Menu

Culinair Cambodja & Laos

Onze culinaire reis naar Cambodja en Laos is een mix van cultuur, historie en culinaire verrassingen. Terwijl u de hoogtepunten van deze indrukwekkende landen bezoekt, proeft u traditionele en vernieuwende smaken uit de Cambodjaanse en Laotiaanse keuken, een cultuur op zich. 

Het programma van de reis start in de hoofdstad van Cambodja, Phnom Penh. Hier heeft u een eerste kennismaking met de lokale Cambodjaanse keuken en alle ingrediënten die daarbij horen. De Cambodjaanse keuken staat bekend om zijn versheid en eenvoud. Vrijwel elke regio in Cambodja kent zijn eigen traditionele gerechten. De reis vervolgt zich naar Siem Reap waar u natuurlijk een uitgebreid bezoek brengt aan het Angkor tempelcomplex. Naast deze "must see" gaat u dineren bij de mensen thuis, picknicken op het platteland en stapt u op de motorfiets voor een avond gevuld met "streetfood". De reis eindigt in Luang Prabang, de UNESCO trots van Laos, waar u aan lokale ceremonies deelneemt, de lokale Laotiaanse keuken leert kennen en natuurlijk het prachtig natuurschoon van de omgeving bezichtigt. 

Tijdens deze culinaire reis door Cambodja en Laos geniet u niet alleen van heerlijk eten en drinken, maar ontdekt u per auto met privéchauffeur onder begeleiding van een Engelssprekende gids ook de prachtige omgeving en de gastvrije mensen. Op deze manier kunt u zelf bepalen waar en wanneer u stopt en ontmoet u het échte Zuidoost-Azië!

Reisduur: 12 dagen

Phnom Penh - Siem Reap - Angkor - Luang Prabang - Kuang Si

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Culinair Cambodja & Laos inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Cultuur, natuur, avontuur en culinaire verrassingen gemixt in één programma.
 • U verblijft minimaal 3 nachten per bestemming in hetzelfde hotel.
 • Zeer gevarieerde culinaire activiteiten met professionele begeleiding.
 • Goede combinatie van hoogtepunten, stads- en plattelandsactiviteiten.
 • Educatief omdat u bij de mensen thuis komt.
 • Interactief omdat u deelneemt aan diverse activiteiten.
 • Naast heerlijk eten, ook sfeervolle boutique accommodaties.
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Laos - Luang Prabang - zonsondergang op de Mekong - foto: pixabay
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Phnom Penh
Vandaag start uw culinaire reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Phnom Penh wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging. Aansluitend volgt de transfer naar een centraal gelegen hotel. Hier verblijft u de eerste drie nachten van uw culinaire rondreis. De rest van de middag is ter vrije besteding zodat u kunt bijkomen van de vliegreis. Phnom Penh is de hoofdstad van Cambodja met veel Franse invloeden. De gevolgen van het Pol Pot regime zijn hier ook nog goed zichtbaar. Ondanks het verleden is Phnom Penh een aantrekkelijke, gezellige stad waar u veel kunt zien en beleven.

’s Avonds wordt u opgehaald door uw gids en maakt u een wandeling rondom het Independence Monument. Dit is een betrekkelijk oud deel van de stad, maar heeft recentelijk een nieuwe bestemming gekregen. U vindt hier veel kleine restaurantjes en barretjes die speciaal voor de hippere middenklasse zijn opgezet. Geniet van een drankje en de eerste kennismaking met de stad alvorens u gaat dineren in het nabijgelegen Malis Restaurant. Dit restaurant is van top chef Luu Meng, die internationaal bekend staat als dé vertegenwoordiger van de Cambodjaanse keuken. Maak kennis met de lokale keuken tijdens dit exclusieve diner. Na het diner kunt u er voor kiezen om de boulevard af te slenteren en een drankje te nuttigen op één van de vele leuke terrasjes.
Dag 2 Phnom Penh
In een afwisselende stad als Phnom Penh is het vaak leuker om meer met de mensen op straat in contact te komen. U doet dat vandaag met behulp van een Engelssprekende gids, een tuktuk en een reeks aan leuke bezienswaardigheden die niet allemaal op de toeristische radar staan. U start de dag bij Pshar Chas in het noorden van de stad. Hier wordt uw ontbijt geserveerd. Op het menu staat Banh Sung. Dit is een klein noedel gerecht met kokosmelk en springroll plakjes. Ook kunt u Chek Ktis proeven, een zoet dessert. U rijdt daarna per tuktuk naar het park en monument dat de onafhankelijkheid van Frankrijk (in 1953) herdenkt. U loopt door het park naar het Koninklijke Paleis en de Zilveren Pagode. De 'Throne Room' is het hoofdgebouw van het paleis en is geïnspireerd op het ontwerp van de Bayon tempel in Angkor. Ook bezoekt u de Zilveren Pagode. De trappen van de Zilveren Pagode zijn van Italiaans marmer gemaakt en de vloer bestaat uit maar liefst 5000 massief zilveren tegeltjes. In de pagode staat een smaragden en gouden Boeddhabeeld, gemaakt van wel 9584 diamantjes.
 
Per tuktuk wordt u naar de beroemdste straat van Phnom Penh gebracht, Monivong Boulevard. Hier wordt de lunch geserveerd (inbegrepen) in een restaurant dat uitkijkt over deze straat. De tocht gaat verder via het treinstation en de Nationale Bibliotheek, welke respectievelijk in 1932 en 1924 gebouwd zijn. Ook bezoekt u de nabijgelegen centrale markt, een prachtig art deco gebouw. Voor eenieder die een vleugje vergane glorie wel kan waarderen is dit smullen. Een korte tuktuk rit richting de rivier brengt u naar één van Phnom Penh’s meest iconische restaurants, het Chinese House. Hier krijgt u een verkoelend drankje en een lokale snack aangeboden. Om de dag af te sluiten kunt u er voor kiezen om Wat Phnom te bezoeken. Op de top van deze heilige heuvel staat een pagode waar u samen met uw gids een wierrookstokje aan kunt steken om de dag af te sluiten.
Dag 3 Phnom Penh
Na het ontbijt gaat u samen met uw gids op pad om inkopen te doen voor de kooklessen die vandaag gepland staan. Tijdens het inkopen doen, krijgt u van uw gids uitleg over de Cambodjaanse kruiden en ingrediënten. Ook is dit een leuk moment om gesprekjes te voeren met de verkoopsters. Op deze manier leert u hoe de ingrediënten verbouwd worden en waar ze precies vandaan komen. Na het inkopen van de benodigde ingrediënten, stapt u in de tuktuk en rijdt u naar de plek waar de kooklessen gaan plaatsvinden. De chef geeft u uitleg over de recepten, de voorbereiding hiervan en uiteindelijk gaat u onder begeleiding van de chef uw eigen Cambodjaanse lunch maken. 

Na de lunch kunt u kiezen om de laatste middag in Phnom Penh bij het hotel vrij in te vullen of samen met de gids het donkere verleden van Cambodja te verkennen. Optioneel kunt u een bezoek brengen aan het Tuol Sleng Museum (S-21) en de ‘Killing Fields’ (Choeung Ek). De verschrikkingen tijdens het Khmer Rouge bewind worden hier pas goed duidelijk. Het Tuol Sleng Museum is gevestigd in een voormalige school dat destijds gebruikt werd als gevangenis voor onschuldige mensen die later op de ‘Killing Fields’ geëxecuteerd werden. In het museum ziet u foto’s van de gevangenen en kunt u de cellen bekijken.

Uw verblijf in Phnom Penh eindigt met een 'sunset cruise' over de Tonle Sap en Mekong rivieren. Aan boord van de boot kunt u Phnom Penh vanaf het water aanschouwen en van de zonsondergang genieten. 
Dag 4 Phnom Penh - Siem Reap
In ongeveer zes uur wordt de reis vandaag vervolgd naar Siem Reap. De rit gaat deels langs het Tonle Sap meer. Onderweg wordt een stop gemaakt in het dorpje Skuon om de typisch lokale specialiteit te proberen; gefrituurde spinnen! Deze snack is favoriet bij de lokale bevolking en kunt u kopen op de markt. Vanaf Skuon vervolgt u de reis naar Sambor Prei Kuk, gelegen op ca. 30 km ten noorden van Kompong Thom. U vindt hier meer dan honderd tempels uit het Pre-Angkorian tijdperk (6e en 7e eeuw), allen verspreid door de jungle. Het terrein is verdeeld in drie (hoofd)groepen met tempels: Prasat Sambor, Prasat Tao en Prasat Neak Poan. De beste manier om het complex te bezoeken is per fiets. Het tempo van de fietstocht is aangenaam zodat u tevens kunt genieten van de omliggende rijstvelden en de lokale dorpjes. Voor of na de fietstocht (wat afhangt van de aankomsttijd) geniet u van een lokale lunch in het dorp (inbegrepen). In de middag wordt de reis vervolgd naar Siem Reap. Hier verblijft u de komende nachten.

Tip: een leuk restaurant in Siem Reap is het Mie Café (#0085, Phum Treng Khum) waar u kunt genieten van heerlijke Cambodjaanse gerechten.
Dag 5 Siem Reap
Angkor is vandaag aan de beurt, en wel op een heel bijzondere manier. U gaat per tuktuk de tempels van Angkor bezoeken. U vertrekt vroeg uit Siem Reap naar de tempel Ta Prohm, de meest gefotografeerde tempel van het complex. De tempel is nagenoeg onaangeraakt door archeologen en is behoorlijk overwoekerd. Bomen groeien tussen de stenen door. Een indrukwekkend en fotogeniek gezicht. Per tuktuk vervolgt de reis naar de tempel Banteay Kdei. U bezoekt de tempel en loopt het grote complex door. Deze tempel is één van de grootste binnen het complex en wordt relatief weinig bezocht. Aan de voorzijde van de tempel staat de tuktuk klaar om u naar de Batchum tempel te brengen. Hiervandaan maakt u een wandeling van een klein half uurtje naar Sras Srang waar de lokale lunch geserveerd wordt (inbegrepen).
 
Na de lunch gaat u per tuktuk naar de belangrijkste tempel van Angkor; Angkor Wat. Deze tempel is dan ook het symbool van Cambodja; het silhouet is geplaatst op de nationale vlag. In het Khmer betekent Angkor 'heilige stad' en Wat ‘tempel’. Angkor Wat is gebouwd tussen 1113 en 1145. Na dit indrukwekkende bezoek verplaatst u zich per tuktuk naar Angkor Thom, de voormalige hoofdstad van het Angkor-koninkrijk, met een oppervlakte van 9 km2. U rijdt door de Victory Gate en bezoekt de overgroeide tempel Palilay vanuit waar u een wandeling maakt door het bos. Het pad leidt u naar de piramidevormige Phimeanakas en Baphuon. Ook bezoekt u het Terrace of the Elephants en het Terrace of the Leper King. Wellicht het mooiste onderdeel van het tempelcomplex is Bayon, met haar mysterieuze sereen glimlachende gezichten. U kunt ervoor kiezen om naar de verborgen East Gate te rijden of te wandelen in een rustiger gedeelte van het complex. Een mooi plekje om het bezoek af te sluiten met een verkoelend drankje.

Terug in het hotel kunt u ontspannen en bijkomen van alle indrukken. Na even opgefrist te zijn sluit u de dag af in stijl, met goed eten en in combinatie met een zeer speciale en educatieve ervaring. Het Bambu Stage Restaurant zal u veel bijbrengen over de historie van de tempels en Cambodja zelf. 
Dag 6 Siem Reap
U maakt vandaag kennis met de 'countryside' van Cambodja. Zo maakt u een stop bij de Silk Farm van Artisans d'Angkor, waar u alles leert over het zijdeproces. Deze indrukwekkende boerderij geeft u een zeer goede indruk van de maatschappij en hoe de minderbedeelde bevolking van Cambodja iets bijgebracht wordt. De ochtend wordt vervolgd met een bezoek aan het dorp Me Chhrey, wat aan het Tonle Sap meer ligt. Dit is het grootste zoetwatermeer van Zuidoost-Azië, inmiddels uitgeroepen tot UNESCO biosfeer, vanwege zijn grote belang op het lokale ecosysteem. Geniet van de rust, de mooie omgeving, de drijvende huisjes en het leven aan de waterkant. U stapt aan boord van een boot en onder leiding van een gids verkent u de omgeving van het meer. De gids kan u alles vertellen over alles wat u hoort en ziet. Na de verkenning van het Tonle Sap meer bezoekt u een lokaal drijvend huis en krijgt u een korte rondleiding. U ziet waar men slaapt, woont en kookt. Na de rondleiding vindt u in de woonkamer een heerlijk zelfgemaakte maaltijd met uiteraard lokale visgerechten. De chef kan u meer uitleggen over de manier van koken in een drijvend huis en de gastheer kan u alles vertellen over het vissen. 

U keert terug naar Siem Reap waar u een middag ter vrije besteding heeft. Als de avond gevallen is en de lichten in Siem Reap aan gaan wordt u opgehaald door chauffeurs op een Vespa scooter. U stapt achterop de Vespa en ervaart het Cambodja van de locals, de drukte van het verkeer en u ziet Siem Reap op een manier zoals weinig toeristen de stad ervaren. Onderweg proeft u verschillende gerechten en snacks. Eventueel kunt u uzelf laten afzetten bij Psa Chas, een plek waar alle barretjes en restaurants bij elkaar liggen. 
Dag 7 Siem Reap
Na het ontbijt brengt u een bezoek aan Beng Mealea op ongeveer een uurtje rijden van Siem Reap. Deze tempel is door de jaren heen opgeslokt door de omliggende jungle. U kunt letterlijk op en door deze tempel klimmen en klauteren. De tempel is pas recentelijk opengesteld voor bezoekers. U zult hier veel minder toeristen tegen het lijf lopen. Na Beng Mealea rijdt u naar Wat Sanlong, waar u een pagode bezoekt. U krijgt een zegen van een monnik en leert meer over het Boeddhisme.

Een erg aparte en leuke ervaring is de picknick lunch (inbegrepen) bij de tempel. Uw persoonlijke chef heeft voor u een heerlijk 3-gangenmenu samengesteld. Na deze unieke ervaring maakt u een fietstocht van ca. 20 km in de omgeving van Siem Reap. U passeert hierbij uitgestrekte rijstvelden, rijen palmbomen en kleine dorpjes met vriendelijke inwoners. Bij het eindpunt (Preah Dak) stapt u in de auto en wordt u naar Banteay Srei gebracht. De naam van de tempel betekent 'tempel van de vrouwen'. Het complex valt vooral op vanwege de enorme detail in de afbeeldingen. De tempel dient ter ere van de Hindoeïstische god Shiva. Het complex heeft een duidelijke rode gloed; dit komt doordat het complex is gemaakt met rood zandsteen. Wat vooral opvalt is dat de torens van Banteay Srei veel kleiner zijn dan de torens van de andere tempels. Na uw bezoek wordt u teruggebracht naar het hotel. De rest van de avond is ter vrije besteding.

Tip: om in Siem Reap te kunnen genieten van de Khmer keuken in een serene setting, raden wij u aan om iets buiten het centrum, in Mahob te dineren. Alleen lokale producten zijn hier de basis van smaakvolle gerechten!
Dag 8 Siem Reap - Luang Prabang
Na het ontbijt heeft nog wat tijd ter vrije besteding. Vervolgens wordt u naar de luchthaven van Siem Reap gebracht. Hier checkt u in voor de vliegreis naar Luang Prabang, gelegen in het noordelijke deel van Laos. Na aankomst op deze luchthaven wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging. Aansluitend volgt een transfer naar het sfeervolle Villa Maly waar u de komende vier nachten verblijft. 

U start uw verblijf in Laos goed met een perfect 'welkom', u gaat namelijk vanavond dineren bij Dyen Sabai. U dineert hier in een ontspannen setting, aan de Mekong, waarbij u omgeven wordt door rijke vegetatie. Dit concept heeft in Laos een speciale naam; Sindad. Sindad is de traditionele Laotiaanse barbecue. Hierbij worden vlees en groenten gebarbecued op een soort van koepel met gaatjes erin, waaronder houtskool ligt. Aan de rand van de "koepel" worden sappen opgevangen, die later worden verwerkt in een heerlijke soep. Het personeel spreekt er goed Engels en geeft u tijdens het eten uitleg over het eten.
Dag 9 Luang Prabang
Na het ontbijt wordt u bij het hotel opgehaald en vertrekt u samen met uw Engelssprekende gids naar de Living Land Community Farm, een geheel organische boerderij in een indrukwekkende plattelandsomgeving. In feite betreft het een interactief museum waar u meer leert over de rijstproductie in Laos. Rijst is het belangrijkste productiegoed in Laos en u leert vandaag over de 13 stappen van de rijstproductie. U maakt bijvoorbeeld een wandeling door de rijstvelden, u probeert zelf verschillende activiteiten zoals het ploegen van de velden en het planten van rijst. U kunt met vieze kleren terugkomen, dus wees hierop voorbereid. Wij zien het als onderdeel van de ervaring!

Rond de middag bent u terug bij uw hotel. U heeft voldoende tijd om op te frissen voor de volgende interactieve activiteit, uw Laotiaanse kookles vanavond. Ervaren chefs zullen u helpen om de Laotiaanse keuken letterlijk onder handen te nemen. U krijgt naast een heerlijke, zelf voorbereide maaltijd, vanavond ook een Laotiaans kookboek mee als aandenken. In de avond wordt u teruggebracht naar uw hotel.
Dag 10 Luang Prabang
Als u geen problemen heeft met vroeg opstaan dan is het zeker de moeite waard om in de ochtend de monniken op blote voeten door de straat te zien lopen, om hun aalmoezen in de vorm van rijst in ontvangst te nemen van de lokale bevolking. Daarna kunt u de kleurrijke lokale markt van Luang Prabang bezoeken en ontbijten in een lokaal cafeetje.

Omstreeks 8:30 uur vertrekt u naar de pier en steekt u per boot de Mekong over. Hier start uw avontuur rondom het Chomphet district. Bij aankomst bezoekt u de Xieng Mene Pagoda. Dit is de eerste van vier pagodes die u vandaag zult bezoeken. De tweede pagode, Wat Chomphet is bereikbaar door een 100 aantal treden te beklimmen. Vanaf de pagode zijn de uitzichten erg mooi over het gebied. Tot slot bezoekt u Vat Long Khun & Tam Xieng Mene. Hier zult u meer te weten komen over de Boeddhistische levensstijl van de Laotianen.

Voor het middaguur keert u terug naar Luang Prabang. Hier heeft u lunch in het Bouang Restaurant (inbegrepen). Het restaurant staat bekend om de unieke mix van Aziatisch "streetfood" en Franse bistro. De open keuken nodigt u uit om een kijkje te nemen achter de schermen. Na de lunch vervolgt uw excursie per voet door de straten van Luang Prabang. Zo bezoekt u het Nationale Museum, wat voorheen het Koninklijk Paleis was. Daarna staan Vai Mai en het "Heritage House" op het programma. Het "Heritage House" is tevens een perfect voorbeeld van de traditionele Laotiaanse bouwstijl. Ook bezoekt u het TAEC museum, dit is het Traditional Arts and Ethnology Centre. Het centrum van Luang Prabang is een perfecte plek om voor de eerste keer kennis te maken met de verschillende bevolkingsgroepen die in Laos leven. Aan het einde van de middag keert u terug naar het hotel waar u de rest van de avond ter vrije besteding heeft.
Dag 11 Luang Prabang
Vandaag staat een mooie trekking op het programma. U vertrekt om 08.30 uur vanuit de stad en na een uur rijden start u met een bezoek aan het etnische Khmu dorp Ban Longlao Nung en het nabijgelegen Hmong dorp Ban Longlao Song. U ervaart hier de levensstijl van deze twee cultureel zeer verschillende minderheidsgroepen, en u ziet hoe ze, ondanks hun verschillen, erin slagen om elke dag samen te werken en zelfs dezelfde school te delen. De tocht brengt u door rijstvelden en groentegebieden, voordat u het bergachtige bos bereikt. Onderweg verkent u een grot, die tijdens de tweede Indochina-oorlog door de lokale bevolking als schuilkelder werd gebruikt. Na een bezoek aan de grot, wandelt u verder (ca. 1 uur) naar een van de vele bronnen, die de Kuang Si-watervallen maken. Hier is een prachtige pool vol met heilige vissen te zien. Na het afdalen vanaf de top van de waterval geniet u van een (picknick) lunch in Lao-stijl. De middag wordt doorgebracht met zwemmen en ontspannen rond de turquoise zwembaden onder de waterval. U kunt ook een bezoek brengen aan het Bear Conservation Center, thuisbasis van vele beren die zijn gered van illegale boerderijen. Op de weg terug naar Luang Prabang maakt u een korte wandeling naar een nabijgelegen Khmu-dorp in Ban Thapene, waar een aantal van de mooiste zwembaden van Kuang Si te vinden zijn. U keert terug naar Luang Prabang waar u de dag afsluit met een heerlijk relaxte cruise over de Mekong rivier. Aan boord kunt u in alle rust onder het genot van een hapje en een drankje genieten van deze prachige omgeving.  Na de cruise wordt u naar het hotel gebracht en bent u vrij om de laatste avond in te vullen.
Dag 12 Luang Prabang - (Vliegreis op eigen gelegenheid)
Afhankelijk van uw vertrektijd heeft u mogelijk nog vrije tijd in Luang Prabang. Als u pas laat vertrekt, kunt u het centrum eenvoudig zelf verkennen, bijvoorbeeld per huurfiets en zo de nog niet bezochte bezienswaardigheden bekijken. U wordt bij het hotel opgehaald en naar de luchthaven van Luang Prabang gebracht voor uw terugvlucht. Hier eindigt uw culinaire reis met PANGEA Travel.

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.

Noot: de hotelkamer staat niet de gehele dag tot uw beschikking. Indien gewenst, kunnen we een dagkamer / late uitcheck verzorgen; de meerprijs is op aanvraag.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • lokale vliegreis Siem Reap - Luang Prabang
 • alle overnachtingen conform programma inclusief ontbijt
 • genoemde luchthaven transfers onder begeleiding van een gids
 • een auto met privé chauffeur voor de gehele reis
 • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden, inclusief een Angkor pas
 • genoemde kooklessen en gespecialiseerde excursies onder professionele begeleiding
 • donaties aan monniken (pagodes) en aan lokale families  
 • genoemde maaltijden
 • alternatieve vervoersmiddelen zoals genoemd (tuktuk en boot)
 • begeleiding door deskundige Engelssprekende gids(en) tijdens de excursies
 • alle services duidelijk genoemd in bovenstaand programma
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • bijdrage SGR: € 5 per persoon
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
 • boekingskosten; € 25 per boeking

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (eventueel via PANGEA Travel te boeken)
 • visumkosten Cambodja, ca. USD 30 pp (contant te voldoen bij aankomst)
 • visumkosten Laos, ca. USD 40 pp (contant te voldoen bij aankomst)
 • evt. vroege incheck / late uitcheck
 • vervoer op de dagen / dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • optionele / niet genoemde excursies
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 4.000 - € 4.250

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Bekijk de contactpagina voor de gegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

iRoHa Garden Hotel & Resort - Phnom Penh
Dit resort-achtige hotel ligt aan een afgesloten straat. Het gebouw waar het in gevestigd is, is het voormalige huis van de gouverneur van Phnom Penh. Het hotel is een van de bekendste boetiek hotels van Phnom Penh en staat op tripAdvisor steevast in de top 3 van beste accommodaties. Een rui buitenzwembad, een tropische tuin en een zeer goede spa voegen veel waarde toe aan de zeer smaakvol ingerichte kamers. Elke kamer is anders ingericht en heeft een ander formaat. Recentelijk zijn er 4 kamers bijgebouwd in bungalow stijl welke heel ruim zijn opgezet. De ruimte in de kamers en rondom de tuin van het hotel zijn niet te vergelijken met concurrerende hotels in Phnom Penh. Ook het personeel is zeer vriendelijk en bekwaam en zorgt ervoor dat u zich echt thuis voelt.

Navutu Dreams Resort & Spa - Siem Reap
Een 4* boetiek hotel, voor mensen die iets buiten het centrum willen verblijven en spiritueel zijn, een accommodatie in een natuurlijke omgeving zoeken of voor jonge stellen die een ontspannen accommodatie willen verblijven is Navutu Dreams Resort & Spa een hele goede keuze. Het resort heeft erg mooie kamers met heerlijke lounge uitstraling die met name de jongere stellen erg zullen aanspreken. Met 3 zwembaden (zoetwater en ook zoutwater), een schitterende tropische tuin en unieke onderkomens is dit resort een erg prettige uitvalsbasis. Daarnaast is Navutu Dreams Resort & Spa het must-stay-at hotel voor yoga liefhebbers; het hotel heeft een uniek en zeer gewaardeerd yoga programma, dat als onderdeel van het verblijf, of on-site, bijgeboekt kan worden. De setting hiervoor, te midden van een rijk begroeide tropische tuin, had niet beter kunnen zijn. Op 15 minuten per tuktuk buiten het centrum.

Villa Maly - Luang Prabang
Deze boutique accommodatie is verankerd met het voormalige woonhuis van prinses Khampieng en prins Khamtan uit 1938. Het is gelegen in de exclusieve wijk van Luang Prabang. Er zijn 33 kamers, verdeeld over zeven gebouwen (laagbouw). In het midden ligt een mooi zwembad. Alle kamers zijn op een andere manier ingericht. Allen even sfeervol, kleurrijk en comfortabel. Maar ook koloniale invloeden zijn terug te vinden. De ‘personal touch’ merkt u vanaf het moment van incheck tot uitcheck!

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »