zich wanen in een zeer vriendelijke en comfortabele omgeving. De kamers zijn allen zeer stijlvol ingericht en hebben erg mooie privé badkamers. Het ontbijt is echt Frans met baquette, ei en bacon en het leuke restaurant is ook een trekpleister voor niet-gasten. Vriendelijk personeel, ruim opgezet, mooie tuin en zeer goede prijzen voor deze mooie kamers maken dit onze top keus voor een 3* boutique verblijf in de hoofdstad van Vientiane.

Sinouk Coffee Resort - Bolaven Plateau
Het mooiste, grootst opgezette en meest sfeervolle overnachtingsadres in deze hoek van het land. De staf van het resort is daarnaast bijzonder vriendelijk, spreekt goed Engels en zal niet schuwen om een praatje met u aan te knopen. Een prima locatie voor een aantal nachten, zeker wanneer u van plan bent een trekking of activiteit in de omgeving te maken. Sinouk Coffee Resort heeft 3 chalets en 16 kamers, voorzien van de moderne gebruiksgemakken. De Riverview suites zijn de beste kamers; aan een kabbelende beek, in het voormalig woonhuis van een Laotiaanse koffiemagnaat. De staf neemt u ook graag mee voor een rondleiding over de plantages en bespreekt ondertussen het proces van de koffieproductie. Wanneer u even wil ontsnappen aan de hitte in de steden, is een meerdaags verblijf op het Bolaven Plateau voor u een goede keuze. Het Sinouk Coffee Resort is voor de regio een goede uitvalsbasis en een ideale locatie om na een actieve dag heerlijk bij te komen.

La Folie Lodge - Champasak
Bent u opzoek naar een accommodatie op het eiland Don Daeng en staat ontspanning bij u hoog in het vaandel? Overweeg dan een verblijf in La Folie Lodge! La Folie Lodge is gelegen aan een strand van de Mekong en biedt uitzicht op het archeologische tempelcomplex Vat Phou. La Folie Lodge biedt 24 sfeervolle kamers aan welke onderverdeeld zijn over 12 houten bungalows. Door de ligging midden in de Laotiaanse cultuur waant u zich ver van de bewoonde wereld. Maak een wandeling langs de Mekong en voel u één met de natuur. Ook kunt u bij de receptie van La Folie Lodge terecht voor diverse excursies. Wat dacht u bijvoorbeeld van een actieve fietstocht door de omgeving, een boottocht over de Mekong of een bezoek aan Vat Phou? Voor afkoeling kunt u terecht bij het zwembad van de lodge. Ook kunt u zich na een dag vol nieuwe indrukken terugtrekken in het restaurant of de bar van La Folie Lodge, van waaruit u uiteraard kunt genieten van het uitzicht op de Mekong.

Sala Don Khone - 4000 Islands

De Franse koloniale stijl die de bungalows van het Sala Don Khone hebben spreekt ter verbeelding. Op dit kleine en leuke eilandje te midden van de Mekong Rivier in het 4000 Island gebied van Laos vindt u nog een mooi stukje geschiedenis. Vele VIP's gingen u voor en verbleven in het Sala Don Khone. De Franse gouverneur van Indochina en verschillende ambassadeurs hebben in het verleden hun optrek hier gezocht. De kamers zijn uiterst ruim met ook zeer ruime badkamers. Allen op zijn koloniaal frans ingericht. Het restaurant bied een mooi uitzicht over de Mekong en omliggende eilanden. U kunt gemakkelijk een fiets huren en het eiland verder verkennen vanaf het Sala Don Khone. Het hotel heeft ook nog een klein zwembad waar u gebruik van kunt maken en welke ook over de Mekong uitkijkt.


Preah Vihear Boutique Hotel - Preah Vihear Province
Het Preah Vihear Boutique Hotel is de beste optie in de buurt van de Preah Vihear Tempel (klein half uurtje rijden). De 32 kamers zijn ruim, hebben een balkon of terras en kijken uit op het zwembad; wat een heerlijke verkoeling biedt aan het einde van de dag. In het restaurant kunt u terecht voor een hapje en een drankje. Helaas is het hotel de coronacrisis nog niet te boven, maar we hopen dat dit snel verandert nu de boekingen weer komen en dat de puntjes weer op de ‘i’ worden gezet. Toch blijft het de beste keus in deze regio.
 

Saem Siemreap Hotel - Siem Reap
Het Saem Siemreap Hotel is een indrukwekkend 4-sterren hotel in Siem Reap. Het levendige centrum bereikt u na een korte rit per tuktuk en de tempels van Angkor liggen op ca. 7 km afstand. De 78 kamers bevinden zich rondom het zwembad, waar het heerlijk afkoelen is na een dagje sightseeing. U heeft keuze uit vier verschillende kamertypes, waaronder familiekamers. De kamers zijn ingericht met uniek Khmer meubilair en van alle gemakken voorzien, zoals airconditioning en gratis Wi-Fi. Overige faciliteiten zijn een Spa, een fitnesscentrum en een restaurant.

Samsara Villa - Phnom Penh
Als hoofdstad heeft Phnom Penh veel accommodaties, maar zijn er maar weinig die een huiselijk gevoel geven. Samsara Villa is er zo eentje: een kleine villa in een leuk en veilig deel van de stad waar men goed op de details let. Mooi ingerichte kamers, goede faciliteiten en goed getraind personeel maken een verblijf in Samsara zeer memorabel!

Canvas & Orchids Retreat - Koh Andet Island, Tatai River
Wilt u afwijken van de gebaande toeristische paden en u in een andere wereld wanen? Overweeg dan een verblijf in het Canvas & Orchids Retreat! Tijdens een verblijf in deze eco-lodge kunt u genieten van de prachtige omgeving. Loop door de omliggende ongerepte jungle, ruik de zeldzame orchideeën, ga op zoek naar kleurrijke paradijsvogels en ervaar een optimaal gevoel van rust. Een bezoekje waard is de Tatai waterval. U kunt deze waterval op eigen gelegenheid bezoeken of u laten begeleiden tijdens een excursie vanuit de lodge. Ook kunt u per kajak op ontdekkingstocht door het mangrovewoud en over de rivieren. Na een dag vol nieuwe indrukken kunt u zich terugtrekken in één van de 13 unieke “glamping” tenten van het Canvas & Orchids Retreat. Het bijzondere van de tenten is dat deze allemaal op de Tatai rivier zijn gelegen, op een soort vlonders. In het restaurant kunt u genieten van heerlijke westerse en lokale Cambodjaanse gerechten. U vindt het Canvas & Orchids Retreat op Koh Andet Island, op ca. 20 km afstand van Koh Kong City. Het is gelegen aan de Tatai River en wordt omgeven door de groene Cardamom Mountains. Hier wilt u nooit meer weg!

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »