Menu

Cambodja & Vietnam

Deze 16-daagse rondreis combineert de mooiste plekken van Cambodja en Vietnam. De indrukwekkende tempels van Angkor, de Killing Fields, de Mekong Delta, de Cu Chi tunnels? U ziet het allemaal. De reis wordt ontspannen afgesloten aan het strand bij Hoi An, wat tevens een erg sfeervol centrum heeft. Gaat uw voorkeur uit naar een Thais eiland of wilt u nog even shoppen in Singapore? Geen probleem. Bij PANGEA Travel bepaalt u zelf hoe uw rondreis eruit komt te zien!

Tip: wilt u liever starten in (Noord-)Vietnam en eindigen bij de Angkor tempels? Neem dan een kijkje bij onze reis Vietnam & Cambodja Compleet.

Reisduur: 16 dagen

Siem Reap - Angkor - Phnom Penh - Chau Doc - Can Tho - Mekong Delta - Ho Chi Minh City - Cu Chi - Hue - Hoi An

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Cambodja & Vietnam inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Cambodja en Vietnam is een populaire combinatie, vanwege de vele hoogtepunten die gemakkelijk te combineren zijn.
 • Uw reis start met een uitgebreid bezoek aan het indrukwekkende Angkor tempelcomplex; hiervoor verzorgen we een privégids die de mooiste plekjes kent!
 • Inclusief is tevens een 3-daagse tour door de Mekong Delta; dit is de leukste manier om van Phnom Penh naar Ho Chi Minh City te reizen!
 • Ook in Siem Reap, Phnom Penh, Ho Chi Minh City, Hue en Hoi An zijn diverse excursies inbegrepen.
 • De reis eindigt ontspannen aan het strand bij Hoi An, waar we een comfortabel hotel hebben geselecteerd.
bekijk meer

Dag tot daginklappen

strand met parasols - Hoi An - Vietnam
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Siem Reap / Angkor
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Siem Reap wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging. Aansluitend wordt u naar het hotel gebracht waar u de komende drie nachten verblijft. Siem Reap is de uitvalsbasis voor een bezoek aan het Angkor tempelcomplex. Dit staat dan ook voor vanmiddag op het programma. Samen met uw privégids bezoekt u de tempels van de Roluos Group: Preah Ko, Bakong en Lo Lei. Vervolgens gaat u per ossenkar de omgeving verder verkennen (ca. 30 minuten). Geniet van de uitgestrekte rijstvelden, de rijen palmbomen en de vriendelijke inwoners van de dorpjes die u passeert. 's Avonds kunt u terecht in het centrum van Siem Reap. De meeste restaurants zijn gelegen rondom de gezellige, oude markt Psar Chaa en de centrale markt Psar Kandal. De sfeer is aangenaam en de prijzen laag.

Noot: het programma in het Angkor tempelcomplex (dag 1-3) kan eventueel ter plaatse aangepast worden. In overleg met uw chauffeur/gids kunt u aangeven welke tempels u graag wilt bezoeken.

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
Dag 2 Siem Reap / Angkor
Vandaag staat er een volle dag 'Angkor' op het programma. Sinds 1992 is dit enorme complex (400km2) opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is dan ook de belangrijkste toeristische attractie van Cambodja, en niet voor niets. U concentreert zich vandaag op de South Gate. Hier vindt u diverse interessante tempels, zoals: de Bayon Tempel (met de vele afbeeldingen van gezichten is dit een van de mooiste tempels van het complex), Angkor Thom, de Baphoun Tempel en het Olifantenterras. Ook wordt er speciaal voor u een traditionele ceremonie uitgevoerd door monniken. De dag wordt afgesloten bij Angkor Wat; de grootste en meest bekende tempel. Deze tempel is dan ook het symbool van Cambodja; het silhouet is geplaatst op de nationale vlag. In het Khmer betekent Angkor 'heilige stad' en Wat ‘tempel’. Angkor Wat is gebouwd tussen 1113 en 1145. U kunt hier uren ronddwalen. Na een uitgebreid bezoek en het bijwonen van de zonsondergang keert u terug naar uw hotel.

Noot: optioneel kunt u de zonsondergang bij Ankor Wat aanschouwen vanuit een luchtballon. Deze tocht duurt ongeveer 10 minuten en wordt uitgevoerd in een klein gezelschap (max. 30 personen). De ballon is met een kabel vastgebonden aan de grond, hij zweeft niet los. De kosten zijn op aanvraag.

Noot: de Angkor tempels sluiten om 17:30 uur, na 17:00 uur mag u niet meer omhoog, echter kunt u nog wel de zonsondergang nabij één van de tempels meemaken.
Dag 3 Siem Reap / Angkor
Na het ontbijt rijdt u voor de laatste keer naar het Angkor tempelcomplex. De eerste stop is bij Banteay Srei, ook bekend als de 'Citadel of Women'. Ook de Ta Prohm Tempel wordt bezocht. Boomwortels hebben deze tempel omgetoverd tot een sprookjesachtige ruïne. Vervolgens rijdt u naar de tempels van het Grand Circuit: Pre Rup, East Mebon, Neak Poan en Preah Khan. Ook deze dag kan worden afgesloten met het bijwonen van de zonsondergang, bijvoorbeeld vanaf Pre Rup.

Tip: leuke restaurants in Siem Reap zijn het Asian Square Restaurant (7 Makara Street) en Restaurant Viroths (246 Street Wat Bo) waar u beiden van de heerlijke lokale Khmer keuken kunt genieten.
Dag 4 Siem Reap - Phnom Penh
In ongeveer zeven uur wordt de reis vandaag vervolgd naar Phnom Penh (zonder gids). Phnom Penh is de hoofdstad van Cambodja met veel Franse invloeden. Toch zijn ook nu nog de gevolgen van het Pol Pot regime hier goed zichtbaar. Ondanks het verleden is Phnom Penh een aantrekkelijke, gezellige stad waar u veel kunt zien en beleven. ’s Avonds is het leuk om over de boulevard te slenteren. U vindt hier tientallen terrasjes en restaurants.

Noot: een snellere en meer comfortabele manier om van Siem Reap naar Phnom Penh te reizen, is per vliegtuig.

Tip: vlakbij het National Museum ligt restaurant Le Wok (33, Rue 178). Hier kunt u genieten van de lokale en Franse keuken op een gezellig terras. Een bekender restaurant is FCC, Foreign Correspondents’Club (363 Sisowath Quay): populairder bij toeristen dan journalisten en ook leuk voor een drankje. Hier heeft u een prachtig uitzicht over de rivier! Mocht u de ontwikkeling van de inwoners van Phnom Penh willen steunen, ga dan dineren in het Friends Restaurant.
Dag 5 Phnom Penh
Na het ontbijt bezoekt u per 'cyclo' de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. U bezichtigt onder andere het Koninklijk Paleis met de Zilveren Pagode, het Nationaal Museum en Wat Phnom Hill. In de middag staan het Tuol Sleng Museum (S-21) en de ‘Killing Fields’ (Choeung Ek) op het programma. De verschrikkingen tijdens het Khmer Rouge bewind worden hier pas goed duidelijk. Het Tuol Sleng Museum is gevestigd in een voormalige school dat destijds gebruikt werd als gevangenis voor onschuldige mensen die later op de ‘Killing Fields’ geëxecuteerd werden. In het museum ziet u foto’s van de gevangenen en kunt u de cellen bekijken. In de namiddag heeft u tijd om souvenirs te kopen op de Russische en de centrale markt. De dag wordt afgesloten met een 'sunset cruise' over de Mekong rivier.

Tip: kies voor een langer verblijf in Phnom Penh en wordt voor één dag berenverzorger in het Phnom Tamao Wildlife Rescue Centre. Hier worden meer dan honderd beren opgevangen die in gevangenschap hebben geleefd. U ziet hoe zij dagelijks verzorgd worden en kunt zelf een handje meehelpen. U werkt samen met het toegewijde personeel om de beren te vermaken en helpt met de voeding. Meer informatie en prijzen zijn op aanvraag.
Dag 6 Phnom Penh - Chau Doc
De ochtend is nog vrij te besteden in Phnom Penh. In de middag vaart u per speedboot naar Chau Doc in Vietnam (ca. 13:00-17:30 uur). Deze route is mooier en sneller dan (per auto) over de weg. Aan de grens maakt u kennis met uw Vietnamese gids voor de komende dagen. Vervolgens wordt u naar uw hotel in Chau Doc gebracht waar u één nacht verblijft.
Dag 7 Chau Doc - Can Tho
U ontdekt vandaag weer een nieuw deel van de Mekong Delta in; het meest waterrijke gebied van Vietnam. Na het ontbijt brengt u per boot een bezoek aan een unieke viskwekerij en ziet u paalwoningen van de Cham bevolking. Deze lokale minderheid leeft nog op traditionele wijze en maakt kleurrijke doeken op houten weefgetouwen. Daarna keert u terug naar het hotel om uit te checken. Vervolgens rijdt u naar het Tra Su Cajuput Forest. Dit park staat bekend om zijn ongerepte natuur en bijzondere flora en fauna. Ook vindt u hier de zeer zeldzame Cajaputbomen met prachtige, geurige, witte bloemen. U maakt een boottocht door het mangrovebos. Geniet van de rust en de geluiden van de vogels en insecten. Ook beklimt u een uitkijkpunt, waar vandaan u een prachtig uitzicht heeft over het bos. Daarna is het tijd om te lunchen en even te ontspannen. 's Middags gaat de reis verder naar Can Tho, het commerciële centrum van de Mekong Delta. Hier staat de volgende overnachting gepland. 
Dag 8 Can Tho - Ho Chi Minh City
In de vroege ochtend bezoekt u, per boot, de grootste drijvende markt van de Mekong Delta in Cai Rang. De verticale stokken bovenop de boot geven aan welke producten er worden verhandeld. U kunt hier mooie foto's maken. Geniet nog even van het dagelijks leven in deze belangrijke regio. Daarna reist u per auto verder naar Ho Chi Minh City waar u de komende drie nachten verblijft. Ho Chi Minh City, het voormalige Saigon, ligt in het zuiden van Vietnam. De stad heeft ongeveer 9 miljoen inwoners en is hiermee de grootste stad van Vietnam.

Tip: een leuk restaurant in Ho Chi Minh City is The Temple Club (29 Ton That Thiep Street, District 1). Hier worden heerlijke traditionele, zuid-Vietnamese gerechten geserveerd. Of maak uw eigen loempia's in het Wrap and Roll Restaurant (67 Hai Ba Trung & 97B Nguyen Trai, District 1).
Dag 9 Ho Chi Minh City
Samen met uw Engelssprekende privégids maakt u 's ochtends een stadstour in Ho Chi Minh City. U start bij het Reunification Palace. Hier vandaan wandelt u naar het Postkantoor, Dong Khoi Street, het Operahuis en het Stadhuis (de auto staat stand-by). Vervolgens brengt u een bezoek aan het War Remnants Museum, met veel beeldmateriaal uit de Vietnamese oorlog. Indien de tijd het toelaat, kunt u ook nog de Jade Emperor Pagode bezoeken. Daarna wordt u terug gebracht naar het hotel en is de middag ter vrije besteding. Op eigen gelegenheid kunt u eventueel Cholon verkennen, dit is de Chinese wijk van "HCMC". U vindt hier enkele Chinese tempeltjes, winkeltjes en de Chinese markt Binh Tay.

Tip: de stadstour in Ho Chi Minh City is erg leuk te combineren met de excursies 'good morning Saigon' of 'ontdek Saigon per vintage vespa'. Meer informatie sturen we u graag toe.
Dag 10 Ho Chi Minh City & Tay Ninh
U maakt vandaag een excursie naar de provincie Tay Ninh. Hier vindt u de indrukwekkende tempel van Cao Dai waar een geloofsgemeenschap vijf religies heeft samen gevoegd. U ziet onder andere invloeden uit het Hindoeïsme en het Christendom. Eventueel is het mogelijk een gebedsdienst bij te wonen. Na de lunch (inbegrepen) bezoekt u de Cu Chi Tunnels. Dit gigantische tunnelcomplex is in de jaren ’40 gebouwd om de Franse en Japanse bezetters te bestijden. Middels een wandeling door de ondergrondse gangen krijgt u een goede indruk van de situatie destijds. In de loop van de middag keert u terug naar "HCMC".
Dag 11 Ho Chi Minh City - Hue
In de ochtend wordt u naar de luchthaven gebracht voor de vliegreis naar Hue. Na aankomst in 'Centraal Vietnam' volgt transfer naar het stadshotel waar u de komende twee nachten verblijft. 's Middags brengt u, samen met uw gids, een bezoek aan de koninklijke graftombes van Tu Duc en oude Citadel. Deze ommuurde stad is na de oorlog voor het grootste deel gerestaureerd en staat nu op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.
Dag 12 Hue & omgeving
Na het ontbijt maakt u een boottocht over de Perfume River. Tijdens deze tocht wordt onder andere een stop gemaakt bij de Thien Mu Pagoda (het belangrijkste symbool van Hue) en de koninklijke graftombes van Ming Mang en Khai Dinh. U zult versteld staan van de omvang en alle versieringen. 's Middags verlaat u het centrum van Hue voor een fietstocht langs rijstvelden, dorpjes, schooltjes, etc. (ca. 15 km). U zult merken dat hier veel minder toeristen komen dan in de stad. Het tempo en de gewenste stops kunt u zelf aangeven.
Dag 13 Hue - Danang - Hoi An
De reis vervolgt naar Hoi An; een pittoresk en sfeervol stadje, met tevens mooie stranden op korte afstand. De rit voert over de Wolkenpas (Hai Van Pass) vanwaar u een mooi uitzicht heeft over de zee. Onderweg wordt een stop gemaakt in het vissersdorpje Lang Co en bij het Cham Museum in Danang. Na aankomst in Hoi An wordt u naar het (strand)hotel gebracht waar u de laatste drie nachten van uw rondreis verblijft. De rest van de dag is vrij te besteden, bijvoorbeeld aan het strand. Ook kunt u, op eigen gelegenheid, een wandeling door het sfeervolle oude centrum van Hoi An maken (eenvoudig per fiets of shuttlebus te bereiken). U vindt hier onder andere de Japanse brug, een kleurrijke markt, historische gebouwen, diverse tempels, (souvenir)winkeltjes en veel gezellige restaurantjes.

Noot: we hebben nu een accommodatie aan het strand van Cua Dai geselecteerd, op ca. 5 km afstand van het oude centrum van Hoi An. Mocht u liever in het plaatsje zelf verblijven dan kan dat uiteraard ook. Meer informatie is op aanvraag.

Leuk weetje: Hoi An staat bekend om de vele winkels waar u kleding op maat kan laten maken; een uniek souvenir! Tip: verzamel thuis alvast wat ideetjes.
Dag 14 Hoi An
Vandaag staan er kooklessen op het programma. De dag begint met een bezoek aan de markt waar u informatie krijgt over diverse producten. U verzamelt hier zelf enkele ingrediënten voor de kookles. Daarna kan het koken beginnnen (ca. 2 uur). Een ervaren kok leert u alles over de Vietnamese keuken. Na de bereiding kunt u genieten van al het lekkers dat u zelf heeft klaar gemaakt (lunch). Eet smakelijk! Vervolgens wordt u terug gebracht naar uw hotel, waarna de rest van de dag ter vrije besteding is.

Noot: deze excursie duurt ongeveer van 08:00 tot 13:00 uur en wordt uitgevoerd in een internationale groep (max. 30 personen).
Dag 15 Hoi An
Dag ter vrije besteding, bijvoorbeeld om te ontspannen aan het strand. Ook kunt u een lampionnen-fabriek bezoeken. U krijgt hier zelf de gelegenheid om een lampion te ontwerpen en te produceren. Vanuit Hoi An kunt u tevens een bezoek brengen aan My Son. Dit tempelcomplex ligt op ca. 40km ten zuidwesten van Hoi An en is sinds 1999 opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.
Dag 16 Hoi An - Danang - (vliegreis op eigen gelegenheid)
U wordt naar de luchthaven van Danang gebracht voor uw terugvlucht. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • binnenlandse vlucht: Ho Chi Minh City - Hue met Vietnam Airlines
 • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per auto met privéchauffeur
 • begeleiding door deskundige Engelssprekende gidsen
 • genoemde boottransfers / excursies
 • alle overnachtingen conform programma
 • genoemde maaltijden
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden
 • Angkor Pass
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • boekingskosten: € 25 per boeking
 • bijdrage SGR: € 5 per persoon
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (eventueel ook via PANGEA Travel te boeken)
 • visumkosten Cambodja, ca. USD 30 pp (contant te voldoen bij aankomst)
 • visumkosten Vietnam, ca. € 75 pp (voor vertrek via ambassade aanvragen)
 • optionele excursies en entreegelden
 • vervoer op de dagen / dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • evt. vroege incheck / late uitcheck
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 2.000 - € 2.250

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Bekijk onze contactgegevens en reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Saem Siemreap Hotel - Siem Reap
Het Saem Siemreap Hotel is een indrukwekkend 4-sterren hotel in Siem Reap. Het levendige centrum bereikt u na een korte rit per tuktuk en de tempels van Angkor liggen op ca. 7 km afstand. De 78 kamers bevinden zich rondom het zwembad, waar het heerlijk afkoelen is na een dagje sightseeing. U heeft keuze uit vier verschillende kamertypes, waaronder familiekamers. De kamers zijn ingericht met uniek Khmer meubilair en van alle gemakken voorzien, zoals airconditioning en gratis Wi-Fi. Overige faciliteiten zijn een Spa, een fitnesscentrum en een restaurant.

Anik Boutique Hotel - Phnom Penh
Het Anik Boutique Hotel is een goed middenklasse hotel in Phnom Penh. De sfeer is aangenaam, het personeel vriendelijk… u voelt zich hier direct thuis! De eigenaar omschrijft het hotel zelf als: “een klein kasteel met een romantische en relaxte sfeer”. Alle 38 kamers zijn elegant ingericht en voorzien van moderne faciliteiten. Aan het einde van een dagje sightseeing kunt u gebruik maken van de sauna, een duik nemen in het (binnen) zwembad of genieten van een hapje en/of drankje op het terras; hier vandaan heeft u uitzicht op de Bassac rivier en de stad! U vindt het Anik Boutique Hotel naast de bekende Rainbow Bridge. De reistijd naar het Koninklijk Paleis en het Nationaal Museum is zo’n 5 minuutjes, het centrum van Phnom Penh ligt op ca. 15 minuten rijden (eenvoudig per tuktuk).

Chau Pho Hotel - Mekong Delta / Chau Doc
In het centrum van Chau Doc bevindt zich het Chau Pho Hotel. Dit 3-sterren hotel biedt een mix van modern comfort en een traditionele Vietnamese stijl. Qua prijs/kwaliteitverhouding zit u hier goed. In totaal heeft het Chau Pho Hotel ca. 50 kamers, verdeeld in vier categorieën. Alle kamers zijn vrij eenvoudig en voorzien van een eigen badkamer, airconditioning en koffie- en theefaciliteiten. Verder beschikt het hotel over een restaurant met lokale en westerse gerechten, roomservice, fietsverhuur, tennisbanen en een wasserette. Elke ochtend wordt er een ontbijtbuffet geserveerd. Vanuit het Chau Pho Hotel kunt u eenvoudig de indrukwekkende Mekong Delta verkennen.

Iris Hotel Can Tho - Mekong Delta / Can Tho

Het Iris Hotel in Can Tho (3 à 4-sterren) ligt op nog geen 3 km van de bekende drijvende markt van Cai Rang. Het moderne hotel is van alle comfort voorzien, zoals een restaurant, ruime kamers en een binnen zwembad. Vanaf de Skybar kunt u genieten van het uitzicht over Can Tho. Het Iris Hotel is een zeer degelijk hotel, met een goede prijs/kwaliteit-verhouding.


Saigon Hotel - Ho Chi Minh City
Het Saigon Hotel is een goed 3-sterren hotel en ligt centraal in Ho Chi Minh City, op loopafstand van de Notre Dame kathedraal en het opera gebouw. Het hotel biedt 86 ruime en goed gemeubileerde kamers welke voor een comfortabel verblijf zorgen. Iedere kamer beschikt over airconditioning, een minibar, een badkamer met bad en Wi-Fi toegang. Bent u toe aan beweging? Dan kunt u de uitdaging aangaan in het fitnesscentrum. Het restaurant is gelegen op de 9e verdieping. Neem een drankje, proef de Vietnamese specialiteiten van de chef en geniet van het mooie uitzicht over de stad. Een prima afsluiter van uw dag!

Park View Hotel Hue - Hue
Het 4-sterren Park View Hotel is zeer centraal gelegen in Hue. De Old Citadel en de Perfume River liggen op loopafstand. De 119 kamers zijn vrij ruim en gezellig ingericht. Ontspannen kan bij het zwembad, de spa of in het Ben Thanh Café op de 9e verdieping. Hier vandaan heeft u mooi uitzicht. Het Park View Hotel is een goede uitvalsbasis om de oude keizerstad Hue te ontdekken.

Boutique Hoi An Resort - Hoi An
Het Boutique Hoi An Resort is direct gelegen aan Cua Dai Beach, op ca. 5km afstand van het oude centrum van Hoi An. U kunt gratis gebruik maken van huurfietsen of de shuttlebus service. Alle 82 kamers hebben een eigen balkon / terras en de meesten zeezicht. De inrichting is chic, modern, sfeervol en netjes. De ruime en luxe Beach Villa’s liggen direct aan het strand en hebben een aparte ‘woonkamer’. De relaxte sfeer en de grote mate aan privacy zijn kenmerkend voor dit resort. Ook speciaal is het privé strand. Verder worden er heerlijke maaltijden geserveerd in het restaurant. Met name voor koppels kunnen we dit resort aanbevelen. Houd er rekening mee dat het vaak vroegtijdig volgeboekt is.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »